Cerar: Zvala me Melanija, ima izvrsnu ideju
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Cerar: Zvala me Melanija, ima izvrsnu ideju
Ja tebi rekoh da mi se ne obracas vise...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..mutava baštarda wrote:naravno. ali nam pomaže da vidimo tko je koga asimilirao.govinda wrote:da, ali se nacionalno i etnicko odredjenje ne formira zbog genetskog naslijedja...mutava baštarda wrote:
pa dobro, bar se genetika više ne treba tumačiti prema svom doživljaju jer jedan uzorak sline bude jasniji od cjelovečernje rasprave uz ognjište.
Službeni jezik im je bio latinski, a sami jezik im je uvijek bio nekkva mješavina od latiskog. Nešto slično kao današnji Istrijani,
Dalmatinnci i Boduli-govore hrvatski sa ulomcima pokvarenog talijnskog.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
imali su iliri i svoj jezik, a zadnji koji ga je govorio umrao je negdje na kvarneru...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..mutava baštarda wrote:naravno. ali nam pomaže da vidimo tko je koga asimilirao.govinda wrote:da, ali se nacionalno i etnicko odredjenje ne formira zbog genetskog naslijedja...mutava baštarda wrote:
pa dobro, bar se genetika više ne treba tumačiti prema svom doživljaju jer jedan uzorak sline bude jasniji od cjelovečernje rasprave uz ognjište.
Službeni jezik im je bio latinski, a sami jezik im je uvijek bio nekkva mješavina od latiskog. Nešto slično kao današnji Istrijani,
Moji nisu išli nikud, rađe su tukli Turke...mutava baštarda wrote:moji su iz hercegovine došli u cetinsku krajinu i tu ostali. nisu išli dalje...mutava baštarda wrote:iskreno nisam znao da i moji potpadaju pod bunjevce https://hr.m.wikipedia.org/wiki/BunjevciEroo wrote:mutava baštarda wrote:pa moji su bili čobani uz tursku granicu, a i pobjegli su iz hercegovine pred turcima prije 300,400 godina... prezime je ilirsko
Znači brat Bunjevac...elhamdulillah.
Dapače, moj dida se iz Dalmacije spustio u Hercegovinu...Baka je bila ljepotica i to je presudilo da sam danas Ero.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Stihovi 139-141 u 19. pevanju “Raja” glase:
“I Norveške kralj i Portugalije
tu biti će, pa i onaj iz Raške
što slabo vidje novac Venecije”.
Guest- Guest
Republika Svetog Marka je zbog toga, iz straha za svoju valutu, zabranila korišćenje raških srebrenjaka, smatrajući da Srbi imaju nečiste namere. Zbog takvog svojevrsnog srednjevekovnog selebriti statusa, Dante Rašane i Milutina smešta u svoju “Komediju“, ali ih ne šalje u pakao već u raj, pošto nisu falsifikovali novac već samo napravili sličnu leguru, što posebno ističu hrvatski prevodioci Frano Čale i Mate Zarić u izdanju iz 1976. godine. Isto kao i norveškog i portugalskogkralja, koje optužuje za sličnu stvar. Kod nas je uvreženo mišljenje da je Milutin kod Dantea u paklu, što je potpuna zabluda.
srbi su bili glavni yebaci, sve tamo do atlantika i gore do ledenog mora
Guest- Guest
pa dosta sinjana i onih oko sinja mentalno su blizi hercegovcima nego recimo onima sa otoka ili na obali....geni su geni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ikavica se održala do damnašnjih dana...mutava baštarda wrote:imali su iliri i svoj jezik, a zadnji koji ga je govorio umrao je negdje na kvarneru...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..mutava baštarda wrote:naravno. ali nam pomaže da vidimo tko je koga asimilirao.govinda wrote:
da, ali se nacionalno i etnicko odredjenje ne formira zbog genetskog naslijedja...
2016-07-22
pizzon wrote:Stihovi 139-141 u 19. pevanju “Raja” glase:“I Norveške kralj i Portugalije
Kad su Daorsoi(Hercegovci) imali svoj novac vi ste još uvijek četveronoške hodali po azijskim stepama.
2016-07-22
M
Zato se Rusi koji su zapravo Srbi kupaju u ledenoj vodi..prvi Srbin kad je skocio medju sante leda otplivao je do juznog pola i i nazad...zvao se Maratonije, otud naziv Maraton koji su Grci koji su takodjer Srbi prenijeli svijetu dalje..pizzon wrote:Republika Svetog Marka je zbog toga, iz straha za svoju valutu, zabranila korišćenje raških srebrenjaka, smatrajući da Srbi imaju nečiste namere. Zbog takvog svojevrsnog srednjevekovnog selebriti statusa, Dante Rašane i Milutina smešta u svoju “Komediju“, ali ih ne šalje u pakao već u raj, pošto nisu falsifikovali novac već samo napravili sličnu leguru, što posebno ističu hrvatski prevodioci Frano Čale i Mate Zarić u izdanju iz 1976. godine. Isto kao i norveškog i portugalskogkralja, koje optužuje za sličnu stvar. Kod nas je uvreženo mišljenje da je Milutin kod Dantea u paklu, što je potpuna zabluda.
2016-11-17
a urođen naglasak kojeg imaju ikavci u cetinskom bazenu je nešto što oni koji su od drugdje i javno moraju govoriti pravilno to moraju vježbati...Eroo wrote:Ikavica se održala do damnašnjih dana...mutava baštarda wrote:imali su iliri i svoj jezik, a zadnji koji ga je govorio umrao je negdje na kvarneru...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..mutava baštarda wrote:
naravno. ali nam pomaže da vidimo tko je koga asimilirao.
ikavica se govorila i po Bosni. Moja rodbina oko Prijedora je jos uvijek koristi..mutava baštarda wrote:a urođen naglasak kojeg imaju ikavci u cetinskom bazenu je nešto što oni koji su od drugdje i javno moraju govoriti pravilno to moraju vježbati...Eroo wrote:Ikavica se održala do damnašnjih dana...mutava baštarda wrote:imali su iliri i svoj jezik, a zadnji koji ga je govorio umrao je negdje na kvarneru...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:
Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..
2016-11-17
Sad kad Ronaldo počne dizat tri prsta..pizzon wrote:maggie13 wrote:I Castro je bio Srbin, kazu..isti kao i sto su Portugalci ;D
e to, portugalci, bas lepo sto znas tu istinun ;))
2014-04-12
da ne spominjemo kako je homer opjevao ilijadu kod gabeleEroo wrote:pizzon wrote:Stihovi 139-141 u 19. pevanju “Raja” glase:“I Norveške kralj i Portugalije
Kad su Daorsoi(Hercegovci) imali svoj novac vi ste još uvijek četveronoške hodali po azijskim stepama.
Cazinska i Bosanska Krajina,muslimani su ikavci. O tome sam već pisao i po tome se opravdano pretpostavlja da su hrvatskog porijekla. Ovi ostali su srpskog porijekla.govinda wrote:
ikavica se govorila i po Bosni. Moja rodbina oko Prijedora je jos uvijek koristi..
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
maggie13 wrote:Sad kad Ronaldo počne dizat tri prsta..pizzon wrote:maggie13 wrote:I Castro je bio Srbin, kazu..isti kao i sto su Portugalci ;D
salim se megi, neka bud ko sta voli,
gde oseca da pripada
Guest- Guest
to bi bilo najpravednije...al'što su vam smiješna ta 'otkrića', vjeruje li stvarno netkou to?pizzon wrote:maggie13 wrote:Sad kad Ronaldo počne dizat tri prsta..pizzon wrote:maggie13 wrote:I Castro je bio Srbin, kazu..isti kao i sto su Portugalci ;D
gde oseca da pripada
2014-04-12
ikavica se govorila i po Bosni. Moja rodbina oko Prijedora je jos uvijek koristi..mutava baštarda wrote:a urođen naglasak kojeg imaju ikavci u cetinskom bazenu je nešto što oni koji su od drugdje i javno moraju govoriti pravilno to moraju vježbati...Eroo wrote:Ikavica se održala do damnašnjih dana...mutava baštarda wrote:imali su iliri i svoj jezik, a zadnji koji ga je govorio umrao je negdje na kvarneru...Eroo wrote:Pogrešno je reći "ilirsko". U biti Ilirija je ondašnji rimskii naziv za Balkan. Bilo je više naroda, koji su govorili različite jezike.govinda wrote:
Rekao si da imas ilirsko prezime..u Hercegovini su ta prezimena ilirskog porijekla vrlo cesta, u Bosni malo manje..Grabusi, Kalabe, Seselji, Keselji, Kilibarde, Bobani...samo su neka od njih..a ima ih i katolika i pravoslavaca i muslimana danas...odnosno Hrvata, Srba i Bosnjaka..
2016-11-17
Hajte se pobijte opet oko toga ciji smo ali ovaj put gledajte da se do kraja potamanite...jastreb wrote:Cazinska i Bosanska Krajina,muslimani su ikavci. O tome sam već pisao i po tome se opravdano pretpostavlja da su hrvatskog porijekla. Ovi ostali su srpskog porijekla.govinda wrote:
ikavica se govorila i po Bosni. Moja rodbina oko Prijedora je jos uvijek koristi..
2016-11-17
ne znam, ja sam uzdrzan, vidim ima i nekih stranih areheologa, sta znam, nisam opterecen prosloscu,maggie13 wrote:to bi bilo najpravednije...al'što su vam smiješna ta 'otkrića', vjeruje li stvarno netkou to?pizzon wrote:maggie13 wrote:Sad kad Ronaldo počne dizat tri prsta..pizzon wrote:maggie13 wrote:I Castro je bio Srbin, kazu..isti kao i sto su Portugalci ;D
gde oseca da pripada
mene vise in. buducnost i to sto nas je sve manje, sem pojedinih deloga beograda,
bice kvadrata na poklon, po celoj srbiji, samo da neko prihvati da tu zivi i odrzava
Guest- Guest
Ma ima ih ))) autor tih bisera, samoprozvani akademik Deretic je gostovao u mom gradu, isao sam to da slusam.izdrzao sam sve dok nije rekao da je Isus bio Srbin a to je bilo u 14. minuti njegovog predavanja ))))))maggie13 wrote:to bi bilo najpravednije...al'što su vam smiješna ta 'otkrića', vjeruje li stvarno netkou to?pizzon wrote:maggie13 wrote:Sad kad Ronaldo počne dizat tri prsta..pizzon wrote:maggie13 wrote:I Castro je bio Srbin, kazu..isti kao i sto su Portugalci ;D
gde oseca da pripada
2016-11-17
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Melanija
» Gigi vs Melanija
» Melanija Tramp u Belu kuću pozvala Marinka
» Koli: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku
» Majka ubijenog Davida zvala hrvatski konzulat
» Gigi vs Melanija