Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb
Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
Eroo- Posts : 78954
2016-07-22
Pa prilagodili su se ....po svemu sudeci i mislim da im je dojavljeno šta ce se dešavat.Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
Onaj koji se nece prilagodit ovome su željeznice RS.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ti i ovaj ste fakat glupi ko kurac ili zelite da od svega napravite neku politicku zavjeru? Halo, obje zeljeznicke kompanije u BiH su u stvari bankrotirale ali kako su u entitetskom vlasnistvu to se ni jedna Vlada ne usudjuje da proglasi bankrot..vrlo jednsotavno..nema to veze ni sa Kolindom ni vehabijama ni granicama.problem gubitaka se vuce vec 10 godina, svaka Vlada malo zakrpi rupu koja se jos vise prosiri dok dodje sljedeca Vlada..Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
2016-11-17
zeljeznice rs u istom kurcu ko i zeljeznice federacije...one ce mozda odrzati liniju do Zagreba, to im je jedina medjuanrodna linija koju imaju...samo je pitanje dokle..RayMabus wrote:Pa prilagodili su se ....po svemu sudeci i mislim da im je dojavljeno šta ce se dešavat.Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Mislim da nece jer kao prvo oni nemaju niti jedan vlak sposoban da zadovoljava eu standarde kao Talgo a s druge mi smo malo stavili rampu u obliku da nešto zeza na granici , otežava ....jbga.govinda wrote:zeljeznice rs u istom kurcu ko i zeljeznice federacije...one ce mozda odrzati liniju do Zagreba, to im je jedina medjuanrodna linija koju imaju...samo je pitanje dokle..RayMabus wrote:Pa prilagodili su se ....po svemu sudeci i mislim da im je dojavljeno šta ce se dešavat.Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
2014-04-11
Samo Talgo zadovoljava standarde za međunarodni promet u EU .....iako ga vi pljujete na sve strane u toj Bosni al je tako .....RS nema niti to.
2014-04-11
ovdje su hjteli sjebati i Tuzlanski aerodrom i Wizzair jer su otvaranjemjeftinih avionskih linija drumski prevoznici ostali bez putnika..medjutim Vlada Tuzlanskog kantona je odlucila da dotira Aerodrom tako da mozemo da putujemo jeftino...drumski prevoznici su uspjeli sjebati zeljeznicki putnicki saobracaj, onaj teretni radi pomalo ali ni deseti dio kako je radio prije 30 godina..RayMabus wrote:Mislim da nece jer kao prvo oni nemaju niti jedan vlak sposoban da zadovoljava eu standarde kao Talgo a s druge mi smo malo stavili rampu u obliku da nešto zeza na granici , otežava ....jbga.govinda wrote:zeljeznice rs u istom kurcu ko i zeljeznice federacije...one ce mozda odrzati liniju do Zagreba, to im je jedina medjuanrodna linija koju imaju...samo je pitanje dokle..RayMabus wrote:Pa prilagodili su se ....po svemu sudeci i mislim da im je dojavljeno šta ce se dešavat.Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
b
2016-11-17
Radi se samo o tome da je Hr nešto odlucila i to je ocito dojavljeno Sarajevu koje tu ništa nemože i ono prilagodili su se pa sad Talgo glumi metro od Doboja do Čapljine.
Poslije toga ide druga faza a to je nešto kao eu fondovi moderan putnički željeznicki prijelaz al u Šamcu.
Sad lijepo na karti pogleda gdje je BL paš shvatit količinu odheba prema DOdiku.
Poslije toga ide druga faza a to je nešto kao eu fondovi moderan putnički željeznicki prijelaz al u Šamcu.
Sad lijepo na karti pogleda gdje je BL paš shvatit količinu odheba prema DOdiku.
2014-04-11
ne pljuje niko te vozove, nego su kupljeni i onda su 10 godina stajali u depoima...sad te vozove moras prvo na remont pa da bi ih pustio u saboracaj...RayMabus wrote:Samo Talgo zadovoljava standarde za međunarodni promet u EU .....iako ga vi pljujete na sve strane u toj Bosni al je tako .....RS nema niti to.
