Sirija
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Sirija
Winter is coming wrote:nema municije,brzo se to ispuca a snabdjevanje teoristima je otezano do maksimuma a asadove trupe uredno dobijaju sve kroz bosfor + zracna podrska,krajnji ishod je logicanMaximusDecimusMiridije wrote:Ima yoda oruzja pun kurac na sve strane. Dole ne fali oruzja toliko, dole ima vise pusaka nego ljudi voljnih da istu uzmu u ruke neovisno od toga o kojoj se strani radilo.
Bilo kako bilo ponuda je poprilicno velikodusna.
Sta ja znam....evo vec 5 godina svi pucaju kao da je Nova Godina svaki dan...nebi rekao da je i municija problem neki. Vise ono....hrana,medicinske potrepstine.....cuj vjerojatno je velik problem i vecem broju grupa nepostojanje nekog sigurnog podrucja gdje bi se mogli im ljudi odmoriti i te sheme.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:nema municije,brzo se to ispuca a snabdjevanje teoristima je otezano do maksimuma a asadove trupe uredno dobijaju sve kroz bosfor + zracna podrska,krajnji ishod je logicanMaximusDecimusMiridije wrote:Ima yoda oruzja pun kurac na sve strane. Dole ne fali oruzja toliko, dole ima vise pusaka nego ljudi voljnih da istu uzmu u ruke neovisno od toga o kojoj se strani radilo.
Bilo kako bilo ponuda je poprilicno velikodusna.
Sta ja znam....evo vec 5 godina svi pucaju kao da je Nova Godina svaki dan...nebi rekao da je i municija problem neki. Vise ono....hrana,medicinske potrepstine.....cuj vjerojatno je velik problem i vecem broju grupa nepostojanje nekog sigurnog podrucja gdje bi se mogli im ljudi odmoriti i te sheme.
kanibale i dalje podržavaju i dobro hrane i liječe ruski saveznici turci
Guest- Guest
po meni odlican sistem,nije valjda sad ovo bolje? lako je biti kriticar ali ako ne mozes napraviti nesto bolje nemoj ni gore nego ostavi kako je biloMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:nekima je motivacija religijski naboj a neki su jednostavno placenici ili zalutale ovce i korisni idiotiMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:malo mu bila 1 fata pozelio 72
Na takve stvari se iskreno mogu loziti samo ljudi koji nikada u zivotu nisu bili s djevicom. Nedo Bog nikome.
Tja dole toga ne fali. Ja se sjecam bas kad smo bili, a realno to i je odredena vrsta zajeba same zemlje bila. Naime izuzev velikih gradova recimo. Zemlja nije imala jedinstvenu politiku po pitanju obrazovanja. Dakle knjige i to.....ispiti,matematika,zemljopis,povijest,... u gradovima je to jos i sljakalo nekako. Ali razne provincije su imale odredenu autonomiju po pitanju skolovanja. S time da je dostupnost ustanovama visokog skolstva bila dozvoljena samo skolama koje su slijedile propisani program. Bilo kako bilo to je jedan....ogroman zajeb opcenito. Ocurec....nemati kontrolu nad takvim stvarima. Koliko se sjecam lik je pricao da je bilo par kao predmeta koji su bili pod muss. I ajde to su manje-vise svi postivali ali da su razne regije imale vlastiti program koji je isao uz to. Dok na vecem dijelu ruralnih podrucja bi djeca odradila prvih par razreda i nakon toga isli pomagati svojima kuci. Kao dovoljno. Nekakva cudna fiksacija odraslih da bi djeci trebalo biti tesko kao i njima i kao nekakva depresivna filozofija vlastita tipa "ionako nema koristi da ides neznam koliko". Iznimka su gradovi. A jos je veci apsurd bio dozvola citavom nizu skola koje su se pootvarale iz vani...sa vlastitim programom. Dobile su dozvole za rad ukoliko su slijedile barem one osnovne naputke propisane od strane drzave (4-5 osnovnih predmeta + 1 strani jezik). I drzava nije vrsila nikakvu kontrolu nad istima. Druze i Kurdi su u potpunosti ignorirali sistem skolstva same zemlje.....ali danas kad se pogleda koliko grupa ima unutar same zemlje i ono....defragmentaciju samoga drustva. Moze se sa 100% sigurnosti reci da je to bio jedan isto od vecih zajeba sto ne postoji unutar same zemlje neka vrsta nacionalne kohezije nego ljudi vise osjecaju pripadnost odredenom plemenu.
