Alibaba u ....Zadru
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Alibaba u ....Zadru
Oce dotrat ce ti weš mašine iz Kine avionom.deda wrote:RayMabus wrote:On ce ti u ponudu stavit sobnu svijetiljku iz Kine i ti u ZG to naruciš i sad ce ti on to avionom iz Kine dopremit ?
Aj nemoj me hebat.
ne šalju pojedinačno predmete, nego šalju sanduke sa raznom robom, koja se potom u EU razvrstava i šalje regularno poštom dalje
više košta HP dostava nego prijevoz avionom iz Kine
Deda umij se ...napravljn je veliki cargo terminal u Zg ...brodom weš mašine u Zadar , kamionom u Zg i cekaj narudžbu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vjerojatno šalju avionom kako deda kaže jer neke stvari meni osobno dođu nekako prebrzo da bi čovjek pomislio da to putuje brodom iz kine...
nisam siguran. roba fizički ulazi u RH. moraš imati radnike na koje plaćaš porez. moraš imati i distributivni centar da bi uzvozio izvozio. ali opet i ti si možda u pravu, jer lako je računovodstveno registirati firmu bilo gdje u svijetu gdje ćeš platiti najmanji porez na dobit, a PDV plaćaš tamo gdje izvezeš, a u RH jedino plaćaš porez na radnike., a ovaj naš distributivni centar možeš "nariktati" da ti posluje sa gubicima,deda wrote:Pinochet wrote:
ali govorim o lokalnim porezima na dobit.. kod nas bi bio 18% , a u orbana je 8-9%
to plaća webshop u zemlji u kojoj je registriran, distributivni centar im može poslovati i s gubitkom što se njih tiče, cilj im je valjda plasirati robu na EU tržište a ne profitirati od distribucije
slično kao što autoindustrija zarađuje na plasiranju kredita potrošačima, dok u proizvodnji posluju s minusom, minus nije dobit pa ne plate poreze nego još dobiju poticaje i subvenciju od države
dakle , imaš i pravo, u RH jedino porez na dohodak koji jest viši nego mađarski, ali RH ima niske plaće, + tu je zračna luka i pomorska luka i viša nezaposlenost pa to su ostale prednosti..
u svakom slučaju super da ovo prođe.. . taman sam odjeba paypal(zakačio se sa njima) - a nemogu na ebay više , a amazon mi je i dalje zericu skuplji.. ova Kineka trgovina bi bila zakon, poštarina đabe, samo klikan na internetu i kupujem, lovu koju zaradim online, nemoran unjeti u RH i tako plaćati državi poreze samo kupujem od kineza i šaljem doma
Guest- Guest
Dolazi ti iz najbližeg distribucijskog centra.Dread_Pirate_Roberts wrote:vjerojatno šalju avionom kako deda kaže jer neke stvari meni osobno dođu nekako prebrzo da bi čovjek pomislio da to putuje brodom iz kine...
Avionom , kamionom , gliserom ...nebitno.
2014-04-11
meni nema logike to što pričaš jer bi onda na stocku u centru trebali imati čudo robe...
Dread_Pirate_Roberts wrote:što ti je bilo s paypalom?
naplaćuje 2% na transakciju prodavaču ili tako nešto
Guest- Guest
*International sales 3.9% transaction fee plus a fixed fee based on currency received
Euro (recipient is outside of France): 0.35 EUR
Euro (recipient is outside of France): 0.35 EUR
Last edited by deda on 20/1/2017, 13:25; edited 1 time in total
Guest- Guest
nije to,deda wrote:Dread_Pirate_Roberts wrote:što ti je bilo s paypalom?
naplaćuje 2% na transakciju prodavaču ili tako nešto
zamisli prodaš nešto online.
isporučiš kupcu robu. sve pričaš sa njime preko emaila, preko kurca, preko paypala itd. ovaj kaže sve super. da je zadovoljan. i ti imaš i screenshotove svih tih razgovora.
i nakon mjesec dana, paypal ti otvara "case" , da se javio "originalni vlasnik paypal računa", da se ovaj žali da nije "odobrio transkaciju", i da želi novac nazad. Što je laž.
