ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska Ekonomija

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Hrvatska Ekonomija - Page 2 Empty Re: Hrvatska Ekonomija

Post by Guest 16/8/2015, 15:50

uvjerio sam se da je od ziveznih namirnica,hrvatska roba bolja od svapske..na svapskoj bi mi za par godina uklanjali tumor,ako ne i rezlai zeludac...Malo hrvatske papice,malo turske,malo ruske,malo poljske i ide sasvim dobro...a ebote,al naletih na neko ugušceno mlijeko za kofi..gusto slatko a ukus..milina.. :clown

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 15:53

Inače rekordna sezona u turizmu.. hoteli su tamo na prelazu 7-8 mjeseca bili puni.. turistička sezona će donjeti nikada više deviza u RH ekonomiju.. industrija se isto dobro razvija.. 

a sa druge strane imamo državu, tipa onaj HDZovac  šef općine od 4000 ljudi, koja dobija pare od države da preživi  - kupuje auto od 250 000 kuna da se može voziti po seoskim dernecima... jebiga eto di pare nestaju što zaradi turizam i industrija
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 16/8/2015, 16:25

neoliberalni_placenik wrote:

a sa druge strane imamo državu, tipa onaj HDZovac  šef općine od 4000 ljudi, koja dobija pare od države da preživi  - kupuje auto od 250 000 kuna da se može voziti po seoskim dernecima... jebiga eto di pare nestaju što zaradi turizam i industrija
Greška ti je što spominješ stranku. Kao da to ima ikakve veze s političkim opredjeljenjem. Opet ćete istog čovjeka birati, a nakon toga će kupiti auto za 500.000 kuna.
Znaš li zašto? Zato što misli da je i prvi put bio biran zbog toga što je frajer...Veći auto, veći daso. :D
Ustavio sam se u Kninu, na kavu, 10.-ak dana nakon Oluje...Sjedim vani na jednoj terasi, kad najednom naiđe jedan ludi crveni auto. Turira li turira...
Gosti iza susjednih stolova se ustaju i otpratiše ga očima zabezeknuti...Slično kao na tenis meču tenisku lopticu. To je to, ustvari... geek
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by veber 16/8/2015, 16:58

što je pjesnik htio reći?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Brain32 16/8/2015, 17:05

bogomdani wrote:Morate kvalitetu proizvoditi,jer masovnost ne dolazi u obzir..Kinezi vas zaguse...Vidim sve vise hrvatske hrane u Svapskim trgovackim centrima,no to jos nije to..los je marketing,a ocajan management za razvoj trzista..
Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by aben 16/8/2015, 17:22

nije stvar u ničemu, osim u državi i njenim propisima koji onemogućuju trgovinu i doing bussines.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber 16/8/2015, 17:35

Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Ero 16/8/2015, 17:45

veber_1 wrote:što je pjesnik htio reći?
Našo si se u "priči"? :clown
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by veber 16/8/2015, 18:29

Ero wrote:
veber_1 wrote:što je pjesnik htio reći?
Našo si se u "priči"? :clown
ne!
napisano je tako da čovjek ne razumije što je autor htio reći.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 18:38

veber_1 wrote:
Brain32 wrote:Nije stvar u masovnosti, Nijemci npr. proizvode šarafe u 100-injak tvornica diljem Njemačke. Zašto? Zato što im se zbog marži i transporta ne isplati kupovati u Kini...pazi, šarafe, ne može biti banalniji niti masovniji proizvod od toga...
čak nije stvar u tome. stvar je to da su jeftiniji od kineza. potpuno automatizirani. osim vozača i portira ekipa je vss.
pa onaj debeljak je veliki izvoznik vijaka.. 

i da , proizvodnju danas drže samo VSS inžinjeri.. čak i VŠS nemogu naći posao, a SSS bye bye. Znate li da u Kini se zadnjih 20godina smanjio broj  zaposlenih u industriji? i tamo automatizacija preuzima pomalo primat.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by v_vlado 16/8/2015, 19:03

Da i žgance ti bu kuho robot,jebem ja žgance koje mi skuha robot....fuj..
v_vlado
v_vlado

