UMRO FIDEL KASTRO
Page 21 of 32
Page 21 of 32 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26 ... 32
Re: UMRO FIDEL KASTRO
pa sve su celicane i zeljezare osim Zenicke stvarale gubitak..i jos ona jedna stoje proizvodila onaj visokokvalitetni celik za tenkove, mislim negdje u Srbiji da je bila, ona je radila u plusu..smederevska zeljezara je mislim pola Juge zavila u crno sa gubicima..eto,m sad je zatvorena valjda ta sisacka zeljezara, nece biti gubitaka..otvaralo se sve i svasta, naravno, samo ne vidim da se u Hrvatskoj nesto otvaraju ti industrijski pogoni...michaellcmacha wrote:
da ali ti previđaš da je 80% firmi bilo socijala, a tek 20% realno održivih, jebo ga ti pa ja sam radio na remontima u čeličani na simens martinovim pećima i na visokoj dok je radila...... mi smo zarađivali enormne svote na REMONTIMA pogona koji je mjesečno imao gubitak od 6 MILIJUNA DOLARA.... kužiš ti kakve su to travestije bile.... jebote moj brati i neki simulija i trpko su pogađali posao sa poslovodstvom čeličane kao da su oni ležali na parama a ne na dugovima.... ok ja sam stvarno krvavo crnčio za te pare, ali to nigdje ne bi tako išlo nego samo kod nas... svugdje vani bi vlasnik jednostavno zatvorio taj pogon i aj bok....
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Danas čitam u novinama. Čak je i Obama bio sućutan.marcellus wrote:jastreb wrote:Ne seri... Trump je dao sasvijem suprotnu izjavu.vuksadinare wrote:trump.....'castro je teski zlocinac'
Nije
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa to i govorim ovom michi, nema neke razlike prije i sad...jedino eto malo vise privatluka..Gnječ wrote:To sa boldanim se slažem ali nisu komunisti za to krivi a ni Beograd. Svakoj republici je bilo dano da sama odlučuje šta će se graditi i kako i gdje pa je već onda postojala neka vrsta bolesne kompeticije tko će sagraditi veću tvornicu od susjedove nije bilo bitno da li je isplativa ili ne bitno je da recimo hrvatska ima veću tvornicu nego BiH ili Srbija. Tu su ondašnji gluperde funkcioneri a današnji ratniprofiteri i ugledni građani RH-NDH utukli nevjerojatnu količinu novaca u vjetar.govinda wrote:michaellcmacha wrote:
ponovit ću hrvatska danas po općoj percepciji nema radnika u industriji, a hrvatska industrija izvozi
2016-11-17
otvaraju se ali se ne radi o velikim kompleksima... u krugu željezar posluje firma koja ima 50 tak zaposlenih... to su sve cnc operateri na tokarilicama i glodalicama i brusilicama... rade isključivo izvoz i to se na godišnjoj razini zavrti nekih 50 milijuna dolara... ali u miru i tišini.... ni tom gazdi (američanin porijeklom iz sisačkog kraja) nije u intreresu da se razviče o njegovom poslu.... jbg on nema nikog iza sebe niti će mu itko pomoći.... zato šuti i radi.... evo moj susjed radi kod njega.... bez ikakve stručne spreme, zaposlio se ko pomoćni, ovaj ga poslao na seminari 3 mjesečnu obuku i sad lik glanca te industrijske dijamante.... između ostalog i zbog tih iznimno skupih materijala se šuti da ne bi budale dolazile u pljačku.... ;)govinda wrote:pa sve su celicane i zeljezare osim Zenicke stvarale gubitak..i jos ona jedna stoje proizvodila onaj visokokvalitetni celik za tenkove, mislim negdje u Srbiji da je bila, ona je radila u plusu..smederevska zeljezara je mislim pola Juge zavila u crno sa gubicima..eto,m sad je zatvorena valjda ta sisacka zeljezara, nece biti gubitaka..otvaralo se sve i svasta, naravno, samo ne vidim da se u Hrvatskoj nesto otvaraju ti industrijski pogoni...michaellcmacha wrote:
da ali ti previđaš da je 80% firmi bilo socijala, a tek 20% realno održivih, jebo ga ti pa ja sam radio na remontima u čeličani na simens martinovim pećima i na visokoj dok je radila...... mi smo zarađivali enormne svote na REMONTIMA pogona koji je mjesečno imao gubitak od 6 MILIJUNA DOLARA.... kužiš ti kakve su to travestije bile.... jebote moj brati i neki simulija i trpko su pogađali posao sa poslovodstvom čeličane kao da su oni ležali na parama a ne na dugovima.... ok ja sam stvarno krvavo crnčio za te pare, ali to nigdje ne bi tako išlo nego samo kod nas... svugdje vani bi vlasnik jednostavno zatvorio taj pogon i aj bok....