Ja šaljem tipa dokaze, screnshotove..
i ništa, sve jedno paypal presudi i njegovu korist + naplati ti još 20$ troškova vještačenja.. itd
:D :D :D
jebo sam im mater, i to sve istočno europska gamad mi se žalila, svi na istu šemu da im je "hakiralo account". Iako sam se sa njima čuo i mail-om, dakle trebalo im je isto vremeno hakirali i email, i paypal i još jednu treću platformu, što je nemoguće, a čak ako se i to i obavi , zašto ja podnosim sve gubitke????
i tako sam popušio 1000kn u par dana, popizdio,
inače evo vam tip kako možete ljude "scamati paypalom". mislim to ekipa radi. uzmete neki program koji mijenja IP adrese, logirate se na paypal, kupite nešto, i onda poslje otvorite "case" da niste odobrili trasakciju - paypal staje uvijek na stranu svojih kupaca.
... i aj ja , treba mi paypal ipak, prije dva tjedna mi dolazi , još jedan case, da kupac se žali na 25$ nešto što je kupio od mene, da je i "njemu hakiralo account" i pita me paypal hoću li ga "odmah podmiriti" da izbjegnem troškove "case fee"..
kako dane, ispraznio sam paypall acount, maka sam karticu i bankovni račun, i rekao da im jebem sve po spisku, i da sigurno neće vidjeti više $ od mene.
radi takvih stvari , neki čak smatraju da paypal izmišlja razne ovakve slučajeve samo da pljačka ljude, paypal ima ocjenu 1.3 od 10 na trust pilot
https://www.trustpilot.com/review/www.paypal.com
Last edited by Pinochet on 20/1/2017, 13:24; edited 1 time in total
Guest- Guest
edit: krivo sam skopčao
znači ti prodaješ, a kupci (i paypal) te jebu...sranje
inače dovoljno je uzeti vpn i jebati ekipu tako...biraš server i svaki put odeš na drugi...
inače dovoljno je uzeti vpn i jebati ekipu tako...biraš server i svaki put odeš na drugi...
naravno imaš ozbiljne stranice, preko kojih prodaje ekipa, i naravno te stranice brane svoje prodavače. tipa tu će te jedan prevariti jedanput , tebe ili nekoga, ali onda ta stranica mu banira ime prezime, račun, i on nemože više varati.Dread_Pirate_Roberts wrote:edit: krivo sam skopčao
dok paypal , ebay, tu ekipa vara redovito. ili ako ideš solo isto tako.
zato ekipa odjebava paypal, i zato je bitcoin popularan.
čitao sam preko neta ekipa koja prodavala zlato i ostalo najebala jer je preko paypala, isto ih na isti način sjebavalo, pa svi masovno prelaze na bitcoin
Guest- Guest
Pinochet wrote:
čitao sam preko neta ekipa koja prodavala zlato i ostalo najebala jer je preko paypala, isto ih na isti način sjebavalo, pa svi masovno prelaze na bitcoin
zlato iz WoWa? te virtualne robe je riskantno prodavati...
ili preprodavati accaunte
najbolje preko Western Uniona keš
a Bitcoin je riskantan, jer to nije novac nego roba čija cijena ovisi o ponudi i potražnji, evo neki dan je u par sati izgubio 40% vrijednosti, bila priča o nekom Kinezu koji je ulozio 2 mil dolara + digao kredit da kupi dodatne Bitcoine, spušio gotovo sve u par sati, pa kuka da država treba intervenirati i regulirati tržište, da je prevaren, država kaže da Bitcoin nije novac i da ga zato ne može regulirati kao valutu
Guest- Guest
Pa o cemu pricamo mi na ovoj temi ?Dread_Pirate_Roberts wrote:meni nema logike to što pričaš jer bi onda na stocku u centru trebali imati čudo robe...
