Sirija
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Sirija
Novi broj daiševog magazina, đoda puisšćaj tegove malo nauke i zagrij stolicu:
https://azelin.files.wordpress.com/2016/10/rome-magazine-2.pdf
https://azelin.files.wordpress.com/2016/10/rome-magazine-2.pdf
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
pa trudio sam se shvatiti u cemu je tvoja poenta pa me navelo u tom pravcu,sta cu ja volim stvari pojednostaviti.nisam lajao na tebe samo sam se malo ilustrativno izrazio,kad vidis tamo neke mudze gdje sjeku djetetu glavu nemozes ostati ravnodusan preuzmu te emocijeMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:svaka vlast koja se pori protiv ove posati zvan al kaida i sve sto pocinje na Al- mi je simpaticna,to o cemu si ti govorio su neke nesavrsenosti i to imas u svakoj zemlji,a ako je zemlja bila ustrojena na nacin da je decentralizovana onda se vlast ni ne treba bas slusati bez pogovora sto se tice skolstva,valjda se i ljudi pitaju kako ce to funkcionisati i na koji nacin,vlast je tu zbog ljudi a ne obrnutoMaximusDecimusMiridije wrote:Nisam opce ciljao na to da je drzava bila trula i nefunkcionalna. U usporedbi s ostalim drzavama iz tog podneblja ta je drzava bila Svicarska za sve ostale. Opce mi nije bio cilj demoniziranje Sirije, da sam isao s tim ciljom ima materijala i za to koliko ti dusa zeli. Htio sam reci da je ne zadrzavanje kontrole nad skolstvom bila jedna od gresaka rezima na vlasti. I bas nista drugo.
Ovako....nadovezao sam se na tvoju recenicu "nekima je motivacija religijski naboj a neki su jednostavno placenici ili zalutale ovce i korisni idioti"
Dakle sve napisano nakon toga je u principu bio afirmativni opis onoga sto si sam napisao sa malo vise detalja. Ali ti u razgovorima i opcenito na temama sudjelujes na nacin...da si u glavi stvari pojednostavis na nacin...taj taj i taj saveznici...taj taj taj idioti neprijatelji. Ja spadam pod ovu drugu definiciju pa si poceo se zestiti i liajati na mene ocito bez da si procitao napisano. Te unaprijed zakljucivati da pljujem po ovome ili onome. Kontam ja da je ova bolesna tema formirana na nacin da se ljudi ponasaju na takav nacin pa svi traze skrivenu poruku u svakom jebenom postu. Ja to ne radim, tocnije od jucer radim u slucaju samo jednog covjeka.
Dakle moj opis bjese zasto mislim da se odjednom stvorilo toliko frakcija i religiozno nabijene ekipe. Blah...kurcu i trud. Zaboravi.
2014-04-14
Međukanibalski raskol. Jedna frakcija podršava ISIL... sad se tabaju na područiju Hame gdi su do neki dan zajedno operirali. Bu to SAA iskoristila i povratila sve izgubljeno.
uobicajeni fenomen kad se neko mjesto opkoli i kad se ekipa nadje u klopki,pojave se razne struje,bar 2 nekad i 3-4,jedni su za predaju,drugi za borbu do smrti,treci za proboj a cetvrti ako ih ima i budu najmalobrojniji za neku drugaciju opcijuAlfaOmega wrote:Međukanibalski raskol. Jedna frakcija podršava ISIL... sad se tabaju na područiju Hame gdi su do neki dan zajedno operirali. Bu to SAA iskoristila i povratila sve izgubljeno.
