detaljne poruke iz svemira
Page 4 of 20
Page 4 of 20 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20
Re: detaljne poruke iz svemira
haso :Dveber wrote:ja?maggie13 wrote:S kim se sad sastao? :D
s nikim. cekam elijene
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
lazu...maggie13 wrote:meni su rekli da se ne javljam ni po koju cijenu ;Pveber wrote:je, vele da se javis veberu pod hitnomaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
:D
2014-12-30
ja kontam da mu se mi forumasi stavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajnimaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
kak mos za nekog reci da laze, to je tako gruboveber wrote:lazu...maggie13 wrote:meni su rekli da se ne javljam ni po koju cijenu ;Pveber wrote:je, vele da se javis veberu pod hitnomaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
2014-12-30
a tko će nas braniti, kad oni vide kog mi branimo.... :)))) još ako su curasti.... ne da bi najebali....Leviathan2 wrote:ja kontam da mu se mi forumasi stavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajnimaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
2015-08-08
bogomdani wrote:ehhhh..ovjekovjeceno na vise medija...Brain32 wrote:E to je primjer odličnog klasikadeda ilerminatus wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Forbidden_Planet
vrhunski film..
inace ova prelijepa glumica umrla 2011...RIP...
i ovaj je dobar
https://en.wikipedia.org/wiki/One_Million_Years_B.C.
Guest- Guest
mozda, ali istinito...Leviathan2 wrote:kak mos za nekog reci da laze, to je tako gruboveber wrote:lazu...maggie13 wrote:meni su rekli da se ne javljam ni po koju cijenu ;Pveber wrote:je, vele da se javis veberu pod hitnomaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
2014-12-30
jeste..nedavno pogledao i ovaj...sto ti je novi planet za zivot u susjedstvu,..nedavno i remake snimljen..deda ilerminatus wrote:bogomdani wrote:ehhhh..ovjekovjeceno na vise medija...Brain32 wrote:E to je primjer odličnog klasikadeda ilerminatus wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Forbidden_Planet
vrhunski film..
inace ova prelijepa glumica umrla 2011...RIP...
i ovaj je dobar
https://en.wikipedia.org/wiki/One_Million_Years_B.C.
http://www.imdb.com/title/tt0044207/
Guest- Guest
jbte, to nisam razmotrio, al recimo da im zaprijetimo da im budemo poslali bosance na privremeni rad :)michaellcmacha wrote:a tko će nas braniti, kad oni vide kog mi branimo.... :)))) još ako su curasti.... ne da bi najebali....Leviathan2 wrote:ja kontam da mu se mi forumasi stavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajnimaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
iskrcavaju se na novi planet a u pozadini 2 piramide...
Guest- Guest
napravimo zid zastite oko brata longija :DLeviathan2 wrote:ja kontam da mu se mi forumasi nsstavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajnimaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
2014-04-12
živi zid i molimo boga da ne pošalju interventnu.... onu hanžekovićevu...maggie13 wrote:napravimo zid zastite oko brata longija :DLeviathan2 wrote:ja kontam da mu se mi forumasi nsstavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajnimaggie13 wrote:Imaju li kakvu poruku za forumase? :-o
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:to što tvrdiš (konačni ishod u vidu kraja vremena i prostora) nije i ne može biti nepobitna tvrdnja... sam početak proizlazi iz teorije koja se zasniva na gravitacijskoj singularnosti , koji je sam po sebi apstraktan, ali drugog matematičkog koncepta nema s kojim bi uobličavali i pretpostavljali širenje unatrag a onda iz tih rezultata donijeli zaključak o početku početaka.... jedino što je nepobitno, to je da svaki put kad pogledamo u udaljene točke svemira, pogledali smo u prošlost istog a ne u budućnost i to samo i jedino iz našeg djelokruga percepcije u kojeg smo ugradili striktno naše mjerne jedinice za vrijeme.... meni su nekako bliža stajališta zasnovana na kantovim i lebnitzovim nazorima, nego ona newtonova.... ne bih se ja kladio da svemir mjeri vrijeme ili da se u istom vrijem mjeri, iako je to stajalište puno zastupljenije....marcellus wrote:michaellcmacha wrote:na početku smo ako se uzme u obzir teza da će se svemir širiti beskrajno a u tom slučaju vrijeme će isto biti vječno i onda smo ajmo reći na početku, ali ukoliko se uzme u obzir teza o velikom stisku, kad će u određenom trenutku početi sabijanje umjesto širenja, jebiga onda smo rijetki i rijetki ćemo i ostati...
bez obzira hoće li se svemir vječno širiti, ili se vratiti u praatom, u stanje bez prostora i vremena, jedno je sigurno: on nije vječan. Ohladit će se, sunca će prestati sijati, sva, kad tad. I život u svemiru će kad tad nestati kao da ga nikad nije ni bilo. I gdje god nas razvoj, evolucija, i tehnologija odveli, i mi ćemo izumrijeti jednog dana, vjerojatno puno prije nego svemir kao takav. A najkasnije kad se on jednostavno ugasi.
