Kiosci kradu posao kafićima
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Kiosci kradu posao kafićima
mane samo zanimo u kojoj mjeri in je mrena na očima;Pinochet wrote:nema tu puno filozofije..
u RH postoje dvije vrste ljudi.. ekipa parazita, koja drka kurac, neradi ništa, ili još gore, neki su porezinici/inspektori pa teroriziraju ostale, i žive na račun ogromnih poreza (a ogromni porezi uništavaju business i iseljavaju mladost u neoliberalnu Irsku) ,ta ekipa se logično zalaže za jaku državu... jer im jaka država daje nadprosječni standard, za ispod prosječni rad(često i rade štetu)
druga je ekip koja lomi leđa u realnom sektoru, i radnici i kapitalisti, primaju crkavicu od plaće , i onda plaćaju ogromne poreze, ali od države gotovo ništa ne koriste, a što koriste uglavnom je bezkorisno ili su pretplatili..
ta ekipa želi manju državu ..
Trump je dobio izbore tako što je lajao protiv države, protiv glavnog grada, protiv regulacija, protiv poreza i hvalio se kako neplaća porez - da porezi i regulacije uništavju život američkog radnika i kapitalista.
recimo, jo 100% klijentov dobivun zbog arbitrarne odluke države da nešto postoji, i unda kako država to loše odrađuje, ljudi dolazu da in jo to nepostojeće popravin. da se mene poslušo, jo bi moro nojti novi poso. ali to ni razlog da se ne razumi ovo ča si napiso. mislin da razumu, ali u kekon unutarnjen psihološkon košmaru, ne priznaju to ni somi sebi, zbog stroha da bi morali postojati na nemilosrdnon tržištu i zaista raditi a ne tipkati na forumu od 8 do 4.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
Leviatan skromno se preporučam za posjet komuni :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
država mora postojati, samo je pitanje kakvu državu hoćete.
to se bira izborima.
Imate Trumpovu verziju države (barem kako je najavljiva) - to je libertarijanska/republikanska/desničarska - maleni porezi, mala država, male regulacije, većina prvatizirano, osobne slobode za govor, oružje, i novac
imate Hillary Clinton verziju države - "liberalna"/lijeva/demokrati(ipak nije socijalistička) - to je država većih poreza i regulacija , i ograničavanja osobnih sloboda i slobode nošenja oružje i mogućnosti da se pojedinac recimo brani.. država regulira ekonomiju i osobne slobode..
zanimljivo Hrvatska je pod HDZ/SDPom čak puno -puno-puno lijevije od Hillary Clinton i demokrata.. mi smo ljevičarska država poprilično
to se bira izborima.
Imate Trumpovu verziju države (barem kako je najavljiva) - to je libertarijanska/republikanska/desničarska - maleni porezi, mala država, male regulacije, većina prvatizirano, osobne slobode za govor, oružje, i novac
imate Hillary Clinton verziju države - "liberalna"/lijeva/demokrati(ipak nije socijalistička) - to je država većih poreza i regulacija , i ograničavanja osobnih sloboda i slobode nošenja oružje i mogućnosti da se pojedinac recimo brani.. država regulira ekonomiju i osobne slobode..
zanimljivo Hrvatska je pod HDZ/SDPom čak puno -puno-puno lijevije od Hillary Clinton i demokrata.. mi smo ljevičarska država poprilično
Guest- Guest
aben wrote:mane samo zanimo u kojoj mjeri in je mrena na očima;Pinochet wrote:nema tu puno filozofije..
u RH postoje dvije vrste ljudi.. ekipa parazita, koja drka kurac, neradi ništa, ili još gore, neki su porezinici/inspektori pa teroriziraju ostale, i žive na račun ogromnih poreza (a ogromni porezi uništavaju business i iseljavaju mladost u neoliberalnu Irsku) ,ta ekipa se logično zalaže za jaku državu... jer im jaka država daje nadprosječni standard, za ispod prosječni rad(često i rade štetu)
druga je ekip koja lomi leđa u realnom sektoru, i radnici i kapitalisti, primaju crkavicu od plaće , i onda plaćaju ogromne poreze, ali od države gotovo ništa ne koriste, a što koriste uglavnom je bezkorisno ili su pretplatili..
