Što uče Hrvati u Vojvodini? O Domovinskom ratu uče da je građanski, započet u Hrvatskoj
Page 24 of 33
Page 24 of 33 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 28 ... 33
Re: Što uče Hrvati u Vojvodini? O Domovinskom ratu uče da je građanski, započet u Hrvatskoj
Više nego oni koji su klali po RH i BiH ili oni koji su streljali ranjenike iz Vu bolnice ili bilo koji drugi srbin osuđen u srbiji za sranja po RH koje je. Reci mi ko je osuđen za ovu brojku djece kada već laprdaš Aleksandri zec?dzango wrote:Procesuirala? Kako? Koliko je dobio Merčep? Koliko su dobile ubice porodice Zec? Šta smo mi krivi što su vam kamiondžije ustaše?kic wrote:Sto'jan wrote:kic wrote:Sto'jan wrote:
ogromna je razlika, vukovar je pao nakon 2.5 meseca intenzivnih borbi, HV je usetala u knin. sva razlika na svetu.
nemoj da mislis da bi bilo drugacije da SVK nije ostala u kninu do zadnjeg...
što nisu ostali, ja sam prijateljovao s jednim Raškovićem koji su pobjegli pola sata prije nego je HV ušla u Knin, nisu vjerovali do zadnjeg trena što će se dogoditi, civili ošli, vojska za njima, ili nekad, čak i ispred njih :)
sto nisu ostali? grobovi staraca i mentalno zaostalih nakon oluje dovoljno govore o tome...
zločine nitko normalan ne brani, Hrvatska je procesuirala na stotine takvih slučajeva još u 90im poslije rata, a ne znam koliko ste vi baš, a da, vi hvatate hrvatske kamiondžije..
Oko sedam tisuća osoba, civila i vojnika, završilo je nakon pada grada u logorima u Srbiji. Poginulo je oko tisuću i pol civila, od čega 86 djece, od kojih je najmlađe imalo 6 mjeseci. Beba se zvala Ivan Kljajić a poginuo je od krhotina velikosrpske granate dok ga je otac Pavle Kljajić držao u rukama. I on je ranjen u tom napadu i ubrzo je umro. Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece
Guest- Guest
Re: Što uče Hrvati u Vojvodini? O Domovinskom ratu uče da je građanski, započet u Hrvatskoj
Na Brcko su ispucali 2,5 puta vise granata nego na Vukovar...srecom pa su civili sklonjeni 30. aprila, ko je ostao od Bosnjaka i Hrvata u gradu taj je zavrsio u logoru...ili su ih krili Srbi poznanici...kasnije su te Hrvate i Bosnjake koji nisu zavrsili u logoru mobilisali u svoju vojsku...to im je argument da nisu htjeli da uniste Bosnjake i Hrvate jer pobogu eto nekoliko desetaka njih je bilo u vojsci rs...tre911 wrote:Ma nemoj, oko 2 % granata je samo palo izvan legitimnih vojnih ciljeva pri oslobađanju Knina dočim je pri "oslobađanju" Vukovara oko 2% palo na legitimne ciljeve a sve ostalo je po stambenim objektima i civilima. Kad to dokučiš možda ti se i lampica upali što ste i ko ste zapravo. U Kninu nije niko poginuo iako je ostalo poprilično civila dočim je samo u Vukovaru ubijeno na razne načine 86tero djece što govori o onome kakva ste bili i ostali gamad kada i danas pokušavate opravdati sranja koja ste napravili.Sto'jan wrote:kic wrote:Sto'jan wrote:kic wrote:
s tom logikom nećeš nigdje, i Vukovar se sam sravnao sa zemljom, ajde bokte se liječi-
ne turaj mi reci u usta, molim te.
to je treova analogija, ne moja.
ne trpam ništa u usta, sve se zrcali u stvarnosti, kako je osvojen Knin i kako je osvojen Vukovar, temeljna razlika između nas i vas, slika sve govori..
ogromna je razlika, vukovar je pao nakon 2.5 meseca intenzivnih borbi, HV je usetala u knin. sva razlika na svetu.
nemoj da mislis da bi bilo drugacije da SVK nije ostala u kninu do zadnjeg...
