ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dinamo Zagreb

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Go down

Dinamo Zagreb - Page 9 Empty Re: Dinamo Zagreb

Post by Guest 13/12/2016, 13:46

Dinamo Zagreb - Page 9 600600p508EDNmainscreenshot-www.nacional.hr-2016-12-13-12-07-58

Football Leaks: Tvrtka s Malte kreditor Dinama

Novi broj Nacionala u sklopu afere Football Leaks otkriva da iza višemilijunskih inozemnih pozajmica GNK Dinamu koje su prilikom analiza financijskih izvještaja bile i u interesu promatranja našeg portala stoji tvrtka Gettysburg Limited s Malte

Radi se o kompaniji koja je osnovana 16. travnja 2014. godine od strane šest osoba između kojih se ističe Aleksandar Aleksandrovič Zotov koji je suvlasnik i direktor tvrtke. Zotov koji trenutno obnaša funkciju u ruskom sindikatu profesionalnih nogometnih igrača u vlasništvu ima 19% dionica tvrtke, a uz njega 19% vlasništva imaju Stefano CamponovoGiorgio CamponovoMarc Curt te Clive Sheffild dok 5% dionica pripada Aldu Reji

Gettysburg Limited je odmah po osnivanju s Dinamom kojeg je zastupao tadašnji izvršni predsjednik Zdravko Mamić potpisao ugovor o kreditiranju u visini od 25 milijuna eura. Na temelju tog ugovora prema dokumentima objavljenima u sklopu Football Leaksa klub iz Maksimira je primio najmanje tri rate pozajmica. Prva u iznosu od 5 milijuna eura mu je isplaćena do konca prosinca 2014. godine, druga u iznosu od 3,3 milijuna eura je bila uplaćena u siječnju 2015. godina, a treća rata od također 3,3 milijuna eura je sjela na račun Dinama u lipnju 2015. godine. Novac je isplaćen preko Banca della Svizzeria Italiana sa središtem u Luganu

Pozajmica se prema aneksu ugovora vraća na način da je Dinamo od svake prodaje igrača 50% iznosa dužan uplatiti na račun Gettysburg Limiteda. Sam poslovni odnos s ovom tvrtkom je za Nacional potvrdio i Zdravko Mamić koji je izjavio:

- "Ja sam osobno sudjelovao u dogovoru oko tog kredita i na to sam silno ponosan. Dok su kamate u Hrvatskoj bile od 6 do 9 posto, mi smo dobili kredit s 3 posto kamata. Kredit je osiguran tako da se 50 posto od prodaje naših igrača u inozemstvo šalje za otplatu kredita. Jer to su budući transferi. Zašto bi netko nama dao kredit, ako nema garancije za povrat kredita? Mi njima damo 50 posto zarade. Na primjer, kad dobijemo 10 milijuna od prodaje igrača, mi 5 milijuna korisitimo za vlastito poslovanje, a 5 plaćamo za ovaj dio kredita. Na taj posao sam najponosniji jer smo iz njega dobro isplivali što se tiče likvidnosti. Imali smo mogućnosti ponašati se gospodarski. Morali smo prodavati igrače pa smo od prodaje njih trojice dobili 50 milijuna eura."

Zanimljivo da se pozajmljivanje novca od strane Gettysburg Limiteda podudara sa započetim procesom preoblikovanja GNK Dinama iz udruge građana u športsko dioničko društva pa se samim time otvara pitanje je li tvrtka s Malte svoja potraživanja prema Dinamu namjeravala pretvoriti u dionice kako bi završetkom procesa preoblikovanja stekla značajni vlasnički udio u klubu. 

Zanimljiva je i povezanost Aleksandra Zotova sa Zdravkovim sinom Marijem Mamićem. Naime, njih dvojica su surađivali u menadžerskoj agenciji ASA International koja sjedište ima na stadionu Lužnjiki Moskvi i koja između ostalog prema transfermarktu zastupa Luku ModrićaMatea KovačićaDomagoja Antolića... Zotov je prema LinkedIn profilu bio agent u navednoj agenciji od siječnja 2008. do lipnja 2010. godine, a Mario Mamić je u navednoj agenciji uključen od 2009. godine. Jedan od operativaca ASA International je i Nikky Vuksan koji je jedan od onih koje se istražuje u sklopu Afere Godot.

Objavljeni dokumeti u sklopu Football Leaksa su nam tako ponudili odgovore na određene pitanja te su bacila novo svijetlo na zaduživanje GNK Dinama koje se odvija posljednjih godina.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 13/12/2016, 16:59

to je bero jelinić otkrio dok jede hot dog sa sinom na maksimirskom zapadu :coffee

Dinamo Zagreb - Page 9 Img_2010
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Guest 13/12/2016, 17:29

Pozajmica se prema aneksu ugovora vraća na način da je Dinamo od svake prodaje igrača 50% iznosa dužan uplatiti na račun Gettysburg Limiteda. Sam poslovni odnos s ovom tvrtkom je za Nacional potvrdio i Zdravko Mamić koji je izjavio:

- "Ja sam osobno sudjelovao u dogovoru oko tog kredita i na to sam silno ponosan. Dok su kamate u Hrvatskoj bile od 6 do 9 posto, mi smo dobili kredit s 3 posto kamata. Kredit je osiguran tako da se 50 posto od prodaje naših igrača u inozemstvo šalje za otplatu kredita. Jer to su budući transferi. Zašto bi netko nama dao kredit, ako nema garancije za povrat kredita? Mi njima damo 50 posto zarade. Na primjer, kad dobijemo 10 milijuna od prodaje igrača, mi 5 milijuna korisitimo za vlastito poslovanje, a 5 plaćamo za ovaj dio kredita. Na taj posao sam najponosniji jer smo iz njega dobro isplivali što se tiče likvidnosti. Imali smo mogućnosti ponašati se gospodarski. Morali smo prodavati igrače pa smo od prodaje njih trojice dobili 50 milijuna eura."

