Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb
https://m.youtube.com/watch?v=AuBxq1PgPWs
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Normalno ....zato je Srbija tj službeni Beograd prihvatio ovo jer računaju od tog tržišta BiH nemamo ništa a ovako sa Hr mogli bi pokupit dio putnika jer i onako prometujemo do ZG a i onaj Dodik mi se baš zamerio .....šjor Vučko.Serbinho-3 wrote:Zeleznice su svuda u gubitku, imas stare vozove, prljav toalet, karikature zaposlene, uniforme da se smejes, raspad stanice i kako tako nesto moze funkcionisati, nikako.
Klijantela sverceri, barem u BGD desetine hiljada je svakodnevno koristilo, ali kazu nema sanse da plate kartu za takvu uslugu.
Sada valjda ima kapija kroz koju moras otkucati kartu a oko kapije specijalce.
Kasnije se zale kako sistem ne funkcionise i beze preko a u Cikagu ne mozes uci na prednja vrata u CTA buseve, ako ne ubacis pare ili otkucas mesecnu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Slavonski Brod (veći brzorastući grad u regiji)
odvojak prema Slavonskom Šamcu, krakom Vc
Strizivojna-Vrpolje
spoj sa krakom Vc, odvojak prema gradu Osijek preko grada Đakovo
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljezni%C4%8Dka_pruga_Zagreb_%E2%80%94_Beograd
odvojak prema Slavonskom Šamcu, krakom Vc
Strizivojna-Vrpolje
spoj sa krakom Vc, odvojak prema gradu Osijek preko grada Đakovo
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljezni%C4%8Dka_pruga_Zagreb_%E2%80%94_Beograd
2014-04-11
Dodik je sam sebe sheba. Sad je BL praktički ucinija nebitnom šta se tice željeznickog putničkog prometa.
Ide preko Šamca i spaja se na ovo a vlakova ima prema ZG i BG bez obzira na broj putnika iz BiH.
Ide preko Šamca i spaja se na ovo a vlakova ima prema ZG i BG bez obzira na broj putnika iz BiH.
2014-04-11
Strizivojna je vrlo lako pristupačna, jer se nalazi na križanju magistralnih željezničkih pravaca Zagreb - Vinkovci (i dalje prema Beogradu, tj. paneuropski željeznički koridor X) i Osijek - Šamac (i dalje prema Sarajevu, tj. paneuropski željeznički koridor V, krak c).RayMabus wrote:
M302 MP 13 Osijek – Đakovo – Strizivojna-Vrpolje 48,359 km M303 MP 13 Strizivojna-Vrpolje – Slavonski Šamac – Državna granica – (Bosanski Šamac) 23,300 km
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljezni%C4%8Dke_pruge_u_Hrvatskoj
2014-04-11
Dodik se zaheba i to gadno. Mi smo favorizirali taj željeznicki put preko BL da stavimo BL više pod svoj utjecaj ......sad se može slikat.
BL ce ostat totalno van svih bitnih putničkih željezničkih pravaca u regionu.
2014-04-11
Jel ovo taj party voz?
2014-08-25
Ne govorim o imenu nego o dugovima...preko 80 miliona eura su duzni samo za penzijsko i zdravstveno osiguranje..RayMabus wrote:U biti nebitno. Firma se može zvati i Kikiriki željeznica ...šta tebe il mene boli kuraz čija je firma ?govinda wrote:Zeljeznice Federacije su u ogromnim gubicima, cudi me da uopste jos rade ikako..
Bitni su ti tokovi ....novca he he he ....šalim se al se ne šalim.
Hr rampa za BL.
2016-11-17
------------------
Rekli mu Rusi da vas otkaci NATO.
Vucic mu gradi sada autoput.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=12&dd=08&nav_id=1208121
------------------
2014-08-25
------------------
------------------
2014-08-25
A pa šta cu im ja ? Ja ti govorim da mene boli kuraz jel se ime firme ciji je vlak zove Četnik , Balija il Ustaša. Isti kuraz ko i avio prijevoznici kao air serbija , croatia airlens , bih airlens i te šeme ....bmk ....koliko košta karta , kada voziš , gdje voziš , kakva je usluga .....zovi se Djeda Mraz ako oš to me nezanima.govinda wrote:Ne govorim o imenu nego o dugovima...preko 80 miliona eura su duzni samo za penzijsko i zdravstveno osiguranje..RayMabus wrote:U biti nebitno. Firma se može zvati i Kikiriki željeznica ...šta tebe il mene boli kuraz čija je firma ?govinda wrote:Zeljeznice Federacije su u ogromnim gubicima, cudi me da uopste jos rade ikako..
Hr rampa za BL.
2014-04-11
A to ? Pa nema veze. Bolje za njih samo opet nevodi nigdje u smislu dalje na zapad.Serbinho-3 wrote:BL ce ostat totalno van svih bitnih putničkih željezničkih pravaca u regionu.