2014-04-14
a jučer im se ISIL posrao sa samoubojicom usred slavlja 20-tak mrtvh od toga 3 komadanta
Kermit-
2014-04-17
jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)asilovski wrote:hahaah da bio je sretan, zapravo kad god vidi Nusru i debelu drocu Muyesinna obuzme ga radost, veselje a kućom se širi miris muskataLeviathan2 wrote:nego joda, jel pala ona famozna cementara, , eto ofenziva im se slomila i sad ih eksterminiraju laganini, a joda se toliko veselio kako su kanibali uletjeli i u par dana dostavili kamion lubenica u alepo, pih
2015-08-08
Winter is coming wrote:po meni odlican sistem,nije valjda sad ovo bolje? lako je biti kriticar ali ako ne mozes napraviti nesto bolje nemoj ni gore nego ostavi kako je biloMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:nekima je motivacija religijski naboj a neki su jednostavno placenici ili zalutale ovce i korisni idiotiMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:malo mu bila 1 fata pozelio 72
Na takve stvari se iskreno mogu loziti samo ljudi koji nikada u zivotu nisu bili s djevicom. Nedo Bog nikome.
Tja dole toga ne fali. Ja se sjecam bas kad smo bili, a realno to i je odredena vrsta zajeba same zemlje bila. Naime izuzev velikih gradova recimo. Zemlja nije imala jedinstvenu politiku po pitanju obrazovanja. Dakle knjige i to.....ispiti,matematika,zemljopis,povijest,... u gradovima je to jos i sljakalo nekako. Ali razne provincije su imale odredenu autonomiju po pitanju skolovanja. S time da je dostupnost ustanovama visokog skolstva bila dozvoljena samo skolama koje su slijedile propisani program. Bilo kako bilo to je jedan....ogroman zajeb opcenito. Ocurec....nemati kontrolu nad takvim stvarima. Koliko se sjecam lik je pricao da je bilo par kao predmeta koji su bili pod muss. I ajde to su manje-vise svi postivali ali da su razne regije imale vlastiti program koji je isao uz to. Dok na vecem dijelu ruralnih podrucja bi djeca odradila prvih par razreda i nakon toga isli pomagati svojima kuci. Kao dovoljno. Nekakva cudna fiksacija odraslih da bi djeci trebalo biti tesko kao i njima i kao nekakva depresivna filozofija vlastita tipa "ionako nema koristi da ides neznam koliko". Iznimka su gradovi. A jos je veci apsurd bio dozvola citavom nizu skola koje su se pootvarale iz vani...sa vlastitim programom. Dobile su dozvole za rad ukoliko su slijedile barem one osnovne naputke propisane od strane drzave (4-5 osnovnih predmeta + 1 strani jezik). I drzava nije vrsila nikakvu kontrolu nad istima. Druze i Kurdi su u potpunosti ignorirali sistem skolstva same zemlje.....ali danas kad se pogleda koliko grupa ima unutar same zemlje i ono....defragmentaciju samoga drustva. Moze se sa 100% sigurnosti reci da je to bio jedan isto od vecih zajeba sto ne postoji unutar same zemlje neka vrsta nacionalne kohezije nego ljudi vise osjecaju pripadnost odredenom plemenu.
Kurac je odlican sistem. Ono...u gomili gradova su se pootvarale Madrase koje nije nitko kontrolirao koje su propovjedale pitaj Isusa sto. Je stoji ovo sto rece ti. To na papiru izgleda jebeno progresivno pogotovo u zemlji koja ima toliko podgrupa stanovnistva i razlicitih religija. Ali generalno na kraju je to samo pospjesilo defragmentaciju drustva. A i odlazak ljudi. Tko god je studirao na boljim sveucilistima ili zavrsio nesto je zbrisao ili u neku od zaljevskih zemalja ili ako je bio u mogucnosti u UK ili Francusku...izgubise dosta strucnjaka toga radi jbg.
Guest- Guest
ameri su otvoreni izjavili da Asad mora ici i podrzali umjerene kanibale i sta sad mi pricamo o fragmentaciji drustva,hoces me ubjediti da je los obrazovni sistem pruzrokovao rat? znas li koliko stranaca imas koji ratuju za kanibale? dolaze tu uz podrsku sauda,amera,izraela itd znaci strani faktor,sirijci su sekularna zemlja i tolerantna maksimalno sto se tice religijskih i etnickih razlicitostiMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:po meni odlican sistem,nije valjda sad ovo bolje? lako je biti kriticar ali ako ne mozes napraviti nesto bolje nemoj ni gore nego ostavi kako je biloMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:nekima je motivacija religijski naboj a neki su jednostavno placenici ili zalutale ovce i korisni idiotiMaximusDecimusMiridije wrote:
Kurac je odlican sistem. Ono...u gomili gradova su se pootvarale Madrase koje nije nitko kontrolirao koje su propovjedale pitaj Isusa sto. Je stoji ovo sto rece ti. To na papiru izgleda jebeno progresivno pogotovo u zemlji koja ima toliko podgrupa stanovnistva i razlicitih religija. Ali generalno na kraju je to samo pospjesilo defragmentaciju drustva. A i odlazak ljudi. Tko god je studirao na boljim sveucilistima ili zavrsio nesto je zbrisao ili u neku od zaljevskih zemalja ili ako je bio u mogucnosti u UK ili Francusku...izgubise dosta strucnjaka toga radi jbg.
2014-04-14
DISGUSTING @Channel4News are literally interviewing the Syrian rebels who beheaded a child and didn't ask them a thing about it. #Aleppo
Zatvori
[size=1]Prethodni[/size]
[size=1]Sljedeće[/size]
Kermit-
2014-04-17
pogledaj ovaj snimal gore pa onda mozemo pricatiMaximusDecimusMiridije wrote:Ok aj zaboravi.
2014-04-14
16 rebel groups release a joint statement announcing their support for Ahrar al-Sham against Jund al-Aqsa's alleged aggression. The groups that signed the statement are: Faylaq al-Sham, Suqour al-Sham, Authenticity and Development Front, Jabhat Ansar al-Islam, Jaysh al-Islam, Jaysh al-Mujahideen, Sultan Murad Division, Central Division, Levantine Front, Jaysh al-Tahrir, National Liberation Movement, Harakat Nour al-Din al-Zenki, Fastaqem Union, Ajnad al-Sham Islamic Union, the Elite Islamic Battalion, and Fatah Halab's Operation Room
kanibali se ujedinili protiv jedne frakcije.. dakle danas je bio okršaj između kanibala , jedna frakcija(koja se smatra teroristička u očima USA) napala neku drugu frakciju(zericu "umjereniju") ovi ostali kanibali stali na stranu ove "umjerenije".
Pošto ova radikalnija frakcija ima svega par stotina boraca, vjerojatno će brzo biti rasformisana
kanibali se ujedinili protiv jedne frakcije.. dakle danas je bio okršaj između kanibala , jedna frakcija(koja se smatra teroristička u očima USA) napala neku drugu frakciju(zericu "umjereniju") ovi ostali kanibali stali na stranu ove "umjerenije".
Pošto ova radikalnija frakcija ima svega par stotina boraca, vjerojatno će brzo biti rasformisana
Guest- Guest
Winter is coming wrote:pogledaj ovaj snimal gore pa onda mozemo pricatiMaximusDecimusMiridije wrote:Ok aj zaboravi.
Ma necu gledati nista, pokusao sam imati civiliziran razgovor s tobom, napisem duzi tekst na koji se moglo odgovoriti na sto nacina ti si odabrao sta si odabrao sve pet pozdrav.
Guest- Guest
jebiga potrudio si se da mi objasnis kako je ta drzava bila trula i nefunkcionalna pa kad sam te pitao jeli ovo sad bolje onda si se naljutio,a sta da ti radim,drzava je bolesna a bolest se zove terorizam,kad se to rijesi i obnovi srusena zemlja onda se moze pricati o reformi obrazovanja itd ali dotad to nije prioritetMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:pogledaj ovaj snimal gore pa onda mozemo pricatiMaximusDecimusMiridije wrote:Ok aj zaboravi.
Ma necu gledati nista, pokusao sam imati civiliziran razgovor s tobom, napisem duzi tekst na koji se moglo odgovoriti na sto nacina ti si odabrao sta si odabrao sve pet pozdrav.
2014-04-14
Nisam opce ciljao na to da je drzava bila trula i nefunkcionalna. U usporedbi s ostalim drzavama iz tog podneblja ta je drzava bila Svicarska za sve ostale. Opce mi nije bio cilj demoniziranje Sirije, da sam isao s tim ciljom ima materijala i za to koliko ti dusa zeli. Htio sam reci da je ne zadrzavanje kontrole nad skolstvom bila jedna od gresaka rezima na vlasti. I bas nista drugo.
Guest- Guest
o čem bi ti pričao...:)))https://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Kostri%C4%87ima_15._studenoga_1991. sreća da oni tvoji "KALINE" iz komogovine nisu snimali...al dobro oni su bili humani za razliku od ovih, oni su dijete jednogodišnjaka ubili s 2 metka, a dijete četverogodišnjaka s 3. popravljali su da se ne pate...Winter is coming wrote:pogledaj ovaj snimal gore pa onda mozemo pricatiMaximusDecimusMiridije wrote:Ok aj zaboravi.
