Novosti: HR sprema nove ucene, pokreće pitanje granice
Page 9 of 10
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Novosti: HR sprema nove ucene, pokreće pitanje granice
ma to su izjave Vucica usmjerene prema ovim kretenima kao sto su pizdon, stojan, dzango i ostali...i sad ce oni glasati za Vucica jer se nadaju kako ce Vucko ipak jebati kevu ustasama, balijama i siptarima...a Vucko pregovara sa EU i NATO i jebe ih u zdrav mozak...vuksadinare wrote:ma daj kao obicno qurtze se bez pokrica..evo ne mogu vjerovati vucic izjavljuje nakon sto ce dobiti sest poluraspadnutih mig-29...'sad neka nas napadnu ako smiju'..mislim ono katastrofa od izjava ovog 'drzavnika'..ima li ti matere ti 300 zrakoplova na lageru 91 i 92..pa ispusili..a sad se qurtzi sa 6 karamboliranih migova-29govinda wrote:dzaba njima objasnjavati..htjeli su zajednicku vjezbu na bosanskoj strani Drine, stigla samo poruka da bi prelazak srpske zandarmerije u BiH bilo krsenje Dejtonskog sporazuma i vjezba prebacena na srbijansku stranu Drine...RayMabus wrote:U Srbiji , ne u BiH.Sto'jan wrote:govinda wrote:
Srbi mogu preko Drine..na grancini prelaz, pokazu licnu ili pasos i bujrum..srbijanska vojska i policija ne mogu...sta ti nije jasno?
kako ne mogu, pa zar nisu skoro imali vežbu žandarmerija i spec. jedinice mup-a srpske?
sto je jos jdan dokaz da Srbija kontrolise i RS i cijeli Balkan, jelte...
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
a jel uopće hoće proći u Srbiji referendum za ulazak u EU,morat će i to namjestiti?
vili40-
2015-08-02
to im je i najveca blokada..no ne kuze oni tovili40 wrote:a jel uopće hoće proći u Srbiji referendum za ulazak u EU,morat će i to namjestiti?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
govinda wrote:ma to su izjave Vucica usmjerene prema ovim kretenima kao sto su pizdon, stojan, dzango i ostali...i sad ce oni glasati za Vucica jer se nadaju kako ce Vucko ipak jebati kevu ustasama, balijama i siptarima...a Vucko pregovara sa EU i NATO i jebe ih u zdrav mozak...vuksadinare wrote:ma daj kao obicno qurtze se bez pokrica..evo ne mogu vjerovati vucic izjavljuje nakon sto ce dobiti sest poluraspadnutih mig-29...'sad neka nas napadnu ako smiju'..mislim ono katastrofa od izjava ovog 'drzavnika'..ima li ti matere ti 300 zrakoplova na lageru 91 i 92..pa ispusili..a sad se qurtzi sa 6 karamboliranih migova-29govinda wrote:dzaba njima objasnjavati..htjeli su zajednicku vjezbu na bosanskoj strani Drine, stigla samo poruka da bi prelazak srpske zandarmerije u BiH bilo krsenje Dejtonskog sporazuma i vjezba prebacena na srbijansku stranu Drine...RayMabus wrote:U Srbiji , ne u BiH.Sto'jan wrote:
kako ne mogu, pa zar nisu skoro imali vežbu žandarmerija i spec. jedinice mup-a srpske?
sto je jos jdan dokaz da Srbija kontrolise i RS i cijeli Balkan, jelte...
daj molim te cuti, manje si glup kada ćutiš-allaha ti...
