Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
Page 1 of 1
Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro rekao je da unatoč nedavnom povijesnom posjetu Baracka Obame Kuba neće zaboraviti dosadašnje sukobe sa Sjedinjenim Državama i da joj "ne trebaju darovi" američkog imperija. "Kadri smo proizvoditi hranu i materijalna bogatstva koja nam trebaju, zahvaljujući trudu i pameti našeg naroda. Nema potrebe da nam imperij daje bilo kakve darove", napisao je 89-godišnji otac kubanske revolucije u tekstu objavljenom tjedan dana nakon posjeta američkog predsjednika Kubi.
U tom podužem pismu naslovljenom na "Brata Obamu", bivši kubanski predsjednik koji se 2006. povukao s vlasti, narugao se "slatkim riječima" koje je Obama izrekao u svom govoru u Havani prošlog tjedna.
http://www.vecernji.hr/svijet/fidel-castro-napisao-otvoreno-pismo-bratu-obami-nema-potrebe-da-nam-imperij-daje-darove-1071814
Ovog Obamu svi šamaraju. Nakon Irana koji je nastavio sa svojom retorikom, sad i i ovaj.
U tom podužem pismu naslovljenom na "Brata Obamu", bivši kubanski predsjednik koji se 2006. povukao s vlasti, narugao se "slatkim riječima" koje je Obama izrekao u svom govoru u Havani prošlog tjedna.
http://www.vecernji.hr/svijet/fidel-castro-napisao-otvoreno-pismo-bratu-obami-nema-potrebe-da-nam-imperij-daje-darove-1071814
Ovog Obamu svi šamaraju. Nakon Irana koji je nastavio sa svojom retorikom, sad i i ovaj.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Re: Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
Past će njima Kubanci u zagrljaj, jer mnogi misle da im raj zemaljski stiže sa ukidanjem soijalizma I vraćanjem pod USA
dominaciju.
A kad ponovo postanu raj za kriminalce I jeftino jebalište za bjelosvjetske razbojnike I gangstere, shvatit će kako su se zajebali ali bit će im kasno.
dominaciju.
A kad ponovo postanu raj za kriminalce I jeftino jebalište za bjelosvjetske razbojnike I gangstere, shvatit će kako su se zajebali ali bit će im kasno.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
Timeo Danaos et dona ferentes!
Slabo se uči latinski na Kubi samo još stari komunisti ga pamte
Slabo se uči latinski na Kubi samo još stari komunisti ga pamte
Guest- Guest
pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
Guest- Guest
Pa nisu Ameri Danajci...više barbarsko pleme neko...
darth_vader-
2014-04-17
Nema toga, više je to gay destinacija. Ono pederišu se svi, od 7 do0 77. Kažu ove hetero veze nisu u trendu već 2-3 desetljeća.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
Guest- Guest
Ne znam ja šta ko nudi, ja znam štasu bili prije Kastra. Zemlja u kojoj su carevali mafijaši iz Miamia, u kojoj 90% djece nikada nije obulo cipele i Nepismenost apsolutna.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
A vidio bih ja tvoje pametovanje da si proveo 60 godina pod surovom ekonomskom blokadom od strane USA nacista I njihovih vazala I pušikarajana.
2015-09-24
Mora da si ti bila tamo na picolizu kad sve znaš.Eva wrote:Nema toga, više je to gay destinacija. Ono pederišu se svi, od 7 do0 77. Kažu ove hetero veze nisu u trendu već 2-3 desetljeća.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
2015-09-24
Jok ja, bila moja sestrična s mužem. Kaže jako simpatični ljudi, samo sirotinja teška, pa je sve novce namijenjene suvenirima potrošila na lokalne klince.Ringo10 wrote:Mora da si ti bila tamo na picolizu kad sve znaš.Eva wrote:Nema toga, više je to gay destinacija. Ono pederišu se svi, od 7 do0 77. Kažu ove hetero veze nisu u trendu već 2-3 desetljeća.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
A bio je jedan film, kubansko španjolski prije koju godinu u MSU na temu baš tih gay veza. Španjolac Juan malo se provodio na Kubi, a dečko Kubanac 20 i neku godinu ima, koji je btw oženjen i ima dete, se ponadal odlasku u ES. Težak film, nemrem se sjetit kak se zove. Možda netko zna?
