UMRO FIDEL KASTRO
Page 13 of 32
Page 13 of 32 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 22 ... 32
Re: UMRO FIDEL KASTRO
a tebi ako nevalja ufati se noge, eno u venecueluasilovski wrote:sad je super a ti u pečalbi e šta ti je sudba kletaprckov wrote:tolka je plata bila a ti masi usimaasilovski wrote:Je zato su svi napravili kuće i vikendicemichaellcmacha wrote:pa u pojedinim fazama 80-ih znala je biti i manja od 200 maraka....ne u vinipegu neg kod nas u hrvatskoj....asilovski wrote:
Možda kod tebe u Vinipigu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
pa to nitko ne spori, ali si zaboravio reći da ju je izgradio u nekoj pripizdini bez ikakve papirologije, kako je u to doba izgrađeno 80% kuća... čak nije morala biti ni pripizdina..... moj kvart zeleni brijeg u sisku, je naseljeod 8 000 stanovnika, računaj oko 2000 kuća od čega je više od 3/4 izgrađeno bez ikakvih papira upravo u tom vremenu o kojem pričaš....govinda wrote:Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..michaellcmacha wrote:
ti si mlad pa baš i ne pamtiš kako se to radilo ali si čuo... pogledaj malo kuće koje su se u to vrijeme napravile pa ćeš vidjeti u svakom takvom dvorištu bajticu koja i dan danas stoji ili je preuređena u gospodarsku zgradu ili u garažu.... u tim bajticama se živjelo i deset pa i više godina dok se kuća gradila uz velika odricanja i pripomoć sa sela od kud su ti ljudi dolazili, s tim da se i kod tebe i kod mene i u još nekim djelovima hrvatske radilo u pravilu o srpskim naseljima čiju su izgradnju aktivno potpomagale boračke penzije.... i krediti koje je žderala inflacija....
2015-08-08
[size=39]DONALD TRUMP KAO GLAS RAZUMA?[/size]
Reakcije nekih svjetskih državnika i istaknutih političara na vijest o smrti komunističkog diktatora i terorista Fidela Castra:
Jean-Claude Juncker (EU): “With the death of Fidel Castro, the world has lost a man who was hero for many.”
Justin Trudeau (Kanada): “It is with deep sorrow that I learned today of the death of Cuba’s longest serving President. Fidel Castro was a larger than life leader who served his people for almost half a century. A legendary revolutionary and orator, Mr. Castro made significant improvements to the education and healthcare of his island nation.”
Vladimir Putin (Rusija): “He was a strong and wise person, who always faced future with confidence. He demonstrated high ideals of a politician, citizen and patriot, who is adamant in the right course, to which he sacrificed all his life.”
Xi Jinping (Kina): “The death of Fidel Castro has made the Chinese people lose a close comrade and a sincere friend. His glorious image and great achievements will go down in history.”
Michael Higgins (Irska): “Fidel Castro will be remembered as a giant among global leaders whose view was not only one of freedom for his people but for all of the oppressed and excluded peoples on the planet.”
Donald Trump (SAD): “Fidel Castro’s legacy is one of firing squads, theft, unimaginable suffering, poverty and the denial of fundamental human rights.”
Bar se netko usuđuje kazati istinu. Do čega je na Kubi doveo komunistički teror pokazuju i brojke:
Socijalističko nasljeđe na Kubi (izvor)
Kao što se vidi, još početkom ’50-ih su Kuba i Hong Kong bili na vrlo sličnim razinama razvoja. Onda su u Hong Kongu prihvatili principe slobodnog tržišta (zloglasni “neoliberalni kapitalizam”), dok su na Kubi pak odlučili eksperimentirati sa socijalizmom što je rezultiralo očekivanih ishodom (1993. godine su provedene određene reforme, pa je došlo do djelomične denacionalizacije poljoprivrednih zemljišta i liberalizacije cijena, stoga nekakav rast od 1994.).
Kako nalazi kubanski autor Humberto Fontova, čak je i kubanskim robovima za španjolske kolonijalne vlasti u 19. stoljeću bila dostupna obilnija prehrana od građana Kube u ranijim danima Castrove diktature (apsurdni kubanski sustav racioniranja hrane zadržao se do danas, premda je mlađi Castro najavio skoro ukidanje):
Dakle, socijalizam zaista jest ropstvo. Naravno, to je jasno kubanskim emigrantima u zapadnom svijetu, ali nažalost ne i studentima hrvatskih društvenih fakulteta.