Trump je dobio izbore tako što je lajao protiv države, protiv glavnog grada, protiv regulacija, protiv poreza i hvalio se kako neplaća porez - da porezi i regulacije uništavju život američkog radnika i kapitalista.
recimo, jo 100% klijentov dobivun zbog arbitrarne odluke države da nešto postoji, i unda kako država to loše odrađuje, ljudi dolazu da in jo to nepostojeće popravin. da se mene poslušo, jo bi moro nojti novi poso. ali to ni razlog da se ne razumi ovo ča si napiso. mislin da razumu, ali u kekon unutarnjen psihološkon košmaru, ne priznaju to ni somi sebi, zbog stroha da bi morali postojati na nemilosrdnon tržištu i zaista raditi a ne tipkati na forumu od 8 do 4.
gle ove dvojice nedojebanih neoliberala....:D
stalno isto mantraju :D
2015-08-06
ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)epikur37 wrote:Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
2014-04-12
jo sun prvi vode došo, ti odseli, jebote.Regoč wrote:Iščlani se, radi na crno, odseli u zemlju bez komore, osnuj svoju državu s istomišljenicima... Oslobodi se fašizma, budi nesputan.aben wrote:naravski. jesi ti član dinama? nisi? jel ti šalju račune?Regoč wrote:A što ćete s onima koji ne pristanu? Izbaciti ih iz nevidljive zajednice?aben wrote:pa koliko tebi puti tribo reći da je nevidljiva ruka satkana od pravila i regulacija i zakona i svega na ča ljudi dobrovoljno pristanu?Regoč wrote:
Obveza? Dužnost? Ipak reglacije, pička vam nevidljiva!
a mene nisu ni pitali želin li biti član komore, i šalju račune.
jo razumin da ti hroniš svoju dicu s mojin šoldima, i donekle svaćan mentalnu blokadu, ali kako ti ne zvoni uzbuna u glovi kad broniš tako fašističku poziciju?
2014-04-16
maggie13 wrote:ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)epikur37 wrote:Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
Ne zezaj, možeš ići sa mnom i u mom šatoru biti, ja vodim ekspediciju :)
2015-08-06
aben wrote:mane samo zanimo u kojoj mjeri in je mrena na očima;Pinochet wrote:nema tu puno filozofije..
gle ja isto povlačim veze.
kada se ja uvalim na državnu sisu preko HDZa, - planiram se uvalit na posao gdje neću radit ništa, i sisati početnu plćau 6000kn, kasnije će rasti, ja ću prvi biti za jaku državu :) - jer meni je u interesu da rastu porezi i da se država zadužuje i da češlja tuđe račune da meni isplati plaću i ja glasujem.
naravno da je takav sustav "velike države" ne održiv, jer velika država na kraju prdne u čabar, ali otom-ptom :)
Guest- Guest
heh, pa neka uživa..tko mu branimaggie13 wrote:postujmo razlicitosti..meni to bas dobro zvuci..drugacije :-)Noor wrote:epikur37 wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91ure%C4%8Dje
levy aj u kurac ako je to to...onda si čista egzotika
to njegovo pleme je neka komuna..ko amiši
Guest- Guest
ne zezam, pitaj ga B-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)epikur37 wrote:Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
2014-04-12
uziva on, a ja volim svasta cuti i novog upoznati..;-)Noor wrote:heh, pa neka uživa..tko mu branimaggie13 wrote:postujmo razlicitosti..meni to bas dobro zvuci..drugacije :-)Noor wrote:epikur37 wrote:https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91ure%C4%8Dje
levy aj u kurac ako je to to...onda si čista egzotika
to njegovo pleme je neka komuna..ko amiši
2014-04-12
maggie13 wrote:ne zezam, pitaj ga B-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)epikur37 wrote:Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
Dobro, dobro....vjerujem ti .
Meni ostaje sad skupljati sredstva za izučavanje tog geopolitičko-antropoškog fenomena....lako tebi
u glavnom tajice, čizme i moj šator :D
2015-08-06
Pinochet wrote:
gle ja isto povlačim veze.
kada se ja uvalim na državnu sisu preko HDZa, - planiram se uvalit na posao gdje neću radit ništa, i sisati početnu plćau 6000kn, kasnije će rasti, ja ću prvi biti za jaku državu :) - jer meni je u interesu da rastu porezi i da se država zadužuje i da češlja tuđe račune da meni isplati plaću i ja glasujem.
naravno da je takav sustav "velike države" ne održiv, jer velika država na kraju prdne u čabar, ali otom-ptom :)
i, ča, unda biš po forumu zagovoro kolektivno ludilo?
zoč? pa da se jo uhljebin, jo bi se po celi dun(zapravo samo u radnom vrimenu) rugo poreznin obveznicima, otvoreno, muški.
2014-04-16
koja također ima, zamisli samo manijakalnu državu, neprivatiziranu poreznu službu, javno školstvo, javno zdravstvo, a kad su htjeli naplaćivati vodu, digao se fašistički narod protiv toga. Državisti keltski, mamicu im riđokosu.Pinochet wrote:neoliberalnu Irsku
bit ce donatora..;-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ne zezam, pitaj ga B-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)epikur37 wrote:Osjećam se kao Klod Levy Stross pred početak pisanja Divlje misli....
Meni ostaje sad skupljati sredstva za izučavanje tog geopolitičko-antropoškog fenomena....lako tebi
Levi organizira boravak..mozda me i kuca dopadne, al'hvala na ponudi 8-)
2014-04-12
maggie13 wrote:bit ce donatora..;-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ne zezam, pitaj ga B-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:
ja sam prva..levi me vec pozvao 8-)
Kad su donacije u pitanju treba pitati ebena, yodu i ostale poduzetnike....daulože malo u znanost i plate naš kurvarluk u međurječju ;)
2015-08-06
necemo mi nista ispod solidne 4* na racun drzave..ovo skromno mozemo i sami platit :Depikur37 wrote:maggie13 wrote:bit ce donatora..;-)epikur37 wrote:maggie13 wrote:ne zezam, pitaj ga B-)epikur37 wrote:
Kad su donacije u pitanju treba pitati ebena, yodu i ostale poduzetnike....daulože malo u znanost i plate naš kurvarluk u međurječju ;)
2014-04-12
za sebe?mislis na materijalno i tomaggie13 wrote:Levi, sto si ti ostvario za sebe kroz plemensko clanstvo?
Ne moras u detalje, naravno.
;-)
ne razumijem pitanje, ja nisam uclanjen, ja sam pleme, mi smo pleme, ja sam rodjen kao clan pripadnik nasljednik plemena isto kao i ostalih par tisuca,
za sebe sam ostvario sve sto sam mislio da trebam uciniti i pleme me nikad nije sputavalo ni moji roditelji ni djedovi ni pradjedovi, nitko, uvijek sam imao podrsku pa cak kad sam se bio izdvojio i otudjio od plemena nikad al nikad mi nisu nista nazao rekli ni ucinili, lutajuci po svijetu sam shvatio u stvari koliko je ispraznosti medju ljudima, otudjenosti, neprijateljstava i svega loseg, kad sam se vratio plemenu prosao sam obuku za lovca i istinski prionuo vrijednostima kojima su me ucili kad sam bio klinjo,
da bi postao clan pripadnik plemena za one koji to nisu treba preporuka nekog iz plemena o ljudskosti doticnog i njegovoj svjesnosti okolosebe, tek onda mu se zazeli dobrodoslica, za mojeg zivljenja 14 clanova je neplemenskog podrijetla ne racunajuci bracne partnere suplemenika koji automatski dobijaju status pripadnika, o tom se i ne zbori
inace novi clan obvezno prolazi jednu vrst ucenja nasljedja plemena
i, ča, unda biš po forumu zagovoro kolektivno ludilo?
zoč? pa da se jo uhljebin, jo bi se po celi dun(zapravo samo u radnom vrimenu) rugo poreznin obveznicima, otvoreno, muški.
