Hrvatska Ekonomija
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hrvatska Ekonomija
bogomdani wrote:dobro je..ipak ce na kraju najjaci opstati..Rugam se onoj kukavici Todoricu sto se u Europi ne okusa sa Kajuflandom,Lidlom,Aldi-jem,Penny-jem,Netto-m,cak i sa onom teskom prcvarom Normom...ucas bi se skupio na pravu mjeru.l.
Meni je bolji Konzum od svih ti. A ići će Todi, nemaj frke
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
Naravno,ako se pokazes jako dobar i to nakon ipak koju godinu.Ako si frisak,naravno da moras pokazati svoje sposobnosti prvo..no da upadnes negdje,ipak moras imati nesto vise od nedovrsenog studija..Brain32 wrote:U Švabiji koliko sam čuo od par primjera te poslodavac doškoluje ovisno o tome što mu treba. A što se IT-a tiče kod nas nema pravog IT-a, jedino privatna i za naše prilike skupa Algebra koja ima stvarno kvalitetne programe. Kod njih sam polagao za MTA pa su nas upoznali sa programima nastave ali i polaganjem međunarodno priznatih ispita...bogomdani wrote:Pa u svabiji je to malo drugacije poslozeno..za upasti negdje,jos uvijek moras imati dobro prakticno znanje,naravno ako to skola podzava,tim bolje,ali mnogo ljudi prabi umšulung,odnosno prekvalifikaciju,ja sam u RH poceo,u svabiji dovrsio,i jos napravio umšulung...svaka skola koja se odradi u svabiji je ipak cjenjenija nego ako si negdje drugdje zavrsio,a cujem da su u Irsku mnogi IT-ovci VSS otisli,pa su vrlo brzo osvjesteni,jer su se nasli na ulici,i sad se bore za elementarni opstanak..
algebra...mhhh...isao sam sam oza Excell modul,uzeli mi pare,odradili brzinski blokove od 4 sata,nekoliko puta,sa jednom pauzom od 10 minuta i nis nisam naucio..potrpaju i napredne i pocetnike u isti kotao i epte se..bar je tako bilo 2005.
Guest- Guest
Aha...pa da mu glavu odgrizu ..zna on gdje moze opstati..samo tamo gdje nema konkurencijeRiplex wrote:bogomdani wrote:dobro je..ipak ce na kraju najjaci opstati..Rugam se onoj kukavici Todoricu sto se u Europi ne okusa sa Kajuflandom,Lidlom,Aldi-jem,Penny-jem,Netto-m,cak i sa onom teskom prcvarom Normom...ucas bi se skupio na pravu mjeru.l.
Guest- Guest
utjecaj poreza na trgovanje, na primjeru jahti ;
2014-04-16
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rekordna-turisticka-sezona-strani-turisti-u-hrvatskoj-ce-ostaviti-osam-milijardi-eura/836934.aspx
OVOGODIŠNJA turistička sezona bit će rekordna, i to uvjerljivo, već sada prognozira ministar turizma Darko Lorencin. Uvjeren je da ćemo samo od stranih turista zaraditi oko osam milijardi eura.
"Onako već i lagano sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da će ova sezona biti do sada najbolja", izjavio je Lorencin za RTL. Dosadašnja najbolja sezona od proglašenja neovisnosti Hrvatske bila je 2008., kada je od turizma zarađeno 7,5 milijardi eura.
"Već i pokazatelji nekih prethodnih razdoblja s početka godine su namirili onu razliku između 2008. i 2014. Prihodi će biti znatno viši, gotovo na osam milijardi. Govorimo o ovoj stranoj komponenti", kaže Lorencin.
Kada se tome pribroji i novac koji će turističkim djelatnicima ostaviti domaći gosti, ispada da će ukupni prihodi od ove turističke sezone premašivati i devet milijardi eura.