2016-11-17
a zasto je ukinuta linija Sarajevo Budimpesta? Orban nesto dojavio? Hahah, nema to veze ni sa Hrvatskom ni sa dojavama, ta linija napravi u startu gubitak...prije nego voz napusti Sarajevo..RayMabus wrote:Radi se samo o tome da je Hr nešto odlucila i to je ocito dojavljeno Sarajevu koje tu ništa nemože i ono prilagodili su se pa sad Talgo glumi metro od Doboja do Čapljine.
2016-11-17
U biti vam pruge trebaju na remont jer vam je nedavno iskočio u Podlugovima..govinda wrote:ne pljuje niko te vozove, nego su kupljeni i onda su 10 godina stajali u depoima...sad te vozove moras prvo na remont pa da bi ih pustio u saboracaj...RayMabus wrote:Samo Talgo zadovoljava standarde za međunarodni promet u EU .....iako ga vi pljujete na sve strane u toj Bosni al je tako .....RS nema niti to.
U Federaciji želejznice su prepuštene muslimanima tj Sarajevu tj to je neki interni dogovor Hr i Sarajeva ....zato vam je eu ulupala onolike pare u prugu do Ploča jer je Hr urugirala.
2014-04-11
e picis mi na zivce sa tim dogovorima fakat..nema para, bankrot, dva puta vise zaposlenih u administraciji nego u vozovima, masinovodje polazu medjunarodne ispite i bjeze iz BiH ako mogu, koji ne mogu otici ti ne mogu ni u penziju jer im Zeljeznica nije uplatila staz niti kod doktora jer im ne uplacuju doznake...eto, ukljuci taj mozak jednom u zivotu.RayMabus wrote:U biti vam pruge trebaju na remont jer vam je nedavno iskočio u Plugovu.govinda wrote:ne pljuje niko te vozove, nego su kupljeni i onda su 10 godina stajali u depoima...sad te vozove moras prvo na remont pa da bi ih pustio u saboracaj...RayMabus wrote:Samo Talgo zadovoljava standarde za međunarodni promet u EU .....iako ga vi pljujete na sve strane u toj Bosni al je tako .....RS nema niti to.
U Federaciji želejznice su prepuštene muslimanima tj Sarajevu tj to je neki interni dogovor Hr i Sarajeva ....zato vam je eu ulupala onolike pare u prugu do Ploča jer je Hr urugirala.
2016-11-17
Znam al to im nemogu ja riješavat. Vidiš da i Srbija radi reorganizaciju ( otpuštaju cak 3000 ljudi iz željeznica da bi mogli rentabilno poslovat ).govinda wrote:
e picis mi na zivce sa tim dogovorima fakat..nema para, bankrot, dva puta vise zaposlenih u administraciji nego u vozovima, masinovodje polazu medjunarodne ispite i bjeze iz BiH ako mogu, koji ne mogu otici ti ne mogu ni u penziju jer im Zeljeznica nije uplatila staz niti kod doktora jer im ne uplacuju doznake...eto, ukljuci taj mozak jednom u zivotu.
2014-04-11
A ko trazi od tebe da rjesavas? Jbt, koliki je ego u tebe?RayMabus wrote:Znam al to im nemogu ja riješavat. Vidiš da i Srbija radi reorganizaciju ( otpuštaju cak 3000 ljudi iz željeznica da bi mogli rentabilno poslovat ).govinda wrote:
e picis mi na zivce sa tim dogovorima fakat..nema para, bankrot, dva puta vise zaposlenih u administraciji nego u vozovima, masinovodje polazu medjunarodne ispite i bjeze iz BiH ako mogu, koji ne mogu otici ti ne mogu ni u penziju jer im Zeljeznica nije uplatila staz niti kod doktora jer im ne uplacuju doznake...eto, ukljuci taj mozak jednom u zivotu.
2016-11-17
BiH je bitna za ekonomiju HR.govinda wrote:A ko trazi od tebe da rjesavas? Jbt, koliki je ego u tebe?RayMabus wrote:Znam al to im nemogu ja riješavat. Vidiš da i Srbija radi reorganizaciju ( otpuštaju cak 3000 ljudi iz željeznica da bi mogli rentabilno poslovat ).govinda wrote:
NORMALNO DA TO GLEDAMO POD POVECALOM.
