War on cash
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: War on cash
kic wrote:
stogod ljudi prihvacaju kao opce sredstvo placanja brojnih specijaliziranih proizvoda i usluga, je novac u stvari..
ako nemam kontrolu nad njim, vec mi deda i drzava drze moj novac, onda je to samo formalno moj novac..
novac je brojka, novac nije papir na kojem je otisnut broj, nego je to baš ta otisnuta brojka
i na zlatniku je iskovana brojka
brojke piše država, bilo uvijek i biti će
ako vam nisu jasne brojke, uzmite kakav tečaj iz matematike
ideologija koju slijedite ti i aben nema veze s mozgom
Guest- Guest
deda wrote:Pinochet wrote:deda neradi se o tome što misliš, nego o osobnim slobodama
zadnjim poreznim izmjenama se povećao neoporezivi dio dohotka
do sad je bilo da ako zarađuješ do 21.600kn u cijeloj godini ne plaćaš nikakav porez
provjeri u računovodstvenom uredu koji se razumije u freelancing, ako ne plaćaš porez, čemu ići u Bosnu
21600 kn je pičkin dim :D
Guest- Guest
Pinochet wrote:deda wrote:Pinochet wrote:deda neradi se o tome što misliš, nego o osobnim slobodama
do sad je bilo da ako zarađuješ do 21.600kn u cijeloj godini ne plaćaš nikakav porez
provjeri u računovodstvenom uredu koji se razumije u freelancing, ako ne plaćaš porez, čemu ići u Bosnu
a šta su ti to regulacije? :P
Guest- Guest
Zlatnik je vriedio zbog zlata u njem, a ne zbog broja. Ako bi se iskovao novi zlatnik s manje zlata, stari bi vriedio više (srednjovjekovno kvarenje novca).deda wrote:kic wrote:
stogod ljudi prihvacaju kao opce sredstvo placanja brojnih specijaliziranih proizvoda i usluga, je novac u stvari..
ako nemam kontrolu nad njim, vec mi deda i drzava drze moj novac, onda je to samo formalno moj novac..
novac je brojka, novac nije papir na kojem je otisnut broj, nego je to baš ta otisnuta brojka
Pinochet wrote:deda wrote:Pinochet wrote:deda neradi se o tome što misliš, nego o osobnim slobodama
Naravno da je...A i uz ovakve regulacije kakve ima naša država samo još fali ukidanje papirnatog novca pa da ljudi koji nisu na državnoj sisi pokrepaju od gladi skroz...
darth_vader-
2014-04-17
Regoč wrote:Zlatnik je vriedio zbog zlata u njem, a ne zbog broja. Ako bi se iskovao novi zlatnik s manje zlata, stari bi vriedio više (srednjovjekovno kvarenje novca).deda wrote:kic wrote:
Guest- Guest
ako smo to riješili, ostaje i dalje problem da vlada i banka mogu s mojom kožom ili brojkama radit što god žele, a alternativa se ukida, klik?
ionako je preko 90% novca u svijetu, količinski gledano, elektronička brojkica na ekranu..
i sad se kreće u ukidanje ostatka..
kic wrote:
ako smo to riješili
Robna razmjena je najranija, prva posljedica podjele rada, preteča bilo kakvog gospodarskog razvoja. Razmjenjivao se višak jednih dobara u jednoj obitelji ili zajednici za druga dobra koja su imale neke obitelji ili druge zajednice ili pojedinci. Osim toga, i kad je već polako došlo do ozbilje podjele rada, sve do pojave novca, sva trgovina odvijala se robnom razmjenom. Pri tome se roba mijenjala direktno za drugu robu ili određene usluge, bez posredovanja novca.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Robna_razmjena
https://en.wikipedia.org/wiki/Anencephaly
Guest- Guest
deda wrote:kic wrote:
ako smo to riješili
Robna razmjena je najranija, prva posljedica podjele rada, preteča bilo kakvog gospodarskog razvoja. Razmjenjivao se višak jednih dobara u jednoj obitelji ili zajednici za druga dobra koja su imale neke obitelji ili druge zajednice ili pojedinci. Osim toga, i kad je već polako došlo do ozbilje podjele rada, sve do pojave novca, sva trgovina odvijala se robnom razmjenom. Pri tome se roba mijenjala direktno za drugu robu ili određene usluge, bez posredovanja novca.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Robna_razmjena
https://en.wikipedia.org/wiki/Anencephaly
i koji je tvoj point? u win?
Pinochet wrote:od 1.1.2017 u RH zakon da država bez posebnih dozvola kontrolira naše tekuće račune.
Dakle šta možete u toj situaciji ako nešto love dobijate na tekući , tipa iz inozemstva ili rentanjem ili radeći freelance poslove.
Sjednete u auto-
odete u Bosnu. većini Hrvatske je BiH u dometu 2h vožnje.
u nekoj banci otvorite tekući kao strani resident.
lovu šaljete tamo. (naravno ako nisu pre-ogromni iznosi)
svako par mjeseci kada trebate cash, sjednete u auto, natankate 200kn goriva, i podigenete tipa 5000€ i unesete u Rh bez problema. čist novac ko suza
koja masta
a stigne li se od silne akcije skrivanja transakcije visine dva minimalca ista radit ?
a zamisli da trazis isplatu samo u BC pa svako par dana do najblizeg bankomata uzmes kunice kupis zlato zakopas u vrtal...
nebu tebe niko jebal
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
da, sad mu se rugate, a kad nam se dogodi Grčka/Cipar, onda će te stajat u ogromnim redovima kao i oni..
dosta tog etatizma vise!kic wrote:
ako smo to riješili, ostaje i dalje problem da vlada i banka mogu s mojom kožom ili brojkama radit što god žele, a alternativa se ukida, klik?
Guest- Guest
Mirkec&Slavkec wrote:dosta tog etatizma vise!kic wrote:
We don't need no tough control...kic wrote:Mirkec&Slavkec wrote:dosta tog etatizma vise!kic wrote:
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Orwellian new law’ seeks to ban cash transactions over $10,000
» Srbiji leglo 400 miliona eura, cash naravno...
» EU želi davati ilegalnim imigrantima kuverte sa cash novcem
» U.S. Government To Offer Each New Refugee Thousands Of Dollars In Social Services And Cash
» The “Lockdown” Has Turned America Into a Despotic, Cash-Strapped Basket-Case
» Srbiji leglo 400 miliona eura, cash naravno...
» EU želi davati ilegalnim imigrantima kuverte sa cash novcem
» U.S. Government To Offer Each New Refugee Thousands Of Dollars In Social Services And Cash
» The “Lockdown” Has Turned America Into a Despotic, Cash-Strapped Basket-Case
Page 2 of 6