Poludjeli Informer:Trampe sta se ceka,ajmo radit Veliku Srbiju
Page 12 of 33
Page 12 of 33 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33
Re: Poludjeli Informer:Trampe sta se ceka,ajmo radit Veliku Srbiju
Kako se uzme. Da sam neka poznata ličnost u Wikipediji bi pisalo Rijeka,SFRJ. Isto kao što za Broza piše da je rođen u Austrougarskoj,ili za Fabijana Šovagovića da je rođen u Kraljevini SHS.kaja wrote:Gdje si se ti rodio, u Jugoslaviji?jastreb wrote:Ma dobro o kakvim glupostima vi ovdje raspravljate???
Mi smo goste iz ČSSSR-a uvijek zvali Čehoslovaci,bez obzira bili Česi,Slovaci,ili možda Nijemci.
Zato sam i za Ivanku Trump napisao da je iz Čehoslovačke,jer je rođena u ČSSR.
Da je pička rođena nakon raspada te zemlje,napisao bih Čehinja ili Slovakinja.
Zar ćemo cjepidlačiti do mikroskopskih mjera?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pitaju te i za kvalifikacije, odnosno diplomu. Nisu rodni list i domovnica jedini dokaz drzavljanstva. Uostalom, ispunjavala sam dosta formulara u inozemstvu, i pitanje o drzavljanstvu po rodjenju i trenutnom drzavljanstvu standardno je pitanje.
Guest- Guest
kaja wrote:Juga je bila federacija, državljanstvo je bilo jugoslavensko ali svima je mjesto rođenja republika Hrvatska ili Srbija ili Slovenija ...
Dakle nitko se nije rodio u SFRJ.
Guest- Guest
Svijet se mijenja, drzave nestaju i nastaju...
Guest- Guest
Pusti wikipedije, pogledaj si dokumente.jastreb wrote:Kako se uzme. Da sam neka poznata ličnost u Wikipediji bi pisalo Rijeka,SFRJ. Isto kao što za Broza piše da je rođen u Austrougarskoj,ili za Fabijana Šovagovića da je rođen u Kraljevini SHS.kaja wrote:Gdje si se ti rodio, u Jugoslaviji?jastreb wrote:Ma dobro o kakvim glupostima vi ovdje raspravljate???
Mi smo goste iz ČSSSR-a uvijek zvali Čehoslovaci,bez obzira bili Česi,Slovaci,ili možda Nijemci.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Gnječ wrote:kaja wrote:Juga je bila federacija, državljanstvo je bilo jugoslavensko ali svima je mjesto rođenja republika Hrvatska ili Srbija ili Slovenija ...
Sto reci, koju poruku poslati?
Guest- Guest
Jesu. Osobna je dokaz identifikacije .dudette wrote: Nisu rodni list i domovnica jedini dokaz drzavljanstva.
Putovnica je identifikacija i državljanstvo ali i nju dobiješ na temelju ova prva 2 dokumenta.
2015-08-15
kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Mjesto rodjenja moze, ali ne mora uvijek ukazivati na drzavljanstvo, capisci?
Last edited by dudette on 13/11/2016, 12:19; edited 1 time in total
Guest- Guest
Zato kažem kako se uzme.kaja wrote:Pusti wikipedije, pogledaj si dokumente.jastreb wrote:Kako se uzme. Da sam neka poznata ličnost u Wikipediji bi pisalo Rijeka,SFRJ. Isto kao što za Broza piše da je rođen u Austrougarskoj,ili za Fabijana Šovagovića da je rođen u Kraljevini SHS.kaja wrote:Gdje si se ti rodio, u Jugoslaviji?jastreb wrote:Ma dobro o kakvim glupostima vi ovdje raspravljate???
Na svim formularima u Hrvatskoj (u inozemstvu ih nisam ispunjavao) za državu rođenja pišem RH.
