Esad Duraković: Internacionalni je projekat da se u FBiH stvori "muslimanija"
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Esad Duraković: Internacionalni je projekat da se u FBiH stvori "muslimanija"
Hrvati iz Tuzle ostali su sa Srbima onoga krajka u relativno dobrim odnosima.
Priča mi moja kona kako su im sat vremena ranije najavljivali da će ih tući i da odu u skloništa.
Poslije rata ostali su u dobrim odnosima.
Priča mi moja kona kako su im sat vremena ranije najavljivali da će ih tući i da odu u skloništa.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Esad Duraković: Internacionalni je projekat da se u FBiH stvori "muslimanija"
ma to ti je bilo sve rekla kazala...jedni pricaju ovako drugi onako....sva sreca da je koliko toliko ovima tada u tuzli i oko tuzle bilo razuma...jastreb wrote:Hrvati iz Tuzle ostali su sa Srbima onoga krajka u relativno dobrim odnosima.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Tuzli se nekako i nije ratovalo. Tuzla je bio jedan od najjugoslavenskijih gradova u Jugi i to se sve odražavalo i na ratu. U Tuzli i oko Tuzle nije bilo većih stradavanja i većih pizdarija,ako se izuzme ono sa kolonom. Sam rat nije Tuzlu previše dodirivao.vuksadinare wrote:ma to ti je bilo sve rekla kazala...jedni pricaju ovako drugi onako....sva sreca da je koliko toliko ovima tada u tuzli i oko tuzle bilo razuma...jastreb wrote:Hrvati iz Tuzle ostali su sa Srbima onoga krajka u relativno dobrim odnosima.
2014-04-22
Pa da to u koloni je bila šala mala... nije se pucalo da se ubije... neg onako... ;)
2015-08-08
michaellcmacha wrote:Pa da to u koloni je bila šala mala... nije se pucalo da se ubije... neg onako... ;)
Miha, ako nisi daleko aj na pečenicu i gibanicu :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jel i vi kažete Badnjica?epikur37 wrote:michaellcmacha wrote:Pa da to u koloni je bila šala mala... nije se pucalo da se ubije... neg onako... ;)
Miha, ako nisi daleko aj na pečenicu i gibanicu :)
2014-04-22
jastreb wrote:Tuzli se nekako i nije ratovalo. Tuzla je bio jedan od najjugoslavenskijih gradova u Jugi i to se sve odražavalo i na ratu. U Tuzli i oko Tuzle nije bilo većih stradavanja i većih pizdarija,ako se izuzme ono sa kolonom. Sam rat nije Tuzlu previše dodirivao.vuksadinare wrote:ma to ti je bilo sve rekla kazala...jedni pricaju ovako drugi onako....sva sreca da je koliko toliko ovima tada u tuzli i oko tuzle bilo razuma...jastreb wrote:Hrvati iz Tuzle ostali su sa Srbima onoga krajka u relativno dobrim odnosima.
Manje više stoji, kako prema srbima tako i prema bošnjacima...nije rejedak slučaj da su upravo preko linija hvo-a srbi imali siguran prolaz u RS ali isto tako da je u prvom dijelu rata između armije bih i hvo bilo korektno.
Sve dok nisu pod prijetnjom sukoba iz drugog korpusa zaprijetili da se ugasi 115 zrinjski, onda su naši svi pošli u 108 posavinu jer opcija bila da pređu u bošnjačku amiju.
2015-08-06
Guest- Guest
u biti ne, ovo je puno šire od Bosne ovo je predigra za sranje, nitko ne doseljava vehabije bez maliciozne namjere pogotovo ovakvo masovno, a Bosanci su ovdje igračkaPinochet wrote:bosanska posla
Kermit-
2014-04-17
U tuzli je ostala vecina od prijeratnog broja hrvata... koliko sam ja čuo otišli su uglavnom oni koji su ustašovali, a srbi su ful nestali iz tuzle... ostalo ih jedva 2000
2015-08-08
...iskreno...ta prijetnja 115 brigadi je upucena onog trenutka kad je zaustavljen konvoj humanitarne pomoci za tuzlu...i kad su istuceni vozaci i osoblje u konvoju na podrucju srednje bosne kod viteza cini mi se...od tad dolazi do pogorsanaj odnosa između armije bh-a i 115 brigade odnosno politickih odnosa na podrucju tuzle...do tad je to jos bilo u nekoj vrst primirja...