Reakcije nekih svjetskih državnika i istaknutih političara na vijest o smrti komunističkog diktatora i terorista Fidela Castra:
Jean-Claude Juncker (EU): “With the death of Fidel Castro, the world has lost a man who was hero for many.”
Justin Trudeau (Kanada): “It is with deep sorrow that I learned today of the death of Cuba’s longest serving President. Fidel Castro was a larger than life leader who served his people for almost half a century. A legendary revolutionary and orator, Mr. Castro made significant improvements to the education and healthcare of his island nation.”
Vladimir Putin (Rusija): “He was a strong and wise person, who always faced future with confidence. He demonstrated high ideals of a politician, citizen and patriot, who is adamant in the right course, to which he sacrificed all his life.”
Xi Jinping (Kina): “The death of Fidel Castro has made the Chinese people lose a close comrade and a sincere friend. His glorious image and great achievements will go down in history.”
Michael Higgins (Irska): “Fidel Castro will be remembered as a giant among global leaders whose view was not only one of freedom for his people but for all of the oppressed and excluded peoples on the planet.”
Donald Trump (SAD): “Fidel Castro’s legacy is one of firing squads, theft, unimaginable suffering, poverty and the denial of fundamental human rights.”
Bar se netko usuđuje kazati istinu. Do čega je na Kubi doveo komunistički teror pokazuju i brojke:
Socijalističko nasljeđe na Kubi (izvor)
Kao što se vidi, još početkom ’50-ih su Kuba i Hong Kong bili na vrlo sličnim razinama razvoja. Onda su u Hong Kongu prihvatili principe slobodnog tržišta (zloglasni “neoliberalni kapitalizam”), dok su na Kubi pak odlučili eksperimentirati sa socijalizmom što je rezultiralo očekivanih ishodom (1993. godine su provedene određene reforme, pa je došlo do djelomične denacionalizacije poljoprivrednih zemljišta i liberalizacije cijena, stoga nekakav rast od 1994.).
Kako nalazi kubanski autor Humberto Fontova, čak je i kubanskim robovima za španjolske kolonijalne vlasti u 19. stoljeću bila dostupna obilnija prehrana od građana Kube u ranijim danima Castrove diktature (apsurdni kubanski sustav racioniranja hrane zadržao se do danas, premda je mlađi Castro najavio skoro ukidanje):
Dakle, socijalizam zaista jest ropstvo. Naravno, to je jasno kubanskim emigrantima u zapadnom svijetu, ali nažalost ne i studentima hrvatskih društvenih fakulteta.
2014-04-16
Nije, nego je inflacija pojela kredit..aben wrote:jugoslavija je očito bila čarobna državagovinda wrote:
Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..
2016-11-17
ča znoči da je nekome propalo točno onoliko vridnosti koliko ste vi profitirali.govinda wrote:Nije, nego je inflacija pojela kredit..aben wrote:jugoslavija je očito bila čarobna državagovinda wrote:
Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..
jo znun da vi niste krivi za inflaciju ako ste bili neoliberalini kapitalisti. ako ipak niste, unda ste krivi.
