Alibaba u ....Zadru
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Alibaba u ....Zadru
A koliko mu treba dana brodom od Kine do Jadrana?RayMabus wrote:Ne za brzu distribuciju.dzango wrote:Jeste. Dunavom po celoj Evropi.RayMabus wrote:Pa i nemora ...u biti ovo im je ulaz za ovaj dio Europe ....luka , aerdrom .....ono luka jelte ....nema ovo ni Srbija ni Mađarska ....brodovi su najeftiniji nacin prijevoza.Pinochet wrote:ovo bi bilo vrh vrhova najveći vrh.
umjesto da kupujem preko ebaya ili amazona, imat ću ispred kuće ovu kinesku online trgovinu.
iako mislim da će mađari pobjediti, u mađarskoj su niži porezi i regulacije, a kapital to voli..
nije mi jasno kako polu socijalistička hrvatska može konkurirati neoliberalnom Orbanu gdje je porez na dobit 9%, porez na dohodak 25%, itd..
Lik se bavi dostavom .....nece plovit danima po Dunavu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ZNaš ti di je KIna coece ?deda wrote:RayMabus wrote:
KOliko bi to onda koštlo da on svaku pizdariju koju ovdje proda prevozi avionom?
paketi se ne šalju pojedinačno, nego kontejnerski avionom, a onda dalje poštom regularno
Zamisli naruciš tipkovnciu koja košta 100 kuna i sad ce je on avionom iz Pekinga tebi prevozit ?
AJ ČAO.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nebitno , on je tu skaldišti i ceka narudžbu.dzango wrote:A koliko mu treba dana brodom od Kine do Jadrana?RayMabus wrote:Ne za brzu distribuciju.dzango wrote:Jeste. Dunavom po celoj Evropi.RayMabus wrote:Pa i nemora ...u biti ovo im je ulaz za ovaj dio Europe ....luka , aerdrom .....ono luka jelte ....nema ovo ni Srbija ni Mađarska ....brodovi su najeftiniji nacin prijevoza.Pinochet wrote:ovo bi bilo vrh vrhova najveći vrh.
umjesto da kupujem preko ebaya ili amazona, imat ću ispred kuće ovu kinesku online trgovinu.
iako mislim da će mađari pobjediti, u mađarskoj su niži porezi i regulacije, a kapital to voli..
nije mi jasno kako polu socijalistička hrvatska može konkurirati neoliberalnom Orbanu gdje je porez na dobit 9%, porez na dohodak 25%, itd..
Lik se bavi dostavom .....nece plovit danima po Dunavu.
2014-04-11
Kod nas je porez na dobit 10% a porez na plate je niži jer su manje plate.Pinochet wrote:carine i to.deda wrote:Pinochet wrote:
cijela EU ima isti porez na robu iz uvoza
PDV plaćaš u zemlji gdje je webshop registriran, nema veze s distributivnim centrom
ali govorim o lokalnim porezima na dobit.. kod nas bi bio 18% , a u orbana je 8-9%..
kod nas porez na dohodak se penje po nekoj stopi.. neznam iz glave. tipa 35-45-55% itd, kod mađara je fixno .. koliko ono? 16%?
to su milijuni $ $ $ više
Kod nas je porez na dobit 10% a porez na plate je niži jer su manje plate.Pinochet wrote:carine i to.deda wrote:Pinochet wrote:
PDV plaćaš u zemlji gdje je webshop registriran, nema veze s distributivnim centrom
ali govorim o lokalnim porezima na dobit.. kod nas bi bio 18% , a u orbana je 8-9%..
kod nas porez na dohodak se penje po nekoj stopi.. neznam iz glave. tipa 35-45-55% itd, kod mađara je fixno .. koliko ono? 16%?
RayMabus wrote:Je samo mu se neisplati iz KIne avionom to .....može i iz Zadra u Budipeštu , Bec , Beograd itd itd itd.deda wrote:RayMabus wrote:
KOliko bi to onda koštlo da on svaku pizdariju koju ovdje proda prevozi avionom?
paketi se ne šalju pojedinačno, nego kontejnerski avionom, a onda dalje poštom regularno
isplati se i većina robe iz webshopova se šalje tako, avionom
što misliš čime se bave tolike špedicije koje se nalaze u zračnim lukama?
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pedicija
Guest- Guest
Kod nas je porez na dobit 10% a porez na plate je manji jer su manje i same plate.Pinochet wrote:carine i to.deda wrote:Pinochet wrote:
Mađari bi htjeli da su oni centar a 80% te robe se neisplati dovlacit avionom iz Kine .....pa lik bi propa kad bi to sve iz Kine dovlacija na drugi kraj planete avionom.
