Kolinda deci delila srpsku čokoladu za Dan branitelja
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Kolinda deci delila srpsku čokoladu za Dan branitelja
a..to ono sto je oblikom kao Toblerone..
Guest- Guest
ma da..onaj paket je bilo nesto ma ne znam sa cime da usporedim. A i ja sam kad kod mene ponestane krisom krao iz sestrina paketica :)))))bogomdani wrote:-Kakogod,mozda zato jer smo bili djeca,ipak neka sretnija vremena,puna topline prema bliznjem..a vid sada...zivi uzas..govinda wrote:Kod mene su svi dobijali pakete pred Novu godinu..ono malo hrvatića što je islo sa mnom u razred je saputao o nekom Svetom Nikoli a srpčići su svi odreda bili djeca komunista..balinčad bi dobijala paket pred Novu godini i za Bajram onu zutu banku, dinar kad dobijes eheeej :)))bogomdani wrote:nije baya moj..nije..e vako je bilo..snig do guzice..istina nije da mi je guzica u tim danim i godinama bila nes bitno visoko..ja sa starom u kujni,zabadam nos sto radi,stari uleti,u kutju,i onako,..glasno.." pa gdje si ti bio,evo djed Mraz donio pakete....!!" a meni zao u MP6.kako to da sam to propustio..izidjem sa starim u dvoriste,gdje je on u dubok snijeg ostavio jelku,ali pravo drvo..veliko,a ispod u snijegu vide se dva velika paketa,meni i sestri...e sad,zato je to bilo negdje oko 22-23 znam,jer do nove Godine nije nis ostalo od paketa..jos sam nes i od sestre odvadio..govinda wrote:hehehe, samo su paketici isli 6 dana poslije Bozica ;)bogomdani wrote:hoćel za bozic firme u balkanskim drzavama dijeliti poklon pakete djeci..Nekad je to bio jako lijep obicaj,poznat u Jugoslaviji..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
velike prozirne suskave vrecice oslikane djed mrazom,bilo je cokolada,naranci,paralinea,male bombonjere,bombone,zelei,svasta nesto.. i bili su prilicno veliki..znam stara je govorila,stavi to pod bor i ostavi-ne diraj..ima specenih kolaca..odtada do danas imamo tradciju pecenja Juliški i Ambasador rolata...pura u rerni,francuska salata,i tako kojesta...za docek nove,uglavnom su kutjni prijatelji staraca dolazili i onako u ugodnom druzenju..se svi provodili,dostojanstveno....nakon ponoci se susjedima cestitala nova i tako...lijepo je bilo..govinda wrote:ma da..onaj paket je bilo nesto ma ne znam sa cime da usporedim. A i ja sam kad kod mene ponestane krisom krao iz sestrina paketica :)))))bogomdani wrote:-Kakogod,mozda zato jer smo bili djeca,ipak neka sretnija vremena,puna topline prema bliznjem..a vid sada...zivi uzas..govinda wrote:Kod mene su svi dobijali pakete pred Novu godinu..ono malo hrvatića što je islo sa mnom u razred je saputao o nekom Svetom Nikoli a srpčići su svi odreda bili djeca komunista..balinčad bi dobijala paket pred Novu godini i za Bajram onu zutu banku, dinar kad dobijes eheeej :)))bogomdani wrote:nije baya moj..nije..e vako je bilo..snig do guzice..istina nije da mi je guzica u tim danim i godinama bila nes bitno visoko..ja sa starom u kujni,zabadam nos sto radi,stari uleti,u kutju,i onako,..glasno.." pa gdje si ti bio,evo djed Mraz donio pakete....!!" a meni zao u MP6.kako to da sam to propustio..izidjem sa starim u dvoriste,gdje je on u dubok snijeg ostavio jelku,ali pravo drvo..veliko,a ispod u snijegu vide se dva velika paketa,meni i sestri...e sad,zato je to bilo negdje oko 22-23 znam,jer do nove Godine nije nis ostalo od paketa..jos sam nes i od sestre odvadio..govinda wrote:
hehehe, samo su paketici isli 6 dana poslije Bozica ;)
Guest- Guest
Čokolada je čokolada...
red wolf-
2016-02-10
hahahahahahahahaha..pa nije bas tako....