O Dinamovim kreditima nitko ne priča, a ja sam ih spomenija ima već duže vrimena (pa optužen da lažem). Danas to potvrđuje i prijašnji čelnik, danas "samo" savjetnik...  cheers
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 13/12/2016, 20:13

Isuse kak je ovaj dosadan s tim kreditom. Kaj ti radiš u banci  :)
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Guest 13/12/2016, 20:15

Da dva miseca svaki dan pišem o Dinamovim kreditima, nebi toliko ispisa koliko se o Hajdukovom...  :coffee
Fakat sam dosadan, a neki nebi pisali o nenogometnim stvarima...  :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 13/12/2016, 20:17

dobro u pravu si, ovo je fakat strašno, dinamo je propao.
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Zeko 13/12/2016, 22:15

amper1950 wrote:Radi se o kompaniji koja je osnovana 16. travnja 2014. godine od strane šest osoba između kojih se ističe Aleksandar Aleksandrovič Zotov koji je suvlasnik i direktor tvrtke. Zotov koji trenutno obnaša funkciju u ruskom sindikatu profesionalnih nogometnih igrača u vlasništvu ima 19% dionica tvrtke, a uz njega 19% vlasništva imaju Stefano CamponovoGiorgio CamponovoMarc Curt te Clive Sheffild dok 5% dionica pripada Aldu Reji
Sve su napisali osim da su Stefano Camponovo i Giorgio Camponovo, ustvari Zdravko i Zoran Mamić.     Basketball
Zeko
Zeko

Male
2015-08-26

Back to top Go down

Post by marin kurtela 13/12/2016, 22:31

Bog te u šumu okreno, tip ima tri soma postova u dva metra... Dinamo Zagreb - Page 9 1f600

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2016, 16:14

http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/video-dinamovi-skauti-se-razletjeli-diljem-europe-i-svijeta-trazi-se-zamjena-za-soudanija-pogledajte-paragvajca-kojeg-zele-u-maksimiru/5383215/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jalnirajko 14/12/2016, 17:02

znači imat ćemo i mi svog cristiana
jalnirajko
jalnirajko

2015-08-19

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2016, 17:44

Po filmiću je pravi. Brz, jak, visok, dobar udarac, dobro glavom igra. E sad, uvijek ima neki ali.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2016, 05:52

Ništa od Dinama i pojačanja, zaduženiji ste vise od nas...
:D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2016, 09:44

fridrih_niche wrote:Ništa od Dinama i pojačanja, zaduženiji ste vise od nas...
Ovo boldano sigurno...

Ali dovest će oni i platiti pojačanja (na kredit ponovno) jer ne mogu sve ljudi u crnom odraditi...  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2016, 10:25

Posli Mamica - potop...
;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by muckodjubre 15/12/2016, 10:27

A prije njega blagostanje

Dinamo Zagreb - Page 9 6b8efe2f85c2b63406b2Dinamo Zagreb - Page 9 Tumblr_paowj2Xw4F1td6f30o3_500Dinamo Zagreb - Page 9 Semi-Final-Croatia-vs-England-Moscow-Russian-Federation-11-Jul-2018
muckodjubre
muckodjubre

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2016, 10:30

Lol...
:^O
Ukradene titule, potjerani navijači, satelitski klubovi, ljudi u crnom, pranje love, "najgora momčad LP u povijesti"...
Ahahahaha...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by muckodjubre 15/12/2016, 10:32

Ukradene titule? Jel ti to o hajduku?

Prije odlucujuce tekme hajduk kupi trenera protivnicke momcadi

Dinamo Zagreb - Page 9 6b8efe2f85c2b63406b2Dinamo Zagreb - Page 9 Tumblr_paowj2Xw4F1td6f30o3_500Dinamo Zagreb - Page 9 Semi-Final-Croatia-vs-England-Moscow-Russian-Federation-11-Jul-2018
muckodjubre
muckodjubre

2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 15/12/2016, 10:48

Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
A ti opet opali spin o Hajduku, to i očekujem...
Naravno da ne očekujem da mi kontriraš argumentima na ono sta san napisa...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by muckodjubre 15/12/2016, 10:51

Tvoj argument je: dinamove titule su pokradene,hajdukove nisu...dinamo neposten,hajduk nije..

muckodjubre
muckodjubre

2014-04-15

Back to top Go down

Post by sat2 15/12/2016, 10:56

fridrih_niche wrote:Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
Za što će mu argumenti?
Titule zaslužene, navijači nisu potjerani, nema satelitskih klubova, što sa ljudima u crnom (?)- zna se tko trguje sa njima i ostaje dužan, nema pranja love ... jedino stoji ... najgora momčad LP!
sat2
sat2

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by sat2 15/12/2016, 10:59

fridrih_niche wrote:Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
Hajduk propada, dužan je ko Grčka, preuzimaju ga stranci, treneri traže lovu za igrače, imaju privilegirane menađere, navijači ovisnici i huligani.
Hajde mi "kontriraj argumentima"!
sat2
sat2

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Back to top