2015-09-08
Hrvati su ostali u dobrom broju,a ako ih je netko pokušavao raseliti to su bili Hrvati.michaellcmacha wrote:U tuzli je ostala vecina od prijeratnog broja hrvata... koliko sam ja čuo otišli su uglavnom oni koji su ustašovali, a srbi su ful nestali iz tuzle... ostalo ih jedva 2000
Dolazili su neki Hercegovci i nagovarali ih da kuće prodaju muslimanima i odu,ali su ih ovi lagano odhebali.
2014-04-22
...i kako kaze ringo...jedni i drugi su imali losih trenutaka....i poteza....
2015-09-08
Kako se čistilo po bosanskim gradovima, a ovdasnja banda svako malo spominje sisak u kontekstu ''čišćenja''... jebote a u zenici, tuzli i sarajevu jedva da je ostao ćošak od s, vratila se cijela dva i pol srbina na vjekovna ognjista...
2015-08-08
U stvari šta ja pričam? Nije bilo pizdarija? kako nije bilo kad su četnjaci ubili granatom oko 7o nedužnih ljudi,uglavnom omladine.
2014-04-22
Sokole napuši se erine karine... ;)
2015-08-08
Ne pušim čikove.michaellcmacha wrote:Sokole napuši se erine karine... ;)
2014-04-22
Tz će biti drugi najveći grad u Bošnjakistanu, mlađim Hrvatima savjetujem da se presele ako ne žele biti izloženi pritisku asimilacije i diskriminacije.
@ Hrvata je spalo na šaku ajda po opustjelim selima a u gradu najfriškiji podatak je da ima manje od 100 Hrvata od 20-30 godina a grad broji 100 000 stanovnika.
I onako podjela ide, Trump, Putin, bošnjakistan već dobiva svoj sadržaj i granice...to je to
jastreb možda pati i kmeči za jugoslavenskom multikuti opcijom
a vučina i miha nekako se nadaju i zamišljaju opstanak hrvatsko-bošnjačkog odražavanja cjelovite BiH.
I jastrebu antifi i vama dvojici pravaša mogu reć ravno s terena : DŽABA KREČITE :)
@ Hrvata je spalo na šaku ajda po opustjelim selima a u gradu najfriškiji podatak je da ima manje od 100 Hrvata od 20-30 godina a grad broji 100 000 stanovnika.
I onako podjela ide, Trump, Putin, bošnjakistan već dobiva svoj sadržaj i granice...to je to
jastreb možda pati i kmeči za jugoslavenskom multikuti opcijom
a vučina i miha nekako se nadaju i zamišljaju opstanak hrvatsko-bošnjačkog odražavanja cjelovite BiH.
I jastrebu antifi i vama dvojici pravaša mogu reć ravno s terena : DŽABA KREČITE :)
2015-08-06
Kod njih je svako malo neka ''ljubica'' podlegla zbog ljubavi...
2015-08-08
pa bio sam prije dvije nedjelje na svadbi..u obodnici gornjoj...kao sto rekoh..pa ima hrvata dosta po selima...nisam zamjetio da ih nema...ili d aih je vrlo malo kako kaze epikur...
2015-09-08
vuksadinare wrote:pa bio sam prije dvije nedjelje na svadbi..u obodnici gornjoj...kao sto rekoh..pa ima hrvata dosta po selima...nisam zamjetio da ih nema...ili d aih je vrlo malo kako kaze epikur...
Dobro ti ionako vidiš što poželiš....;)
ili čega se bojiš :)
Last edited by epikur37 on Wed 28 Dec - 14:33; edited 1 time in total
2015-08-06
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Akaemik Esad Duraković: Glasanje za Komšića pitanje je patriotizma
» Vlada FBiH: Najniža plaća u FBiH povećana za 520 kuna
» Jelka Miličević, potpredsjednica vlade FBIH iz HDZ-a: Za propast Aluminija krivu su uvijeti na globalnom tržištu, Vlada FBiH ima čistu savjest
» I Bog stvori ženu ;P
» I Bog osmi dan samo za bosance stvori seloteip :)
» Vlada FBiH: Najniža plaća u FBiH povećana za 520 kuna
» Jelka Miličević, potpredsjednica vlade FBIH iz HDZ-a: Za propast Aluminija krivu su uvijeti na globalnom tržištu, Vlada FBiH ima čistu savjest
» I Bog stvori ženu ;P
» I Bog osmi dan samo za bosance stvori seloteip :)
Page 3 of 6