Veleposlanik Rusije: Mi ne ugrožavamo Europu i zato nam nije drago što Hrvatska šalje svoje vojnike na našu granicu
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Veleposlanik Rusije: Mi ne ugrožavamo Europu i zato nam nije drago što Hrvatska šalje svoje vojnike na našu granicu
Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
Nadamo se da će sudjelovanje hr vojnika u NATO vježbama na ruskoj granici također djelovati relaksirajuće na Rusiju.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Re: Veleposlanik Rusije: Mi ne ugrožavamo Europu i zato nam nije drago što Hrvatska šalje svoje vojnike na našu granicu
Kako podcijeniti europsku Kinu?Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
Nadamo se da će sudjelovanje hr vojnika u NATO vježbama na ruskoj granici također djelovati relaksirajuće na Rusiju.
2015-08-09
Vrlo dobar frash
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Znaju Ameri i Britanci da su Rusi Njemačka istoka. Proguglaj Halford Mackinder i bit će ti jasnije. Mogli bi i ovo konzumenti cnn i bbc napoja. Priča je to iz 1904.melkior wrote:Neshvaćanje ruske politike i mentaliteta na Zapadu proizlazi iz činjenice što Zapad ignorira ili ne zna da Rusija sebe smatra dijelom Europe, odnosno primarno europskom zemljom. S tom razlikom što Rusija ima dosta drugačije viđenje onoga što jest Europa od anglosaksonskog viđenja Europe, tj. ona je sebe još od doba prosvijećenog apsolutizma doživljavala kao Njemačku Istoka. U kulturološkom smislu ruski vladari bili su općinjeni Europom: Petar Veliki incognito je putovao Europom i radio kao obični nadničar po Francuskoj i Nizozemskoj, ruska carica Katarin Velika podrijetlom je Njemica. Osim pravoslavnih crkava koje sve odreda zadržavaju specifični bizantski štih, urbana arhitektura gradova u 18. i19. stoljeću sve do 1. Svjetskog rata (zlatno doba Carske Rusije) kopira sjeverno-europske gradove, pače, pokušava ih i nadmašiti. Tradicionalne su veze ruske aristokracije i francuske elite - francuski je u 19. stoljeću bio gotovo drugi jezik u Rusiji. U klasičnoj glazbi, baletu, književnosti 19. stoljeća, Rusija u potpunosti preuzima europske kanone forme, poetike i estetike, što završava Staljinovom erom svojevrsnog nacionalnog kulturocida ali preusmjerava Rusiju u znanstvenom, sportskom i tehnološkom razvoju kojim nastoji parirati Zapadu, prije svega u strojarstvu, aeronautici, medicini, šahu, klizanju, gimnastici. I naravno, vojnoj strategiji. Rusija je daleko europskija zemlja nego balkanske vukojebine u komplotu s Turskom koju su forsirale u političkom smislu, Engleska u 19. stoljeću i Njemačka u početku 20. stoljeća i Amerika u drugoj polovici 20. stoljeća i 21. stoljeću. Problem Rusije je što je ona po svojim dimenzijama, tehnološkom i vojnom značaju u predodžbi anglosaksonskih imperijalista i slavenskih liliputanaca - ne Njemačka Istoka već Kina na istočnim granicama Europe s mongolsko-bizantinskim karakterom i namjerama.RayMabus wrote:Najava hrvatske Vlade da će jedna satnija HV-a, u sklopu NATO-ovih snaga, biti poslana u Litvu, na granicu s Rusijom, veleposlanika Azimova nije iznenadila. Jasno daje na znanje da se Moskvi ta najava ne sviđa, premda se zbog nje ne zabrinjava.
- To nam, naravno, nije drago. Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/451423/veleposlanik-rusije-objasnjava-odnose-meu-velesilama-mi-ne-ugrozavamo-europu-i-zato-nam-nije-drago-sto-hrvatska-salje-svoje-vojnike-na-nasu-granicu
Guest- Guest
Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
To je vječiti problem loše ruske politike spram slavenskih "liliputanaca". Rusi svi i svuda, jelda.melkior wrote: Problem Rusije je što je ona po svojim dimenzijama, tehnološkom i vojnom značaju u predodžbi anglosaksonskih imperijalista i slavenskih liliputanaca - ne Njemačka Istoka već Kina na istočnim granicama Europe s mongolsko-bizantinskim karakterom i namjerama.