2016-11-17
Sad vidim da nemaš pojma o živopisnoj Krajini. Volio bih da se jednog dana (ne ljeti,jer onda je tu puno ljudi koji dođu na par dana) provozaš živopisnim i pitoreksnim mjestima Korduna,Like, Plaščanske kotline,Bukovice...dzango wrote: Ako se neki Srbin i vratio, to je usmaljeni slučaj a ne pravilo.
Eto,ja najbolje poznam Kordun. U nekim mjestima udio Srba vratio se ili se približio prijeratnom. Na Kordun ne samo da se vraćaju Srbi iz Srbije koji su na Kordunu rođeni,već dolaze i unuci Kordunaša Srba,koji su rođeni u VU i okolici,jer u Slavoniji nema posla,a na Kordunu se počinje raditi,graditi i cvjeta turizam.
Prođi malo Vojnić,Vrginmost,Topusko, Plaški,Lapac,Vrhovine,pa mi reci što vidiš.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Dečko čak i da hoću ne mogu doći na red od tebe, ti si glavni žderač istih nadaleko i naširoko.dzango wrote:Jebo VAS Vukovar. Jedi govna i čitaj sa razumevanjem.tre911 wrote:Pa zašto se se borili i ginuli ko muve kada sad onako nonšalantno kažeš jebo ih vukovar? Ti si obična gluperda koja sama sebi skačeš u stomak i to sa dasetog katadzango wrote:Tamo su srpski lokali leteli u vazduh pre bilo kakvih sranja. Srbi su hapšeni po kućama i odvođeni u sred noći da se više nikada ne bi pojavili. I posle jedu govna kako je rušen Vukovar. Jebo ih Vukovar.Sto'jan wrote:dzango wrote:
Četnikuša. Ne bi ustaše digle srpsku kuću u vazduh, nema šanse.
aha, izgleda da su srbi sami svoju imovinu dizali u vazduh godinu dana ranije, i da su se samoubijali...
Guest- Guest
Vracaju se da uzmu hrvatske dokumente i zdime za Svabiju...jastreb wrote:Sad vidim da nemaš pojma o živopisnoj Krajini. Volio bih da se jednog dana (ne ljeti,jer onda je tu puno ljudi koji dođu na par dana) provozaš živopisnim i pitoreksnim mjestima Korduna,Like, Plaščanske kotline,Bukovice...dzango wrote: Ako se neki Srbin i vratio, to je usmaljeni slučaj a ne pravilo.
Eto,ja najbolje poznam Kordun. U nekim mjestima udio Srba vratio se ili se približio prijeratnom. Na Kordun ne samo da se vraćaju Srbi iz Srbije koji su na Kordunu rođeni,već dolaze i unuci Kordunaša Srba,koji su rođeni u VU i okolici,jer u Slavoniji nema posla,a na Kordunu se počinje raditi,graditi i cvjeta turizam.
Prođi malo Vojnić,Vrginmost,Topusko, Plaški,Lapac,Vrhovine,pa mi reci što vidiš.
2016-11-17
Pa nisam ja srbin jebemu miša.dzango wrote:Ala laže.tre911 wrote:Pa meni nije ništa čudno kada su bradate spodobe u pitanju no ne leži krivica samo u tim spodobama, neko je cinkao tu obitelj od domaćih i upro prstom u iste jer otkud bi četnici iz novog sada mogli drugačije znati za to. Uvijek je selo bilo jače od svatova ma koliko se ovi u svatovima kurčili pa tako i u ovom slučaju. Kod mene niti jedan srbin nije odveden a kaomoli maltretiran ili ubijen jedenostavno zato jer to nama domaćima nije palo na pamet da radimo a kamoli da nekoga nagovaramo na takva sranja.govinda wrote:Kod ans u Brckom su jednog momka cetnici zaklali pred nejgovom majkom...ona je bila Sprkinja udana za muslimana, cetnici iz Novog Sada su njoj rekli: tebe necemo ubiti, ti si Sprkinja ali sin ti je musliman...jadna zena evo godinama moli i kumi da se ubice njenog sina uhvate ali nista...
Guest- Guest
U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
Znači HV iznenada upada u Okučane i okolna mjesta gdje zatiče sve stanovništvo u svojim kućama,na ulicama,po dvorištima.