Od početka godine do kraja srpnja u Hrvatskoj se odmaralo ukupno osam milijuna turista. To je devet posto više nego lani. Ovogodišnji srpanj je po broju dolazaka bio za 11 posto uspješniji nego lanjski, a po broju noćenja za 9 posto. Hoteli na Jadranu praktički su puni, zbo
OVOGODIŠNJA turistička sezona bit će rekordna, i to uvjerljivo, već sada prognozira ministar turizma Darko Lorencin. Uvjeren je da ćemo samo od stranih turista zaraditi oko osam milijardi eura.
"Onako već i lagano sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da će ova sezona biti do sada najbolja", izjavio je Lorencin za RTL. Dosadašnja najbolja sezona od proglašenja neovisnosti Hrvatske bila je 2008., kada je od turizma zarađeno 7,5 milijardi eura.
"Već i pokazatelji nekih prethodnih razdoblja s početka godine su namirili onu razliku između 2008. i 2014. Prihodi će biti znatno viši, gotovo na osam milijardi. Govorimo o ovoj stranoj komponenti", kaže Lorencin.
Kada se tome pribroji i novac koji će turističkim djelatnicima ostaviti domaći gosti, ispada da će ukupni prihodi od ove turističke sezone premašivati i devet milijardi eura.
Od početka godine do kraja srpnja u Hrvatskoj se odmaralo ukupno osam milijuna turista. To je devet posto više nego lani. Ovogodišnji srpanj je po broju dolazaka bio za 11 posto uspješniji nego lanjski, a po broju noćenja za 9 posto. Hoteli na Jadranu praktički su puni, zbo
Guest- Guest
jel se isplati?Brain32 wrote:A što se IT-a tiče kod nas nema pravog IT-a, jedino privatna i za naše prilike skupa Algebra koja ima stvarno kvalitetne programe. Kod njih sam polagao za MTA pa su nas upoznali sa programima nastave ali i polaganjem međunarodno priznatih ispita...
Dobar dan za uhljebe: Država se danas zadužuje za oko milijardu kuna
MINISTARSTVO financija danas će održati aukciju trezorskih zapisa, čime će se država zadužiti za preko 900 milijuna kuna.
Ministarstvo planira izdati trezorske zapise u kunama u ukupnoj vrijednosti od 850 milijuna kuna, s rokovima dospijeća od 91, 182 i 364 dana. Također, planira se izdanje trezorskih zapisa u eurima, ukupne vrijednosti 10 milijuna eura, s rokovima dospijeća od 91 i 364 dana.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dobar-dan-za-uhljebe-drzava-se-danas-zaduzuje-za-oko-milijardu-kuna/838019.aspx
MINISTARSTVO financija danas će održati aukciju trezorskih zapisa, čime će se država zadužiti za preko 900 milijuna kuna.
Ministarstvo planira izdati trezorske zapise u kunama u ukupnoj vrijednosti od 850 milijuna kuna, s rokovima dospijeća od 91, 182 i 364 dana. Također, planira se izdanje trezorskih zapisa u eurima, ukupne vrijednosti 10 milijuna eura, s rokovima dospijeća od 91 i 364 dana.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dobar-dan-za-uhljebe-drzava-se-danas-zaduzuje-za-oko-milijardu-kuna/838019.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
bogomdani wrote:Aha...pa da mu glavu odgrizu ..zna on gdje moze opstati..samo tamo gdje nema konkurencijeRiplex wrote:bogomdani wrote:dobro je..ipak ce na kraju najjaci opstati..Rugam se onoj kukavici Todoricu sto se u Europi ne okusa sa Kajuflandom,Lidlom,Aldi-jem,Penny-jem,Netto-m,cak i sa onom teskom prcvarom Normom...ucas bi se skupio na pravu mjeru.l.
Aha zato mu na prostoru bivše Juge švabe ne mogu ništa. Mic po mic, carstvo se polako radi
Misliš MTA ili Algebra općenito?kic wrote:jel se isplati?Brain32 wrote:A što se IT-a tiče kod nas nema pravog IT-a, jedino privatna i za naše prilike skupa Algebra koja ima stvarno kvalitetne programe. Kod njih sam polagao za MTA pa su nas upoznali sa programima nastave ali i polaganjem međunarodno priznatih ispita...
