Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
Page 1 of 1
Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
http://www.poslovni.hr/kompanije/foto-haix-seli-proizvodnju-iz-vijetnama-u-hrvatsku-otvoreno-170-novih-radnih-mjesta-310113
Njemačkoj tvornici zbog razvoja Vijetnama ta zemlja postala preskupa pa seli proizvodnju u Međimurje .. što je dobro za nas , 100% proizvodnje ide u izvoz, porezi, plaće itd..
Njemačkoj tvornici zbog razvoja Vijetnama ta zemlja postala preskupa pa seli proizvodnju u Međimurje .. što je dobro za nas , 100% proizvodnje ide u izvoz, porezi, plaće itd..
Guest- Guest
Re: Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
postalo skupo u vjetnamu
eto rad za 3 000kn postaje stvarnost vecine a BDP raste , svi zadovoljni
ima li dovoljno radne snage ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:postalo skupo u vjetnamu
biti će kada RH bankrotira, i kada se 200 000 lupača pečata prijavi na biro... prekvalifikacija za radit u pogonu, i adio
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:debotoijusto wrote:postalo skupo u vjetnamu
biti će kada RH bankrotira, i kada se 200 000 lupača pečata prijavi na biro... prekvalifikacija za radit u pogonu, i adio
Tony Soprano-
2015-08-15
http://www.poslovni.hr/hrvatska/investicija-od-6-milijuna-eura-u-virovitici-ce-otvoriti-180-novih-radnih-mjesta-310170
Taj projekt proizvodnog pogona finalizacije proizvodnje drva, odnosno proizvodnje namještaja, tvrtka Contorte je predstavila na nedavnom međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici.
Uspješan hrvatski proizvođač namještaja, virovitička tvrtka Contorte d.o.o. seli se u prostore gdje se do sada održavao sajam Vroexpo, piše Glas Slavonije.
- Radi se o ulaganju od šest milijuna eura, a u konačnici će biti zaposleno čak 180 novih djelatnika - većinom srednje stručne spreme, stolara te drvnih tehničara, ali i visokoobrazovanog kadra. Sredstva za novu investiciju dijelom će se povlačiti iz strukturnih fondova Europske unije, komercijalne banke u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) a uložit će se i dio vlastitih sredstava - kaže Hrvoje Vampovac, direktor Contortea.
Ono što nije nezanemarivo jest i činjenica, kako navode iz Contortea, da će se raditi isključivo o domaćim dobavljačima, što će dodatno pojačati značenje investicije za daljnji razvoj cijele Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice.
Taj projekt proizvodnog pogona finalizacije proizvodnje drva, odnosno proizvodnje namještaja, tvrtka Contorte je predstavila na nedavnom međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici.
zanimljivo je uglavnom, ova industrija se koncetrira sjeverno od Zagreba, vjerojatno je blizina EU tržišta kao i efikasna i normalna birokracija pa brzo idu papiri
Uspješan hrvatski proizvođač namještaja, virovitička tvrtka Contorte d.o.o. seli se u prostore gdje se do sada održavao sajam Vroexpo, piše Glas Slavonije.
- Radi se o ulaganju od šest milijuna eura, a u konačnici će biti zaposleno čak 180 novih djelatnika - većinom srednje stručne spreme, stolara te drvnih tehničara, ali i visokoobrazovanog kadra. Sredstva za novu investiciju dijelom će se povlačiti iz strukturnih fondova Europske unije, komercijalne banke u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) a uložit će se i dio vlastitih sredstava - kaže Hrvoje Vampovac, direktor Contortea.
Ono što nije nezanemarivo jest i činjenica, kako navode iz Contortea, da će se raditi isključivo o domaćim dobavljačima, što će dodatno pojačati značenje investicije za daljnji razvoj cijele Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice.
zanimljivo je uglavnom, ova industrija se koncetrira sjeverno od Zagreba, vjerojatno je blizina EU tržišta kao i efikasna i normalna birokracija pa brzo idu papiri
Guest- Guest
yoda!
sjever hrvatske ima katastre i gruntovne iz AU
jug i praktično cijela lika, francuske i tu nastaje kaos.