------------------
2014-04-11
A pa šta cu im ja ? Ja ti govorim da mene boli kuraz jel se ime firme ciji je vlak zove Četnik , Balija il Ustaša. Isti kuraz ko i avio prijevoznici kao air serbija , croatia airlens , bih airlens i te šeme ....bmk ....koliko košta karta , kada voziš , gdje voziš , kakva je usluga .....zovi se Djeda Mraz ako oš to me nezanima.
-------------------------
To ne zanima nikoga, svako gleda cenu a da kompanija nije raspad.
Air Serbia iz Milana 85€ u jednom pravcu za BGD, Ryanair ima i za 7.99€ do Nisa.
Mnogi biraju radije do Nisa, pa 250km do BGD prevozom, nego da plate povratnu 150€ vise.
-------------------------
To ne zanima nikoga, svako gleda cenu a da kompanija nije raspad.
Air Serbia iz Milana 85€ u jednom pravcu za BGD, Ryanair ima i za 7.99€ do Nisa.
Mnogi biraju radije do Nisa, pa 250km do BGD prevozom, nego da plate povratnu 150€ vise.
2014-08-25
a jebo te..halo ba, ko govori o imenu? U dugovima su, ta linija nije finansijski isplativa, eventualne dotacije od drzave ako su dobijali to su procerdali, vozovi su stari, spori..o tome govorim..RayMabus wrote:A pa šta cu im ja ? Ja ti govorim da mene boli kuraz jel se ime firme ciji je vlak zove Četnik , Balija il Ustaša. Isti kuraz ko i avio prijevoznici kao air serbija , croatia airlens , bih airlens i te šeme ....bmk ....koliko košta karta , kada voziš , gdje voziš , kakva je usluga .....zovi se Djeda Mraz ako oš to me nezanima.govinda wrote:Ne govorim o imenu nego o dugovima...preko 80 miliona eura su duzni samo za penzijsko i zdravstveno osiguranje..RayMabus wrote:U biti nebitno. Firma se može zvati i Kikiriki željeznica ...šta tebe il mene boli kuraz čija je firma ?govinda wrote:Zeljeznice Federacije su u ogromnim gubicima, cudi me da uopste jos rade ikako..
Hr rampa za BL.
2016-11-17
Sto se ovo događa, linda?:-o
2014-04-12
OK.govinda wrote:a jebo te..halo ba, ko govori o imenu? U dugovima su, ta linija nije finansijski isplativa, eventualne dotacije od drzave ako su dobijali to su procerdali, vozovi su stari, spori..o tome govorim..RayMabus wrote:A pa šta cu im ja ? Ja ti govorim da mene boli kuraz jel se ime firme ciji je vlak zove Četnik , Balija il Ustaša. Isti kuraz ko i avio prijevoznici kao air serbija , croatia airlens , bih airlens i te šeme ....bmk ....koliko košta karta , kada voziš , gdje voziš , kakva je usluga .....zovi se Djeda Mraz ako oš to me nezanima.govinda wrote:Ne govorim o imenu nego o dugovima...preko 80 miliona eura su duzni samo za penzijsko i zdravstveno osiguranje..RayMabus wrote:U biti nebitno. Firma se može zvati i Kikiriki željeznica ...šta tebe il mene boli kuraz čija je firma ?govinda wrote:Zeljeznice Federacije su u ogromnim gubicima, cudi me da uopste jos rade ikako..
Hr rampa za BL.
Plus stigla rampa na granici BiH i Hr tamo na zapadu RS ....malo čekanja , proceduralni problemčići .....sad če druga šema : BL zaobiđena.
2014-04-11
Ništa .....samo vanjska politika Hr.maggie13 wrote:Sto se ovo događa, linda?:-o
2014-04-11
Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
2016-11-17
BL odhebana.govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
2014-04-11
Ne dajte se, komšija, udarite zapadu žicu na granicu, pa nek se jebu...govinda wrote:Kakva vanjska politika, u BiH saobracaju dva putnicka voza dnevno..
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Željeznice FBiH po evropskim standardima remontovale dvije lokomotive HŽ Carga
» Željeznice FBiH: Nećemo više dozvoliti ucjene željeznica Hrvatske i RS
» Pucano na zrakoplov Croatia airlinesa na letu Zagreb - Sarajevo
» Pokazala se patološka mržnja, Sarajevo pokušava ušutkati Zagreb u lobiranju za jednakopravnost Hrvata
» Kljujić priznao:Mene nije smijenio Zagreb,nego Sarajevo i podržalo Matu Bobana
» Željeznice FBiH: Nećemo više dozvoliti ucjene željeznica Hrvatske i RS
» Pucano na zrakoplov Croatia airlinesa na letu Zagreb - Sarajevo
» Pokazala se patološka mržnja, Sarajevo pokušava ušutkati Zagreb u lobiranju za jednakopravnost Hrvata
» Kljujić priznao:Mene nije smijenio Zagreb,nego Sarajevo i podržalo Matu Bobana
Page 2 of 5