ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Liberalizam objašnjen u 10 sekundi

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Liberalizam objašnjen u 10 sekundi - Page 5 Empty Re: Liberalizam objašnjen u 10 sekundi

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:02

Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
deda wrote:
kic wrote:
svi smo u herezi u stvari sa svojim tumačenjima

ne smiješ razmišljati, to je grijeh, treba se oduprjeti takvoj napasti, isključiti mozak, otići na meditaciju i opetovano ponavljati neku besmislenu poštapalicu dok ne otupiš i zamoriš um

vrlina je biti slijep i ništa ne znati, imati snagu slijepe vjere

lipi bez vjere u nešto ne ide ništa....
ali i ti si sam ateist, dakle nevjernik si, nevjeruješ u "greater force" ili "life after life" itd? čemu onda poanta tvojih upisa?

Zašto nisi odgovorio na moje prethodno pitanje koje sam ti direktno uputio...

epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Liberalizam objašnjen u 10 sekundi - Page 5 Empty Re: Liberalizam objašnjen u 10 sekundi

Post by govinda Thu 22 Dec - 23:04

epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
deda wrote:
kic wrote:

ne smiješ razmišljati, to je grijeh, treba se oduprjeti takvoj napasti, isključiti mozak, otići na meditaciju i opetovano ponavljati neku besmislenu poštapalicu dok ne otupiš i zamoriš um

ali i ti si sam ateist, dakle nevjernik si, nevjeruješ u "greater force" ili "life after life" itd? čemu onda poanta tvojih upisa?

Zašto nisi odgovorio na moje prethodno  pitanje koje sam ti direktno uputio...
de meni odgovori: jesi li i dalje ateist ili nisi?

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:04

ding-dong.....europa se budi...DING-DONG
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus Thu 22 Dec - 23:04

znaš, deda, nekidan dok je sveti nikola u kazalištu držao govoranciju prije nego je djeci podijelio darove moja klinka koja nema još dvije godine je iz publike onim svojim sitnim glasićem dobacila "pjestani sjat".

E pa... vidiš...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:05

govinda wrote:
epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
deda wrote:

Bez problema: jesam.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest Thu 22 Dec - 23:05

kic wrote:
a o čemu ti razmišljaš da mi je znati, vidim da ne razumiješ ni što je svrha meditacije..
ako ćeš da ti šapnem? jačanje koncentracije je cilj, wikiboy..

meditacijom možeš samo oštetiti mozak, steći ponašanje koje je loše za tvoje mentalno zdravlje
ako uz to ne konzumiraš hranu bogatu proteinima, poput mesa možeš si uzrokovati ozbiljne probleme

koja je svrha ovog sa slike?

Liberalizam objašnjen u 10 sekundi - Page 5 3fc9babb105578e5371e3ecd19f4e7c3
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:06

ajme deda :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by kic Thu 22 Dec - 23:06

govinda wrote:
kic wrote:
govinda wrote:
kic wrote:
melkior wrote:
kic wrote:

evo dede, wikicara..

križarski ratovi su u suštini kontranapad protiv Arapske najezde na kontinent, stvorila su se Kršćanska kraljevstva, sjebali su mnoge saveznike usput ne moram ni spominjati ZD i Konstantinopol samo, europska kultura se susreće s muslimanskim misticizmom i napaja se s njim i prenosi ga na kontinent itd..  posljedice su ogromne i mogu stati u par knjižnica.
Do križarskih ratova kršćanski svijet nije ni čuo za Avicenu. Ma nije se radilo o kontranapadu zbog arapske najezde na Europu, u stvari, to je situacija jedino u Španjolskoj gdje je bio Kordobski kalifat (španjolski junak El Cid, rekonkvista). Ratovi koje je papa potaknuo na Bliski istok ipak su vodili europski kraljevi i velmože, s ciljevima gotovo identičnim današnjim ratovima za naftu. Radilo se, prije svega, o pljačkaškim pohodima pod krinkom vjere. Kao dokaz tome upravo je razaranje Zadra potaknut od mletačkog dužda (koje je papa osudio) i osnivanje Latinskog Carstva, pljačka Konstantinopolisa, čime je dugoročno, bio zabijen nož u leđa samom Bizantu koji se više nikada od tog udarca nije oporavio, postavši na taj način laka meta za Turke Seldžuke. Možda jedina dva istinska europska vladara koji su doista vjerovali u misiju za koju su bili spremni i poginuti su engleski kralj Richard Lavljeg Srca i njemački car Fridrich II Barbarossa. Ostali su se povodili samo pljačkaškim motivima.

