UMRO FIDEL KASTRO
Page 12 of 32
Page 12 of 32 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 32
Re: UMRO FIDEL KASTRO
pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
2. Kupovati u ducanu a ne secondu
3 . Stedjeti
4. Ulagati u obrazovanje ( magisterij )
5 . Odrzavati prosjecni standard , auto, stan
6. Izlaziti gdje mi padne na um
A danas ?
Moze se nesto ali na kredit
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
Stan i hrana pojedu sav novac
Tak da Ero ne seri vise molim te
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
kod mene ubosni, znam sve kolko je kostalo u markama jer sam radio sa devizama u to vrijeme,asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
3 . Stedjeti
A danas ?
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
drugo su vasi mokri snovi
2014-04-19
I to za punu normu casovaprckov wrote:kod mene ubosni, znam sve kolko je kostalo u markama jer sam radio sa devizama u to vrijeme,asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
3 . Stedjeti
A danas ?
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
drugo su vasi mokri snovi
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
3 . Stedjeti
A danas ?
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
Kermit-
2014-04-17
Najgore je to što je ljudima sjebo psihu, pa ne znaju više sami o sebi brinit.
Sve im se svelo na golo preživljavanje. Doslovce na nivo životinje...
Sve im se svelo na golo preživljavanje. Doslovce na nivo životinje...
Eroo- Posts : 78959
2016-07-22
tolka je plata bila a ti masi usimaasilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
3 . Stedjeti
A danas ?
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
2014-04-19
aben wrote:jazik je forma, bitna stvor, ali ni presudna.Regoč wrote:Če bih pisal neščokavšćinom, bih ti bil mil?aben wrote:nika nišće socijalno!Stribor wrote:
Socijalni inženjering?
Da. Ov krak ča gre doli na jug. Središnjočakavski. Nigda, predi turskih osvajanj je cela Lika bila takova.
za ne poverovati! imo nas još malo u istri, ali oni su isto uzmore pa mi nisu toliko stroni. nika nis nikoga trevi uživo da govori kako jo usri kontinentam i to u brdima:)
drogo mi je i jer ne voliš socijaliste, i nodun se da nisi kako i regoč nacionalsocijalist...
odreci se sotone, i bit ćeš mi drogi taman i da srbski progovoriš!
A gdo je Regočev ''sotona''?
Stribor-
2015-09-22
totalitarna država:(Stribor wrote:aben wrote:jazik je forma, bitna stvor, ali ni presudna.Regoč wrote:Če bih pisal neščokavšćinom, bih ti bil mil?aben wrote:nika nišće socijalno!Stribor wrote:
Socijalni inženjering?
Da. Ov krak ča gre doli na jug. Središnjočakavski. Nigda, predi turskih osvajanj je cela Lika bila takova.
za ne poverovati! imo nas još malo u istri, ali oni su isto uzmore pa mi nisu toliko stroni. nika nis nikoga trevi uživo da govori kako jo usri kontinentam i to u brdima:)
drogo mi je i jer ne voliš socijaliste, i nodun se da nisi kako i regoč nacionalsocijalist...
odreci se sotone, i bit ćeš mi drogi taman i da srbski progovoriš!
A gdo je Regočev ''sotona''?