2015-08-08
http://www.michellesmirror.com/2016/11/make-america-great-again-or-make.html#.WDrpcdIrKUk
odličan
odličan
jastreb wrote:Danas čitam u novinama. Čak je i Obama bio sućutan.marcellus wrote:jastreb wrote:Ne seri... Trump je dao sasvijem suprotnu izjavu.vuksadinare wrote:trump.....'castro je teski zlocinac'
Nije
jasno da je obama bio sućutan prema diktatoru jer je bešćutan prema narodu
michaellcmacha wrote:mi ćemo pomrijet i iza nas nitko to neće koristiti....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
I nikako im ne treba smanjivat penzije. Naprotiv. Ja bih im još i povećao, zaslužili su.
Vi možda hoćete, ali Hrvatska neće, ostat će još tisuću godina. Tko vam je kriv kad ste budale.
crvenkasti-
2014-04-17
da ali obrnuti je smjer... islo se u industrijalizaciju bosne i srbije iako za tim nije bilo neke opravdanosti izuzev zeničkog bazena i područja oko prijedora... a srbija je imala eventualno opravdanosti u industrijalizaciji valjeva i niša... ovo sve ostalo je bilo izvan svake pameti.... pogotovo velikih gradova beograda, sarajeva, zagreba i dalje da ih ne nabrajam..... ovo dvoje što sam naveo je pak osmišljeno još u vrijeme austrougarske, i tad je vrlo teško opstajalo kad su se crnom metalurgijom bavili ljudi od struke a ne priučeni valjači i ljevači....govinda wrote:pa to i govorim ovom michi, nema neke razlike prije i sad...jedino eto malo vise privatluka..Gnječ wrote:To sa boldanim se slažem ali nisu komunisti za to krivi a ni Beograd. Svakoj republici je bilo dano da sama odlučuje šta će se graditi i kako i gdje pa je već onda postojala neka vrsta bolesne kompeticije tko će sagraditi veću tvornicu od susjedove nije bilo bitno da li je isplativa ili ne bitno je da recimo hrvatska ima veću tvornicu nego BiH ili Srbija. Tu su ondašnji gluperde funkcioneri a današnji ratniprofiteri i ugledni građani RH-NDH utukli nevjerojatnu količinu novaca u vjetar.govinda wrote:michaellcmacha wrote:
ponovit ću hrvatska danas po općoj percepciji nema radnika u industriji, a hrvatska industrija izvozi
2015-08-08
rast ce mirovine, naravno, samo da nama porastu place..;-)crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:mi ćemo pomrijet i iza nas nitko to neće koristiti....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
I nikako im ne treba smanjivat penzije. Naprotiv. Ja bih im još i povećao, zaslužili su.
Vi možda hoćete, ali Hrvatska neće, ostat će još tisuću godina. Tko vam je kriv kad ste budale.