Brain32-
2014-04-15
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bdp-porastao-za-12-posto/838704.aspx
Grčić: Mnogi nisu vjerovali, ali oporavljamo se
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić kazao je u petak da rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,2 posto ukazuje na snažnu promjenu trenda u gospodarstvu te da će s tim dobrim rezultatom Vlada tražiti povjerenje građana za idući mandat.
"To su jako dobre vijesti. Unatoč činjenici da mnogi nisu vjerovali da se događa snažna promjena trenda u gospodarstvu, drugi kvartal završavamo s ovako visokom stopom rasta, pri čemu prije svega mislim u odnosu na ono što su ekonomski analitičari i drugi relevantni ljudi u državi projicirali. Dogodilo se to da je ta stopa i veća od toga", kazao je Grčić u izjavi za Hinu.
"U Vladi nas posebno veseli da su naše mjere konačno doprinijele da su sve komponente BDP-a su pozitivne. Nije više samo izvoz onaj koji doprinosi oporavku, ono što je najupečatljivije je velik doprinos osobne potrošnje, u velikoj mjeri determiniran našim poreznim mjerama kojima smo ljudima povećali plaće, a s druge strane, po prvi puta nakon izbijanja krize, nakon 2008. godine, pozitivan je doprinos i investicija. Najteži dio posla koji je bio pred Vladom, da potaknemo investicijski ciklus što kroz javni sektor, što kroz potporu privatnom sektoru, konačno je dao rezultate pa imamo značajan doprinos investicija u pozitivnom smislu u drugom kvartalu", istaknuo je Grčić.
"Stopa gospodarskog rasta od 1,2 posto je dobar znak. Ona praktički eliminira sve one kritike koje smo slušali da je oporavak na razini statističke greške ili da smo izašli iz recesije ali da su stope izuzetno male. Sada smo prošli tu granicu od 1 posto i mislim da je to znak da idemo dobrim putem", navodi Grčić.
...vlada svšava
Grčić: Mnogi nisu vjerovali, ali oporavljamo se
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić kazao je u petak da rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,2 posto ukazuje na snažnu promjenu trenda u gospodarstvu te da će s tim dobrim rezultatom Vlada tražiti povjerenje građana za idući mandat.
"To su jako dobre vijesti. Unatoč činjenici da mnogi nisu vjerovali da se događa snažna promjena trenda u gospodarstvu, drugi kvartal završavamo s ovako visokom stopom rasta, pri čemu prije svega mislim u odnosu na ono što su ekonomski analitičari i drugi relevantni ljudi u državi projicirali. Dogodilo se to da je ta stopa i veća od toga", kazao je Grčić u izjavi za Hinu.
"U Vladi nas posebno veseli da su naše mjere konačno doprinijele da su sve komponente BDP-a su pozitivne. Nije više samo izvoz onaj koji doprinosi oporavku, ono što je najupečatljivije je velik doprinos osobne potrošnje, u velikoj mjeri determiniran našim poreznim mjerama kojima smo ljudima povećali plaće, a s druge strane, po prvi puta nakon izbijanja krize, nakon 2008. godine, pozitivan je doprinos i investicija. Najteži dio posla koji je bio pred Vladom, da potaknemo investicijski ciklus što kroz javni sektor, što kroz potporu privatnom sektoru, konačno je dao rezultate pa imamo značajan doprinos investicija u pozitivnom smislu u drugom kvartalu", istaknuo je Grčić.
"Stopa gospodarskog rasta od 1,2 posto je dobar znak. Ona praktički eliminira sve one kritike koje smo slušali da je oporavak na razini statističke greške ili da smo izašli iz recesije ali da su stope izuzetno male. Sada smo prošli tu granicu od 1 posto i mislim da je to znak da idemo dobrim putem", navodi Grčić.