2014-04-16
Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
2016-11-17
ma da, zato se smrzavala cesma ispred kasine di je stanovala moja kolegica emira pa bi izasla prat djecje pelene al morala prvo razbit led nogom sa vrha cesme do zemlje, a ta rupa di je stanovala naravno nije bila njena a inace je imala poso komercijaliste a I muz joj radio. Eno je sad na zapadu ima trosobnu kucu I bazen na odvratnom zapadu sto iskoristava ljude I mrznu segovinda wrote:Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
sad je super a ti u pečalbi e šta ti je sudba kletaprckov wrote:tolka je plata bila a ti masi usimaasilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:
plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 maraka
Kermit-
2014-04-17
ti si mlad pa baš i ne pamtiš kako se to radilo ali si čuo... pogledaj malo kuće koje su se u to vrijeme napravile pa ćeš vidjeti u svakom takvom dvorištu bajticu koja i dan danas stoji ili je preuređena u gospodarsku zgradu ili u garažu.... u tim bajticama se živjelo i deset pa i više godina dok se kuća gradila uz velika odricanja i pripomoć sa sela od kud su ti ljudi dolazili, s tim da se i kod tebe i kod mene i u još nekim djelovima hrvatske radilo u pravilu o srpskim naseljima čiju su izgradnju aktivno potpomagale boračke penzije.... i krediti koje je žderala inflacija....asilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:Možda kod tebe u Vinipiguprckov wrote:plata 80-tih profesora u srednjoj skoli bila 200 marakaSora wrote:Jasam u jugoslaviji imala kao profesor prosjecna primanja
S njima sam mogla
1. Putovsti
3 . Stedjeti
A danas ?
Putovanje na kredit
Auto ako mi sin posalje
2015-08-08
tako je bilo i onda... s jedne strane su kuće gradili i gastarbajteri a s druge ovi koje sam naveo.... danas ogromna većina nema potrebu graditi nego eventualno renovirati...asilovski wrote:sad je super a ti u pečalbi e šta ti je sudba kletaprckov wrote:tolka je plata bila a ti masi usimaasilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:
Možda kod tebe u Vinipigu
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Pa kad je zivjela u supi, kod mene se u kuci nije voda smrzavala..a moja mati je kucu napravila od isplacenih penzija poslije smrti moga oca..da vidim sad penzionera da od penzije napravi kucu...prckov wrote:ma da, zato se smrzavala cesma ispred kasine di je stanovala moja kolegica emira pa bi izasla prat djecje pelene al morala prvo razbit led nogom sa vrha cesme do zemlje, a ta rupa di je stanovala naravno nije bila njena a inace je imala poso komercijaliste a I muz joj radio. Eno je sad na zapadu ima trosobnu kucu I bazen na odvratnom zapadu sto iskoristava ljude I mrznu segovinda wrote:Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Od PET ambalaže jedino hehehe ili u Vukovaru od lampijonagovinda wrote:Pa kad je zivjela u supi, kod mene se u kuci nije voda smrzavala..a moja mati je kucu napravila od isplacenih penzija poslije smrti moga oca..da vidim sad penzionera da od penzije napravi kucu...prckov wrote:ma da, zato se smrzavala cesma ispred kasine di je stanovala moja kolegica emira pa bi izasla prat djecje pelene al morala prvo razbit led nogom sa vrha cesme do zemlje, a ta rupa di je stanovala naravno nije bila njena a inace je imala poso komercijaliste a I muz joj radio. Eno je sad na zapadu ima trosobnu kucu I bazen na odvratnom zapadu sto iskoristava ljude I mrznu segovinda wrote:Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
Kermit-
2014-04-17