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Ne znam ja šta ko nudi, ja znam štasu bili prije Kastra. Zemlja u kojoj su carevali mafijaši iz Miamia, u kojoj 90% djece nikada nije obulo cipele i Nepismenost apsolutna.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
A vidio bih ja tvoje pametovanje da si proveo 60 godina pod surovom ekonomskom blokadom od strane USA nacista I njihovih vazala I pušikarajana.
kakva ekonomska blokada od USA ustaša? antifašizam je autoizolacija, jer smisao antifašističke ekonomske politike jest državu staviti u izolaciju da "bude sama sebi dovoljna" - to je osnova socijalističke ekonomije. strani kapital ništa, investicije ništa, uvoz ništa, izvoz -logično ništa.
onda dođe švabo turist tamo, i otac ga poteže za rukav i nudi maloljetnu kćer za 20$ cijeli dan. možda je kapitalizam u nekim segmentima nehuman, ali socijalizam stvara bolesnike, u djelovima SSSRa i Sj.Koreji je čak znalo biti kanibalizma
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:Ringo10 wrote:Ne znam ja šta ko nudi, ja znam štasu bili prije Kastra. Zemlja u kojoj su carevali mafijaši iz Miamia, u kojoj 90% djece nikada nije obulo cipele i Nepismenost apsolutna.preko_vode_do_slobode wrote:pa sada je tamo vrhunska jebačina, zapadne bijele turiste domaćini potežu za rukav i nude im kćerke na raspolaganje cijeli dan za 20$. (što je tamo mjesečna plaća) .. socijalizam pressRingo10 wrote:
kakva ekonomska blokada od USA ustaša? antifašizam je autoizolacija, jer smisao antifašističke ekonomske politike jest državu staviti u izolaciju da "bude sama sebi dovoljna" - to je osnova socijalističke ekonomije. strani kapital ništa, investicije ništa, uvoz ništa, izvoz -logično ništa.
onda dođe švabo turist tamo, i otac ga poteže za rukav i nudi maloljetnu kćer za 20$ cijeli dan. možda je kapitalizam u nekim segmentima nehuman, ali socijalizam stvara bolesnike, u djelovima SSSRa i Sj.Koreji je čak znalo biti kanibalizma
Kuba nije sprovdila autoizolaciju nego je silom izolirana od strane USA i njenih poslušnika. Svako ko je htio trgovati sa Kubom dobijao je za vrat pijetnje i ucjene a onda i kaznene mjere od strane USA, najgore sotonističk e nakaze od kako je svijeta, naravno poslije britanske imperije koja je bila najgora pošast, nesreća i kazna božja za cijeli svijet.
Sve ti to znaš, samo se praviš blesav.
A propo tvog fanatičnog veličanja anglosaksonskih sila i njihovog prava na guženje cijelog svijeta, mogu ti samo reći da je prijateljstvo i sklonost njihove zvanične politike prema Hrvatima ...ono ... bolje da ne pričam o tome.
NA kraju krajeva, otiđi u druge zemlje Srednje Amerike, one koje su pod USA demokracijom, pa slobodno usporedi. BAljezgaš o stvarima o kojima nemaš blage veze. ALi znam ja zašto tebe i slične boli jedna Kuba. I u kojem grmu leži HAsin zec.
2015-09-24
sirotinja priblizi i nekako otopli ljude. Bila emisja o kubanskom zdravstvenom sistemu. Medicinska sestra obilazi bolesike u njihovim kucama. Skroz prisan i prijateljski odnos koji je zapad davno zaboravio. Snimili je zapadnjaci i bome nafalili, te kako ameri u sve vecem broju dolaze tamo na lijecnje.
Uglavnom, ljudi ostavljaju utisak da su vrlo sretni i zaovoljni, zatim bliski i prisni.
Doduse, ne moze se po jednoj emisiji sudit.
Uglavnom, ljudi ostavljaju utisak da su vrlo sretni i zaovoljni, zatim bliski i prisni.
Doduse, ne moze se po jednoj emisiji sudit.
2014-04-19
jbte , a ja sam mislio svih ovih proteklih desetljecja kubanci bjezali od terora socijalizma u USA , kad ono amerikanci ilegalno,camcima i plivajuci bjeze u blagostanje kubanskog socijalizma
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
PA svako bježi od sirotinje. A iz Meksika, Hondurasa, Gvatemale I sličnih proameričkih demokracije ne bježe je li!Clone Stormtrooper wrote:jbte , a ja sam mislio svih ovih proteklih desetljecja kubanci bjezali od terora socijalizma u USA , kad ono amerikanci ilegalno,camcima i plivajuci bjeze u blagostanje kubanskog socijalizma
Od čega danas Hrvati bježe, a po statistikama žive bolje nego Kubanci. Kad bi mogli svi bi razgulili vani.
Što ga vi volite kenjat to je nevjerojatno.
2015-09-24
Similar topics
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Otvoreno: Može li Hrvatska proizvoditi hranu za svoje potrebe?
» Izjava br. 1(HHO) – otvoreno pismo Hrvatskome saboru o HRT-u
» Otvoreno pismo Rumuna podelilo Srbiju
» Kaptol se odriče Plenkovića?Biskup Košić napisao oštro pismo Plenkoviću i poručio da je dobio pedalu
» Otvoreno: Može li Hrvatska proizvoditi hranu za svoje potrebe?
» Izjava br. 1(HHO) – otvoreno pismo Hrvatskome saboru o HRT-u
» Otvoreno pismo Rumuna podelilo Srbiju
» Kaptol se odriče Plenkovića?Biskup Košić napisao oštro pismo Plenkoviću i poručio da je dobio pedalu
Page 1 of 1