2015-08-08
svaka vlast koja se pori protiv ove posati zvan al kaida i sve sto pocinje na Al- mi je simpaticna,to o cemu si ti govorio su neke nesavrsenosti i to imas u svakoj zemlji,a ako je zemlja bila ustrojena na nacin da je decentralizovana onda se vlast ni ne treba bas slusati bez pogovora sto se tice skolstva,valjda se i ljudi pitaju kako ce to funkcionisati i na koji nacin,vlast je tu zbog ljudi a ne obrnutoMaximusDecimusMiridije wrote:Nisam opce ciljao na to da je drzava bila trula i nefunkcionalna. U usporedbi s ostalim drzavama iz tog podneblja ta je drzava bila Svicarska za sve ostale. Opce mi nije bio cilj demoniziranje Sirije, da sam isao s tim ciljom ima materijala i za to koliko ti dusa zeli. Htio sam reci da je ne zadrzavanje kontrole nad skolstvom bila jedna od gresaka rezima na vlasti. I bas nista drugo.
2014-04-14
asilovski wrote:U Idlibu pobili se đodini kanibali:
Preko 50 mrtvih pacova iz Aqse i Shama
Jaoooj nemojte deicu po bubrezima...............decoooooo. decoooooooooooo
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Winter is coming wrote:svaka vlast koja se pori protiv ove posati zvan al kaida i sve sto pocinje na Al- mi je simpaticna,to o cemu si ti govorio su neke nesavrsenosti i to imas u svakoj zemlji,a ako je zemlja bila ustrojena na nacin da je decentralizovana onda se vlast ni ne treba bas slusati bez pogovora sto se tice skolstva,valjda se i ljudi pitaju kako ce to funkcionisati i na koji nacin,vlast je tu zbog ljudi a ne obrnutoMaximusDecimusMiridije wrote:Nisam opce ciljao na to da je drzava bila trula i nefunkcionalna. U usporedbi s ostalim drzavama iz tog podneblja ta je drzava bila Svicarska za sve ostale. Opce mi nije bio cilj demoniziranje Sirije, da sam isao s tim ciljom ima materijala i za to koliko ti dusa zeli. Htio sam reci da je ne zadrzavanje kontrole nad skolstvom bila jedna od gresaka rezima na vlasti. I bas nista drugo.
Ovako....nadovezao sam se na tvoju recenicu "nekima je motivacija religijski naboj a neki su jednostavno placenici ili zalutale ovce i korisni idioti"
Dakle sve napisano nakon toga je u principu bio afirmativni opis onoga sto si sam napisao sa malo vise detalja. Ali ti u razgovorima i opcenito na temama sudjelujes na nacin...da si u glavi stvari pojednostavis na nacin...taj taj i taj saveznici...taj taj taj idioti neprijatelji. Ja spadam pod ovu drugu definiciju pa si poceo se zestiti i liajati na mene ocito bez da si procitao napisano. Te unaprijed zakljucivati da pljujem po ovome ili onome. Kontam ja da je ova bolesna tema formirana na nacin da se ljudi ponasaju na takav nacin pa svi traze skrivenu poruku u svakom jebenom postu. Ja to ne radim, tocnije od jucer radim u slucaju samo jednog covjeka.
Dakle moj opis bjese zasto mislim da se odjednom stvorilo toliko frakcija i religiozno nabijene ekipe. Blah...kurcu i trud. Zaboravi.
Guest- Guest
ovaj novinar lazanski iz srbije je intervjuisao nekog sirijskog,neznam sta je bio po cinu,nije ni bitno,pitao ga je koliko ima stranih placenika i dobrovoljaca iz bivse yu,kao domaci izvori iz srbije bih i kosova kazu stotine,ovaj mu tip odgovrio da su u pitanju hiljadeYehudi wrote:asilovski wrote:U Idlibu pobili se đodini kanibali:
Preko 50 mrtvih pacova iz Aqse i Shama
Jaoooj nemojte deicu po bubrezima...............decoooooo. decoooooooooooo
2014-04-14
Novi broj daiševog magazina, đoda puisšćaj tegove malo nauke i zagrij stolicu:
https://azelin.files.wordpress.com/2016/10/rome-magazine-2.pdf
https://azelin.files.wordpress.com/2016/10/rome-magazine-2.pdf
Kermit-
2014-04-17
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Page 23 of 50