Znači nema bježanije,nema kolona,jer se sve odigralo iznenada.
Hrvatska strana nudi Srbima iz Zap.Slavonije papire,nude im da se registriraju,naprave hrvatske dokumente i ostanu kod kuća. Dio Srba to prihvaća,dio ne. Oni koji prihvaćaju,ostaju kod kuća,gdje žive i danas,a oni koji neće odlaze za Srbiju,odakle se neki vraćaju kasnije,neki nikad,ali dat im je slobodan izbor.
Ima li sličnog primjera kod srpskog upada u neko hrvatsko mjesto?
Ne,ne... Vraćaju se i žive ondje. Već oko Gospića i Zadra jako jako malo. U Gospić ništa. Ali onaj kraj oko Plitvica i na Kordun se vratilo i staro i mlado.govinda wrote:Vracaju se da uzmu hrvatske dokumente i zdime za Svabiju...jastreb wrote:Sad vidim da nemaš pojma o živopisnoj Krajini. Volio bih da se jednog dana (ne ljeti,jer onda je tu puno ljudi koji dođu na par dana) provozaš živopisnim i pitoreksnim mjestima Korduna,Like, Plaščanske kotline,Bukovice...dzango wrote: Ako se neki Srbin i vratio, to je usmaljeni slučaj a ne pravilo.
2014-04-22
dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
Znači HV iznenada upada u Okučane i okolna mjesta gdje zatiče sve stanovništvo u svojim kućama,na ulicama,po dvorištima.
Hrvatska strana nudi Srbima iz Zap.Slavonije papire,nude im da se registriraju,naprave hrvatske dokumente i ostanu kod kuća. Dio Srba to prihvaća,dio ne. Oni koji prihvaćaju,ostaju kod kuća,gdje žive i danas,a oni koji neće odlaze za Srbiju,odakle se neki vraćaju kasnije,neki nikad,ali dat im je slobodan izbor.
tako hrvati tretiraju reintegraciju...
Guest- Guest
Pa to ti govorim, kurac bi ovi ikoga zaklali da su domaći srbi stali na stranu svojih susjeda.govinda wrote:Cuj ko je cinkao...imali su spiskove sa ljudima koje treba otpremiti u logor...cinako lokalni sds, eto ko je cinkao...tre911 wrote:Pa meni nije ništa čudno kada su bradate spodobe u pitanju no ne leži krivica samo u tim spodobama, neko je cinkao tu obitelj od domaćih i upro prstom u iste jer otkud bi četnici iz novog sada mogli drugačije znati za to. Uvijek je selo bilo jače od svatova ma koliko se ovi u svatovima kurčili pa tako i u ovom slučaju. Kod mene niti jedan srbin nije odveden a kaomoli maltretiran ili ubijen jedenostavno zato jer to nama domaćima nije palo na pamet da radimo a kamoli da nekoga nagovaramo na takva sranja.govinda wrote:Kod ans u Brckom su jednog momka cetnici zaklali pred nejgovom majkom...ona je bila Sprkinja udana za muslimana, cetnici iz Novog Sada su njoj rekli: tebe necemo ubiti, ti si Sprkinja ali sin ti je musliman...jadna zena evo godinama moli i kumi da se ubice njenog sina uhvate ali nista...
Guest- Guest
Samo papaj govanca i uživaj i dalje.tre911 wrote:Dečko čak i da hoću ne mogu doći na red od tebe, ti si glavni žderač istih nadaleko i naširoko.dzango wrote:Jebo VAS Vukovar. Jedi govna i čitaj sa razumevanjem.tre911 wrote:Pa zašto se se borili i ginuli ko muve kada sad onako nonšalantno kažeš jebo ih vukovar? Ti si obična gluperda koja sama sebi skačeš u stomak i to sa dasetog katadzango wrote:Tamo su srpski lokali leteli u vazduh pre bilo kakvih sranja. Srbi su hapšeni po kućama i odvođeni u sred noći da se više nikada ne bi pojavili. I posle jedu govna kako je rušen Vukovar. Jebo ih Vukovar.Sto'jan wrote:
aha, izgleda da su srbi sami svoju imovinu dizali u vazduh godinu dana ranije, i da su se samoubijali...
