Dinamo Zagreb
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Dinamo Zagreb
Football Leaks: Tvrtka s Malte kreditor Dinama
Novi broj Nacionala u sklopu afere Football Leaks otkriva da iza višemilijunskih inozemnih pozajmica GNK Dinamu koje su prilikom analiza financijskih izvještaja bile i u interesu promatranja našeg portala stoji tvrtka Gettysburg Limited s Malte.
Radi se o kompaniji koja je osnovana 16. travnja 2014. godine od strane šest osoba između kojih se ističe Aleksandar Aleksandrovič Zotov koji je suvlasnik i direktor tvrtke. Zotov koji trenutno obnaša funkciju u ruskom sindikatu profesionalnih nogometnih igrača u vlasništvu ima 19% dionica tvrtke, a uz njega 19% vlasništva imaju Stefano Camponovo, Giorgio Camponovo, Marc Curt te Clive Sheffild dok 5% dionica pripada Aldu Reji.
Gettysburg Limited je odmah po osnivanju s Dinamom kojeg je zastupao tadašnji izvršni predsjednik Zdravko Mamić potpisao ugovor o kreditiranju u visini od 25 milijuna eura. Na temelju tog ugovora prema dokumentima objavljenima u sklopu Football Leaksa klub iz Maksimira je primio najmanje tri rate pozajmica. Prva u iznosu od 5 milijuna eura mu je isplaćena do konca prosinca 2014. godine, druga u iznosu od 3,3 milijuna eura je bila uplaćena u siječnju 2015. godina, a treća rata od također 3,3 milijuna eura je sjela na račun Dinama u lipnju 2015. godine. Novac je isplaćen preko Banca della Svizzeria Italiana sa središtem u Luganu.
Pozajmica se prema aneksu ugovora vraća na način da je Dinamo od svake prodaje igrača 50% iznosa dužan uplatiti na račun Gettysburg Limiteda. Sam poslovni odnos s ovom tvrtkom je za Nacional potvrdio i Zdravko Mamić koji je izjavio:
- "Ja sam osobno sudjelovao u dogovoru oko tog kredita i na to sam silno ponosan. Dok su kamate u Hrvatskoj bile od 6 do 9 posto, mi smo dobili kredit s 3 posto kamata. Kredit je osiguran tako da se 50 posto od prodaje naših igrača u inozemstvo šalje za otplatu kredita. Jer to su budući transferi. Zašto bi netko nama dao kredit, ako nema garancije za povrat kredita? Mi njima damo 50 posto zarade. Na primjer, kad dobijemo 10 milijuna od prodaje igrača, mi 5 milijuna korisitimo za vlastito poslovanje, a 5 plaćamo za ovaj dio kredita. Na taj posao sam najponosniji jer smo iz njega dobro isplivali što se tiče likvidnosti. Imali smo mogućnosti ponašati se gospodarski. Morali smo prodavati igrače pa smo od prodaje njih trojice dobili 50 milijuna eura."
Zanimljivo da se pozajmljivanje novca od strane Gettysburg Limiteda podudara sa započetim procesom preoblikovanja GNK Dinama iz udruge građana u športsko dioničko društva pa se samim time otvara pitanje je li tvrtka s Malte svoja potraživanja prema Dinamu namjeravala pretvoriti u dionice kako bi završetkom procesa preoblikovanja stekla značajni vlasnički udio u klubu.
Zanimljiva je i povezanost Aleksandra Zotova sa Zdravkovim sinom Marijem Mamićem. Naime, njih dvojica su surađivali u menadžerskoj agenciji ASA International koja sjedište ima na stadionu Lužnjiki u Moskvi i koja između ostalog prema transfermarktu zastupa Luku Modrića, Matea Kovačića, Domagoja Antolića... Zotov je prema LinkedIn profilu bio agent u navednoj agenciji od siječnja 2008. do lipnja 2010. godine, a Mario Mamić je u navednoj agenciji uključen od 2009. godine. Jedan od operativaca ASA International je i Nikky Vuksan koji je jedan od onih koje se istražuje u sklopu Afere Godot.
Objavljeni dokumeti u sklopu Football Leaksa su nam tako ponudili odgovore na određene pitanja te su bacila novo svijetlo na zaduživanje GNK Dinama koje se odvija posljednjih godina.