2014-04-14
Vjerovatno i ruske obavještajne službe imaju prste u ovom raskolu. Kad glupi Ameri nisu htjeli razlučiti "ekstremne" od "umjerenih", sad će ih Rusi natjerati da se međusobno pomarišu. :P
pazi ovo:AlfaOmega wrote:Vjerovatno i ruske obavještajne službe imaju prste u ovom raskolu. Kad glupi Ameri nisu htjeli razlučiti "ekstremne" od "umjerenih", sad će ih Rusi natjerati da se međusobno pomarišu. :P
2014-04-14
Nije li đoda zastupnik one teze kak je sirijska vojska previše korumpirana i da za novac prodaje oružije kanibalima? E pa sad zna zakaj im prodaju oružije. :)
zasto obracati paznju na njega?njemu je gusht da se svi bave njime,treba ga jednostavno ignorisati i otici ce samAlfaOmega wrote:Nije li đoda zastupnik one teze kak je sirijska vojska previše korumpirana i da za novac prodaje oružije kanibalima? E pa sad zna zakaj im prodaju oružije. :)
2014-04-14
miha, poceo si i ti zajebavat,michaellcmacha wrote:jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)asilovski wrote:hahaah da bio je sretan, zapravo kad god vidi Nusru i debelu drocu Muyesinna obuzme ga radost, veselje a kućom se širi miris muskataLeviathan2 wrote:nego joda, jel pala ona famozna cementara, , eto ofenziva im se slomila i sad ih eksterminiraju laganini, a joda se toliko veselio kako su kanibali uletjeli i u par dana dostavili kamion lubenica u alepo, pih
u ratu si bio, i znas jako dobro sto je rat, recimo da su cetke krenule u napad i usput poslali djecicu ispred, jel bi se vi povukli, ili da su pokupili nestasne klince po selu i uvalili im kalase te poslali na ustase, bi li ih ti pustio da to odrade jer su djeca, il mozda ona legendarna baba iz medackog dzepa sa protuavioncem, itdi itd
osobno sto se mene tice nisam za ubijanje djece i starcadi, djece narocito, medjutim da li bi sad sirijska vojska trebala stati i reci, ma necemo dok ovi u isto vrijeme pice po alepu i gadjaju skole a i onako bezveze po gradu i dnevno ochepe 10 neborbenih , sto djece sto starcadi sto zena, nista od toga nema u novinama na zapadu, al zato ima kako assad genocidise kanibale, a velik dio ovih kanibala danas su na pocetku rata bili klinci,
znas i sam ako hoces omlet moras razbit i koje jaje,
sto se tice jode, nabijem ja jodu nakurac sa njegovom kanibal propagandom, u biti ne jebu njega kanibali nego je opako alergican na ruse i automatski je sve povezano s rusijom izvoriste zla, covjek se veseli svakom tow pogotku kanibala dok se rusi nisu umijesali dole u siriji na ovoj temi ga uopce nije bilo
ma ja se već neko vrijeme zajebavam, skoro da će postat regularno.... što se tiče rusa, taj mali, nek mi oprosti na izrazu, je intuitivniji od vas tu koliko vas ima na onanija parti u vezi rusa i rusije. ja osobno, a vjerujem i on, simpatiziram ruse, međutim probaj to ispercipirat kao zabranjenu simpatiju iz ove današnje perspektive s obzirom da smo mi u taboru koji je izravan takmac protiv rusije i ako zagusti, a rus kojim slučajem dođe do hrvatske budi uvjeren da nećeš ni ti ni epi ni asila a pogotovo ne jetkundo imat prilike da se izjašnjavate gdje ste, što ste i za koga ste, a to vrijedi i za mene. ukoliko im se pruži ikakav ili bilo kakav otpor računajte da će s obzirom da su nova i moderna vremena seksualno platiti i vaše plus moja guzica, a bome i guzice naših ženai to opetovano.... i to ti je to u vezi vašeg drukanja za ruse... iz perspektive naše pozicije koja iako izgleda ovako ovlaš dosta ležerna i na duži rok s pozitiva opcijama, ja sam evo neki dan rekao da uopće više ne žalim što nam djeca odlaze van i to sve dalje i dalje prema zapadu, jer mi