Hehehe, smijes se bezveze..stari je radio u Sloveniji, nakon pogibije PIO se nesto uzjogunio pa je stara morala na sudu traziti porodicnu penziju, dobila je spor nakon tri godine tuzakanja, onda su joj isplatili penzije za tri godine zaostatka, plac nije kupovala, kupila cement i blokove, majstori koji su radili u preduzecima dolazili vikendom da rade u fusu..kad se kuca sagradila onda je bilo mic po mic opremanje..znam samo da mi nije nista falilo u djetinjstvu...asilovski wrote:Od PET ambalaže jedino hehehe ili u Vukovaru od lampijonagovinda wrote:Pa kad je zivjela u supi, kod mene se u kuci nije voda smrzavala..a moja mati je kucu napravila od isplacenih penzija poslije smrti moga oca..da vidim sad penzionera da od penzije napravi kucu...prckov wrote:ma da, zato se smrzavala cesma ispred kasine di je stanovala moja kolegica emira pa bi izasla prat djecje pelene al morala prvo razbit led nogom sa vrha cesme do zemlje, a ta rupa di je stanovala naravno nije bila njena a inace je imala poso komercijaliste a I muz joj radio. Eno je sad na zapadu ima trosobnu kucu I bazen na odvratnom zapadu sto iskoristava ljude I mrznu segovinda wrote:Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
2016-11-17
Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..michaellcmacha wrote:
ti si mlad pa baš i ne pamtiš kako se to radilo ali si čuo... pogledaj malo kuće koje su se u to vrijeme napravile pa ćeš vidjeti u svakom takvom dvorištu bajticu koja i dan danas stoji ili je preuređena u gospodarsku zgradu ili u garažu.... u tim bajticama se živjelo i deset pa i više godina dok se kuća gradila uz velika odricanja i pripomoć sa sela od kud su ti ljudi dolazili, s tim da se i kod tebe i kod mene i u još nekim djelovima hrvatske radilo u pravilu o srpskim naseljima čiju su izgradnju aktivno potpomagale boračke penzije.... i krediti koje je žderala inflacija....
2016-11-17
maloprije pojašnjeno.... danas će vrlo rijetko itko se upuštat u realizaciju izgradnje novogradnje s obzirom da stambenih kapaciteta ima i više nego dovoljno. ali tu gore si iznio vrlo bitan podatak.... tvoja mati, nakon smrti oca podređuje svoj ostatak života sređivanju egzistencijalne ostavštine za tebe i eventualno brata ili sestru.... znači žena je imala određena primanja koja je u cijelosti usmjeravala za ostvarenje cilja izgradnje kuće a do tad ste živjeli u onoj bajtici koju sam spomenuo..... sutra pak moji sinovi nemaju potrebe za gradnjom triju kuća jer dvije imamo znači eventualno je potrebno izgraditi još jednu, ali zna se kako to ide onaj koji ostaje u kući mora isplatiti onog drugog.... i tako to kako već slijedi... dečki vi to sve tako izpaušalizirate i pojednostavite a kako rekoh malo ste vi od tog svega osobno doživjeli i u tom svemu sudjelovali.... eventualno kao posmatrači sa dudom u ustima, nakon porcije grisa posutog sa kakoom od zvečeva..... ;)govinda wrote:Pa kad je zivjela u supi, kod mene se u kuci nije voda smrzavala..a moja mati je kucu napravila od isplacenih penzija poslije smrti moga oca..da vidim sad penzionera da od penzije napravi kucu...prckov wrote:ma da, zato se smrzavala cesma ispred kasine di je stanovala moja kolegica emira pa bi izasla prat djecje pelene al morala prvo razbit led nogom sa vrha cesme do zemlje, a ta rupa di je stanovala naravno nije bila njena a inace je imala poso komercijaliste a I muz joj radio. Eno je sad na zapadu ima trosobnu kucu I bazen na odvratnom zapadu sto iskoristava ljude I mrznu segovinda wrote:Jeste, u jednom trenutku su plate iznosile 100 americkih dolara ali niko nije umro od gladi niti se smrznuo niti prestao da vozi automobil..
2015-08-08
jugoslavija je očito bila čarobna državagovinda wrote:
Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..
2014-04-16
Zanimljivo a jedino što je SAD-e napravio na Kubi je ogromni logor u Gvantanamu heheh ironija ili
Kermit-
2014-04-17
a tebi ako nevalja ufati se noge, eno u venecueluasilovski wrote:sad je super a ti u pečalbi e šta ti je sudba kletaprckov wrote:tolka je plata bila a ti masi usimaasilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:
Možda kod tebe u Vinipigu
2014-04-19
Page 12 of 32 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 32
Similar topics
» Brački Fidel Katastro
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
Page 12 of 32