juesej izbori - praćenje rezultata
Page 7 of 49
Page 7 of 49 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 49
Re: juesej izbori - praćenje rezultata
pa velim ako budu kemijali s rezultatima ne bi čudilo da bude svega.... mislim da je čak trump i pozvao svoje birače i predstavnike u odborima da se odupru pod svaku cijenu takvim možebitnim pokušajimakic wrote:moglo bi bit puškarenja, mislim da ova nikad veća napetost unutar jemerike nije bezazlena..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
red wolf wrote:Pobijedit će, ali biti će tijesno. Elektori će presuditi.deda wrote:ja ću biti stvarno tužan ako Hilary ne pobijedi
zeko ti si idiot
elektori ne presuđuju ništa...
elektorski glasovi iz svake države AUTOMATSKI idu onom tko je imao više glasova u toj državi, makar i jedan glas...
Zamisli da se pobiju između sebe .....a najjača vojna sila na planeti .....auuuuuuuumichaellcmacha wrote:pa velim ako budu kemijali s rezultatima ne bi čudilo da bude svega.... mislim da je čak trump i pozvao svoje birače i predstavnike u odborima da se odupru pod svaku cijenu takvim možebitnim pokušajimakic wrote:moglo bi bit puškarenja, mislim da ova nikad veća napetost unutar jemerike nije bezazlena..
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ma stvarno?...@Marcelluse, novinaru, nekom kandidatu za predsjednika SAD-a ne znači ništa što je dibio više glasova na izborima, ako mu je broj elektorskih glasova manji. On u tom slučaju nije predsjednik.marcellus wrote:red wolf wrote:Pobijedit će, ali biti će tijesno. Elektori će presuditi.deda wrote:ja ću biti stvarno tužan ako Hilary ne pobijedi
zeko ti si idiot
Last edited by red wolf on Tue 8 Nov - 14:34; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ma stvarno?...marcellus wrote:red wolf wrote:Pobijedit će, ali biti će tijesno. Elektori će presuditi.deda wrote:ja ću biti stvarno tužan ako Hilary ne pobijedi
zeko ti si idiot
najozbiljnije. Elektorski glasovi idu onom tko je odnio većinu u toj državi, elektori ne mogu glasati po svom nahođenju. Elektorski koledž nije mjesto, nego proces.
tko god se kladio na izbore nije mu svejedno hoće li izgubiti
Guest- Guest
https://www.archives.gov/federal-register/electoral-college/electors.html#restrictions
Onak kandidat koji dobije više elektorskih glasova je predsjenik SAD-a, čak i ako je dobio manje glasova na izborima od svog protukandidata. Ti kao cijenjeni novinar bi to trebao valjda znati?marcellus wrote:red wolf wrote:Ma stvarno?...marcellus wrote:red wolf wrote:Pobijedit će, ali biti će tijesno. Elektori će presuditi.deda wrote:ja ću biti stvarno tužan ako Hilary ne pobijedi
zeko ti si idiot
najozbiljnije. Elektorski glasovi idu onom tko je odnio većinu u toj državi, elektori ne mogu glasati po svom nahođenju. Elektorski koledž nije mjesto, nego proces.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Onak kandidat koji dobije više elektorskih glasova je predsjenik SAD-a, čak i ako je dobio manje glasova na izborima od svog protukandidata. Ti kao cijenjeni novinar bi to trebao valjda znati?marcellus wrote:red wolf wrote:Ma stvarno?...marcellus wrote:red wolf wrote:
Pobijedit će, ali biti će tijesno. Elektori će presuditi.
zeko ti si idiot
da, ali ELEKTORI ne odlučuju ni o čemu...
da si pratio temu znao bi da elektorski glasovi svake države idu pobjedniku u toj državi, i točno što kome treba...
red wolf wrote:Onak kandidat koji dobije više elektorskih glasova je predsjenik SAD-a, čak i ako je dobio manje glasova na izborima od svog protukandidata. Ti kao cijenjeni novinar bi to trebao valjda znati?
districti su bitniji od stanovništva..
Legal Requirements or Pledgesmarcellus wrote:https://www.archives.gov/federal-register/electoral-college/electors.html#restrictions
Electors in these States are bound by State Law or by pledges to cast their vote for a specific candidate
- mogu prekršiti svoju zakletvu, čak odluku o tome tko će biti predsjednik mogu prebaciti na neko drugo tijelo, mislim da se zove kuća predstavnika ili tako nešt
Guest- Guest
Američki izborni sustav nije neposredni, već posredni...Dakle, tko skupi više elektorskih glasova taj pobjeđuje.marcellus wrote:red wolf wrote:Onak kandidat koji dobije više elektorskih glasova je predsjenik SAD-a, čak i ako je dobio manje glasova na izborima od svog protukandidata. Ti kao cijenjeni novinar bi to trebao valjda znati?marcellus wrote:red wolf wrote:Ma stvarno?...marcellus wrote:
zeko ti si idiot
da, ali ELEKTORI ne odlučuju ni o čemu...
red wolf-
2016-02-10
Trolam što?...Gore je dobio više glasova građana na izborima ( petsto tisuća mislim ), ali je skupio manje elektorskih glasova i izgubio izbore od Busha...Tko trola?dva brata wrote:lik vas trola
Last edited by red wolf on Tue 8 Nov - 14:42; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
tko? marcelus ili ezekiel?dva brata wrote:lik vas trola
Guest- Guest
Dovoljno je da se upoznaš s izbornim procesom u SAD-u i sve će ti biti jasno. Nije nešto teško. Dobro, treba malo razmišljati o tome.deda wrote:meni se čini da obojica
red wolf-
2016-02-10
boli me briga, mene samo zanima koliko će me ti izbori koštatired wolf wrote:Dovoljno je da se upoznaš s izbornim procesom u SAD-u i sve će ti biti jasno. Nije nešto teško. Dobro, treba malo razmišljati o tome.deda wrote:meni se čini da obojica
ako pobjedi Hilary, burza ide gore, ako pobjedi Trump bit će panika i padaju cijene
Guest- Guest
deda wrote:Legal Requirements or Pledgesmarcellus wrote:https://www.archives.gov/federal-register/electoral-college/electors.html#restrictions
Electors in these States are bound by State Law or by pledges to cast their vote for a specific candidate
- mogu prekršiti svoju zakletvu, čak odluku o tome tko će biti predsjednik mogu prebaciti na neko drugo tijelo, mislim da se zove kuća predstavnika ili tako nešt
da, piše u mom uvodnom tekstu, ako trump i hilari imaju po 269 odlučuje kongres (republikanci imaju većinu)
kvaka je da su elektori kao prvo svi redom iz stranke koja je osvojila državu, dakle ako su demokrati 29 demokrata iz floride npr. ide u washington glasati za demokrate, to su prokušani stranački dužnosnici i sigurno neće glasati za protivničku stranku. Drugo, zakon (države, ne federacije) u svih 50 država (lmaš linkove) ih obvezuje glasati sukladno rezultatima izbora u danoj državi.
Dvije države imaju podijeljen elektorat na dva, odnosno tri okruga (maine i ne znam napamet koja je druga)
Similar topics
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» DEUR: Predsjednica se uključuje u praćenje slučaja Šantić!
» U HDZ-u je zavladao šok nakon rezultata
» PREDVIDJANJA REZULTATA IZBORA
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» DEUR: Predsjednica se uključuje u praćenje slučaja Šantić!
» U HDZ-u je zavladao šok nakon rezultata
» PREDVIDJANJA REZULTATA IZBORA
Page 7 of 49