Guest- Guest
Kakav bre FMP? Kakve oni imaju veze sa Kecmanom? Teraj to u kurac. Nisam gledao ni jednu njihovu tekmu. Juče sam slučajno prebacio na taj kanal i kao oparen produžio dalje. Pre bi gledao tursku seriju.kolerik wrote:dzango wrote:Kecman da se odmah izruči Hagu i da prizna da je dao koš posle isteka utakmice. Jebem mu mator, kako može neko da da koš za 0,4 sekunde?Sto'jan wrote:dzango wrote:I Đorđevićeva trojka. Da se to odmah poništi.kolerik wrote:Tu su jos i logori na podrucju Srbije, dobrovoljci iz Srbije za vrijeme DR, raketiranje Vukovara 8.10-18.11. sa podrucja Vojvodine i juris pomorske pjesadije preko Dunava na podrucje druge zemlje.
Pa zahtjev da se isruci Seselja da mu se sudi u Hrvatskoj za ono sto nije bilo obuhvaceno haskom optuznicom.
Pa zahtjev za odstetom zbog upada Srbije u bankarski sustav bivse drzave.
Sve se to moze razvrstati i podvesti pod poglavlja, kako koje, i odbiti zatvoriti poglavlje, cak i ako se ispune svi zahtjevi.
Velim, da je osobno i revansisticki, bilo bi puno bolje za Srbiju, ali ovo je borba za temeljne nacionalne interese, do koske. :)
i baticin genocid nad jarnijevim jajima...
To je bilateralno pitanje Cibone i Zvezde ne mijesati...Gledao sam jucer tekmu protiv Maccabija, odlicno. I ja sam znao zabijati za pobjedu, ali ne preko cijelog terena, iako u pravilu pucam trice podosta dalje od linije, tako sam trenirao, step-back i sut.
Velim, za mene to uopce nije emocionalno izivljavanje, vec interes. Imam hrpu prijatelja Srba, vrlo sam cesto u Beogradu, dok sam trenirao basket, trenirali su me i srpski treneri, trenirao sam i igrao sa srpskim igracima, cak i sa juniorskom reprezentacijom Srbije (dok recimo BiH reprezentativci nisu htjeli trenirati sa mnom, iako sam ja jedini u dvorani bio na koledzu i ljetnoj ligi, pa sam valjda mogao nesto i pokazati), i to su stvarno sjajni momci, svi smo u kontaktu non-stop, uvijek me pitaju za klince koji bi ih NCAA trener mogao pogledati. Ono sto si gledao na Olimpijadi, pa znam cijelu vasu reprezentaciju.
ma imaju oni blokada više,što kad na red dođe Kosovo?vuksadinare wrote:to im je i najveca blokada..no ne kuze oni tovili40 wrote:a jel uopće hoće proći u Srbiji referendum za ulazak u EU,morat će i to namjestiti?
vili40-
2015-08-02
FMP. Zvezda je umrla odavno.kolerik wrote:Sto'jan wrote:kakve veze imaju kecman i zvezda, majke ti? kk zvezda od 2011. ne postoji...
Partizan...jebiga, godine sustizu. :)
Pa koga sam ja gledao sinoc protic Maccabija? Stefanel? Cantu?
opet cemo mi biti krivi..pa nisu valjda ludi merkel optuziti...kriv si i kad nisi krivvili40 wrote:ma imaju oni blokada više,što kad na red dođe Kosovo?vuksadinare wrote:to im je i najveca blokada..no ne kuze oni tovili40 wrote:a jel uopće hoće proći u Srbiji referendum za ulazak u EU,morat će i to namjestiti?
2015-09-08
Tko kontroliše specijalnu brigadu i vojnu policiju VS kontrolira i iznutra vojsku Srbije.
----------
Ministarstvo odbrane na pragu dogovora sa američkom administracijom. Džipovi će biti upućeni Specijalnoj brigadi i mirovnim misijama
U Ministarstvu odbrane podsećaju da ovo nije prva ovakva donacija SAD Vojsci Srbije. Vlada u Vašingtonu 2013. godine poklonila nam je 21 vozilo "hamer". Ovim terencima trenutno se voze pripadnici Specijalne brigade iz Pančeva, kao i vojnici jedinica koje prolaze obuku u bazi "Jug" kod Bujanovca.
