Srbiju čeka preduzetnički bum
Page 1 of 1
Srbiju čeka preduzetnički bum
Evo kada Srbiju čeka preduzetnički bum
Ministar privrede Željko Sertić poručio je da će 2016. godina biti proglašena godinom preduzetništva i da će vlada doneti još zakona koji će olakšati poslovanje
Izvor: Tanjug četvrtak, 12.11.2015. | 10:47
ako je istakao ministar poslovanje će se olakšati pre svega malim i srednjim preduzećima.
Sertić je na četvrtom Beogradskom investicionom forumu "Belgrade Venture Forum" rekao da mala i srednja preduzeća nisu dovoljno razvijena i da je cilj da im se pomogne da lakše dođu do finansiranja.
On je pozvao i prisutne investitore da učestvuju u programima vlade i daju svoj doprinos u okretanju Srbije ka preduzetništvu.
"Malim preduzećima koja imaju perspektivu, svi ćete moći na neki način da pomognete, a vlada i Ministarstvo privrede biće uvek i uz vas. Pomoći će vam da svoje kompanije učinite snažnijim i da zaradite više novca jer će tako i država biti jača", rekao je Sertić.
Ministar je podsetio da je vlada ove godine ušla u teške reforme, i ocenio da je veoma dobro što se nastavlja sa procesom privatizacije, i da će sve to omogućiti bolje poslovno okruženje.
On je rekao da je nastojanje vlade da sve kompanije nauče da posluju na tržišnim osnovama.
Ministar privrede Željko Sertić poručio je da će 2016. godina biti proglašena godinom preduzetništva i da će vlada doneti još zakona koji će olakšati poslovanje
Izvor: Tanjug četvrtak, 12.11.2015. | 10:47
ako je istakao ministar poslovanje će se olakšati pre svega malim i srednjim preduzećima.
Sertić je na četvrtom Beogradskom investicionom forumu "Belgrade Venture Forum" rekao da mala i srednja preduzeća nisu dovoljno razvijena i da je cilj da im se pomogne da lakše dođu do finansiranja.
On je pozvao i prisutne investitore da učestvuju u programima vlade i daju svoj doprinos u okretanju Srbije ka preduzetništvu.
"Malim preduzećima koja imaju perspektivu, svi ćete moći na neki način da pomognete, a vlada i Ministarstvo privrede biće uvek i uz vas. Pomoći će vam da svoje kompanije učinite snažnijim i da zaradite više novca jer će tako i država biti jača", rekao je Sertić.
Ministar je podsetio da je vlada ove godine ušla u teške reforme, i ocenio da je veoma dobro što se nastavlja sa procesom privatizacije, i da će sve to omogućiti bolje poslovno okruženje.
On je rekao da je nastojanje vlade da sve kompanije nauče da posluju na tržišnim osnovama.
Guest- Guest
Re: Srbiju čeka preduzetnički bum
Najveću prosječnu neto plaću u regiji i dalje imaju zaposleni u Sloveniji i ona je u januaru 2015. godine iznosila 1.002,85 eura. To je ujedno i jedina prosječna plaća zaposlenih koja prelazi hiljadu eura u državama regije, javlja Anadolija.
Istovremeno, prosječna plaća isplaćena u Hrvatskoj istog mjeseca iznosila je 742 eura, u Crnoj Gori je iznosila 482 eura, Bosni i Hercegovini 423 eura, Makedoniji 357 eura, a najmanje u Srbiji - 326 eura.
Istovremeno, prosječna plaća isplaćena u Hrvatskoj istog mjeseca iznosila je 742 eura, u Crnoj Gori je iznosila 482 eura, Bosni i Hercegovini 423 eura, Makedoniji 357 eura, a najmanje u Srbiji - 326 eura.
Guest- Guest
Ali zato naš premier donira 5 miliona evra Srebrenici.zgdosada wrote:Najveću prosječnu neto plaću u regiji i dalje imaju zaposleni u Sloveniji i ona je u januaru 2015. godine iznosila 1.002,85 eura. To je ujedno i jedina prosječna plaća zaposlenih koja prelazi hiljadu eura u državama regije, javlja Anadolija.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
2014-04-19
nož, žica, pet milja evricadzango wrote:Ali zato naš premier donira 5 miliona evra Srebrenici.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Mi smo imali več barem 3 ili 4 takva buma. I na kraju kurac.