2014-04-16
jebote dva mi prijatelja sa medicinom bili na birou, zena mi dobila poso preko veze nakon 10 godina cekanja a mater joj nije imala nikakva primanja, cak ni socijalna. Ja nisam nikad doceko poso ali jesam rat
2014-04-19
Nije u pripizdini, izgradjena sa svim papirima, jeste jedan broj kuca u mom naselju izgradjen na divlje ali su morali sada da plate legalizaciju. I dok mati nije napravila kucu zivjeli smo u toj djedovoj kuci na dva sprata, prije toga je on sigurno imao neku bajticu tamo pedesetih godina ali ja se nisam tad rodio i ne sjecam se. kako god, znam da nisam oskudijevao ni u cemu tih "groznih godina komunistickog mraka"..i ponavljam, nek penzioner od svoje penzije napravi kucu ili kupi stan danas ako moze...michaellcmacha wrote:pa to nitko ne spori, ali si zaboravio reći da ju je izgradio u nekoj pripizdini bez ikakve papirologije, kako je u to doba izgrađeno 80% kuća... čak nije morala biti ni pripizdina..... moj kvart zeleni brijeg u sisku, je naseljeod 8 000 stanovnika, računaj oko 2000 kuća od čega je više od 3/4 izgrađeno bez ikakvih papira upravo u tom vremenu o kojem pričaš....govinda wrote:Moj djed koji je radio u drzavnom preduzecu je napravio dvospratnu kucu uz pomoc kredita, sjecam se da je zadnja rata kredita 1984 godine bila manja od cijene kutije cigareta..michaellcmacha wrote:
ti si mlad pa baš i ne pamtiš kako se to radilo ali si čuo... pogledaj malo kuće koje su se u to vrijeme napravile pa ćeš vidjeti u svakom takvom dvorištu bajticu koja i dan danas stoji ili je preuređena u gospodarsku zgradu ili u garažu.... u tim bajticama se živjelo i deset pa i više godina dok se kuća gradila uz velika odricanja i pripomoć sa sela od kud su ti ljudi dolazili, s tim da se i kod tebe i kod mene i u još nekim djelovima hrvatske radilo u pravilu o srpskim naseljima čiju su izgradnju aktivno potpomagale boračke penzije.... i krediti koje je žderala inflacija....
2016-11-17
ne razumijem te ni rijec.aben wrote:ča znoči da je nekome propalo točno onoliko vridnosti koliko ste vi profitirali.govinda wrote:Nije, nego je inflacija pojela kredit..aben wrote:jugoslavija je očito bila čarobna državagovinda wrote:
jo znun da vi niste krivi za inflaciju ako ste bili neoliberalini kapitalisti. ako ipak niste, unda ste krivi.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
znun, znun.govinda wrote:ne razumijem te ni rijec.aben wrote:ča znoči da je nekome propalo točno onoliko vridnosti koliko ste vi profitirali.govinda wrote:Nije, nego je inflacija pojela kredit..aben wrote:jugoslavija je očito bila čarobna državagovinda wrote:
neka unda ostane da je jugoslavija bila čarobna država u koj su komesari naučili jahati inflacijski val i tako obogaćivati stanovništvo kućama za cijenu kutije frminotov.
2014-04-16
Janjevac, ako mozes na knjizevnom hrvatskom ili srpskom ili bosanskom..aben wrote:znun, znun.govinda wrote:ne razumijem te ni rijec.aben wrote:ča znoči da je nekome propalo točno onoliko vridnosti koliko ste vi profitirali.govinda wrote:Nije, nego je inflacija pojela kredit..aben wrote:
jugoslavija je očito bila čarobna država
neka unda ostane da je jugoslavija bila čarobna država u koj su komesari naučili jahati inflacijski val i tako obogaćivati stanovništvo kućama za cijenu kutije frminotov.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
aben wrote:totalitarna država:(Stribor wrote:aben wrote:jazik je forma, bitna stvor, ali ni presudna.Regoč wrote:Če bih pisal neščokavšćinom, bih ti bil mil?aben wrote:
nika nišće socijalno!
za ne poverovati! imo nas još malo u istri, ali oni su isto uzmore pa mi nisu toliko stroni. nika nis nikoga trevi uživo da govori kako jo usri kontinentam i to u brdima:)
drogo mi je i jer ne voliš socijaliste, i nodun se da nisi kako i regoč nacionalsocijalist...
odreci se sotone, i bit ćeš mi drogi taman i da srbski progovoriš!
A gdo je Regočev ''sotona''?
Misliš prosvitljujući absolutizam ili tako ništo?
Stribor-
2015-09-22
ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2014-04-19
izlazim sa curom na sastanak a stari mi iskeso tocno za one dvije espresso kave I odosmo ja I moja draga u zivotprckov wrote:ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2014-04-19
bogomdani wrote:hahahahahaha..a Čovjek,ti mi uljapsas i nasmijes dan....Gnječ wrote:Regoč wrote:Gnječ, neprijatelj socijalizma. Sad će ti se Sora krvi napiti.
Jesam, smrtni sam neprijatelj socijalizma (na hrvatski način), komunizma (na hrvatski, kineski sssr sjevernokorejski način ), fašizma u bilo kojem obliku i pojavnosti , nacizma, ustaškog klerofašizma isto u bilo kakvom nastojanju ustašizacije države, kapitalizma na hrvatski način i svih ostalih -izama i Vatikana i svih mogućih religija i ideologija lijevih i desnih nebitno.