2014-04-11
Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (skraćeno ŽFBH) je nacionalno željezničko preduzeće u vlasništvu FBiH, koje je osnovano 2001. godine odlukom Vlade Federacije BiH da se spoje Željeznice Herceg-Bosne i Željeznice BiH. Glavna djelatnost željeznice je prevoz tereta i putnika. Dužina pruge iznosi oko 608 km.
---
U ovom resoru Hr strana je prepustila glavni upravljački paket Sarajevu uz neku šemu da ce im pomagat.
No normalno da im nece pomagat da isplacuju plače svojim uhljebima nego remontom pruga i slicno.
---
U ovom resoru Hr strana je prepustila glavni upravljački paket Sarajevu uz neku šemu da ce im pomagat.
No normalno da im nece pomagat da isplacuju plače svojim uhljebima nego remontom pruga i slicno.
2014-04-11
Muslimanima u BiH je bojka : šta nezanju sami nešto upravljat nego ono a prednost im je šta su razuminiji kod dogovora pa shvacaju da nemoš sve imat nego ono malo tebi malo meni pa kako se dogovriš.
Srbi su s druge strane možda sposobniji u biznisu al se nemoš s njima puno dogovorit jer sve oce sebi.
Srbi su s druge strane možda sposobniji u biznisu al se nemoš s njima puno dogovorit jer sve oce sebi.
2014-04-11
Balkan, svako selo misli biti drzava, imati aviokompaniji, zeleznice a to nije tako.
Najrealnija opcija prepustiti Kinezima da srede infrastrukturu i dati im koncesiju.
Nije zvaka za seljaka, znaju reci.
Najrealnija opcija prepustiti Kinezima da srede infrastrukturu i dati im koncesiju.
Nije zvaka za seljaka, znaju reci.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
govinda wrote:A ko trazi od tebe da rjesavas? Jbt, koliki je ego u tebe?RayMabus wrote:Znam al to im nemogu ja riješavat. Vidiš da i Srbija radi reorganizaciju ( otpuštaju cak 3000 ljudi iz željeznica da bi mogli rentabilno poslovat ).govinda wrote:
:D
Guest- Guest
govinda wrote:Ti i ovaj ste fakat glupi ko kurac ili zelite da od svega napravite neku politicku zavjeru? Halo, obje zeljeznicke kompanije u BiH su u stvari bankrotirale ali kako su u entitetskom vlasnistvu to se ni jedna Vlada ne usudjuje da proglasi bankrot..vrlo jednsotavno..nema to veze ni sa Kolindom ni vehabijama ni granicama.problem gubitaka se vuce vec 10 godina, svaka Vlada malo zakrpi rupu koja se jos vise prosiri dok dodje sljedeca Vlada..Eroo wrote:Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
Ali zato avioni 2x na dan voze u Istambul...promijenio se smjer, jelte.
Eroo- Posts : 78954
2016-07-22
PS: Robni promet se je u razvijenom svijetu s cesta skoro pa preselio na željeznice.
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Željeznice FBiH po evropskim standardima remontovale dvije lokomotive HŽ Carga
» Željeznice FBiH: Nećemo više dozvoliti ucjene željeznica Hrvatske i RS
» Pucano na zrakoplov Croatia airlinesa na letu Zagreb - Sarajevo
» Pokazala se patološka mržnja, Sarajevo pokušava ušutkati Zagreb u lobiranju za jednakopravnost Hrvata
» Kljujić priznao:Mene nije smijenio Zagreb,nego Sarajevo i podržalo Matu Bobana
» Željeznice FBiH: Nećemo više dozvoliti ucjene željeznica Hrvatske i RS
» Pucano na zrakoplov Croatia airlinesa na letu Zagreb - Sarajevo
» Pokazala se patološka mržnja, Sarajevo pokušava ušutkati Zagreb u lobiranju za jednakopravnost Hrvata
» Kljujić priznao:Mene nije smijenio Zagreb,nego Sarajevo i podržalo Matu Bobana
Page 3 of 5