Iako znamo da Hrvatska u vrijeme mog rođenja nije bila međunarodno priznata.
Isto tako u Hrvatskoj za nekog Miladina Krsmanovića piše se da mu je država rođenja Crna Gora,iako ni ona nije bila međunarodno priznata.
U Hrvatskoj se mjesto rođenja osobe piše prema sadašnjem stanju.
Ako je u pitanju Priština,onda je država rođenja Kosovo,ako je u pitanju Barcelona,onda je u pitanju Španjolska,a ne Katalonija,bez obzira hoće li katalonija nekada i postati nezavisna.
2014-04-22
Mjesto je uvijek SRH. Za rođene u Hrvatskoj.dudette wrote:kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Mjesto rodjenja nema nuzno uvijek veze s drzavljanstvom, capisci?
2015-08-15
kaja wrote:Mjesto je uvijek SRH. Za rođene u Hrvatskoj.dudette wrote:kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Mjesto rodjenja nema nuzno uvijek veze s drzavljanstvom, capisci?
Mjesto je selo ili grad. Drzava rodjenja i drzavljanstvo ne moraju biti istovjetni.
Guest- Guest
Rekla sam ti , traže te državu rođenja i to je SRH sto dokažeš dokumentima.dudette wrote:kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Ovo da ti negdje moraš dokazivati da si ti jugoslavenska državljanka bila pričaj nekom drugom, evo gnjecu na primjer.
2015-08-15
jastreb wrote:Zato kažem kako se uzme.kaja wrote:Pusti wikipedije, pogledaj si dokumente.jastreb wrote:Kako se uzme. Da sam neka poznata ličnost u Wikipediji bi pisalo Rijeka,SFRJ. Isto kao što za Broza piše da je rođen u Austrougarskoj,ili za Fabijana Šovagovića da je rođen u Kraljevini SHS.kaja wrote:Gdje si se ti rodio, u Jugoslaviji?jastreb wrote:Ma dobro o kakvim glupostima vi ovdje raspravljate???
Na svim formularima u Hrvatskoj (u inozemstvu ih nisam ispunjavao) za državu rođenja pišem RH.
Iako znamo da Hrvatska u vrijeme mog rođenja nije bila međunarodno priznata.
Isto tako u Hrvatskoj za nekog Miladina Krsmanovića piše se da mu je država rođenja Crna Gora,iako ni ona nije bila međunarodno priznata.
U Hrvatskoj se mjesto rođenja osobe piše prema sadašnjem stanju.
Ako je u pitanju Priština,onda je država rođenja Kosovo,ako je u pitanju Barcelona,onda je u pitanju Španjolska,a ne Katalonija,bez obzira hoće li katalonija nekada i postati nezavisna.
Da, narocito bi dobio Domovnicu 1990.-ih da si za drzavu rodjenja napisao SFRJ.
Guest- Guest
dudette wrote:Gnječ wrote:kaja wrote:Juga je bila federacija, državljanstvo je bilo jugoslavensko ali svima je mjesto rođenja republika Hrvatska ili Srbija ili Slovenija ...
USA je federacija, državljanstvo je bilo USA ali svima je mjesto rođenja Texas ili North Karolajna ili Alaska ...
Dakle nitko se nije rodio u USA.
Guest- Guest
kaja wrote:Rekla sam ti , traže te državu rođenja i to je SRH sto dokažeš dokumentima.dudette wrote:kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Ovo da ti negdje moraš dokazivati da si ti jugoslavenska državljanka bila pričaj nekom drugom, evo gnjecu na primjer.
Gle, ja ne zivim u Hrvatskoj. Pokusaj se malo odmaknuti od tvog micro svijeta.
Guest- Guest
Da vam objasnim neke stvari iz osobnog iskustva:
Nakon Ustava iz 1974 svi smo imali republičko državljanstvo.
Kad sam se doselio u Sloveniju nakon kraćeg vremena sam si sva
dokumenta iz Hercegovine "preselio" u SLO, a znate kako?
