šehid zgazio kamionom ljude na božićnom sajmu u njemačkoj
Page 22 of 23
Page 22 of 23 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23
Re: šehid zgazio kamionom ljude na božićnom sajmu u njemačkoj
..jbg stari procjenio bolje tebe zrtvovati nego on sebe..crvenkasti wrote:vuksadinare wrote:a cuj.....u ratu je svatko sumnjiv bar bi to trebao znati..no jesi li pridonjeo necim da ti i tata ne budete sumnjivi..crvenkasti wrote:maggie13 wrote:ne bi te to bas spasilo da si na kriminalce naisao :Dcrvenkasti wrote:Samo vičeš; "Ja sam Hrvat, ja sam Hrvat!" I možda odu.
To se i meni desilo.
To nisu bili kriminalci, nego hrvatski branitelji, oni su stvorili Hrvatsku i sve što vidiš oko sebe!
Stari i sva njegova četnička rodbina su u Srbiji, a ja sam postao Hrvat. Ako mi nismo pridonijeli pobjedi u Domovinskom ratu, onda ne znam tko jest. Zaslužio sam da ostanem u stanu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ova ti uvijek natjera suze na ociStanojko wrote:Cini mi se, brate srbine, da je vama muslimanima buducnost tuzna...
2016-11-17
Sat lagano otkucava i vama i njima... Moj savet ti je, bez zezanja, da odes na tavan po ikonu na vreme, valjace ti...govinda wrote:ova ti uvijek natjera suze na ociStanojko wrote:Cini mi se, brate srbine, da je vama muslimanima buducnost tuzna...
A ova vam je za domacu zadacu. Za sutra naucite tekst,, pripitivacu vas sutra....
2016-11-17
govinda wrote:Posto ce Islam uskoro da zavlada Evropom ja pocinjem projekt privikavanja Hrvata na Islam...
Poslusajte ove mlade Zagrepcanke
U Splitu je nedavno u organizaciji Filozofskog fakulteta Splitskog sveučilišta i zagrebačkog Instituta za europske i globalizacijske studije, održana međunarodna znanstvena konferencija “Europa regija i Mediteran: Kamo ide Hrvatska?”, a jedan od panela bio je posvećen izbjegličkoj krizi na Mediteranu.
Tom prilikom razgovarali smo s politologom Vedranom Obućinom iz Društva za mediteranske studije Sveučilišta u Rijeci, stručnjakom za Bliski istok koji je održao predavanje na temu “Transformacije političkog islama i posljedice za Sredozemlje”.
- Na predavanju ste istaknuli da je termin “islamistički teroristi” pogrešan. Zašto?
- Islamizam je legitimni politički pravac u muslimanskim zemljama, otprilike kao demokršćanstvo u europskim zemljama. Radi se o instrumentalizaciji islamskih načela u političke svrhe, isto kao što demokršćani u Europi upotrebljavaju kršćanska načela u političke svrhe.
- Ipak, u javnosti se pojam “islamisti” uvriježio kao zloglasan?
- Da, ali zašto? Politički islam naglašava vrijednosti kao što su socijalna pravda, nedodirljivost vjerskih načela i uvjerenje u neki Božji plan. A najvažnija je socijalna pravda. To je možda najsličnije idealu komunizma. E sad, zašto je pojam “islamizam” postao zloglasan? Zato što je jedna grana unutar islama, na temelju vlastite radikalne interpretacije islama, odlučila da se politički ciljevi mogu ostvarivati nasiljem. Ali ta grana je minorna unutar islama. Treba naglasiti da ni jedan viđeniji muslimanski klerik ne smatra da je to vjerodostojna interpretacija islama.
- Kako bismo onda trebali nazivati teroriste s Bliskog istoka?
- Najradikalniji, ultrakonzervativni pokret unutar islama je vehabizam – to je službena ideologija Saudijske Arabije, a oni su saveznik SAD-a. Taj oblik islama se temelji na salafizmu, tj. na ideji da se ne smije prihvatiti ništa što kao idejna forma nije postojalo u prve tri generacije islama: to su prorok Muhamed, plus njegovi sinovi i unuci; dakle, ljudi koji su osobno doživjeli Objavu. Prvi kalif izabran nakon Muhamedove smrti zvao se Abu Bakr, i on je u početku svoje vladavine slistio sve muslimane koji se s njim nisu slagali. Dakle, izvršio je “takfir”.
- Što bi to bilo?
- Ekskomunikacija. Po njima, takve “neposlušne” muslimane je moguće ubiti; nije nužno, ali nije zabranjeno. Zašto je današnji kalif Baghdadi uzeo isto ime – Abu Bakr? I zašto napada samo muslimane? Zato jer ponavlja ono što je radio prvi kalif. Ponavlja takfir. To je potpuno smišljena stvar, medijski eksploatirana, s ciljem da se obnovi povijest kako je oni vide. I zato je najpravednije njih nazivati “takfiristički teroristi”.
