Dalićka neoliberalka
Page 11 of 11
Page 11 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Re: Dalićka neoliberalka
znam, ali po pričanju ove i drugih koji su pokrenuli posao u Irskoj, tamo te država ne 'udavi u kolijevci', ne uzima ti nikakav porez i namet, sve dok ti prihodi ne prijeđu određeni iznos, tj. dok se posao ne učvrsti i ne počneš stvarno solidno zarađivatiaben wrote:thats how they get ya:)Neve wrote: i svoje podatke predati u neki office u svojoj municipality :O
ali onda moraš prijaviti i plaćati porez, jer ako ne, onda ključ u bravu i kazna, mislim da čak nekoliko godina ne smiješ pokrenuti neki drugi posao, nisam sigurna :/
neva- Posts : 4367
2014-04-12
možda je, ako znaš masiratideda sindikalac wrote:pružanje masaže u stanu je isto dobra ideja za lak biznis i dobru lovu
2014-04-12
pa u privatnom stanu u gradu valjda možeš raditi samo nešto što nije preglasno i na što ne dolazi mnoštvo ljudi, jer bi to moglo smetati drugim stanarima pa bi se žaliliaben wrote:i ovo me razočaralo,Neve wrote: i zatražiti od susjeda da joj potpišu kako nemaju ništa protiv da joj dolaze mame s bebama
zamisli ti, dolazit će joj mame s bebama i ona moro skupljati potpise, a ako joj je susjed šporki hipik ki imo puno prijateljov ki ne rodu nego se samo po celi dun besplatno jogiraju un ne moro skupljati potpisi.
ne znam za Irsku, ali u UK se npr. jako pazi da susjed susjedu ne smeta i ne uznemirava ga bukom ili nečim drugim
tamo te gradska vlast može prisiliti da npr. urediš i počistiš svoje privatno dvorište, ako se susjedi požale da ti je neuredno, a njima to smeta
2014-04-12
ne zun kako su porezi kod njih, ali kod nos nisu veliki, stotinjak kun misečno i minimalno 900 kun za socijalističko zdravstvo i mirovine.Neve wrote:znam, ali po pričanju ove i drugih koji su pokrenuli posao u Irskoj, tamo te država ne 'udavi u kolijevci', ne uzima ti nikakav porez i namet, sve dok ti prihodi ne prijeđu određeni iznos, tj. dok se posao ne učvrsti i ne počneš stvarno solidno zarađivatiaben wrote:thats how they get ya:)Neve wrote: i svoje podatke predati u neki office u svojoj municipality :O
ali onda moraš prijaviti i plaćati porez, jer ako ne, onda ključ u bravu i kazna, mislim da čak nekoliko godina ne smiješ pokrenuti neki drugi posao, nisam sigurna :/
nas ubijaju s vezanim obrtima, certifikatima, minimalnim tehničkin uvjetima, minimalcem ako imaš zaposlene i slično. a slobodoljubive ljude još ubijaju i sa obaveznim članstvon u komori, porezom na ime obrta, fisklanim računima di moroš upisati minutu i sekundu izdavanja, nemogućnošću da zalediš poslovanje, oznake na sjedištu moraju biti od određenog izdavača i konstantnim minusom u poreznoj, uvik si dužan bar dvi lipe.
2014-04-16
Neve wrote:u UK se npr. jako pazi da susjed susjedu ne smeta i ne uznemirava ga bukom ili nečim drugim
tamo te gradska vlast može prisiliti da npr. urediš i počistiš svoje privatno dvorište, ako se susjedi požale da ti je neuredno, a njima to smeta
fašisti
Guest- Guest
Neve wrote:pa u privatnom stanu u gradu valjda možeš raditi samo nešto što nije preglasno i na što ne dolazi mnoštvo ljudi, jer bi to moglo smetati drugim stanarima pa bi se žaliliaben wrote:i ovo me razočaralo,Neve wrote: i zatražiti od susjeda da joj potpišu kako nemaju ništa protiv da joj dolaze mame s bebama
zamisli ti, dolazit će joj mame s bebama i ona moro skupljati potpise, a ako joj je susjed šporki hipik ki imo puno prijateljov ki ne rodu nego se samo po celi dun besplatno jogiraju un ne moro skupljati potpisi.
ne znam za Irsku, ali
postoji popis djelatnosti ke su dopušćene, a zabranjeno je sve ča ni dopušćeno:)
u UK se npr. jako pazi da susjed susjedu ne smeta i ne uznemirava ga bukom ili nečim drugim
fašisti
2014-04-16
Page 11 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Dalićka priča vic o Agrokoru
» Dalićka podnosi ostavku?
» Dalićka Santo Subito
» Dalićka i Marić uvode Euro
» Ramo i Dalićka uriniraju po naciji
» Dalićka podnosi ostavku?
» Dalićka Santo Subito
» Dalićka i Marić uvode Euro