Za napraviti dobar kruh trebaš iati dobro brašno za napraviti dobru državu trebaš imati dobro društvo. Vi hrvati nemate ništa od toga vi se fanatično vraćate u najtamnije doba vaše povijesti i ponovo je replicirate to znači da ste totalni idioti ne samo da ste idioti nego ste nemjerljivo zli i glupi jer uvijek počinjete iz početka, svaka vaša jebena država koju ste imali počela je ab ovo ispočetka vi svakih 50 jebenih godina sve sjebete i krećete iz početka. jebem vam mater svima tako retardiranima.
daj to brandiraj i prodaj,misha mu,jebo ti seinfelda,taj po epizodi dobivo 1 milijun dolara,a humor mu za qrc...
A jel sam nešto krivo napisao? Ako jesam ispravi me ako nisam daj mi 2 milijuna dolara.
Evo ti još jedan dokaz da su hrvati idioti:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-su-to-napravili-bend-ciji-je-koncert-u-ksetu-prekinula-interventna-zgrozen/934421.aspx
Guest- Guest
srecom imo sam za dvije espresso inace bi osto ledicanprckov wrote:izlazim sa curom na sastanak a stari mi iskeso tocno za one dvije espresso kave I odosmo ja I moja draga u zivotprckov wrote:ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2014-04-19
i to isto,Stribor wrote:aben wrote:totalitarna država:(Stribor wrote:aben wrote:jazik je forma, bitna stvor, ali ni presudna.Regoč wrote:
Če bih pisal neščokavšćinom, bih ti bil mil?
odreci se sotone, i bit ćeš mi drogi taman i da srbski progovoriš!
A gdo je Regočev ''sotona''?
Misliš prosvitljujući absolutizam ili tako ništo?
nemo un razrođenu ideologiju, jedina konstanta mu je centralno planiranje naših životov:(
2014-04-16
Jebi ga, akd si bio sirotinja bosanska..prckov wrote:izlazim sa curom na sastanak a stari mi iskeso tocno za one dvije espresso kave I odosmo ja I moja draga u zivotprckov wrote:ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2016-11-17
govinda wrote:Janjevac, ako mozes na knjizevnom hrvatskom ili srpskom ili bosanskom..aben wrote:znun, znun.govinda wrote:ne razumijem te ni rijec.aben wrote:ča znoči da je nekome propalo točno onoliko vridnosti koliko ste vi profitirali.govinda wrote:
Nije, nego je inflacija pojela kredit..
Pišemo se kad rečeš ku spametnu besedu ča je iz predočenog od tebe malo verojatno očekivat. Do tada .... do vidova.
Stribor-
2015-09-22
donese u onoj tutici malo kave na dnu I to guslamo 2 sata....mmm jest dobroprckov wrote:srecom imo sam za dvije espresso inace bi osto ledicanprckov wrote:izlazim sa curom na sastanak a stari mi iskeso tocno za one dvije espresso kave I odosmo ja I moja draga u zivotprckov wrote:ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2014-04-19
npr moj stari je radio u bolnici, stara u domu umirovljenika, 1976. su imali nekih 20 000 maraka i uz posudbu 10 000 maraka privatno su kupili jednosoban stančić u pavelićevom naselju. tu posudbu su vraćali 8 godina i taman ju vratili kad smo se selili na viktorovac.... za taj drugi stan u novogradnji stari je morao dati taj jednosobni stan i položiti učešće u iznosu od 510 tisuća dinara (mislim da se radilo o 12% od vrijednosti stana )... uglavnom sjećam se da smo 3 mjeseca dan i noć pravili celulozu ukupno preko 1000 kubika (išlo za incel) oko 200 kubika ogrjeva i oko 100 kubika građe što hrasta što kestena....
2015-08-08
da, samo me tjesilo sto je bio I ostali dunjaluk, pa mi godrina, dode mi jaro sa zavrsenim faksom I pita cigarovgovinda wrote:Jebi ga, akd si bio sirotinja bosanska..prckov wrote:izlazim sa curom na sastanak a stari mi iskeso tocno za one dvije espresso kave I odosmo ja I moja draga u zivotprckov wrote:ma joj da se oce vratit juga da malo prozivim
2014-04-19
Page 13 of 32 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 22 ... 32
Similar topics
» Brački Fidel Katastro
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
Page 13 of 32