- Kolika je realna vojna snaga Islamske države?
- Oni nisu nikakva vojna ili oružana prijetnja, oni de facto nisu nikad ništa osvojili. Nalaze se na području sunitskog Iraka i sunitske Sirije, u pustinjama i dolinama gdje su im lokalni plemenski vođe dopustili da budu. Kao vojna snaga, teroristi Islamske države – ja radije koristim izraz “Daeš”, jer tu nema pridjeva “islamski” - na razini su drumskih razbojnika, bez tehnološkog znanja. Oni mogu osvojiti aerodrome i vojne baze, ali ne mogu pokrenuti avion, čak ni oklopno vozilo.
- Koliko je Zapad odgovoran za jačanje radikalnog islama? I mogu li sukobi na Bliskom istoku prerasti u Treći svjetski rat?
- Zapad je desetljećima svoje interese na Bliskom istoku realizirao preko tamošnjih autokrata i diktatora. Ali Mubarak i Gaddafi nisu bili poslušni, pa ih je trebalo maknuti. A sada se igra na kartu islamizma. To može prerasti u ozbiljni oružani sukob, ali mislim da Trećeg svjetskog rata neće biti. Taj rat se vodi oko pitanja hoće li postojati unilateralna snaga liberalne demokracije ili će ojačati multipolarnost svijeta. A liberalna demokracija ne može funkcionirati u svijetu mira, nego se, uz tržišnu konkurenciju, mora temeljiti na nemiru u pojedinim dijelovima svijeta.
- Na predavanju ste rekli da je Hrvatska najzapadnija zemlja koja razumije Istok. Možete li to objasniti?
- Imamo nekoliko momenata da budemo uzor Europi. Recimo, nacionalno zakonodavstvo o vjerskim zajednicama, s kojim su vjerski vođe u Hrvatskoj iznimno zadovoljni. Drugo, halal smo nacionalno standardizirali. I treće, upravo je u Zagrebu 2006. potpisana Europska deklaracija o muslimanima, koja poziva muslimane na odgovornost i poštovanje prema Europi. Ali naše obrazovanje o islamu moramo usustaviti. Moramo pokrenuti i mediteranske i islamske studije, da se suočimo s problemima za koje smo donedavno mislili da nas se ne tiču.
- Kako ocjenjujete postupanje Hrvatske u izbjegličkoj krizi?
- Ova je kriza prvi slučaj da je Hrvatska morala reagirati ni za ni protiv Bruxellesa, nego onkraj njega, jer Bruxelles nije imao nikakvu viziju. Prvi put smo morali sami donijeti odluku. I rekao bih da je ta odluka odlična u humanitarnom pogledu, a razmjerno loša sa strateškog aspekta. Ali s obzirom na potpuno nepostojanje europske strategije, reagirali smo fenomenalno.
damir pilić
Donesi janje i ostani živ
Sudjelovali ste u pripremama hrvatskih vojnika uoči njihova odlaska na misiju u Afganistan. Možete li nam reći nešto o tome?- Kako se čovjek treba ponašati prema muslimanu? Treba čestitati Bajram. Nećeš mu ući u kuću u cipelama. Nećeš se rukovati sa ženama. I za Kurban Bajram ćeš donijeti janje. I zato nijedan naš vojnik nije poginuo u Afganistanu, a drugi su ginuli. Jer su naši vojnici prije misije išli u Islamski centar u Zagrebu da upoznaju osnove islamske kulture, i zbog takvog ponašanja ih je lokalno stanovništvo u Afganistanu štitilo. A mi smo samo radili ono što smo naučili u suživotu s našim muslimanima. Uostalom, znamo da su najbolji ćevapi oni koji nemaju svinjetine.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/291168/vedran-obucina-isis-nije-vojna-opasnost-to-su-drumski-razbojnici-koji-mogu-osvojiti-aerodrom-ali-ne-znaju-upaliti-avion
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vuksadinare wrote:..jbg stari procjenio bolje tebe zrtvovati nego on sebe..crvenkasti wrote:vuksadinare wrote:a cuj.....u ratu je svatko sumnjiv bar bi to trebao znati..no jesi li pridonjeo necim da ti i tata ne budete sumnjivi..crvenkasti wrote:maggie13 wrote:
ne bi te to bas spasilo da si na kriminalce naisao :D
To nisu bili kriminalci, nego hrvatski branitelji, oni su stvorili Hrvatsku i sve što vidiš oko sebe!
Stari i sva njegova četnička rodbina su u Srbiji, a ja sam postao Hrvat. Ako mi nismo pridonijeli pobjedi u Domovinskom ratu, onda ne znam tko jest. Zaslužio sam da ostanem u stanu.
Njemu, i svoj njegovoj rodbini želim sretan ostanak tamo pjesmom; "Tko je sad kreten, striče Jovo?"
Last edited by crvenkasti on 20/12/2016, 16:17; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
Štp si imao više kvatrata, to si bio opasniji snajperista?crvenkasti wrote:dzango wrote:Gde si sakrio snajper?crvenkasti wrote:marcellus wrote:Ivan Marković
hehhehhe gdje vam je sad onaj "heroj" što ga je pratio. Sigurno je prvog tamnoputog mladića doživio kao teroristu. To me podsjeća na 91. kad bi susjedi prijavljivali snajperiste u pravilu susjede Srbe ni krive ni dužne
____
A kad bi inače moj šogor, onako smotan, došao do stana?
Poslije sam i ja postao Hrvat, ajde, ali ja nisam dobio ni kurac.
Koji snaper, to im je bio izgovor da ti upadnu.
A kad su poslije došli, već sam bio Hrvat, i zadržao sam stan.
dzango wrote:Štp si imao više kvatrata, to si bio opasniji snajperista?crvenkasti wrote:dzango wrote:Gde si sakrio snajper?crvenkasti wrote:marcellus wrote:Ivan Marković
hehhehhe gdje vam je sad onaj "heroj" što ga je pratio. Sigurno je prvog tamnoputog mladića doživio kao teroristu. To me podsjeća na 91. kad bi susjedi prijavljivali snajperiste u pravilu susjede Srbe ni krive ni dužne
____
Sav si se zapjenio, smiri se, pola slova si fulao.
crvenkasti-
2014-04-17
АБВГДЂЕЖЗИЈК...crvenkasti wrote:dzango wrote:Štp si imao više kvatrata, to si bio opasniji snajperista?crvenkasti wrote:dzango wrote:Gde si sakrio snajper?crvenkasti wrote:
Sav si se zapjenio, smiri se, pola slova si fulao.
Nije dozivio pa je radoznao..sad si ti faca :D
2014-04-12
Moj savjet je tebi : Nepodcjenjuj neprijatelja ....moglo bi te skupo koštat.Stanojko wrote:Sat lagano otkucava i vama i njima... Moj savet ti je, bez zezanja, da odes na tavan po ikonu na vreme, valjace ti...govinda wrote:ova ti uvijek natjera suze na ociStanojko wrote:Cini mi se, brate srbine, da je vama muslimanima buducnost tuzna...
2014-04-11
SDP i SDA Sandžaka potpisale partnerstvo
Stranke Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića žele postići punu stabilnost u Sandžaku i smanjiti tenzije i podjele.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sdp-i-sda-sandzaka-potpisale-partnerstvo
Stranke Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića žele postići punu stabilnost u Sandžaku i smanjiti tenzije i podjele.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sdp-i-sda-sandzaka-potpisale-partnerstvo
2014-04-11
A CG ti taman ulazi u NATO ....
Baš fino.
Baš fino.
2014-04-11
Ugodni razgovori srba i hrvata Uvijek me uvjere da su to slicni narodi, jezik. Emocije .
Malo jest dasu zaostali i bez finoce, ali brate , balkan je bio uvijek takav
Brdoviti .
Brdoviti .
Sora wrote:Ugodni razgovori srba i hrvata Uvijek me uvjere da su to slicni narodi, jezik. Emocije .
Brdoviti .
ajde frigidna, pici za rijad...
Guest- Guest
Arabeske nisu autentična islamska glazba jer islam zabranjuje uporabu svih instrumenata, osim ljudskog glasa, jer samo ljudski glas je jedini dostojan da dade hvalu Bogu, pjesmom.RayMabus wrote:govinda wrote:Posto ce Islam uskoro da zavlada Evropom ja pocinjem projekt privikavanja Hrvata na Islam...
Poslusajte ove mlade Zagrepcanke
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Prekrasno pjevaju, slušala sam te njihove pjesme..samo vokalno..
2014-04-12
Ja sam jednom slušao na tv-u, bio je prikaz iz zagrebačke džamije, za Kurban Bajram. Vrlo interesantna glazba, ali a-capella.maggie13 wrote:Prekrasno pjevaju, slušala sam te njihove pjesme..samo vokalno..
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ja sam gledala neke dokumentarce po preporuci...božanstveno pjevanje..melkior wrote:Ja sam jednom slušao na tv-u, bio je prikaz iz zagrebačke džamije, za Kurban Bajram. Vrlo interesantna glazba, ali a-capella.maggie13 wrote:Prekrasno pjevaju, slušala sam te njihove pjesme..samo vokalno..
2014-04-12
da?maggie13 wrote:Prekrasno pjevaju, slušala sam te njihove pjesme..samo vokalno..
mozda ti zapoje na rivi, akabum.
sve ih treba poslat alahu.
2014-12-30
...u Njemačku.veber wrote:
sve ih treba poslatalahu.
2014-04-11
Page 22 of 23 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23
Similar topics
» Musliman napravio pokolj u Strazburu na božićnom sajmu
» Šehid i mučenik Hasanbegović osudio ustaško znakovlje