I Srbi su obolili od istog sindroma. Srbi svi i svuda...Majko mila, okanite se nas više.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Jednako kao što bi se Njemačka odrekla Austrije ili Francuska Belgije ili Velika Britanija Sjeverne Irske Kad Hićo postane kancelar Njemačke, to ti je isto kao kad Hercegovac postane hrvatski premijerEroo wrote:To je vječiti problem loše ruske politike spram slavenskih "liliputanaca". Rusi svi i svuda, jelda.melkior wrote: Problem Rusije je što je ona po svojim dimenzijama, tehnološkom i vojnom značaju u predodžbi anglosaksonskih imperijalista i slavenskih liliputanaca - ne Njemačka Istoka već Kina na istočnim granicama Europe s mongolsko-bizantinskim karakterom i namjerama.
I Srbi su obolili od istog sindroma. Srbi svi i svuda...Majko mila, okanite se nas više.
2015-08-09
Dakle, čitav Zapad, osim Henrya KissingeraStarhemberg wrote:Mogli bi i ovo konzumenti cnn i bbc napoja. Priča je to iz 1904.melkior wrote:Neshvaćanje ruske politike i mentaliteta na Zapadu proizlazi iz činjenice što Zapad ignorira ili ne zna da Rusija sebe smatra dijelom Europe, odnosno primarno europskom zemljom. S tom razlikom što Rusija ima dosta drugačije viđenje onoga što jest Europa od anglosaksonskog viđenja Europe, tj. ona je sebe još od doba prosvijećenog apsolutizma doživljavala kao Njemačku Istoka. U kulturološkom smislu ruski vladari bili su općinjeni Europom: Petar Veliki incognito je putovao Europom i radio kao obični nadničar po Francuskoj i Nizozemskoj, ruska carica Katarin Velika podrijetlom je Njemica. Osim pravoslavnih crkava koje sve odreda zadržavaju specifični bizantski štih, urbana arhitektura gradova u 18. i19. stoljeću sve do 1. Svjetskog rata (zlatno doba Carske Rusije) kopira sjeverno-europske gradove, pače, pokušava ih i nadmašiti. Tradicionalne su veze ruske aristokracije i francuske elite - francuski je u 19. stoljeću bio gotovo drugi jezik u Rusiji. U klasičnoj glazbi, baletu, književnosti 19. stoljeća, Rusija u potpunosti preuzima europske kanone forme, poetike i estetike, što završava Staljinovom erom svojevrsnog nacionalnog kulturocida ali preusmjerava Rusiju u znanstvenom, sportskom i tehnološkom razvoju kojim nastoji parirati Zapadu, prije svega u strojarstvu, aeronautici, medicini, šahu, klizanju, gimnastici. I naravno, vojnoj strategiji. Rusija je daleko europskija zemlja nego balkanske vukojebine u komplotu s Turskom koju su forsirale u političkom smislu, Engleska u 19. stoljeću i Njemačka u početku 20. stoljeća i Amerika u drugoj polovici 20. stoljeća i 21. stoljeću. Problem Rusije je što je ona po svojim dimenzijama, tehnološkom i vojnom značaju u predodžbi anglosaksonskih imperijalista i slavenskih liliputanaca - ne Njemačka Istoka već Kina na istočnim granicama Europe s mongolsko-bizantinskim karakterom i namjerama.RayMabus wrote:Najava hrvatske Vlade da će jedna satnija HV-a, u sklopu NATO-ovih snaga, biti poslana u Litvu, na granicu s Rusijom, veleposlanika Azimova nije iznenadila. Jasno daje na znanje da se Moskvi ta najava ne sviđa, premda se zbog nje ne zabrinjava.
- To nam, naravno, nije drago. Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/451423/veleposlanik-rusije-objasnjava-odnose-meu-velesilama-mi-ne-ugrozavamo-europu-i-zato-nam-nije-drago-sto-hrvatska-salje-svoje-vojnike-na-nasu-granicu
2015-08-09
Čim Srbi i Rusi počnu agresiju na Hrvatsku, mi ćemo bez odlaganja odmah početi agresiju na Rusiju.
Pa nek vide!
Sami su to tražili.
crvenkasti-
2014-04-17
...necete u cavoglave niste ni prijecrvenkasti wrote:Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
Čim Srbi i Rusi počnu agresiju na Hrvatsku, mi ćemo bez odlaganja odmah početi agresiju na Rusiju.