To pajdo radi u Zadru .....distribucijski centar.
ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
2014-04-11
Odsutnost mase ....to je ono kad nekome pricaš o tigru a nikad ga nije vidija pa koliko god mu ti pricao ne kuži te.
Ajmo osnove.
Ovo je brod :
A ovo je distribucijski centar oli ti ga veliko skladište :
Ajmo osnove.
Ovo je brod :
A ovo je distribucijski centar oli ti ga veliko skladište :
2014-04-11
Ima li još šta vam nije jasno tj nemate masu o tome ?
Ovo je kamion :
A ovo je vilicar s kojim se roba koja je na paletama iskrcava il ukrcava na isti vamo tamo itd itd itd
Ovo je kamion :
A ovo je vilicar s kojim se roba koja je na paletama iskrcava il ukrcava na isti vamo tamo itd itd itd
2014-04-11
alibaba i 101 dalmatinacgargamel0101 wrote:alibaba i 40 dalmatinaca
2016-11-17
Pored 40 lopova iz HDZa u Zadru je falio samo još Alibaba :D
Mi u scinetologiji imamo nešto šta se zove . čišcenje rijeci.
Svako malo na nekim temama ko da pricam o debilima a u stvari vi NE ZNATE šta je to distribucijski centar i onda vodite teme a nemate masu o tome.
Ovo je DISTRIBUCIJSKI CENTAR.
Sainsbury's distribution center in Waltham Point, Hertfordshire, United Kingdom.
A fork lift truck moves stacked pallets
https://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_center
a IZVANKA OBICNO IZGLEDA OVAKO :
Svako malo na nekim temama ko da pricam o debilima a u stvari vi NE ZNATE šta je to distribucijski centar i onda vodite teme a nemate masu o tome.
Ovo je DISTRIBUCIJSKI CENTAR.
Sainsbury's distribution center in Waltham Point, Hertfordshire, United Kingdom.
A fork lift truck moves stacked pallets
https://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_center
a IZVANKA OBICNO IZGLEDA OVAKO :
2014-04-11
dzango wrote:A koliko mu treba dana brodom od Kine do Jadrana?RayMabus wrote:Ne za brzu distribuciju.dzango wrote:Jeste. Dunavom po celoj Evropi.RayMabus wrote:Pa i nemora ...u biti ovo im je ulaz za ovaj dio Europe ....luka , aerdrom .....ono luka jelte ....nema ovo ni Srbija ni Mađarska ....brodovi su najeftiniji nacin prijevoza.Pinochet wrote:ovo bi bilo vrh vrhova najveći vrh.
umjesto da kupujem preko ebaya ili amazona, imat ću ispred kuće ovu kinesku online trgovinu.
iako mislim da će mađari pobjediti, u mađarskoj su niži porezi i regulacije, a kapital to voli..
nije mi jasno kako polu socijalistička hrvatska može konkurirati neoliberalnom Orbanu gdje je porez na dobit 9%, porez na dohodak 25%, itd..
Lik se bavi dostavom .....nece plovit danima po Dunavu.
Ako ide preko Kavkaza onda dva tjedna u vrh glave...
darth_vader-
2014-04-17
dawson wrote:Pored 40 lopova iz HDZa u Zadru je falio samo još Alibaba :D
Neće od Kineza čačkalica preostati kad ih se lokalci dohvate...A sve lumen do lumena...
darth_vader-
2014-04-17
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Agrokor i Alibaba pregovaraju o suradnji
» Alibaba sa 44 razbojnika se sprema napustiti brod
» Terorizam u Zadru
» Fijasko koncerta Rite Ore u Zadru
» Divljački napad na Bugare u Zadru
» Alibaba sa 44 razbojnika se sprema napustiti brod
» Terorizam u Zadru
» Fijasko koncerta Rite Ore u Zadru