Akademik Nikolić o Bunjevcima
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Akademik Nikolić o Bunjevcima
Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
Sad da ja objasnim i tebi usrani bosačenors iz Brčkog zašto meme šefov plačaju skupo.
ODJEBI
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Gradovrh?epikur37 wrote:govinda wrote:Turci su od tog naselja napravili urbanu cjelinu i grad u pravom znacenju te rijeci...epikur37 wrote:govinda wrote:Nije bilo Tuzle...bila zupa Soli...epikur37 wrote:
Naravno da je bilo i prije....nije svama svijet počeo nego se zaškutio
Pa nije moglo bit Tuzle jer je to turski naziv za naselje koje su sreli tu a ono je prije vas bilo i zvalo se po naški Soli ;) :p
No moji su nakon desetak godina uspjeli kupiti Gradovrh od posvađanih 12 familija muslimana koji su dijelili vasništvo i sad je to 1/1 franjevačko da se zna tko je tu bio prije turaka ;)
2016-11-17
PS: Za Govindu imam turski spisak turske vojske izbosne, prije početka bitke na Mohaču, 1526.
Predlažem da ga s njim upoznam sutra.da mu ne uzmem san bezveze.
Predlažem da ga s njim upoznam sutra.da mu ne uzmem san bezveze.
Last edited by Eroo on Mon 16 Jan - 0:40; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78954
2016-07-22
Da ?epikur37 wrote:RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
Sad da ja objasnim i tebi usrani bosačenors iz Brčkog zašto meme šefov plačaju skupo.
ODJEBI
Pomalo, boje ti je da ga ne izazivaš....začas ti pukne pod kućom.
pazi
2014-04-11
jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
2016-11-17
https://hr.wikipedia.org/wiki/Gradovrhgovinda wrote:Gradovrh?epikur37 wrote:govinda wrote:Turci su od tog naselja napravili urbanu cjelinu i grad u pravom znacenju te rijeci...epikur37 wrote:govinda wrote:
Nije bilo Tuzle...bila zupa Soli...
Pa nije moglo bit Tuzle jer je to turski naziv za naselje koje su sreli tu a ono je prije vas bilo i zvalo se po naški Soli ;) :p
No moji su nakon desetak godina uspjeli kupiti Gradovrh od posvađanih 12 familija muslimana koji su dijelili vasništvo i sad je to 1/1 franjevačko da se zna tko je tu bio prije turaka ;)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Onaj spisak na kojem su Hrvati sluge Bosancima? Pokazao si mi ga bolan, zar si zaboravio kako sam te sprdao poslije toga?Eroo wrote:PS: Za Govindu imam turski spisak turske vojske izbosne, prije početka bitke na Mohaču,
1526. Predlažem da ga s njim upoznam sutra.da mu ne uzmem san bezveze.
2016-11-17
Misliš da cu se uvrijedit na to lignjo ?govinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
JEL TI ZNAŠ ZAŠTO SAM JA SKUP U PRAKSI ?
JER GOVORIM SAMO ISTINU,
2014-04-11
sto ne kazes Soline...kakav Gradovrh, jbt...epikur37 wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Gradovrhgovinda wrote:Gradovrh?epikur37 wrote:govinda wrote:Turci su od tog naselja napravili urbanu cjelinu i grad u pravom znacenju te rijeci...epikur37 wrote:
2016-11-17
Ako si se Turcima prodao za večeru, razumljive su privilegije. Nema tu nikakve tajne za učene ljude. S neukima je druga stvar...govinda wrote:Onaj spisak na kojem su Hrvati sluge Bosancima? Pokazao si mi ga bolan, zar si zaboravio kako sam te sprdao poslije toga?Eroo wrote:PS: Za Govindu imam turski spisak turske vojske izbosne, prije početka bitke na Mohaču,
2016-07-22
NEKA TI GA MALO ALIJA POCUCLAgovinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
2014-04-11
boli me ba kurac za tobom, dalmatinski tovare....znas kako ste vi Dalmatinci nastali? Kad su Bosanci bjezali ispred Turaka stigli do mora i skocili u more..kako nisu znali dobro plivati vecina se podavila, jedino oni sa praznim glavama isplivali na obalu i tako su nastali Dalmosi....RayMabus wrote:Misliš da cu se uvrijedit na to lignjo ?govinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
JER GOVORIM SAMO ISTINU,
2016-11-17
ero, idi napoji konja....gulam Eraga...Eroo wrote:Ako si se Turcima prodao za večeru, razumljive su privilegije. Nema tu nikakve tajne za učene ljude. S neukima je druga stvar...govinda wrote:Onaj spisak na kojem su Hrvati sluge Bosancima? Pokazao si mi ga bolan, zar si zaboravio kako sam te sprdao poslije toga?Eroo wrote:PS: Za Govindu imam turski spisak turske vojske izbosne, prije početka bitke na Mohaču,
2016-11-17
Jbt, Bunjevci u Evropi od ledenog doba...koji kreten moras biti pa to napisati...to samo ero glupi moze da napise...
2016-11-17
a ti ga Aliji pocuclajgovinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
2014-04-11
govinda wrote:sto ne kazes Soline...kakav Gradovrh, jbt...epikur37 wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Gradovrhgovinda wrote:Gradovrh?epikur37 wrote:govinda wrote:
Turci su od tog naselja napravili urbanu cjelinu i grad u pravom znacenju te rijeci...
ime samostana
i prije turčadi je još bila crkva doduše drevena sred tuzle...no vrijeme mijenja sve sad je Tuzla dio bošnjakistana...važno da se naša kulturna baština i nacionalna manjina poštuje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
zato vas je pobilo tamo i sad vam srbi drže pola bihgovinda wrote:boli me ba kurac za tobom, dalmatinski tovare....znas kako ste vi Dalmatinci nastali? Kad su Bosanci bjezali ispred Turaka stigli do mora i skocili u more..kako nisu znali dobro plivati vecina se podavila, jedino oni sa praznim glavama isplivali na obalu i tako su nastali Dalmosi....RayMabus wrote:Misliš da cu se uvrijedit na to lignjo ?govinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:
malo mi se sagni, tovare...
JER GOVORIM SAMO ISTINU,
2014-04-11
Hajduk je komunjarski i srpski klub, nikad nije bio hrvatski kao sto nikad od Dalmosa Hrvata...italijanska kopilad...
2016-11-17
Haplotip je star 24,000 godina. Čitaj, uči znanost, ne piše ti baš sve u časnom Kur'anu.govinda wrote:Jbt, Bunjevci u Evropi od ledenog doba...koji kreten moras biti pa to napisati...to samo ero glupi moze da napise...
2016-07-22
podudlao si ga ti i meni i neznaš kakogovinda wrote:jeste, ti ga meni malo podudlas, lignjo...RayMabus wrote:Ja tebi 'govinda wrote:malo mi se sagni, tovare...RayMabus wrote:Govinda aj odhebi u skokima.
ODJEBI
zato si i dobo srebrenicu i srbi preščki drinu i pol bih drže srbi
ooooo
i te kako is ga ti meni PODUDLAO.
2014-04-11
Bunjevci pa Zidovi...Eroo wrote:Haplotip je star 24,000 godina. Čitaj, uči znanost, ne piše ti baš sve u časnom Kur'anu.govinda wrote:Jbt, Bunjevci u Evropi od ledenog doba...koji kreten moras biti pa to napisati...to samo ero glupi moze da napise...
2016-11-17
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Bane akademik
» Akademik Katičić: Hrvati i Balkan
» Bestraga nestao sirijski akademik
» Akademik Duraković: Kolinda nastavlja presuđenu politiku UZP-a
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
» Akademik Katičić: Hrvati i Balkan
» Bestraga nestao sirijski akademik
» Akademik Duraković: Kolinda nastavlja presuđenu politiku UZP-a
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
Page 4 of 6