Što nas naravno upućuje na metafiziku, jer su davno još, u antici, filozofi ustanovili da je sve što je materijalno prolazno, bila to i planina ili kamen, i da ništa materijalno ne traje vječno. Pa su tako smisao postojanja života počeli tražiti u sferi metafizike.
sve pet, no ja govorim o tome da je svemir konačan što se tiče roka trajanja, to je danas uglavnom neupitno. Svako sunce u svemiru ima rok trajanja. Nove zvijezde se ne stvaraju, niti imaju odakle, osim iz starih stare se postupno gase. S vremenom će se svemir nužno ili ohladiti, ili vratiti u stanje singulariteta. Što god bilo, života više biti neće.
što otvara pitanje koji kurac radimo ovdje... ono, malo smo se zajebavali, pojeli, popili, i to je to...
2014-12-30
Eto napredni svemirci šalju poruke preko radio valova koji počinju biti zastarijeli i prema zemaljskim mjerilima.
je, neg kaj drugomarcellus wrote:što otvara pitanje koji kurac radimo ovdje... ono, malo smo se zajebavali, pojeli, popili, i to je to...
2014-12-30
ah, tu nam ne bi ni vanzemaljci pomogli.:Dmichaellcmacha wrote:živi zid i molimo boga da ne pošalju interventnu.... onu hanžekovićevu...maggie13 wrote:napravimo zid zastite oko brata longija :DLeviathan2 wrote:ja kontam da mu se mi forumasi nsstavimo u obranu, red bi biomaggie13 wrote:pred visokim galaktickim sudom..jadni longi :DLeviathan2 wrote:
uredno prate longijeve upise i spremaju optuznicu za odavanje galaktickijeh tajni
2014-04-12
Pa cista smo slucajnost..isto kao i ono pitanje Zasto sam se Ja rodio ? slucajno..Zasto sam svjestan toga? I to je slucajnost..marcellus wrote:što otvara pitanje koji kurac radimo ovdje... ono, malo smo se zajebavali, pojeli, popili, i to je to...
Guest- Guest
Brain32 wrote:Tko je 1912. mogao i pomisliti da će se ljudi kretati brže od zvuka uopće a kamoli da će 2012. godine, samo 100 godina kasnije čovjek skočiti sa 40000m visine i tijekom slobodnog pada postići brzinu veću od brzine zvuka?
A tko bi tek mislio da je će to zapravo biti drugorazredni događaj.
Možda zato što je u isto vrijeme, svemirom je već dominirala letjelica koju je napravio čovjek, letjelica čija je maksimalna brzina - 265.000km/h. Interesantno je da je rekord brzine leta 1912 bio manji od 200km/h
Da, kretanje brzinom svjetlosti ili većom sada se čini kao zgodnim materijalom za filmsku fikciju baš kao što su neke druge granice, stvarne ili zamišljene to bile 1912. ili 1916. godine. Istina je doduše da barijera brzine zvuka nikada nije smatrana teoretski nemogućom kao što je to slučaj sa brzinom svijetlosti te je smatrana više problemom za inžinjere nego za znanstvenike ali opet je nerazumno a i oholo smatrati da o svemiru znamo sve što se znati ima.
još je više oholo odbacivati dokazane znanstvene činjenice. Mi možemo ići brže od zvuka, jasno, jer nema znanstvenog razloga zašto nešto ne bi išlo brže - davno prije nadzvučnih aviona su puščana zrna letjela puno brže od zvuka. Ali to ne znači da možemo ubrzati zvuk unutar atmosfere. Nema razloga zašto ne bismo letjeli zrakom, ali to ne znači da možemo poništiti učinak gravitacije. Ona je i dalje tu, i vrlo je neugodna kad avionu crknu motori u zraku. No ima razloga smatrati da su neka ograničenja jednostavno konačna. A u svemiru, samo je brzina svjetlosti zapravo konačna dimenzija. Sve ostalo je prilično rastezljivo.
Similar topics
» ''(VIDEO) RUSI UPOZORILI NA NAPAD IZ SVEMIRA: Dana 27. rujna isključite sve iz struje! ''
» beroš štiti plenkijevu jebaljku, kaos u KBC ide dalje dok je ne postave za direktora svemira
» Vijeće ministara BiH: Podrška pristupu ugovoru za istraživanje svemira
» KINEZI POSTAJU GOSPODARI SVEMIRA: Poslali prvu fotografiju sa Marsa
» RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
» beroš štiti plenkijevu jebaljku, kaos u KBC ide dalje dok je ne postave za direktora svemira
» Vijeće ministara BiH: Podrška pristupu ugovoru za istraživanje svemira
» KINEZI POSTAJU GOSPODARI SVEMIRA: Poslali prvu fotografiju sa Marsa
» RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
Page 4 of 20