Guest- Guest
Jok, ima velike razlike u kolicini kakao, mada mozda grijesim jer mozda mislis na cokoladu na tvojoj planeti. ;)red wolf wrote:Čokolada je čokolada...
omni-
2014-04-12
Za normalan svijet je čokolada čokolada...Nije bitno otkuda je, već je bitno je li ukusna ili nije...omni wrote:Jok, ima velike razlike u kolicini kakao, mada mozda grijesim jer mozda mislis na cokoladu na tvojoj planeti. ;)red wolf wrote:Čokolada je čokolada...
red wolf-
2016-02-10
Mogu otvoreno reci nakon zderanja Milke,belgijskih,Lindta,kojegod razvikanih,i dalje mi ja najukusnija obicna mlijecna od Zvečeva..taj ukus...nes nevidjeno...omni wrote:Jok, ima velike razlike u kolicini kakao, mada mozda grijesim jer mozda mislis na cokoladu na tvojoj planeti. ;)red wolf wrote:Čokolada je čokolada...
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:jel ti sebe čuješ?? pa zaštićeno je ime, ne i oblik, kao ni sastav :^0
onda je sve krađa onog klasičnog pravokutnog oblika čokolade..i još kockica na njoj
-----------------------
Das to vase nekome ili ja pokazem ovde nekome i pitam ga na sta lici.
Jasan je odgovor.
Kolumbo, jasno po kome dat naziv, prava verovatno nisu zasticena na Kolumba.
Sada, ta cokolada je odlican primer Balkanaca i njihove kreativnosti.
Kreativnosti se nema a ne uci se u skoli, pa onda ajde mazni od drugih.
jel ti to prevodiš na google translate?
Guest- Guest
Braco&seka-legende..
pa one Volim te..
pa zlatnih 8...
pa polakile pakiranja pralinea i želeja Kanditovih...
pa one Volim te..
pa zlatnih 8...
Guest- Guest
Ja volim bijelu, rasizam mi se uvukao u sve sfere.
omni-
2014-04-12
Sve nabrojano a sjetih se i mog favorita kad sam bio mali Dado i Goga hehebogomdani wrote:Braco&seka-legende..
pa one Volim te..
pa zlatnih 8...
omni-
2014-04-12
Opet, za normalan svijet bijela, smeđa, crna čokolada je čokolada...Bitno je je li ukusna ili nije...omni wrote:Ja volim bijelu, rasizam mi se uvukao u sve sfere.
red wolf-
2016-02-10
danas i ne jedem bas cokolade,ali nista..uglavnom kolace,suho voce,jerbo mi cokolada pravi zgaravicu opaku...
Guest- Guest
Jeste bili lakomi.govinda wrote:ma da..onaj paket je bilo nesto ma ne znam sa cime da usporedim. A i ja sam kad kod mene ponestane krisom krao iz sestrina paketica :)))))bogomdani wrote:-Kakogod,mozda zato jer smo bili djeca,ipak neka sretnija vremena,puna topline prema bliznjem..a vid sada...zivi uzas..govinda wrote:Kod mene su svi dobijali pakete pred Novu godinu..ono malo hrvatića što je islo sa mnom u razred je saputao o nekom Svetom Nikoli a srpčići su svi odreda bili djeca komunista..balinčad bi dobijala paket pred Novu godini i za Bajram onu zutu banku, dinar kad dobijes eheeej :)))bogomdani wrote:nije baya moj..nije..e vako je bilo..snig do guzice..istina nije da mi je guzica u tim danim i godinama bila nes bitno visoko..ja sa starom u kujni,zabadam nos sto radi,stari uleti,u kutju,i onako,..glasno.." pa gdje si ti bio,evo djed Mraz donio pakete....!!" a meni zao u MP6.kako to da sam to propustio..izidjem sa starim u dvoriste,gdje je on u dubok snijeg ostavio jelku,ali pravo drvo..veliko,a ispod u snijegu vide se dva velika paketa,meni i sestri...e sad,zato je to bilo negdje oko 22-23 znam,jer do nove Godine nije nis ostalo od paketa..jos sam nes i od sestre odvadio..govinda wrote:
hehehe, samo su paketici isli 6 dana poslije Bozica ;)
Mi smo dobili pet paketa i to mati rastegla do Uskrsa.
