Bunjevci neće da budu Hrvati!
Page 13 of 19
Page 13 of 19 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19
Re: Bunjevci neće da budu Hrvati!
Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.maggie13 wrote:ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.dzango wrote:Ne misliš valjda na našeg admina.maggie13 wrote:Misliš, kao što hrvatski Srbi vole pravoslavne Hrvate..ma, ne vjerujem-..dzango wrote:
Već ti rekoh, neka bude i Eskim ako hoće. Inače se neki izjašnjavaju kao Bunjevci a neki kao Hrvati. I mrze se međusobno više nego sa svima ostalima. Slična stvar je i sa Vlasima i Rumunima. Glavno je da im niko ne brani da budu šta hoće.
Ja ne negiram pravoslavne Hrvate. Eno živog primera na forumu.
tko, crveni? ma nije on vjernik..on je Jugosloven..
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
svaki dan vježbaš-max123 wrote:"umjetnost rata(ratovanja)"...:)maggie13 wrote:sun tzu mi je omiljenmax123 wrote:neprijatelja triba uvik s njegovim oruzjem tuc.stara kineska...maggie13 wrote:
ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.
2014-04-12
svaki dan.triba uvik bit spreman.stara Horvatska..;)maggie13 wrote:
svaki dan vježbaš-
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.maggie13 wrote:ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.dzango wrote:Ne misliš valjda na našeg admina.maggie13 wrote:
Misliš, kao što hrvatski Srbi vole pravoslavne Hrvate..ma, ne vjerujem-..
uvijek nas zezne "pusti me stat" pristup..max123 wrote:svaki dan.triba uvik bit spreman.stara Horvatska..;)maggie13 wrote:
svaki dan vježbaš-
2014-04-12
Ne sumnjam, blagoglagoljiv si..makar nisam na to mislila..dzango wrote:Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.maggie13 wrote:ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.dzango wrote:
Ne misliš valjda na našeg admina.
2014-04-12
Nije baš bilo do jezika, ali nema veze. Jedini ko je ubeđivap Bunjevce u bilo šta, je komunistička partija.maggie13 wrote:Ne sumnjam, blagoglagoljiv si..makar nisam na to mislila..dzango wrote:Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.maggie13 wrote:
ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.
nitko njih nije "ubedjivao".ali su nazalostneki bunjevacki Hrvati iz straha podklekli svetosavskom fasizmu.naravno,ima tu i drugih razloga,mjesani brakovi,asimilacija podneblja itd i tako duze.ali daleko najveci razlog je neprijateljsko okruzenje i neopisiva mrznja na sve Hrvatsko..dzango wrote:maggie13 wrote:dzango wrote:maggie13 wrote:dzango wrote:
2015-10-28
Sve je oko jezika, evo si sad i bunjevački izmislio..dzango wrote:Nije baš bilo do jezika, ali nema veze. Jedini ko je ubeđivap Bunjevce u bilo šta, je komunistička partija.maggie13 wrote:Ne sumnjam, blagoglagoljiv si..makar nisam na to mislila..dzango wrote:Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:
Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.
da, iznimno toplo i tolerantno okruženje..knjige na ćirilici, i tako..
2014-04-12
Sta briga Hrvate za Bunjevce kad je tu Crvenkasti.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
bunjevci su IKAVCI,kao i daleko najveci dio etnickih Hrvata.ajd da su dubrovcani odlucili biti nesto drugo,ali IKAVAC da posumnja da nije Hrvat,to je u biti nemoguca misija.pa kad dodas jos da su katolici,nose imena,stipe,ante,jozo,...sto drugo mozes biti nego Hrvat!?maggie13 wrote:
Sve je oko jezika, evo si sad i bunjevački izmislio..
2015-10-28
ljudi ovog coeka moramo zaustavit, pojeba nam sve hrvaticedzango wrote:Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..dzango wrote:Slažem se. Ukidanje komunističke rerpresije nad Bunjevcima i povodom njihovih nacionalnih osećaja, stvarno nije u redu. I slobodno izražavanje nacionalnih osećanja u Srbiji stvarno nije u redu. Treba opet da bude kao u doba komunizma ili u doba NDH. Njabolje bi bilo da uvezemo od vas istoričare Tuđmanovog kalibra, na primer Hasanbegovića, koji bi Bunjevcima objasnili ko su i šta su- I da sve opet bude na liniji komunističke partije, kao u Hrvatskoj.maggie13 wrote:ne,mislim na neke Srbe koji bi da se Bunjevci ne drže Hrvatima i potiču njihovu naprednu različitost te samoproglašavanje samo Bunjevcima, s negiranjem hrvatstva, dok u isto vrijeme sami negiraju postojanje pravoslavnih Hrvata, štoviše iskazuju određeni bijes i agresiju protiv te ideje i mogućnosti.dzango wrote:
Ne misliš valjda na našeg admina.