2014-04-12
Odmah Merzedes svakom.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
Guest- Guest
pa sad je obrnuti smjer jer Svabo tako hoce..ono svi trebaju da razvijaju usluzne djelatnosti i mala preduzeca, jedino se Svabo da i dalje razvija svoju industriju a vi cete da pljeskate tome..kad spominjes Bosnu, u toj zemlji su se proizvodili avioni, automobili,kompjuteri i televizori..eto,sad se ne proizvode, koji ce nam kurac takve industrije...michaellcmacha wrote:da ali obrnuti je smjer... islo se u industrijalizaciju bosne i srbije iako za tim nije bilo neke opravdanosti izuzev zeničkog bazena i područja oko prijedora... a srbija je imala eventualno opravdanosti u industrijalizaciji valjeva i niša... ovo sve ostalo je bilo izvan svake pameti.... pogotovo velikih gradova beograda, sarajeva, zagreba i dalje da ih ne nabrajam..... ovo dvoje što sam naveo je pak osmišljeno još u vrijeme austrougarske, i tad je vrlo teško opstajalo kad su se crnom metalurgijom bavili ljudi od struke a ne priučeni valjači i ljevači....govinda wrote:pa to i govorim ovom michi, nema neke razlike prije i sad...jedino eto malo vise privatluka..Gnječ wrote:To sa boldanim se slažem ali nisu komunisti za to krivi a ni Beograd. Svakoj republici je bilo dano da sama odlučuje šta će se graditi i kako i gdje pa je već onda postojala neka vrsta bolesne kompeticije tko će sagraditi veću tvornicu od susjedove nije bilo bitno da li je isplativa ili ne bitno je da recimo hrvatska ima veću tvornicu nego BiH ili Srbija. Tu su ondašnji gluperde funkcioneri a današnji ratniprofiteri i ugledni građani RH-NDH utukli nevjerojatnu količinu novaca u vjetar.govinda wrote:michaellcmacha wrote:
2016-11-17
po zaslugama.... jbg.... kako su govorili vaši đedovi.... to je njima njihova borba dala.... ;)Victor&Victoria wrote:Odmah Merzedes svakom.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
2015-08-08
samo nije bio mercedes nego stojadin....michaellcmacha wrote:po zaslugama.... jbg.... kako su govorili vaši đedovi.... to je njima njihova borba dala.... ;)Victor&Victoria wrote:Odmah Merzedes svakom.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
govinda wrote:Koliki je hrvatski izvoz bio u osamdesetim? Znas da je Hrvatska, tada u sklopu SFRJ naravno, bila cetvrta u svijetu po brodogradnji? U tim godinama kad se nista nije radilo...da, podizale su se zeljezare tamo gdje ih nije ni trebalo bitim, ono svaka republika po jedu zeljezaru, komunisticka glupost, dovoljna je bila Zenica za cijelu drzavu..a ina takvih orimejra i kod mene, uljara prije rata zaposlajvala preko hiljadu ljudi, privatizovana, sada 300 ljudi proizvidi dva puta vise nego prije rata..doduse, ubacena je kompletno nova tehnologija..a to sto je moj jaran do podne ispusio pola kutije cigara hodajuci po pogonu a danas ima 10 minuta pus pauze na poslu, to je vec neka druga prica..medjutim, i tada je bilo, barem kod mene, znalo se koje su firme dobre i u kojima se radi a koje su bas ono socijala..jbg, eto u mom gradu se proizvodili akumulatori za VW, Varta i ostali nisu mogli ni da prismrde tim akumulatorima..michaellcmacha wrote:
ponovit ću hrvatska danas po općoj percepciji nema radnika u industriji, a hrvatska industrija izvozi industrijskih roba u vrijednosti od 10 milijardi eura.... ja dolazim iz grada koji je nekada imao 33000 radnika ali ako bi im se postavilo pitanje što su oni to radili a oni bili iskreni, odgovor bi bio da kurca oni pojma nemaju ni što su radili ni koja je bila svrha tog rada.... izvoz i zarada nisu bili... jebiga to sam pojasnio sa željezarom i sa proizvodnjom legiranog čelika koji je realna roba iz željezare.... 35 godina 6 željezarskih sustava i 150 tona legiranog čelika zadovoljavajuće kvalitete, talijan došao u sisak u čeličanu koja se raspadala, posložio pogon i za 3 godine u tom kinu od pogona ispekao 120 tisuća tona legiranog čelika... znači ne u 6 pogona čeličanske proizvodnje nego u jednom i taj je bio u kurcu... dok on nije došao.....
Hrvatski izvoz je 1979. bio 259 dolara po stanovniku, jedno deset puta manji nego italije i austrije, duplo manji nego grčke.
izvoz nije pokrivao niti 50% uvoza, i to legalnog.
jugoslavija je bila 4 u svijetu po brodogradnji osamdesetih samo zato jer su svi drugi prestali graditi brodove jer je uz konkurenciju japana i koreje postalo neisplativo.
po svakom izvezenom brodu smo gubili nekoliko milijuna dolara, često i nekoliko deseataka milijuna (amorela i izabela su bile ponos jugobrodogradnje i isporučene su uz veliku medijsku pompu - i gubitak od cca 10 milijuna dolara po svakom, što novine nikad nisu javile...)
Eh, kad pocnu plakati za Castrom...