Trinity-
2014-04-17
eee,,upravo to Goga,ono u crvenom,sa bijelim nenadjebivim filom punjenjem..nis danas nije ravno tome..uzalud se Milka trudi,kao i drugi proizvodjaci..omni wrote:Sve nabrojano a sjetih se i mog favorita kad sam bio mali Dado i Goga hehebogomdani wrote:Braco&seka-legende..
pa one Volim te..
pa zlatnih 8...
Guest- Guest
Heheh, ma nama mama da paket i kaze nemojte sve odjednom :))) onda cekaj do Bajrama da dobijes od nene para kad je poljubis u ruku :)))Triny wrote:Jeste bili lakomi.govinda wrote:ma da..onaj paket je bilo nesto ma ne znam sa cime da usporedim. A i ja sam kad kod mene ponestane krisom krao iz sestrina paketica :)))))bogomdani wrote:
-Kakogod,mozda zato jer smo bili djeca,ipak neka sretnija vremena,puna topline prema bliznjem..a vid sada...zivi uzas..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Bijela je vrijednija. :Pred wolf wrote:Opet, za normalan svijet bijela, smeđa, crna čokolada je čokolada...Bitno je je li ukusna ili nije...omni wrote:Ja volim bijelu, rasizam mi se uvukao u sve sfere.
omni-
2014-04-12
Ja ne jedem čokoladu, zbog nuspojava.bogomdani wrote:danas i ne jedem bas cokolade,ali nista..uglavnom kolace,suho voce,jerbo mi cokolada pravi zgaravicu opaku...
Trinity-
2014-04-17
A strašna stvar. Da je bila belgijska ili slovenska nitko ne bi ni primijetio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Šta ti je, mati negdje skrila, svaki dan jedna čokolada na nas pet.govinda wrote:Heheh, ma nama mama da paket i kaze nemojte sve odjednom :))) onda cekaj do Bajrama da dobijes od nene para kad je poljubis u ruku :)))Triny wrote:Jeste bili lakomi.govinda wrote:ma da..onaj paket je bilo nesto ma ne znam sa cime da usporedim. A i ja sam kad kod mene ponestane krisom krao iz sestrina paketica :)))))bogomdani wrote:
-Kakogod,mozda zato jer smo bili djeca,ipak neka sretnija vremena,puna topline prema bliznjem..a vid sada...zivi uzas..
Trinity-
2014-04-17
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» "Zapad je hrišćanima i njihovoj deci spremio pakao, bežite odatle"
» Žižek: ‘Zdrava hrana je glupa moda, treba pušiti, jesti čokoladu i mnogo piti’
» Mila (31) ubijena u Berlinu: Otišla iz Hrvatske da svojoj maloletnoj deci obezbedi bolji život
» TEROR "BRANITELJA"
» "Zapad je hrišćanima i njihovoj deci spremio pakao, bežite odatle"
» Žižek: ‘Zdrava hrana je glupa moda, treba pušiti, jesti čokoladu i mnogo piti’
» Mila (31) ubijena u Berlinu: Otišla iz Hrvatske da svojoj maloletnoj deci obezbedi bolji život
» TEROR "BRANITELJA"
Page 5 of 6