da je bilo riječ o pljački, bi li osnivali kraljevstva kršćanska na BI ili bi ko vikinzi samo se vratili a?
Oslobadjanje Svetog groba bla bla bla...usput se i pljackalo a i neka su se djeca prodala upravo Arapima u roblje...

dok su Arapi dolazili u miru božjem i osvajali kršćanske gradove, ajmo relativizirati do kraja, muslimani danas najviše žale u povijesti jer Indiju nisu uspjeli podjarmiti, ovako nikad ništa neće bit od vas..
Kako nisu, Moguli (Mongoli) vladali Indijom...samo sto su mogulski sahovi ostavili i budisticke i hinduisticke kipove na miru i nisu rusili svetista ni hramove....pa sam Taj Mahal je napravio musliman i sam Taj Mahal je trn u oku vehabitima...

svejedno danas Indija prekida južni-muslimanski tok, ajmo tak reć
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by govinda Thu 22 Dec - 23:06

epikur37 wrote:
govinda wrote:
epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:

pa sta onda seres o krscanskim vrijednostima na kojima evropa treba da se bazira? Tebi kao ateistu te krscanske vrijednosti su smijesne i nevazne i plod fantazije...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by kic Thu 22 Dec - 23:07

deda wrote:
kic wrote:
a o čemu ti razmišljaš da mi je znati, vidim da ne razumiješ ni što je svrha meditacije..
ako ćeš da ti šapnem? jačanje koncentracije je cilj, wikiboy..

meditacijom možeš samo oštetiti mozak, steći ponašanje koje je loše za tvoje mentalno zdravlje
ako uz to ne konzumiraš hranu bogatu proteinima, poput mesa možeš si uzrokovati ozbiljne probleme

koja je svrha ovog sa slike?

Liberalizam objašnjen u 10 sekundi - Page 5 3fc9babb105578e5371e3ecd19f4e7c3

krank
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by melkior Thu 22 Dec - 23:07

marcellus wrote:
asilovski wrote:
kic wrote:
deda o tome nije uopće razmišljao, ako se jedan Bog dao razapeti i ubiti od ljudske ruke i umrijeti u muci, a ima svu moć preokrenuti situaciju, to je dokaz njegove ljubavi prema čovjeku, i poziv ljudima, da se ne boje smrti, društveno ponašanje i poslovični moral je tu irelevantno, život vječni je bit..
Odbacujući zemljaski život, antički moral, služenje domovini oni su u biti doveli do 1000 godišnjeg pada

vraga. Rim nije pao radi kršćana, niti kršćanstva, nego radi dekadencije, natrpali su imigrante iz germanskih plemena koja se jednostavno nisu mogla prilagoditi rimskom obrazovnom sustavu i zakonima, divlje ostrogote i svašta nešto, koji su poharali rim iznutra, nije rim pao radi nikakve invazije barbara nego je jednostavno istrunuo.

a i nije bio nešto, kršćanska civilizacija ga je prepišala debelo znanstveno i tehnološki već u doba renesanse pa i prije
Ma kakvo kršćanstvo, pa carevi 2. i 3. stoljeća uopće nisu bili kršćani, prvi kršćanski car je tek Konstantin, i to tek u 4. stoljeću (a i tada je tek priznao kršćanstvo ravnopravnim ostalim vjerama). Radilo se o sljedećem: Rimsko Carstvo je naprosto postalo preveliko i nužno je počelo voditi u emploziju iznutra, ekonomski robovlasnički sustav je stalno zalazio u krize (i ne zbog kršćanstva), pa Dioklecijan je praktički proveo velike reforme države i robovlasništvo zamijenio nekom primitivnom verzijom feudalizma. U nedostatku priljeva novih robova i novih vojnika, uz silne korupcije, spletke i intrige, carevi su u posljednjim stoljećima bili ludi i izvan svakog nadzora. Svako malo bi pretorijanska garda ubila nekog cara, a u 4. stoljeću svaki iole popularniji zapovjednik vojske je imao debele šanse postati carem. S druge strane, radi pacifikacije germanskih plemena, dali su im zemlju u zamjenu za obranu granice i ratovanje za rimske interese. Sustav kolonata je iznjedrio germanske vojne zapovjednike za careve. Bio je to opći raspašoj.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Thu 22 Dec - 23:08

epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
deda wrote:
kic wrote:

a tek sada vidim.. pa vjerujem u greater force, koncept reinkarnacije, - u to su vjerovali stari europljani, i stari arapi, i danas budisti i hindusi(svi su u prošlosti vjerovali u reinkarnaciju ) eto, katolik na papiru, u praksi neidem u crkvu, ali nisam ateist kao što vidiš
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Thu 22 Dec - 23:08

melkior wrote:
marcellus wrote:
asilovski wrote:
kic wrote:
deda o tome nije uopće razmišljao, ako se jedan Bog dao razapeti i ubiti od ljudske ruke i umrijeti u muci, a ima svu moć preokrenuti situaciju, to je dokaz njegove ljubavi prema čovjeku, i poziv ljudima, da se ne boje smrti, društveno ponašanje i poslovični moral je tu irelevantno, život vječni je bit..
Odbacujući zemljaski život, antički moral, služenje domovini oni su u biti doveli do 1000 godišnjeg pada

vraga. Rim nije pao radi kršćana, niti kršćanstva, nego radi dekadencije, natrpali su imigrante iz germanskih plemena koja se jednostavno nisu mogla prilagoditi rimskom obrazovnom sustavu i zakonima, divlje ostrogote i svašta nešto, koji su poharali rim iznutra, nije rim pao radi nikakve invazije barbara nego je jednostavno istrunuo.

a i nije bio nešto, kršćanska civilizacija ga je prepišala debelo znanstveno i tehnološki već u doba renesanse pa i prije
Ma kakvo kršćanstvo, pa carevi 2. i 3. stoljeća uopće nisu bili kršćani, prvi kršćanski car je tek Konstantin, i to tek u 4. stoljeću (a i tada je tek priznao kršćanstvo ravnopravnim ostalim vjerama). Radilo se o sljedećem: Rimsko Carstvo je naprosto postalo preveliko i nužno je počelo voditi u emploziju iznutra, ekonomski robovlasnički sustav je stalno zalazio u krize (i ne zbog kršćanstva), pa Dioklecijan je praktički proveo velike reforme države i robovlasništvo zamijenio nekom primitivnom verzijom feudalizma. U nedostatku priljeva novih robova i novih vojnika, uz silne korupcije, spletke i intrige, carevi su u posljednjim stoljećima bili ludi i izvan svakog nadzora. Svako malo bi pretorijanska garda ubila nekog cara, a u 4. stoljeću svaki iole popularniji zapovjednik vojske je imao debele šanse postati carem. S druge strane, radi pacifikacije germanskih plemena, dali su im zemlju u zamjenu za obranu granice i ratovanje za rimske interese. Sustav kolonata je iznjedrio germanske vojne zapovjednike za careve. Bio je to opći raspašoj.

točno, uostalom kršćanstvo nije uzrok propasti rima već je naprotiv prelazak rimljana na kršćanstvo bio posljedica moralne propasti rima. U 4. stoljeću je rimsko carstvo u biti bila velika razvalina u koju su imigranti i barbari ulazili kako im se digao kurac a idioti su im još povjerili čuvanje granica i dali vojne i policijske ovlasti jer im se nije dalo ratovat i zajebavat.