Stejt department poslao je u Srbiju vozila sa oznakom "115 A1", bez oklopa, naoružanja i sistema veze. Džipovi su Srbiji isporučeni bez naoružanja i sredstava veze, a tu nadogradnju uspešno je obavio Tehnički remontni zavod iz Čačka.
NAORUŽANjE
U "HAMERE" stigle 2013. godine naoružanje su ugradili čačanski vojni inženjeri uz pomoć kolega iz Vojnotehničkog instituta. Američki džipovi, zavisno od potreba, pojačani su protivavionskim mitraljezom M-87 kalibra 12,7, lakim pešadijskim mitraljezom M-84 od 7,62 milimetara, kao i automatskim bacačem granata kalibra 30 milimetara. U borbena vozila ugrađen je radio uređaj "tales", koji podržava sve oblike prenosa podataka, uključujući i video signal dobijen preko satelita.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:639701-Od-Amera-stize-30-hamera
----------
Od Amera stiže 30 "hamera"
Ministarstvo odbrane na pragu dogovora sa američkom administracijom. Džipovi će biti upućeni Specijalnoj brigadi i mirovnim misijama
U Ministarstvu odbrane podsećaju da ovo nije prva ovakva donacija SAD Vojsci Srbije. Vlada u Vašingtonu 2013. godine poklonila nam je 21 vozilo "hamer". Ovim terencima trenutno se voze pripadnici Specijalne brigade iz Pančeva, kao i vojnici jedinica koje prolaze obuku u bazi "Jug" kod Bujanovca.
Stejt department poslao je u Srbiju vozila sa oznakom "115 A1", bez oklopa, naoružanja i sistema veze. Džipovi su Srbiji isporučeni bez naoružanja i sredstava veze, a tu nadogradnju uspešno je obavio Tehnički remontni zavod iz Čačka.
NAORUŽANjE
U "HAMERE" stigle 2013. godine naoružanje su ugradili čačanski vojni inženjeri uz pomoć kolega iz Vojnotehničkog instituta. Američki džipovi, zavisno od potreba, pojačani su protivavionskim mitraljezom M-87 kalibra 12,7, lakim pešadijskim mitraljezom M-84 od 7,62 milimetara, kao i automatskim bacačem granata kalibra 30 milimetara. U borbena vozila ugrađen je radio uređaj "tales", koji podržava sve oblike prenosa podataka, uključujući i video signal dobijen preko satelita.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:639701-Od-Amera-stize-30-hamera
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dzango wrote:FMP. Zvezda je umrla odavno.kolerik wrote:Sto'jan wrote:kakve veze imaju kecman i zvezda, majke ti? kk zvezda od 2011. ne postoji...
Partizan...jebiga, godine sustizu. :)
Pa koga sam ja gledao sinoc protic Maccabija? Stefanel? Cantu?
Guest- Guest
majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..ma kakav obama..ma kakv putin..ho ši min i slicnii lazarui..nema do 'brata hrvata'...iz krajnosti u krajnost..
2015-09-08
a gledaj,naše će blokade brzo proći,kako došle tako ošle.Veći su im problemi drugdje samo o tome onaj vučić ne galami jer se nije sa drugima za zajebavati.vuksadinare wrote:opet cemo mi biti krivi..pa nisu valjda ludi merkel optuziti...kriv si i kad nisi krivvili40 wrote:ma imaju oni blokada više,što kad na red dođe Kosovo?vuksadinare wrote:to im je i najveca blokada..no ne kuze oni tovili40 wrote:a jel uopće hoće proći u Srbiji referendum za ulazak u EU,morat će i to namjestiti?
vili40-
2015-08-02
Kao i Jugoplastika, a mogao bi lako i Zadar.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..
nemoj da si pižon-onda bi vučićev nerad i nesposobnost tek izašli na svetlost dana. ovako kada se prave incidenti i afere, tu onda može javno da kuka svaki dan i drži pažnju na drugu stranu.,
Guest- Guest
evo sad reci posteno..kad smo onomad odblokirali ono prethodno poglavlje vucic je slao poruke tipa..'daj vamo ruku brate hrvate'..pizzon sam sto nije zaplakao od srece ovdje...pa pizzonu teze padne ova blokada nego da vijori hrvatski barjak nasred kalemegdana..Sto'jan wrote:vuksadinare wrote:majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..