Guest- Guest
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
ako ne pomaknu mase ka radu, ka šansi i zaradi,
makar za neki procenat ne zaustave
odlazak mladih na zapad, van srbije, nestacemo !
e sad, da li je bitniji srpski naord kao celina, njegov
bioloski opstanak, ili " biznis grupacija " za expres bogacanje,
na svetskom nivou, neka proceni vlast, odnosno sam vučić.
narod mu veruje, veruju mu oni koji najmanje imaju, veruju
da ce izmeniti ekonomsku sliku srbije, on je i doktorirao nesto
oko finansija, pa neka izvoli. narod je spreman za promene,
a da li je on i da li su oni spremni.
makar za neki procenat ne zaustave
odlazak mladih na zapad, van srbije, nestacemo !
e sad, da li je bitniji srpski naord kao celina, njegov
bioloski opstanak, ili " biznis grupacija " za expres bogacanje,
na svetskom nivou, neka proceni vlast, odnosno sam vučić.
narod mu veruje, veruju mu oni koji najmanje imaju, veruju
da ce izmeniti ekonomsku sliku srbije, on je i doktorirao nesto
oko finansija, pa neka izvoli. narod je spreman za promene,
a da li je on i da li su oni spremni.
Guest- Guest
ne znam samo ciji je aerodrom bolje snabdeven, vas ili nas.
ko se brze prazni, srbija ili hrvatska.
Guest- Guest
svaka budala ima svoje veselje, mene nimalo ne veseli što imamo dvaput veći standard od vas jer vi niste netko s kim se uopće želimo uspoređivati... kontaš.pizzon wrote:ne znam samo ciji je aerodrom bolje snabdeven, vas ili nas.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Kako cunami na Jadranu? Srećom mi nemamo more.udba wrote:vi ste imali i cunami
2014-04-19
Znam ja Srbija. I što će ti aerodrom kada nemaš za autobusnu kartu ?pizzon wrote:ne znam samo ciji je aerodrom bolje snabdeven, vas ili nas.
Guest- Guest
Oprosti za trolejbus ili kako se zove već ono 300 godina staro govno koje koristite za javi prijevoz.
Guest- Guest
A ti se samo opiri šljivi nije problem pričekati još malo. A neće dugo.
Guest- Guest
Ima i tramvaj i trolebus i autobus. Nije to kao u tvom selu da dva busa vrte krug ceo dan.zgdosada wrote:Oprosti za trolejbus ili kako se zove već ono 300 godina staro govno koje koristite za javi prijevoz.
2014-04-19
dzango wrote:Ima i tramvaj i trolebus i autobus. Nije to kao u tvom selu da dva busa vrte krug ceo dan.zgdosada wrote:Oprosti za trolejbus ili kako se zove već ono 300 godina staro govno koje koristite za javi prijevoz.
Znam je dobro kako izgledao Beogradski javni prijevoz. Nije za hvaliti se. Kod nas svinje voze u boljim uvjetima. Prvo. Drugo dobro imaš sve opcije jer sa 300 € u avionu se nećeš voziti.
Guest- Guest
Kod nas po selima ne voze svinje u javnom prevozu. Karte mogu da se kupe i jeftinije od 300 evra.zgdosada wrote:dzango wrote:Ima i tramvaj i trolebus i autobus. Nije to kao u tvom selu da dva busa vrte krug ceo dan.zgdosada wrote:Oprosti za trolejbus ili kako se zove već ono 300 godina staro govno koje koristite za javi prijevoz.
Znam je dobro kako izgledao Beogradski javni prijevoz. Nije za hvaliti se. Kod nas svinje voze u boljim uvjetima. Prvo. Drugo dobro imaš sve opcije jer sa 300 € u avionu se nećeš voziti.
2014-04-19
Similar topics
» Poludjeli Informer:Trampe sta se ceka,ajmo radit Veliku Srbiju
» Putinov savjetnik zaledio Srbiju!Srbi ceka vas okupacija...osim ako udjete u EU
» SRBI SU VREĆA SMEĆA, ČEKA IH KAZNA ZA ZLOČINE NA KOSOVU! Američki KONGRESMEN prostački vređao Srbiju i preti
» Čović Naše zalaganje za EU ima cijenu, ako treba da čeka NEKA DUGO ČEKA
» Bijes preplavio Srbiju zbog rudnika litija.Danas ce blokirat cijelu Srbiju.Spominje se i rat
» Putinov savjetnik zaledio Srbiju!Srbi ceka vas okupacija...osim ako udjete u EU
» SRBI SU VREĆA SMEĆA, ČEKA IH KAZNA ZA ZLOČINE NA KOSOVU! Američki KONGRESMEN prostački vređao Srbiju i preti
» Čović Naše zalaganje za EU ima cijenu, ako treba da čeka NEKA DUGO ČEKA
» Bijes preplavio Srbiju zbog rudnika litija.Danas ce blokirat cijelu Srbiju.Spominje se i rat
Page 1 of 1