Pa nek vide!
Sami su to tražili.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Past ce Smolensk.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
U stvari, jest.Eroo wrote:crvenkasti wrote:Eroo wrote:epikur37 wrote:Vrlo korektno
"Manevri su podijeljeni na dva dijela – na poligonima od 3. do 6. studenog i od 7. do 9. studenog na poligonima i vojnim aerodromima.
Prva zajednička rusko-srpska vježba "Srem 2014" održana je prije dvije godine na poligonu Nikinci kod Rume..."
Seveda.
Ne pjeva Thompson bezveze da Drinu treba pragaziti i Srbiju zapalti.
Opasan je Thompson...
2015-08-09
Finale je fantastičanmelkior wrote:U stvari, jest.Eroo wrote:crvenkasti wrote:Eroo wrote:epikur37 wrote:Vrlo korektno
"Manevri su podijeljeni na dva dijela – na poligonima od 3. do 6. studenog i od 7. do 9. studenog na poligonima i vojnim aerodromima.
Prva zajednička rusko-srpska vježba "Srem 2014" održana je prije dvije godine na poligonu Nikinci kod Rume..."
Seveda.
Ne pjeva Thompson bezveze da Drinu treba pragaziti i Srbiju zapalti.
Opasan je Thompson...
2015-08-09
ima ko da bi nabavi picoka za veceras?....
2015-09-08
Eno usrali se.Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
Pitaj tatu.vuksadinare wrote:ima ko da bi nabavi picoka za veceras?....
jel ima kakvih dobrih kuraba na zemunskom lageru?dzango wrote:Pitaj tatu.vuksadinare wrote:ima ko da bi nabavi picoka za veceras?....
2015-09-08
Rusi kmeče ko i Srbi
Guest- Guest
jbte, komentari su vam kao da ste vi oni jucer sto je asila kopirao s jutarnjeg
Hićo je posljedica, a ti iznova piješ zatrovanu vodu, s istog izvora.melkior wrote:Jednako kao što bi se Njemačka odrekla Austrije ili Francuska Belgije ili Velika Britanija Sjeverne Irske Kad Hićo postane kancelar Njemačke, to ti je isto kao kad Hercegovac postane hrvatski premijerEroo wrote:To je vječiti problem loše ruske politike spram slavenskih "liliputanaca". Rusi svi i svuda, jelda.melkior wrote: Problem Rusije je što je ona po svojim dimenzijama, tehnološkom i vojnom značaju u predodžbi anglosaksonskih imperijalista i slavenskih liliputanaca - ne Njemačka Istoka već Kina na istočnim granicama Europe s mongolsko-bizantinskim karakterom i namjerama.
2016-07-22
Za NATO znam da nije, a za ostale ne znam.dzango wrote:Eno usrali se.Eroo wrote:Vježba 300 ruskih vojnika i tehnike na istočnoj hr granici, skupa sa vojnicima prijateljske Srbije, djeluje relaksirajuće na HR.RayMabus wrote:Žao mi je što ste tamo i vi. Rusija ne ugrožava ni vas ni Europu. No, vi ste discipliniran i lojalan član NATO-a. Razumijem vašu blokovsku solidarnost, iako se to može protumačiti kao potez koji nama ne ide u korist - kaže ruski veleposlanik.
2016-07-22
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hrvatska šalje vojsku na granicu s Rusijom!
» HRVATSKA ŠALJE U SIRIJU SVOJE NAJJAČE ORUŽJE: Sutra u borbu protiv ISIS-a kreće 30 kontrolora ZET-a
» Americki veleposlanik se pere:Hrvatska nije kriva sto je propala kupnja zrakoplova
» 'Jovan nije pretučen zato što je Srbin,nego zato što je četnik'!
» Kanada šalje dodatne vojnike u Ukrajinu
» HRVATSKA ŠALJE U SIRIJU SVOJE NAJJAČE ORUŽJE: Sutra u borbu protiv ISIS-a kreće 30 kontrolora ZET-a
» Americki veleposlanik se pere:Hrvatska nije kriva sto je propala kupnja zrakoplova
» 'Jovan nije pretučen zato što je Srbin,nego zato što je četnik'!
» Kanada šalje dodatne vojnike u Ukrajinu
Page 2 of 3