Last edited by marcellus on Thu 22 Dec - 23:09; edited 1 time in total

2014-04-16

Back to top Go down

Post by govinda Thu 22 Dec - 23:08

kic wrote:

a jbg, ti preskocis 300 godina istorije pa kazes Indija prekida taj neki tok...kako je doslo do tog prekida, kako su Britanci zavladali Indijom, kako je poslije doslo do podjele Indije na dvije pa kasnije i na tri drzave..nisu to stvari za preskociti...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by kic Thu 22 Dec - 23:09

govinda wrote:
epikur37 wrote:
govinda wrote:
epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:

pa sta onda seres o krscanskim vrijednostima na kojima evropa treba da se bazira? Tebi kao ateistu te krscanske vrijednosti su smijesne i nevazne i plod fantazije...

ateizam je čedo kršćanstva.. Umbeto Eco
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 22 Dec - 23:09

epikur37 wrote:Uvjetna propast Zapada je proizvod njegovog uspjeha:  sigurnosti, blagostanja,  komocije i dekadencije proizašle iz toga....

To je povijesni obrazac i nema veze s kršćanstvom pa ni s ideologijom u konačnici...

Stanje nam ulazi u kritičnu fazu ali daleko smo još od propasti....svejedno zvona počinju zvoniti i buđenje je....

Ima Japan sve to, pa čak i više, a ne trpa se imigrantima iz Afrike, niti se u njihovoj kulturi štuje kult žrtve.

Problem je svjetonazor, moral, poimanje dora i zla... čvrsto vjerujete da su stvari koje su loše za vas zapravo dobre i korisne.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:10

govinda wrote:
epikur37 wrote:
govinda wrote:
epikur37 wrote:
Pinochet wrote:

Posve glupu tvrdnju si iznio.

Ja ne vjerujem u višu silu ali vjerujem u kršćanske vrijednosti kao temelj moje zajednice, povijesti, kulture i identiteta.

I da, premda sam ziheraš oko tih stvari bih i ratovao.

A sad ti i yoda?

Jeste li vjernici, muslimani ili kršćani i kako se definirate?

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 Thu 22 Dec - 23:11

Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
deda wrote:

a tek sada vidim.. pa vjerujem u greater force, koncept reinkarnacije,  - u to su vjerovali stari europljani, i stari arapi, i danas budisti i hindusi(svi su u prošlosti vjerovali u reinkarnaciju ) eto, katolik na papiru, u praksi neidem u crkvu, ali nisam ateist kao što vidiš

:D :D

ajde, ajde...

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by kic Thu 22 Dec - 23:11

govinda wrote:
kic wrote:

a jbg, ti preskocis 300 godina istorije pa kazes Indija prekida taj neki tok...kako je doslo do tog prekida, kako su Britanci zavladali Indijom, kako je poslije doslo do podjele Indije na dvije pa kasnije i na tri drzave..nisu to stvari za preskociti...

iskreno mi se i ne da o tome iovak gledam ić spat više, Pakistan i Bangladeš su također negdašnja Indija shvaćam, ali heartland nije preobraćen, nemam šta pisat o tome kad je obvious..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by govinda Thu 22 Dec - 23:11

deda wrote:
epikur37 wrote:Uvjetna propast Zapada je proizvod njegovog uspjeha:  sigurnosti, blagostanja,  komocije i dekadencije proizašle iz toga....

To je povijesni obrazac i nema veze s kršćanstvom pa ni s ideologijom u konačnici...

Stanje nam ulazi u kritičnu fazu ali daleko smo još od propasti....svejedno zvona počinju zvoniti i buđenje je....

Ima Japan sve to, pa čak i više, a ne trpa se imigrantima iz Afrike, niti se u njihovoj kulturi štuje kult žrtve.

Problem je svjetonazor, moral, poimanje dora i zla... čvrsto vjerujete da su stvari koje su loše za vas zapravo dobre i korisne.
o kako tu grijesis...samurajski kodeks nalaze zrtvu samuraja za svog gospodara...i to zrtvovanje bez razmisljanja...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest Thu 22 Dec - 23:12

Pinochet wrote:ali nisam ateist kao što vidiš

ako je netko ateist ne znači da ne vjeruje, imaš ih pa vjeruju u bioenergiju a odbacuju Isusa

to što je netko ateist ne znači da neće slijediti dominantni kršćansko-marksistički svjetonazor u društvu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics