Akademik Nikolić o Bunjevcima
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Akademik Nikolić o Bunjevcima
hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
vis kako moje pleme, nit ko zna da postojimo nit nas ko dira
ti si garant čeh... :))Leviathan2 wrote:hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jok, plememichaellcmacha wrote:ti si garant čeh... :))Leviathan2 wrote:hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
koji ceh ziv ti men bio,
pleme nema naziva, tj odrekli se naziva jos onomad kad su nas rimljani razbucali
Unda si Japod.Leviathan2 wrote:jok, plememichaellcmacha wrote:ti si garant čeh... :))Leviathan2 wrote:hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
koji ceh ziv ti men bio,
pleme nema naziva, tj odrekli se naziva jos onomad kad su nas rimljani razbucali
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
blizujastreb wrote:Unda si Japod.Leviathan2 wrote:jok, plememichaellcmacha wrote:ti si garant čeh... :))Leviathan2 wrote:hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
koji ceh ziv ti men bio,
pazi se, sad si jastreba zaintrigirao ;PLeviathan2 wrote:blizujastreb wrote:Unda si Japod.Leviathan2 wrote:jok, plememichaellcmacha wrote:ti si garant čeh... :))Leviathan2 wrote:hm, ti bunjevci su neko pleme zalutalo na pogresno mjesto i u pogresno vrijeme, umjesto da se drze ispod radara oni su postali predmet potkusurivanja kvazi politicara i kojekakovih dusebriznika
koji ceh ziv ti men bio,
2014-04-12
lija je jastreb,maggie13 wrote:pazi se, sad si jastreba zaintrigirao ;PLeviathan2 wrote:blizujastreb wrote:Unda si Japod.Leviathan2 wrote:jok, plememichaellcmacha wrote:
ti si garant čeh... :))
koji ceh ziv ti men bio,
koji ceh ziv ti men bio,
2014-04-12
likovi kao jastreb su nacitani i sitnice koje normalnim ljudima promaknu njima se urezu u pamcenje, da mu dam jos par detalja vjerovatno bi povezao
“You will not be good teachers if you focus only on what you do and not upon who you are.”
― Rudolf Steiner
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Haha.......priznao da nisi ni HrvatEroo wrote:I ja sam Bunjevac. Hercegovački, kao i oni u Vojvodini. Ali ne Nikolićev, pobogu...Koji bezobrazluk.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Bunjevci nemaju veze sa Hrvatima, ali Hrvati misle da su Hrvati.
Isti se sale na torturu tokom SFRJ i silovanje da se izjasnjavaju Hrvatima.
Eto, ima i medju njima jedan koji se izjasnjava kao Hrvat a nije Crvenkasti, vec Ero.
Isti se sale na torturu tokom SFRJ i silovanje da se izjasnjavaju Hrvatima.
Eto, ima i medju njima jedan koji se izjasnjava kao Hrvat a nije Crvenkasti, vec Ero.
2014-08-25
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ikaci, ustvari čakavci, su temelj hr nacije. Što bi dr. Tuđman rekao-nešto najhrvatskije.Serbinho-3 wrote:Haha.......priznao da nisi ni HrvatEroo wrote:I ja sam Bunjevac. Hercegovački, kao i oni u Vojvodini. Ali ne Nikolićev, pobogu...Koji bezobrazluk.
To se dobije rođenjem; mjesto rođenja, ime i prezime, ćaću i mater...ni kriv ni zaslužan.
PS: Moja dva dida su Stipani. Takva imena imaš samo još kod vojvođanskih Bunjevaca. Ili ime Vidak (mj susjed)
Poznata bunjevačka pisma: Ženidba kapetana Vidaka, nastala za vrijeme preseljenja iz Hercegovine u Vojvodinu.
Last edited by Eroo on 15/1/2017, 23:43; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
maggie13 wrote:telektualac.
darth_vader-
2014-04-17
Saslusaj Bunjevce iz Vojvodine i naucite nesto o sebi.
Nas realno isti ne zanimaju, ali za vas dobro dodje istorija istih.
Ne znam da li isti postoje u HR i kolikom broju, realno slabo poznat narod.
2014-08-25
Nastanili se u Vojvodini iz Hercegovine.
2014-08-25
Puno ih je i u HR...Ima ih čak i u istri. Onda u okolici Siska, Delnica, Varaždina...Serbinho-3 wrote:Saslusaj Bunjevce iz Vojvodine i naucite nesto o sebi.
Ono što radi sa njima Nikolić je jedna obična svinjarija, nedostojna čovjeka.
Ima snimljena jedna njihova gdišnja proslava, na kojoj su došli neki četnici iz BG
da im "uveličaju "proslavu...POla sata su svirali neke srpske drumlala cajke.
Onda je jedan od svirača, onako u poluglasu, rekao kolegi: -Šaraj malo, prijatelju...
2016-07-22
Da. I u današnje dijelove Hrvatske.Serbinho-3 wrote:Nastanili se u Vojvodini iz Hercegovine.
https://bunjevackeperspektive.files.wordpress.com/2015/01/bunjevci-istrac5beivanja-hrvati.pdf
Ženidba Vidaka kapetana
(Bunjevačko osvajanje kule subotičke)
2016-07-22
Jesu ti Bunjevci muslimani?
2016-11-17
Jesu, naravno. Naseljavali su područje od Kladuše i Bihaća, pa negdje do Vrbasa. Ukratko-tamo di je bila "ikavica".govinda wrote:Jesu ti Bunjevci muslimani?
Ima ih i danas po odručnim planinskim područjima. Stariji ljudi još uvijek pričaju ikakvicom.
PS: Genetski haplotip je I1b*, ili po novom Eu7 (temeljni europski gen). Ne treba ovo nikoga čuditi.
Među Bošnjacima je ovog haplotipa cca 50%, među hercegovcima i južnim dalmatincima cca 75%.
Naravno, ima ga i u Srbiji, Sloveniji (cca 30%)
Last edited by Eroo on 16/1/2017, 00:15; edited 1 time in total
2016-07-22
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Bane akademik
» Akademik Katičić: Hrvati i Balkan
» Bestraga nestao sirijski akademik
» Akademik Duraković: Kolinda nastavlja presuđenu politiku UZP-a
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
» Akademik Katičić: Hrvati i Balkan
» Bestraga nestao sirijski akademik
» Akademik Duraković: Kolinda nastavlja presuđenu politiku UZP-a
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
Page 2 of 6