To je pojedinačan slučaj. Medari su bili na prvoj liniji. Pričamo o konkretnoj situaciji u Okučanima.dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
Neusporedivo sa Vukovarom,Srebrenicom,Slunjom,Lovincem,ili Banijom,gdje su Srbi ubijali skoro pa sve živo.
2014-04-22
Aha. Koji su onda ovi ovde i oni po Amerikama?jastreb wrote:Sad vidim da nemaš pojma o živopisnoj Krajini. Volio bih da se jednog dana (ne ljeti,jer onda je tu puno ljudi koji dođu na par dana) provozaš živopisnim i pitoreksnim mjestima Korduna,Like, Plaščanske kotline,Bukovice...dzango wrote: Ako se neki Srbin i vratio, to je usmaljeni slučaj a ne pravilo.
Čuj ja sam svjedok tih događaja i pred Bogom i pred ljudima e sad što tebe boli istina i iznošenje iste ne čini mene đubretom niti lažovom nego tebe kratkovidnim sljepim majmunom.dzango wrote:Vidim ja sasvim dobro tvoje proseravanje i laganje. Ne verujem ti ni kada kažeš da je dan. Odmah proverim napolju da li je pala noć. Većeg tupsona i đubre odavno nisam video.tre911 wrote:Ti si idiot koji je sam sebi stavio ulare na bundevu i ne možeš ništa vidjeti što ti gazde ne dozvole, zato i visiš tu jer su ti gazde naredile da tu sereš na javnom mjestu bez stida i srama a konj kao konj samo sluša što mu se naredi i sere.dzango wrote:I mene libo tuki za te vaše izmišljotine kojima sami sebe lažete.tre911 wrote:Naravno da je postojao, sin mu i danas živi preko puta mene u istoj ulici. Pokojnu Lizu su nalemali ko vola u kupusu kad je išla pitati za njega i tražiti ga, dobila je istog trena i šut kartu iz Vukovara i to nam ispričala nakon završetka mirne reintegracije kada smo se počeli vraćati u obnovljene kuće. E sad što si ti skeptičan boli me kikidzango wrote:
To mu ne bi bila mana, da je stvarno postojao.
Guest- Guest
Isto kao što ona sisa Tre kaže da kod njega nisu hapšeni i odvođeni Srbi.Sto'jan wrote:dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
tako hrvati tretiraju reintegraciju...
eh, gledali su svi kako Sava nosi mrtve iz logora u Luci...medjutim propaganda ih je ubjedjivala kako su to mrtve ustase koje ginu pokusavajuci preci Savu...i svi su znali za logor u Luci, samo sad odjednom svi imaju amneziju...tre911 wrote:Pa to ti govorim, kurac bi ovi ikoga zaklali da su domaći srbi stali na stranu svojih susjeda.govinda wrote:Cuj ko je cinkao...imali su spiskove sa ljudima koje treba otpremiti u logor...cinako lokalni sds, eto ko je cinkao...tre911 wrote:Pa meni nije ništa čudno kada su bradate spodobe u pitanju no ne leži krivica samo u tim spodobama, neko je cinkao tu obitelj od domaćih i upro prstom u iste jer otkud bi četnici iz novog sada mogli drugačije znati za to. Uvijek je selo bilo jače od svatova ma koliko se ovi u svatovima kurčili pa tako i u ovom slučaju. Kod mene niti jedan srbin nije odveden a kaomoli maltretiran ili ubijen jedenostavno zato jer to nama domaćima nije palo na pamet da radimo a kamoli da nekoga nagovaramo na takva sranja.govinda wrote:Kod ans u Brckom su jednog momka cetnici zaklali pred nejgovom majkom...ona je bila Sprkinja udana za muslimana, cetnici iz Novog Sada su njoj rekli: tebe necemo ubiti, ti si Sprkinja ali sin ti je musliman...jadna zena evo godinama moli i kumi da se ubice njenog sina uhvate ali nista...
2016-11-17
168 pojedinačnih slučajeva u napadu na zaštićenu zonu UN-a.jastreb wrote:To je pojedinačan slučaj. Medari su bili na prvoj liniji. Pričamo o konkretnoj situaciji u Okučanima.dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
Neusporedivo sa Vukovarom,Srebrenicom,Slunjom,Lovincem,ili Banijom,gdje su Srbi ubijali skoro pa sve živo.