2015-07-28

Back to top Go down

Post by Brain32 16/8/2015, 20:12

veber_1 wrote:
Kako bilo da bilo ali samo npr. HECO broji 160 zaposlenika, ako su svi VSS to je još bolje, pitam se koliko od tog broja su naši gastarbajteri?
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 20:22

Brain32 wrote:
veber_1 wrote:
Kako bilo da bilo ali samo npr. HECO broji 160 zaposlenika, ako su svi VSS to je još bolje, pitam se koliko od tog broja su naši gastarbajteri?
Pa u svabiji je to malo drugacije poslozeno..za upasti negdje,jos uvijek moras imati dobro prakticno znanje,naravno ako to skola podzava,tim bolje,ali mnogo ljudi prabi umšulung,odnosno prekvalifikaciju,ja sam u RH poceo,u svabiji dovrsio,i jos napravio umšulung...svaka skola koja se odradi u svabiji je ipak cjenjenija nego ako si negdje drugdje zavrsio,a cujem da su u Irsku mnogi IT-ovci VSS otisli,pa su vrlo brzo osvjesteni,jer su se nasli na ulici,i sad se bore za elementarni opstanak..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 16/8/2015, 20:24

bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 20:28

Pa u bivsoj firmi,ekipa se utrkivala sa robotima,a bila je ebena norma,koju je Audi nametnuo..ono je pokolj samo i gledati.. 11 ljudi,izmedju kalupa i robota..samo jedan VSS,a ljudi svejedno moraju biti da opsluzuju kalupe i posluzjuju robote..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by danni1 16/8/2015, 20:30

veber_1 wrote:bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.
I taj je višak. Zaposliti ga na ugovor i zvati samo kad nešto zakaže.Kog ga vraga plačaju ak sve radi kak treba i sve je automatizirano.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 20:31

danni1 wrote:
veber_1 wrote:bio sam u jednom štanceraju koji radi za VW. jedan operater na tri štance, sve automatizirano.
I taj je višak. Zaposliti ga na ugovor i zvati samo kad nešto zakaže.Kog ga vraga plačaju ak sve radi kak treba i sve je automatizirano.
ojojoj..itekako treba biti,jer tempo kojim se radi i roboti cesto poblesave,pa sve treba brzo srediti...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 20:32

uz to,serviseri su izuceni majstori sa majstorskim ispitom,i ti realno sve odrzavaju..nemaju VSS
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Brain32 16/8/2015, 20:34

bogomdani wrote:Pa u svabiji je to malo drugacije poslozeno..za upasti negdje,jos uvijek moras imati dobro prakticno znanje,naravno ako to skola podzava,tim bolje,ali mnogo ljudi prabi umšulung,odnosno prekvalifikaciju,ja sam u RH poceo,u svabiji dovrsio,i jos napravio umšulung...svaka skola koja se odradi u svabiji je ipak cjenjenija nego ako si negdje drugdje zavrsio,a cujem da su u Irsku mnogi IT-ovci VSS otisli,pa su vrlo brzo osvjesteni,jer su se nasli na ulici,i sad se bore za elementarni opstanak..
U Švabiji koliko sam čuo od par primjera te poslodavac doškoluje ovisno o tome što mu treba. A što se IT-a tiče kod nas nema pravog IT-a, jedino privatna i za naše prilike skupa Algebra koja ima stvarno kvalitetne programe. Kod njih sam polagao za MTA pa su nas upoznali sa programima nastave ali i polaganjem međunarodno priznatih ispita...
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2015, 20:36

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Riplex 16/8/2015, 20:40

bogomdani wrote:dobro je..ipak ce na kraju najjaci opstati..Rugam se onoj kukavici Todoricu sto se u Europi ne okusa sa Kajuflandom,Lidlom,Aldi-jem,Penny-jem,Netto-m,cak i sa onom teskom prcvarom Normom...ucas bi se skupio na pravu mjeru.l. lol!

Meni je bolji Konzum od svih ti. A ići će Todi, nemaj frke

2015-07-27

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics