RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
Page 1 of 1
RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
Trump potpisuje izvršnu uredbu o podršci svemirskog rudarenja,
Rusija kritizira taj potezAmerički predsjednik Donald Trump ovaj je tjedan poduzeo veliki korak za sve željne svemirskih rudara potpisivanjem izvršne uredbe koja podržava istraživanje i korištenje svemirskih resursa od strane američkih građana i tvrtki.
"Ova izvršna naredba utvrđuje američku politiku prema oporavku i korištenju svemirskih resursa, poput vode i određenih minerala, kako bi se potaknuo komercijalni razvoj svemira", Scott Pace, zamjenik pomoćnika predsjednika i izvršni tajnik Nacionalnog vijeća za svemir , stoji u priopćenju u ponedjeljak.
Naredba pod nazivom "Poticanje međunarodne potpore za oporavak i korištenje svemirskih resursa" daje Amerikancima "pravo da se uključe u komercijalno istraživanje, oporavak i korištenje resursa u svemiru".
State Department također želi da druge zemlje slijede sličan pristup. Američka politika je u suprotnosti s Ugovorom o Mjesecu iz 1979., koji Amerika nije potpisala. Ugovor kaže da sva neznanstvena uporaba svemirskih resursa bude regulirana međunarodnim regulatornim okvirom.
Izvršna naredba daje tvrtkama koje rade u svemiru pravo na sve resurse koji se tamo iskopaju. “Svemir je pravno i fizički jedinstveno područje ljudske aktivnosti, a Sjedinjene Države ga ne smatraju globalnim zajedničkim dobrom”, stoji u naredbi.
To nije nova ideja. Američki Kongres već je 2015. donio zakon koji je dopustio pojedincima, ali i tvrtkama da koriste Mjesec i asteroid za svoje resurse.
Izvršna naredba od ponedjeljka dolazi nakon što je NASA objavila svoj dugoročni Plan za održivo istraživanje i razvoj Mjeseca, koji predviđa "bazni logor" na južnom polu Mjeseca.
NASA se također priprema za svoju misiju Mars 2020 u srpnju tijekom koje planira poslati svoj Perseverance Rover na crveni planet kako bi prikupio uzorke i proveo niz znanstvenih eksperimenata, uključujući proizvodnju kisika iz CO2.
SAD je već dobio potporu od Kanade, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine, izvijestio je CNBC pozivajući se na visokog dužnosnika Bijele kuće.
Ali ne reagiraju sve zemlje pozitivno. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u utorak da bi "bilo kakav pokušaj privatizacije svemira u ovom ili onom obliku - a sada mi je teško reći može li se to shvatiti kao pokušaj privatizacije svemira - bio neprihvatljiv".
Ruska svemirska agencija Roscosmos također je u utorak objavila priopćenje u kojem kritizira taj potez. "Pokušaji eksproprijacije svemira i agresivni planovi de facto zauzimanja teritorija drugih planeta teško da će potaknuti druge nacije na sudjelovanje u plodonosnoj suradnji", rekao je Sergey Savelyev, zamjenik direktora Roscosmosa odgovoran za međunarodnu suradnju.
Roscosmos također planira izgraditi dugoročnu bazu na Mjesecu u sljedeća dva desetljeća.
Last edited by immortal on 6/9/2023, 00:31; edited 1 time in total
2014-04-16
Re: RUSI PROTIV IZVRŠNE UREDBE TRAMPA O RUDARENJU I KORIŠTENJU RESURSA SVEMIRA
Evo vam debilano forumska rusofilska
ne ratuju rusi i ameri radi pederluka, mame 1 i 2 nego zauzimanja i eksploatacije svemirkog bogatstva
a sve se fino u rukavicama skriva od nas
tekst s američkih stranica
link ne dam, hebite se
tekst datira 7 mj 2020 godina
i vidiš zašto rusić u sred rata šalje raketu na mjesec
hoćete reći da nije povezano
nije poslao hetero parove u ameriku da ih reklamira, nego raketu na mjesec
baš kako sam rekla
iza svega stoji prijevara i pljačka
ne ratuju rusi i ameri radi pederluka, mame 1 i 2 nego zauzimanja i eksploatacije svemirkog bogatstva
link ne dam, hebite se
tekst datira 7 mj 2020 godina
i vidiš zašto rusić u sred rata šalje raketu na mjesec
baš kako sam rekla
iza svega stoji prijevara i pljačka
Last edited by immortal on 6/9/2023, 00:40; edited 1 time in total
2014-04-16
a i ameri ljigavo rade
kaže smatraju svemir zajedničkim bogatstvom - resursom
a oni rovare gotovo stoljeće po njemu dok mnogi nisu ni dospjeli tamo
i upravo kako sam rekla
gadovi velikaški krali po kolonijama, a zadnjih nemalo 100 godina i svemir
ni ovo nije sve od onog što su činili
bar pola je sakriveno
zato putko šizi
treba njih sve velike spustiti par nivoa niže
pizda nije imao .... napasti amere nego udario na Ukre
tu je pogriješio jako
moglo se sve dogovorima riješiti
mada možda nastane sveopći rat
kaže smatraju svemir zajedničkim bogatstvom - resursom
a oni rovare gotovo stoljeće po njemu dok mnogi nisu ni dospjeli tamo
i upravo kako sam rekla
gadovi velikaški krali po kolonijama, a zadnjih nemalo 100 godina i svemir
ni ovo nije sve od onog što su činili
bar pola je sakriveno
zato putko šizi
treba njih sve velike spustiti par nivoa niže
pizda nije imao .... napasti amere nego udario na Ukre
tu je pogriješio jako
moglo se sve dogovorima riješiti
mada možda nastane sveopći rat
2014-04-16
Ma samo si ti nepovezana...immortal wrote:
Nego hajde nam otkrij gdje je nestala tehnologija kojom su ljudi išli na mjesec...
Ne postoji ni jedna mama 1 i 2 i peder koji nije za Bajdena, a osobito njegovu politiku u Ukrajini i protiv Trumpa... Tako da si mi malo sumnjiva...immortal wrote:Evo vam debilano forumska rusofilska
link ne dam, hebite se
Zelenski na podmornici wrote:Ne postoji ni jedna mama 1 i 2 i peder koji nije za Bajdena, a osobito njegovu politiku u Ukrajini i protiv Trumpa... Tako da si mi malo sumnjiva...immortal wrote:Evo vam debilano forumska rusofilska
link ne dam, hebite se
hoćeš reći da su dolaskom Trumpa na vlast nestale sve gay skupine i sve nastranosti AmerikeZelenski na podmornici wrote:Ne postoji ni jedna mama 1 i 2 i peder koji nije za Bajdena, a osobito njegovu politiku u Ukrajini i protiv Trumpa... Tako da si mi malo sumnjiva...immortal wrote:Evo vam debilano forumska rusofilska
link ne dam, hebite se
ne, ti nisi sumnjiv
ni svi vaši apsurdni argumenti koje lijepite po portalima
2014-04-16
ovi se otimaju tko će odnijeti više bogatstva s mjeseca a ti bacaš debilne komentare
jad ovog foruma
jel ti Putin šta obećao
jadan si
jad ovog foruma
jel ti Putin šta obećao
jadan si
2014-04-16
Ne, ali svi pederi i lezbe mrze Trumpa...immortal wrote:hoćeš reći da su dolaskom Trumpa na vlast nestale sve gay skupine i sve nastranosti AmerikeZelenski na podmornici wrote:Ne postoji ni jedna mama 1 i 2 i peder koji nije za Bajdena, a osobito njegovu politiku u Ukrajini i protiv Trumpa... Tako da si mi malo sumnjiva...immortal wrote:Evo vam debilano forumska rusofilska
link ne dam, hebite se
ne, ti nisi sumnjiv
ni svi vaši apsurdni argumenti koje lijepite po portalima
Je obećao mi je kubik žala s mjeseca...immortal wrote:ovi se otimaju tko će odnijeti više bogatstva s mjeseca a ti bacaš debilne komentare
jad ovog foruma
jel ti Putin šta obećao
jadan si
Ja plaćam samo prijevoz...
imaš ti dovoljno i svog vlastitog žalaZelenski na podmornici wrote:Je obećao mi je kubik žala s mjeseca...immortal wrote:ovi se otimaju tko će odnijeti više bogatstva s mjeseca a ti bacaš debilne komentare
jad ovog foruma
jel ti Putin šta obećao
jadan si
Ja plaćam samo prije
a ni jedan ni drugi komentar ti nemaju veze s temom
2014-04-16
Samo odgovaram na pitanja ili se pitam oko tehničkih detalja provedbe...immortal wrote:imaš ti dovoljno i svog vlastitog žalaZelenski na podmornici wrote:Je obećao mi je kubik žala s mjeseca...immortal wrote:ovi se otimaju tko će odnijeti više bogatstva s mjeseca a ti bacaš debilne komentare
jad ovog foruma
jel ti Putin šta obećao
jadan si
Ja plaćam samo prije
a ni jedan ni drugi komentar ti nemaju veze s temom
Evo kada sam već odgovorio na tvoje pitanje, mogla bi ti na moje pošto Ero nije uspio. Kako se na ovoj slici ispod s mjeseca vidi mjesec?
» ''(VIDEO) RUSI UPOZORILI NA NAPAD IZ SVEMIRA: Dana 27. rujna isključite sve iz struje! ''
» Soroš ruši Trampa uličnim demonstracijama
» MERKELOVA I KURTI PROTIV TRAMPA
» OBJAVLJEN TAJNI SNIMAK! SOROŠ RUŠI TRAMPA: Evo kome poznati milijader daje novac! Svi detalji BEZ CENZURE (VIDEO)
» Lebron Džejms kreće u kampanju protiv Trampa, dao glas Bajdenu za predstojeće izbore
» Soroš ruši Trampa uličnim demonstracijama
» MERKELOVA I KURTI PROTIV TRAMPA
» OBJAVLJEN TAJNI SNIMAK! SOROŠ RUŠI TRAMPA: Evo kome poznati milijader daje novac! Svi detalji BEZ CENZURE (VIDEO)
» Lebron Džejms kreće u kampanju protiv Trampa, dao glas Bajdenu za predstojeće izbore
Page 1 of 1