...vlada svšava
Guest- Guest
Epi trči u Lidl, Emmezetu i troši na kapitalističke proizvode. Još da dolje doće Ikea gdje bi mu bio kraj. :D
Pitanje koliko raja iz javnog sektora kojima je plaća skočila troši na domaće proizvode i time potiče proizvodnju, a koliko na ovo što sam nabrojao gore. Koliko vidim rast industrijske proizvodnje se svodi na izvoz, a ne na domaću potrošnju. Vido sam prije par mjeseci neku varaždinsku tvrku koja proizvodi strojeve za tvrtke kao što su Zrenjevac, pa ne mogu svoje strojeve prodati u Hrvatskoj.
Epi trči u Lidl, Emmezetu i troši na kapitalističke proizvode. Još da dolje doće Ikea gdje bi mu bio kraj. :D
Pitanje koliko raja iz javnog sektora kojima je plaća skočila troši na domaće proizvode i time potiče proizvodnju, a koliko na ovo što sam nabrojao gore. Koliko vidim rast industrijske proizvodnje se svodi na izvoz, a ne na domaću potrošnju. Vido sam prije par mjeseci neku varaždinsku tvrku koja proizvodi strojeve za tvrtke kao što su Zrenjevac, pa ne mogu svoje strojeve prodati u Hrvatskoj.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Srbi i Bosnjaci iz BiH ulaze u bojkot svih Hr proizvoda i preduzeca
"Hrvatski proizvodi u moju kucu nece uci"
Zbog odluke da se blokira uvoz mlijeka iz BiH u EU, a najvise u Hrvatsku, u BiH danas ludilo. Pozivi na bojkot svega sto dolazi iz Hrvatske. Od proizvoda, kapitala, preduzeca. Konkretno najvise pozivaju na bojkot Agrokora i njegovih preduzeca bez obzira sto Agrokor ima dosta zaposleni u BiH.
Ludilo seze do te mjere da neki Srbin iz RS-a poziva na povlacenje ambasadora, zabranu ulaska zvanicnika iz Hrvatske u BiH, blokiranje granice prema Hrvatskoj.
"Hrvatski proizvodi u moju kucu nece uci"
Zbog odluke da se blokira uvoz mlijeka iz BiH u EU, a najvise u Hrvatsku, u BiH danas ludilo. Pozivi na bojkot svega sto dolazi iz Hrvatske. Od proizvoda, kapitala, preduzeca. Konkretno najvise pozivaju na bojkot Agrokora i njegovih preduzeca bez obzira sto Agrokor ima dosta zaposleni u BiH.
Ludilo seze do te mjere da neki Srbin iz RS-a poziva na povlacenje ambasadora, zabranu ulaska zvanicnika iz Hrvatske u BiH, blokiranje granice prema Hrvatskoj.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
ni ja ne kupujen hrvatsko, ako mogu strano.
2014-04-16
aben wrote:ni ja ne kupujen hrvatsko, ako mogu strano.
Kupujem povoljnije a kvalitetnije, hebe mi se za to otkud je...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
tržišni principi.. dugoročno i najbolji :Depikur37 wrote:aben wrote:ni ja ne kupujen hrvatsko, ako mogu strano.
od hrvatskih proizvod što imaju kvalitetu cijenu - ja volim lino ladu, cedevitu, čokolade, od podravke džemove...
Guest- Guest
je, tako bi tribalo biti, al želim izgladniti zvijer, da prpopadaju firme, da nezaposleni rade pritisak na socijalnu državu, dok ne pukne.
2014-04-16
Kupujem kako diktira moj novčanik, sve ostalo mi je skroz nebitno...epikur37 wrote:aben wrote:ni ja ne kupujen hrvatsko, ako mogu strano.
Trinity-
2014-04-17
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Postaje li Hrvatska najpropulzivnija ekonomija svijeta?
» Hrvatska ekonomija.. index ekonomskih sloboda
» Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
» Hrvatska ekonomija.. index ekonomskih sloboda
» Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
Page 3 of 4