Najprije sam se morao odreći BiH državljanstva.
Predpoistavljam da ne znate kako to izgleda, pa ću vam reći da se radi
o jednom pečatu veličine 1/2 A4 formata, u kojeg se upisuje da se odričem BiH državljanstva i to je to...
Radi se o ispisu iz bh državljanstva...U suprotnom ne bih mogao dokumenta premjestiti u Ljubljanu.
Nakon toga sam dobio slovensko državljanstvo i sve osobne dokumente tu preselio...
o jednom pečatu veličine 1/2 A4 formata, u kojeg se upisuje da se odričem BiH državljanstva i to je to...
Radi se o ispisu iz bh državljanstva...U suprotnom ne bih mogao dokumenta premjestiti u Ljubljanu.
Nakon toga sam dobio slovensko državljanstvo i sve osobne dokumente tu preselio...
Last edited by Eroo on 13/11/2016, 12:27; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
dudette wrote:kaja wrote:Rekla sam ti , traže te državu rođenja i to je SRH sto dokažeš dokumentima.dudette wrote:kaja wrote:Netočno. Naime nitko te ne pita državljanstvo po rođenju nego mjesto rođenja, grad , drzava /republika . Tako da je to u mom slučaju a ajmo reci u tvom Zagreb , SRH . Ne SFRJ.dudette wrote:Do ustanovljenja Republike Hrvatske svima koji su rodjeni prije toga drzavljanstvo po rodjenju je jugoslavensko. Trenutno drzavljanstvo hrvatsko.
Gle, ja ne zivim u Hrvatskoj. Pokusaj se malo odmaknuti od tvog micro svijeta.
I ne dokazujem nikome nista. Zna se kad je ustanovljena Republika Hrvatska. Svi rodjeni prije toga, rodjeni su u SFRJ. Strance boli kurac hoce li njihovo pitanje na formularu povrijediti necije nacionalne osjecaje.
Guest- Guest
Eroo wrote:Da vam objasnim neke stvari iz osobnog iskustva:
I tako i tebi kamijon protutnjao ispred nosa. Brmmm, brmmm, brmmm...
Guest- Guest
U neku ruku imaš pravo. JMBG ti je bio jedan od znakova državljanstva. Npr.ako ti je 7. broj po redu u JMBG-u bio broj 3,onda si bio hrvatski državljanin. Postojale su i različite osobne karte. Bosanci su tako imali onu malu crvenu knjižicu,a mi u SRH plastificiranu legitimaciju.Eroo wrote:Da vam objasnim neke stvari iz osobnog iskustva:
No pasoše smo imali svi iste.
2014-04-22
To kad si familiju selila? Je li bio FAP?dudette wrote:Eroo wrote:Da vam objasnim neke stvari iz osobnog iskustva:
I tako i tebi kamijon protutnjao ispred nosa. Brmmm, brmmm, brmmm...
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
Gnječ wrote:dudette wrote:Gnječ wrote:kaja wrote:Juga je bila federacija, državljanstvo je bilo jugoslavensko ali svima je mjesto rođenja republika Hrvatska ili Srbija ili Slovenija ...
USA je federacija, državljanstvo je bilo USA ali svima je mjesto rođenja Texas ili North Karolajna ili Alaska ...
Dakle nitko se nije rodio u USA.
Vis kako to pravnica lijepo objasni.
Guest- Guest
Page 12 of 33 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33
Similar topics
» Poludjeli Informer:Evropo jebo vas Haradinaj
» Dodik bi Veliku Srbiju
» Srbiju čeka preduzetnički bum
» Užas: Vucić uspostavio Veliku Srbiju
» PUTIN I TRAMP PRAVE VELIKU SRBIJU ZA PET GODINA
» Dodik bi Veliku Srbiju
» Srbiju čeka preduzetnički bum