2016-11-17
Odlicno, nek su onda zatvorena sva brodogradilista..moj vam je prijedlog a vi kako hocete, ipak je to vasa zemlja, da zatvorite sve pogone i zivite od 3 mjeseca turisticke sezone...koji ce vam kurac te naslijedjene komunisticke industrije...marcellus wrote:govinda wrote:Koliki je hrvatski izvoz bio u osamdesetim? Znas da je Hrvatska, tada u sklopu SFRJ naravno, bila cetvrta u svijetu po brodogradnji? U tim godinama kad se nista nije radilo...da, podizale su se zeljezare tamo gdje ih nije ni trebalo bitim, ono svaka republika po jedu zeljezaru, komunisticka glupost, dovoljna je bila Zenica za cijelu drzavu..a ina takvih orimejra i kod mene, uljara prije rata zaposlajvala preko hiljadu ljudi, privatizovana, sada 300 ljudi proizvidi dva puta vise nego prije rata..doduse, ubacena je kompletno nova tehnologija..a to sto je moj jaran do podne ispusio pola kutije cigara hodajuci po pogonu a danas ima 10 minuta pus pauze na poslu, to je vec neka druga prica..medjutim, i tada je bilo, barem kod mene, znalo se koje su firme dobre i u kojima se radi a koje su bas ono socijala..jbg, eto u mom gradu se proizvodili akumulatori za VW, Varta i ostali nisu mogli ni da prismrde tim akumulatorima..michaellcmacha wrote:
ponovit ću hrvatska danas po općoj percepciji nema radnika u industriji, a hrvatska industrija izvozi industrijskih roba u vrijednosti od 10 milijardi eura.... ja dolazim iz grada koji je nekada imao 33000 radnika ali ako bi im se postavilo pitanje što su oni to radili a oni bili iskreni, odgovor bi bio da kurca oni pojma nemaju ni što su radili ni koja je bila svrha tog rada.... izvoz i zarada nisu bili... jebiga to sam pojasnio sa željezarom i sa proizvodnjom legiranog čelika koji je realna roba iz željezare.... 35 godina 6 željezarskih sustava i 150 tona legiranog čelika zadovoljavajuće kvalitete, talijan došao u sisak u čeličanu koja se raspadala, posložio pogon i za 3 godine u tom kinu od pogona ispekao 120 tisuća tona legiranog čelika... znači ne u 6 pogona čeličanske proizvodnje nego u jednom i taj je bio u kurcu... dok on nije došao.....
Hrvatski izvoz je 1979. bio 259 dolara po stanovniku, jedno deset puta manji nego italije i austrije, duplo manji nego grčke.
izvoz nije pokrivao niti 50% uvoza, i to legalnog.
jugoslavija je bila 4 u svijetu po brodogradnji osamdesetih samo zato jer su svi drugi prestali graditi brodove jer je uz konkurenciju japana i koreje postalo neisplativo.
po svakom izvezenom brodu smo gubili nekoliko milijuna dolara, često i nekoliko deseataka milijuna (amorela i izabela su bile ponos jugobrodogradnje i isporučene su uz veliku medijsku pompu - i gubitak od cca 10 milijuna dolara po svakom, što novine nikad nisu javile...)
2016-11-17
jebi ga, od nekada kako tako razvijene karispske zemlje, Kuba je pod Castro-om postala africka vukojebina. Cestitke.Viva la revolution.
2014-04-14
abraham wrote:jebi ga, od nekada kako tako razvijene karispske zemlje, Kuba je pod Castro-om postala africka vukojebina. Cestitke.Viva la revolution.
a kad je D.Duke usporedjivao Haiti i Island onda je rasist, fasist i ostalo..
to kad je memorija ko u amebe...tako i ovdje budale kukaju za Titom. a bili smo treci svijet i teska sirotinja nasprama Spanjolaca, Portugalaca ili Grka. Sad smo u njihovom rangu i po placama i po penzijama, a jopet kukumacemo...govinda wrote:Eh, kad pocnu plakati za Castrom...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Pa ja, marksisticki, svakom prema potrebi.michaellcmacha wrote:po zaslugama.... jbg.... kako su govorili vaši đedovi.... to je njima njihova borba dala.... ;)Victor&Victoria wrote:Odmah Merzedes svakom.crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:hrvatski ratni veterani imaju neporecivu ulogu u hrvatskom društvu i sastavni su dio hrvatskog društva i naroda....
Meni je dobar i Bentley.
Guest- Guest
Page 21 of 32 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26 ... 32
Similar topics
» Brački Fidel Katastro
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
Page 21 of 32