2014-04-11
Da al ne iz ....Kine.deda wrote:RayMabus wrote:Je samo mu se neisplati iz KIne avionom to .....može i iz Zadra u Budipeštu , Bec , Beograd itd itd itd.deda wrote:RayMabus wrote:
isplati se i većina robe iz webshopova se šalje tako, avionom
što misliš čime se bave tolike špedicije koje se nalaze u zračnim lukama?
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pedicija
Bliže su ti distribucijski centri i obicno uz more tj gdje je luka.
2014-04-11
Imat ce on cardo avio prijevoz za Budimpeštu , Bg , Bec itd itd itd al ne iz KIne nego iz ovako neke tocke kao šta je ovo ...luka i u eu.
2014-04-11
Dzaba da radis.RayMabus wrote:Pa i ne tuku se jer Kinez ocito zna šta oce.Serbinho-3 wrote:Tuku se ko ce za Kineze da radi.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
A šta imaš radit ?Serbinho-3 wrote:Dzaba da radis.RayMabus wrote:Pa i ne tuku se jer Kinez ocito zna šta oce.Serbinho-3 wrote:Tuku se ko ce za Kineze da radi.
Luk brod pretovar , odvođenje u taj distribucijski centar dakle skladište , ekipa koja to razvrstava , primanje narudžbi i slanje istih.
2014-04-11
Pinochet wrote:
ali govorim o lokalnim porezima na dobit.. kod nas bi bio 18% , a u orbana je 8-9%
to plaća webshop u zemlji u kojoj je registriran, distributivni centar im može poslovati i s gubitkom što se njih tiče, cilj im je valjda plasirati robu na EU tržište a ne profitirati od distribucije
slično kao što autoindustrija zarađuje na plasiranju kredita potrošačima, dok u proizvodnji posluju s minusom, minus nije dobit pa ne plate poreze nego još dobiju poticaje i subvenciju od države
Guest- Guest
Sve to imaš infrastrukturno vec u Zadru ....sad dogovara cargo letove i to ....Zg , Bg , Budipešta , Bec ....šta ja znam šta vec ima u planu.RayMabus wrote:A šta imaš radit ?Serbinho-3 wrote:Dzaba da radis.RayMabus wrote:Pa i ne tuku se jer Kinez ocito zna šta oce.Serbinho-3 wrote:Tuku se ko ce za Kineze da radi.
Luk brod pretovar , odvođenje u taj distribucijski centar dakle skladište , ekipa koja to razvrstava , primanje narudžbi i slanje istih.
2014-04-11
Tocno.deda wrote: distributivni centar im može poslovati i s gubitkom što se njih tiče, cilj im je valjda plasirati robu na EU tržište a ne profitirati od distribucije
2014-04-11
RayMabus wrote:
Da al ne iz ....Kine.
Da iz Kine obična potrošačka roba dolazi i avionom. 40% avionskog prometa robom čini elektronika.
Guest- Guest
Jel ?deda wrote:RayMabus wrote:
Da al ne iz ....Kine.
Da iz Kine obična potrošačka roba dolazi i avionom. 40% avionskog prometa robom čini elektronika.
A koliki je njegov asortiman i koliko od tog asortimana se ispalti prevozit avionom uopce ?
20%
2014-04-11
On ce ti u ponudu stavit sobnu svijetiljku iz Kine i ti u ZG to naruciš i sad ce ti on to avionom iz Kine dopremit ?
Aj nemoj me hebat.
Aj nemoj me hebat.
2014-04-11
RayMabus wrote:On ce ti u ponudu stavit sobnu svijetiljku iz Kine i ti u ZG to naruciš i sad ce ti on to avionom iz Kine dopremit ?
Aj nemoj me hebat.
ne šalju pojedinačno predmete, nego šalju sanduke sa raznom robom, koja se potom u EU razvrstava i šalje regularno poštom dalje
više košta HP dostava nego prijevoz avionom iz Kine
Guest- Guest
Oce dotrat ce ti weš mašine iz Kine avionom.deda wrote:RayMabus wrote:On ce ti u ponudu stavit sobnu svijetiljku iz Kine i ti u ZG to naruciš i sad ce ti on to avionom iz Kine dopremit ?
Aj nemoj me hebat.
ne šalju pojedinačno predmete, nego šalju sanduke sa raznom robom, koja se potom u EU razvrstava i šalje regularno poštom dalje
više košta HP dostava nego prijevoz avionom iz Kine
Deda umij se ...napravljn je veliki cargo terminal u Zg ...brodom weš mašine u Zadar , kamionom u Zg i cekaj narudžbu.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Agrokor i Alibaba pregovaraju o suradnji
» Alibaba sa 44 razbojnika se sprema napustiti brod
» Terorizam u Zadru
» Fijasko koncerta Rite Ore u Zadru
» Divljački napad na Bugare u Zadru
» Alibaba sa 44 razbojnika se sprema napustiti brod
» Terorizam u Zadru
» Fijasko koncerta Rite Ore u Zadru