da, točno to. uhljebi se, ali drži i plan B.
i čekaj da se svi uhljebimo i da država propadne nema ti drugačije. neka prdne jedna turistička sezona, pola države će dobiti otkaz , a druga polovici će srezati plaće, onda dolaziš na svoje
nevalja ti se borit protiv vjetrenjače, treba se uvalit na državnu sisu , i tako rovariš sistem iz unutra
Guest- Guest
Nemam novca za selidbu, ali tebi je s tvojim sposobnostima pod nogama cieli sviet.aben wrote:jo sun prvi vode došo, ti odseli, jebote.Regoč wrote:Iščlani se, radi na crno, odseli u zemlju bez komore, osnuj svoju državu s istomišljenicima... Oslobodi se fašizma, budi nesputan.aben wrote:naravski. jesi ti član dinama? nisi? jel ti šalju račune?Regoč wrote:A što ćete s onima koji ne pristanu? Izbaciti ih iz nevidljive zajednice?aben wrote:
pa koliko tebi puti tribo reći da je nevidljiva ruka satkana od pravila i regulacija i zakona i svega na ča ljudi dobrovoljno pristanu?
a mene nisu ni pitali želin li biti član komore, i šalju račune.
jo razumin da ti hroniš svoju dicu s mojin šoldima, i donekle svaćan mentalnu blokadu, ali kako ti ne zvoni uzbuna u glovi kad broniš tako fašističku poziciju?
nisam mislila na materijalno jer mi je jasno da materijalno zadovoljenje i teznje nisu u fokusu zajednistva..mislila sam na druge oblike zadovoljenja u sklopu pripadanja( clanstvo nije prava rijec, da)..Leviathan2 wrote:za sebe?mislis na materijalno i tomaggie13 wrote:Levi, sto si ti ostvario za sebe kroz plemensko clanstvo?
Ne moras u detalje, naravno.
;-)
ne razumijem pitanje, ja nisam uclanjen, ja sam pleme, mi smo pleme, ja sam rodjen kao clan pripadnik nasljednik plemena isto kao i ostalih par tisuca,
za sebe sam ostvario sve sto sam mislio da trebam uciniti i pleme me nikad nije sputavalo ni moji roditelji ni djedovi ni pradjedovi, nitko, uvijek sam imao podrsku pa cak kad sam se bio izdvojio i otudjio od plemena nikad al nikad mi nisu nista nazao rekli ni ucinili, lutajuci po svijetu sam shvatio u stvari koliko je ispraznosti medju ljudima, otudjenosti, neprijateljstava i svega loseg, kad sam se vratio plemenu prosao sam obuku za lovca i istinski prionuo vrijednostima kojima su me ucili kad sam bio klinjo,
da bi postao clan pripadnik plemena za one koji to nisu treba preporuka nekog iz plemena o ljudskosti doticnog i njegovoj svjesnosti okolosebe, tek onda mu se zazeli dobrodoslica, za mojeg zivljenja 14 clanova je neplemenskog podrijetla ne racunajuci bracne partnere suplemenika koji automatski dobijaju status pripadnika, o tom se i ne zbori
inace novi clan obvezno prolazi jednu vrst ucenja nasljedja plemena
:-)
Vise sam mislila na zadovoljenje drugih potreba..
Ali hvala na pojasnjenju..
Inace, koliko si bio van plemena?
2014-04-12
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Po BG kaficima se sapce:"Bit ce rata"
» U Djurdjevcu grad zabranio pustanje cajki u kaficima
» Kako su modularni kiosci preplavili celu bivšu Jugoslaviju
» Crveni kiosci, borosane, jugo: Čega se setite kad na 1. maj kažete "Jugoslavija"?
» Bugarke vole da kradu
» U Djurdjevcu grad zabranio pustanje cajki u kaficima
» Kako su modularni kiosci preplavili celu bivšu Jugoslaviju
» Crveni kiosci, borosane, jugo: Čega se setite kad na 1. maj kažete "Jugoslavija"?
» Bugarke vole da kradu
Page 8 of 10