Hrvatska Ekonomija
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hrvatska Ekonomija
uvjerio sam se da je od ziveznih namirnica,hrvatska roba bolja od svapske..na svapskoj bi mi za par godina uklanjali tumor,ako ne i rezlai zeludac...Malo hrvatske papice,malo turske,malo ruske,malo poljske i ide sasvim dobro...a ebote,al naletih na neko ugušceno mlijeko za kofi..gusto slatko a ukus..milina..
Guest- Guest
Inače rekordna sezona u turizmu.. hoteli su tamo na prelazu 7-8 mjeseca bili puni.. turistička sezona će donjeti nikada više deviza u RH ekonomiju.. industrija se isto dobro razvija..
a sa druge strane imamo državu, tipa onaj HDZovac šef općine od 4000 ljudi, koja dobija pare od države da preživi - kupuje auto od 250 000 kuna da se može voziti po seoskim dernecima... jebiga eto di pare nestaju što zaradi turizam i industrija
a sa druge strane imamo državu, tipa onaj HDZovac šef općine od 4000 ljudi, koja dobija pare od države da preživi - kupuje auto od 250 000 kuna da se može voziti po seoskim dernecima... jebiga eto di pare nestaju što zaradi turizam i industrija
Guest- Guest
Greška ti je što spominješ stranku. Kao da to ima ikakve veze s političkim opredjeljenjem. Opet ćete istog čovjeka birati, a nakon toga će kupiti auto za 500.000 kuna.neoliberalni_placenik wrote:
Znaš li zašto? Zato što misli da je i prvi put bio biran zbog toga što je frajer...Veći auto, veći daso.
Ustavio sam se u Kninu, na kavu, 10.-ak dana nakon Oluje...Sjedim vani na jednoj terasi, kad najednom naiđe jedan ludi crveni auto. Turira li turira...
Gosti iza susjednih stolova se ustaju i otpratiše ga očima zabezeknuti...Slično kao na tenis meču tenisku lopticu. To je to, ustvari...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...bogomdani wrote:Morate kvalitetu proizvoditi,jer masovnost ne dolazi u obzir..Kinezi vas zaguse...Vidim sve vise hrvatske hrane u Svapskim trgovackim centrima,no to jos nije to..los je marketing,a ocajan management za razvoj trzista..
Brain32-
2014-04-15
nije stvar u ničemu, osim u državi i njenim propisima koji onemogućuju trgovinu i doing bussines.
2014-04-16
čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
veber-
2014-12-30
Našo si se u "priči"?veber_1 wrote:što je pjesnik htio reći?
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
ne!Ero wrote:Našo si se u "priči"?veber_1 wrote:što je pjesnik htio reći?
napisano je tako da čovjek ne razumije što je autor htio reći.
veber-
2014-12-30
pa onaj debeljak je veliki izvoznik vijaka..veber_1 wrote:čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
i da , proizvodnju danas drže samo VSS inžinjeri.. čak i VŠS nemogu naći posao, a SSS bye bye. Znate li da u Kini se zadnjih 20godina smanjio broj zaposlenih u industriji? i tamo automatizacija preuzima pomalo primat.
Guest- Guest
Da i žgance ti bu kuho robot,jebem ja žgance koje mi skuha robot....fuj..
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Kako bilo da bilo ali samo npr. HECO broji 160 zaposlenika, ako su svi VSS to je još bolje, pitam se koliko od tog broja su naši gastarbajteri?veber_1 wrote:čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
Brain32-
2014-04-15
Pa u svabiji je to malo drugacije poslozeno..za upasti negdje,jos uvijek moras imati dobro prakticno znanje,naravno ako to skola podzava,tim bolje,ali mnogo ljudi prabi umšulung,odnosno prekvalifikaciju,ja sam u RH poceo,u svabiji dovrsio,i jos napravio umšulung...svaka skola koja se odradi u svabiji je ipak cjenjenija nego ako si negdje drugdje zavrsio,a cujem da su u Irsku mnogi IT-ovci VSS otisli,pa su vrlo brzo osvjesteni,jer su se nasli na ulici,i sad se bore za elementarni opstanak..Brain32 wrote:Kako bilo da bilo ali samo npr. HECO broji 160 zaposlenika, ako su svi VSS to je još bolje, pitam se koliko od tog broja su naši gastarbajteri?veber_1 wrote:čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
Guest- Guest
bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.
2014-12-30
Pa u bivsoj firmi,ekipa se utrkivala sa robotima,a bila je ebena norma,koju je Audi nametnuo..ono je pokolj samo i gledati.. 11 ljudi,izmedju kalupa i robota..samo jedan VSS,a ljudi svejedno moraju biti da opsluzuju kalupe i posluzjuju robote..
Guest- Guest
I taj je višak. Zaposliti ga na ugovor i zvati samo kad nešto zakaže.Kog ga vraga plačaju ak sve radi kak treba i sve je automatizirano.veber_1 wrote:bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.
ojojoj..itekako treba biti,jer tempo kojim se radi i roboti cesto poblesave,pa sve treba brzo srediti...danni1 wrote:I taj je višak. Zaposliti ga na ugovor i zvati samo kad nešto zakaže.Kog ga vraga plačaju ak sve radi kak treba i sve je automatizirano.veber_1 wrote:bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.
Guest- Guest
uz to,serviseri su izuceni majstori sa majstorskim ispitom,i ti realno sve odrzavaju..nemaju VSS
Guest- Guest
U Švabiji koliko sam čuo od par primjera te poslodavac doškoluje ovisno o tome što mu treba. A što se IT-a tiče kod nas nema pravog IT-a, jedino privatna i za naše prilike skupa Algebra koja ima stvarno kvalitetne programe. Kod njih sam polagao za MTA pa su nas upoznali sa programima nastave ali i polaganjem međunarodno priznatih ispita...bogomdani wrote:Pa u svabiji je to malo drugacije poslozeno..za upasti negdje,jos uvijek moras imati dobro prakticno znanje,naravno ako to skola podzava,tim bolje,ali mnogo ljudi prabi umšulung,odnosno prekvalifikaciju,ja sam u RH poceo,u svabiji dovrsio,i jos napravio umšulung...svaka skola koja se odradi u svabiji je ipak cjenjenija nego ako si negdje drugdje zavrsio,a cujem da su u Irsku mnogi IT-ovci VSS otisli,pa su vrlo brzo osvjesteni,jer su se nasli na ulici,i sad se bore za elementarni opstanak..
Brain32-
2014-04-15
bogomdani wrote:dobro je..ipak ce na kraju najjaci opstati..Rugam se onoj kukavici Todoricu sto se u Europi ne okusa sa Kajuflandom,Lidlom,Aldi-jem,Penny-jem,Netto-m,cak i sa onom teskom prcvarom Normom...ucas bi se skupio na pravu mjeru.l.
Meni je bolji Konzum od svih ti. A ići će Todi, nemaj frke
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Postaje li Hrvatska najpropulzivnija ekonomija svijeta?
» Hrvatska ekonomija.. index ekonomskih sloboda
» Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
» Hrvatska ekonomija.. index ekonomskih sloboda
» Hrvatska ekonomija...dobre(loše) vijest
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Hrvatska ekonomija rasla 2,3%.. . međutim ,zadnji smo u novoj Europi
Page 2 of 4