nemoj da si pižon-onda bi vučićev nerad i nesposobnost tek izašli na svetlost dana. ovako kada se prave incidenti i afere, tu onda može javno da kuka svaki dan i drži pažnju na drugu stranu.,
2015-09-08
Zemun vratiti a onu ciganiju preseliti na Karaburmu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
STRATEGIJA DISTRAKCIJE; "Pažnju javnosti preusmjeravati s važnih problema na nevažne. Ključni element društvene kontrole je strategija distrakcije ili ometanja koja će odvratiti pažnju javnosti od važnih pitanja i promjenama o kojima odlučuje politička i gospodarska elita, kroz tehniku poplava ili poplave kontinuiraih ometanja sa beznačajnim informacijama. Za strategija ometanja je također bitno da javnost zanimaju osnovna saznanja iz znanosti, ekonomije, psihologije, neurobiologije, i kibernetike." “Držite pozornost javnosti daleko od stvarnih društvenih problema, okupirajte im misli pitanjima bez važnosti. Zadržati javnost zauzetom, zauzetom, zauzetom, tako da nema vremena za razmišljanje.”Sto'jan wrote:vuksadinare wrote:majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..
vili40-
2015-08-02
vuksadinare wrote:evo sad reci posteno..kad smo onomad odblokirali ono prethodno poglavlje vucic je slao poruke tipa..'daj vamo ruku brate hrvate'..pizzon sam sto nije zaplakao od srece ovdje...pa pizzonu teze padne ova blokada nego da vijori hrvatski barjak nasred kalemegdana..Sto'jan wrote:vuksadinare wrote:majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..
nemoj da si bukvalista...
Guest- Guest
usporedba ali znas da je tako...nego nema novije clanice eu-a koja nije prosla blokade...evo makedoniju grcka blokira vec 8 godina..ali majke ti mile nitko tako nije cvilio ko vucic i ovdje pizzon..ko da ih vodis ne znam na razanjSto'jan wrote:vuksadinare wrote:evo sad reci posteno..kad smo onomad odblokirali ono prethodno poglavlje vucic je slao poruke tipa..'daj vamo ruku brate hrvate'..pizzon sam sto nije zaplakao od srece ovdje...pa pizzonu teze padne ova blokada nego da vijori hrvatski barjak nasred kalemegdana..Sto'jan wrote:vuksadinare wrote:majke ti mile ovo sam 100% siguran vucic i pizzon bi svrsavali do srece da im dajemo stalno pdorsku ulasku u eu..
nemoj da si bukvalista...
2015-09-08
Kakav crni Zemun. Prvo rešite Šarengradsku adu. Do nje možete da pljunete a možete samo da je gledate.epikur37 wrote:Zemun vratiti a onu ciganiju preseliti na Karaburmu.
e da su vam slovenci susjedi,što bi vam oni radili...
vili40-
2015-08-02
Page 9 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» MILANOVIĆ SE VEĆ SPREMA ZA NOVE IZBORE
» Pola godine nove vlasti:Osijek se pokreće,u Zagrebu i Splitu stanje isto ili je lošije
» Pitanje Dečakovih "mammona" stoga nije mentalitetno pitanje. To je socijalno i političko pitanje
» Idem u RS, ne priznajem ucene
» Vlada najavila nove naknade za nove branitelje
» Pola godine nove vlasti:Osijek se pokreće,u Zagrebu i Splitu stanje isto ili je lošije
» Pitanje Dečakovih "mammona" stoga nije mentalitetno pitanje. To je socijalno i političko pitanje
» Idem u RS, ne priznajem ucene
» Vlada najavila nove naknade za nove branitelje
Page 9 of 10