Uglavnom Ravni kotari i Kninjani. Zapadna Slavonija i veći dio Banije. Ličani (Gospić,Medak,Raduč,Udbina,Komić)dzango wrote:Aha. Koji su onda ovi ovde i oni po Amerikama?jastreb wrote:Sad vidim da nemaš pojma o živopisnoj Krajini. Volio bih da se jednog dana (ne ljeti,jer onda je tu puno ljudi koji dođu na par dana) provozaš živopisnim i pitoreksnim mjestima Korduna,Like, Plaščanske kotline,Bukovice...dzango wrote: Ako se neki Srbin i vratio, to je usmaljeni slučaj a ne pravilo.
Uglavnom u Krajini sve vrvi od Srba. I treba. To je i njihov kraj i bolje oni nego Desimiri,ili nedobog Arapi.
2014-04-22
dzango wrote:168 pojedinačnih slučajeva u napadu na zaštićenu zonu UN-a.jastreb wrote:To je pojedinačan slučaj. Medari su bili na prvoj liniji. Pričamo o konkretnoj situaciji u Okučanima.dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
ma da, to je sve nebitno, irelevenatno, incident...
Guest- Guest
Ti si bre kurac na biciklu. Lažovčina koja tvrdi da nije bilo noćnih hapšenja i odvođenja Srba iako svi znamo da jeste i da se po imenu i prezimenu znaju svi pohapšeni i ubijeni.tre911 wrote:Čuj ja sam svjedok tih događaja i pred Bogom i pred ljudima e sad što tebe boli istina i iznošenje iste ne čini mene đubretom niti lažovom nego tebe kratkovidnim sljepim majmunom.dzango wrote:Vidim ja sasvim dobro tvoje proseravanje i laganje. Ne verujem ti ni kada kažeš da je dan. Odmah proverim napolju da li je pala noć. Većeg tupsona i đubre odavno nisam video.tre911 wrote:Ti si idiot koji je sam sebi stavio ulare na bundevu i ne možeš ništa vidjeti što ti gazde ne dozvole, zato i visiš tu jer su ti gazde naredile da tu sereš na javnom mjestu bez stida i srama a konj kao konj samo sluša što mu se naredi i sere.dzango wrote:I mene libo tuki za te vaše izmišljotine kojima sami sebe lažete.tre911 wrote:
Naravno da je postojao, sin mu i danas živi preko puta mene u istoj ulici. Pokojnu Lizu su nalemali ko vola u kupusu kad je išla pitati za njega i tražiti ga, dobila je istog trena i šut kartu iz Vukovara i to nam ispričala nakon završetka mirne reintegracije kada smo se počeli vraćati u obnovljene kuće. E sad što si ti skeptičan boli me kiki
Šta je to prema od 6 do 8.000 u napadu na zaštićenu zonu u Srebrenici???dzango wrote:168 pojedinačnih slučajeva u napadu na zaštićenu zonu UN-a.jastreb wrote:To je pojedinačan slučaj. Medari su bili na prvoj liniji. Pričamo o konkretnoj situaciji u Okučanima.dzango wrote:U ovoj akciji najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve, uključujući 11 žena i troje dece, te Paklenica sa 20 žrtava. Najteže je stradala porodica braće Vuković iz Medara, Ranko i njegova supruga Anđelija sa decom Goranom (11) i Gordanom (8), te Milutin i njegova supruga Cvijeta i njihova ćerka Dragana (7).jastreb wrote:Ovako,ajde da ne spominjemo Oluju.
Ajmo samo Bljesak.
2014-04-22
Page 24 of 33 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 28 ... 33
Similar topics
» Pero Kovacevic:'Koliko je Ukrajina pomogla Hrvatskoj u Domovinskom ratu?Ne mogu prihvatiti krivotvorenje cinjenica iz Domovinskog rata'
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Karamarko odao počast Bošnjacima poginulima u Domovinskom ratu
» U Osijeku generali učitelje i nastavnike povijesti učili o Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Karamarko odao počast Bošnjacima poginulima u Domovinskom ratu
» U Osijeku generali učitelje i nastavnike povijesti učili o Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
Page 24 of 33