Guest- Guest
to je bero jelinić otkrio dok jede hot dog sa sinom na maksimirskom zapadu
jalnirajko- Posts : 5547
2015-08-19
Pozajmica se prema aneksu ugovora vraća na način da je Dinamo od svake prodaje igrača 50% iznosa dužan uplatiti na račun Gettysburg Limiteda. Sam poslovni odnos s ovom tvrtkom je za Nacional potvrdio i Zdravko Mamić koji je izjavio:
- "Ja sam osobno sudjelovao u dogovoru oko tog kredita i na to sam silno ponosan. Dok su kamate u Hrvatskoj bile od 6 do 9 posto, mi smo dobili kredit s 3 posto kamata. Kredit je osiguran tako da se 50 posto od prodaje naših igrača u inozemstvo šalje za otplatu kredita. Jer to su budući transferi. Zašto bi netko nama dao kredit, ako nema garancije za povrat kredita? Mi njima damo 50 posto zarade. Na primjer, kad dobijemo 10 milijuna od prodaje igrača, mi 5 milijuna korisitimo za vlastito poslovanje, a 5 plaćamo za ovaj dio kredita. Na taj posao sam najponosniji jer smo iz njega dobro isplivali što se tiče likvidnosti. Imali smo mogućnosti ponašati se gospodarski. Morali smo prodavati igrače pa smo od prodaje njih trojice dobili 50 milijuna eura."
Isuse kak je ovaj dosadan s tim kreditom. Kaj ti radiš u banci
2015-08-19
Da dva miseca svaki dan pišem o Dinamovim kreditima, nebi toliko ispisa koliko se o Hajdukovom...
Fakat sam dosadan, a neki nebi pisali o nenogometnim stvarima...
Fakat sam dosadan, a neki nebi pisali o nenogometnim stvarima...
Guest- Guest
dobro u pravu si, ovo je fakat strašno, dinamo je propao.
2015-08-19
Sve su napisali osim da su Stefano Camponovo i Giorgio Camponovo, ustvari Zdravko i Zoran Mamić.amper1950 wrote:Radi se o kompaniji koja je osnovana 16. travnja 2014. godine od strane šest osoba između kojih se ističe Aleksandar Aleksandrovič Zotov koji je suvlasnik i direktor tvrtke. Zotov koji trenutno obnaša funkciju u ruskom sindikatu profesionalnih nogometnih igrača u vlasništvu ima 19% dionica tvrtke, a uz njega 19% vlasništva imaju Stefano Camponovo, Giorgio Camponovo, Marc Curt te Clive Sheffild dok 5% dionica pripada Aldu Reji.
Zeko-
2015-08-26
Bog te u šumu okreno, tip ima tri soma postova u dva metra...
http://sportske.jutarnji.hr/nogomet/video-dinamovi-skauti-se-razletjeli-diljem-europe-i-svijeta-trazi-se-zamjena-za-soudanija-pogledajte-paragvajca-kojeg-zele-u-maksimiru/5383215/
Guest- Guest
Po filmiću je pravi. Brz, jak, visok, dobar udarac, dobro glavom igra. E sad, uvijek ima neki ali.
Guest- Guest
Ovo boldano sigurno...fridrih_niche wrote:Ništa od Dinama i pojačanja, zaduženiji ste vise od nas...
:D
Ali dovest će oni i platiti pojačanja (na kredit ponovno) jer ne mogu sve ljudi u crnom odraditi...
Guest- Guest
A prije njega blagostanje
Lol...
:^O
Ukradene titule, potjerani navijači, satelitski klubovi, ljudi u crnom, pranje love, "najgora momčad LP u povijesti"...
Ahahahaha...
:^O
Ukradene titule, potjerani navijači, satelitski klubovi, ljudi u crnom, pranje love, "najgora momčad LP u povijesti"...
Ahahahaha...
Guest- Guest
Ukradene titule? Jel ti to o hajduku?
Prije odlucujuce tekme hajduk kupi trenera protivnicke momcadi
Prije odlucujuce tekme hajduk kupi trenera protivnicke momcadi
Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
A ti opet opali spin o Hajduku, to i očekujem...
Naravno da ne očekujem da mi kontriraš argumentima na ono sta san napisa...
Guest- Guest
Tvoj argument je: dinamove titule su pokradene,hajdukove nisu...dinamo neposten,hajduk nije..
Za što će mu argumenti?fridrih_niche wrote:Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
Titule zaslužene, navijači nisu potjerani, nema satelitskih klubova, što sa ljudima u crnom (?)- zna se tko trguje sa njima i ostaje dužan, nema pranja love ... jedino stoji ... najgora momčad LP!
sat2-
2015-09-28
Hajduk propada, dužan je ko Grčka, preuzimaju ga stranci, treneri traže lovu za igrače, imaju privilegirane menađere, navijači ovisnici i huligani.fridrih_niche wrote:Ne, nego realno opisujem tvoje 'blagostanje'...
Hajde mi "kontriraj argumentima"!
sat2-
2015-09-28
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 9 of 50