2014-04-19
max123 wrote:
nitko njih nije "ubedjivao".ali su nazalostneki bunjevacki Hrvati iz straha podklekli svetosavskom fasizmu.naravno,ima tu i drugih razloga,mjesani brakovi,asimilacija podneblja itd i tako duze.ali daleko najveci razlog je neprijateljsko okruzenje i neopisiva mrznja na sve Hrvatsko..
Fašizam je valjda kada ti daju da budeš šta hoćeš i niko te ne pita, A demokratija su NDH i komunistička Jugoslavija gde su im branili da budu šta hoće i terali ih da budu Hrvai.
Ja sam protiv toga da se neko ponišava i tera da bude Hrvat ili Šiptar. Neka bude čovek i neka bude šta on hoće. Dosta je bilo ponižavanja tih ljudi.
Dobar je taj bunjevački jezik, ne kažem. Ali nisam ga ja izmislio. Bolje knjige na ćirilici nego razbijene table, Tompson i ostala sranja na latinici.maggie13 wrote:Sve je oko jezika, evo si sad i bunjevački izmislio..dzango wrote:Nije baš bilo do jezika, ali nema veze. Jedini ko je ubeđivap Bunjevce u bilo šta, je komunistička partija.maggie13 wrote:Ne sumnjam, blagoglagoljiv si..makar nisam na to mislila..dzango wrote:Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.maggie13 wrote:
Sad se praviš fin, kakvi istoričari, kakvi bakrači..imate vi u praksi provjeren sistem političko-nacionalnog uvjerevanja..
kao sto samo ime kaze,-U-krajinci, mogu biti samo Horvati.em imaju krajinu,em veliko U,em koriste po koji ikavizam.jos kad dodamo da je velika "BILA HORVATSKA" poklapala podrucije dan.ukrajne,nema dileme ca su i ciji su..Eva wrote:A Ukrajinci? Kaj su oni?
2015-10-28
Pa da logično. Jedino su Ukrajinke Zlovenke, to zbog veselosti.max123 wrote:kao sto samo ime kaze,-U-krajinci, mogu biti samo Horvati.em imaju krajinu,em veliko U,em koriste po koji ikavizam.jos kad dodamo da je velika "BILA HORVATSKA" poklapala podrucije dan.ukrajne,nema dileme ca su i ciji su..Eva wrote:A Ukrajinci? Kaj su oni?
Guest- Guest
tako mlada a vec slovenka.jel se kaze jos tako..:)Eva wrote:
Pa da logično. Jedino su Ukrajinke Zlovenke, to zbog veselosti.
2015-10-28
Da, ali kaže naš prijatelj Ero da ti nije smiješno i da to govore samo Bosanci.max123 wrote:tako mlada a vec slovenka.jel se kaze jos tako..:)Eva wrote:
Pa da logično. Jedino su Ukrajinke Zlovenke, to zbog veselosti.
Guest- Guest
To je sića, slažem se..zašto table, pjesme, dvopismena, kad se može fino palit, granatirat, malo i ubijat..dzango wrote:Dobar je taj bunjevački jezik, ne kažem. Ali nisam ga ja izmislio. Bolje knjige na ćirilici nego razbijene table, Tompson i ostala sranja na latinici.maggie13 wrote:Sve je oko jezika, evo si sad i bunjevački izmislio..dzango wrote:Nije baš bilo do jezika, ali nema veze. Jedini ko je ubeđivap Bunjevce u bilo šta, je komunistička partija.maggie13 wrote:Ne sumnjam, blagoglagoljiv si..makar nisam na to mislila..dzango wrote:
Ja sam lično ubeđivao jednu Bunjevku. I dobro mi je išlo.
2014-04-12
moj zemo ima zasigurno dobar razlog za svoju spiku.eh,te opustene slovenke...Eva wrote:
Da, ali kaže naš prijatelj Ero da ti nije smiješno i da to govore samo Bosanci.
2015-10-28
Page 13 of 19 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19
Similar topics
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
Page 13 of 19