čakovac i varaždin imaju najsređeniju dokumentaciju.
da nema bandića, zagreb bi imao najčišću dokumentaciju u državni, no onda bandito i ekipa ne bi mogli krasti. i kako god bilo kaotično u zg dobio sam gruntovno i katastar za 24h
sjever hrvatske ima katastre i gruntovne iz AU
jug i praktično cijela lika, francuske i tu nastaje kaos.
čakovac i varaždin imaju najsređeniju dokumentaciju.
da nema bandića, zagreb bi imao najčišću dokumentaciju u državni, no onda bandito i ekipa ne bi mogli krasti. i kako god bilo kaotično u zg dobio sam gruntovno i katastar za 24h
2014-12-30
ostarit ces cekajuci a rad moze biti i 2 500preko_vode_do_slobode wrote:debotoijusto wrote:postalo skupo u vjetnamu
2014-04-12
mislim da mozemo vec sad koristiti izraz hrvatska - balkanski tigar
rad je postao preskup u kini vijetnamu bangladesu ...burundi se jos nekako drzi no dogodine i oni puknu
rad je postao preskup u kini vijetnamu bangladesu ...burundi se jos nekako drzi no dogodine i oni puknu
2014-04-12
ti uzmi karu i pogledaj gdje je Balkan .U glavama šugoslavena i u srbiji, konjudebotoijusto wrote:mislim da mozemo vec sad koristiti izraz hrvatska - balkanski tigar
Tony Soprano-
2015-08-15
slazem se , oni nam opaka konkurencijaTony Soprano wrote:ti uzmi karu i pogledaj gdje je Balkan .U glavama šugoslavena i u srbiji, konjudebotoijusto wrote:mislim da mozemo vec sad koristiti izraz hrvatska - balkanski tigar
mogu radit za 180€ bez problema
mi ipak u EU tako da 230€ dati nasem djelatniku ima svoje ekonomsko opravdanje
ako nije u drugom stanju , jelte...
2014-04-12
ja ti pričam o zemljopisnom pojmudebotoijusto wrote:slazem se , oni nam opaka konkurencijaTony Soprano wrote:ti uzmi karu i pogledaj gdje je Balkan .U glavama šugoslavena i u srbiji, konjudebotoijusto wrote:mislim da mozemo vec sad koristiti izraz hrvatska - balkanski tigar
Tony Soprano-
2015-08-15
znam o cemu zboris a to mi nije relevantnoTony Soprano wrote:ja ti pričam o zemljopisnom pojmudebotoijusto wrote:slazem se , oni nam opaka konkurencijaTony Soprano wrote:ti uzmi karu i pogledaj gdje je Balkan .U glavama šugoslavena i u srbiji, konjudebotoijusto wrote:mislim da mozemo vec sad koristiti izraz hrvatska - balkanski tigar
danas dobio odlicnog stolara za 30kn/h
vijetnam strepi
2014-04-12
Similar topics
» Dobre i loše vijesti ( parodija )
» Dobre vijest iz USA. Sanders i Trump pobjedili u New Hampshire
» dobre vijest iz Splita.. krenulo hapšanje HDZovaca(kerumovci i sdpovci naravno)
» Hrvatska Ekonomija
» Postaje li Hrvatska najpropulzivnija ekonomija svijeta?
» Dobre vijest iz USA. Sanders i Trump pobjedili u New Hampshire
» dobre vijest iz Splita.. krenulo hapšanje HDZovaca(kerumovci i sdpovci naravno)
» Hrvatska Ekonomija
» Postaje li Hrvatska najpropulzivnija ekonomija svijeta?
Page 1 of 1