smrdi da će ovdje kolektivno mladi zagnojiti u velikom broju skoro pa u doglednom vremenu... strateški gledano ta priča u siriji mi izgleda da su ameri ispred rusa jer su doslovno ruse natjerali da se oni izravno uključe u rat i navlače ih da se kroz razne aranžmane konfrontiraju oš sa europom u cjelosti ili pojedniačno, ali ne samo sa europom koja je rusiji bez ikakve dileme najvažniji lateralni sugovornik i partner. s druge strane ameri imaju širok manevarski prostor i za obavještajno, i za diplomatsko djelovanje po pitanju tog tamo sranja koje su oni bez daljnjeg zakuhali , ali i za u konačnici izravno borbeno djelovanje jer sada dok rusi ratuju njihov sektor za analitiku radi 48 sati na dan i evidentira sve u detalj sve što rusi rade i dobro i loše i vrše nešto što se zove analitička procjena svrhovitosti i učinkovitosti borbenog djelovanja... u prijevodu radi se o navlakuši gdje su rusi doslovno natjerani da povlače poteze koje nemaju u cjelosti pod svojim nadzorom i ne mogu odlučivati što će se od njihovog djelovanja vidjeti a što ne.... mene ne bi čudilo da se u narednom razdoblju uspostavi još jedno žarište a koje bi ruse ponovo dovelo u situaciju da se pod mus angažiraju, moguće negdje na krajnjem istoku, ili na baltiku, nedao Bog ali je moguće, s jedne strane da ih se malo razvuče vamo i tamo as druge strane da ih moguće natjera i da počnu reagirati nesmotreno, nagonski na prvu, što bi sasvim sigurno išlo na štetu upravo rusima.... i da se vratim na ono prvo, a to je da se zajebavam, jebiga skoro pol stoljeća sam tero za ozbiljno, sad je vrijeme da ostatak bacim na zajebanciju, pogotovo nakon prvog nenajavljenog intervjua s Koscom.... ;)Leviathan2 wrote:miha, poceo si i ti zajebavat,michaellcmacha wrote:jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)asilovski wrote:hahaah da bio je sretan, zapravo kad god vidi Nusru i debelu drocu Muyesinna obuzme ga radost, veselje a kućom se širi miris muskataLeviathan2 wrote:nego joda, jel pala ona famozna cementara, , eto ofenziva im se slomila i sad ih eksterminiraju laganini, a joda se toliko veselio kako su kanibali uletjeli i u par dana dostavili kamion lubenica u alepo, pih
u ratu si bio, i znas jako dobro sto je rat, recimo da su cetke krenule u napad i usput poslali djecicu ispred, jel bi se vi povukli, ili da su pokupili nestasne klince po selu i uvalili im kalase te poslali na ustase, bi li ih ti pustio da to odrade jer su djeca, il mozda ona legendarna baba iz medackog dzepa sa protuavioncem, itdi itd
osobno sto se mene tice nisam za ubijanje djece i starcadi, djece narocito, medjutim da li bi sad sirijska vojska trebala stati i reci, ma necemo dok ovi u isto vrijeme pice po alepu i gadjaju skole a i onako bezveze po gradu i dnevno ochepe 10 neborbenih , sto djece sto starcadi sto zena, nista od toga nema u novinama na zapadu, al zato ima kako assad genocidise kanibale, a velik dio ovih kanibala danas su na pocetku rata bili klinci,
sto se tice jode, nabijem ja jodu nakurac sa njegovom kanibal propagandom, u biti ne jebu njega kanibali nego je opako alergican na ruse i automatski je sve povezano s rusijom izvoriste zla, covjek se veseli svakom tow pogotku kanibala dok se rusi nisu umijesali dole u siriji na ovoj temi ga uopce nije bilo
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca, sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad,
sto se tice jode, joda ima alergiju na ruse to sam sto posto siguran, mozda ne na same ruse kao ljude al na rusiju i ono sto ona predstvalja u njegovoj slici poretka stvari
inace ja nisam neki veliki rusofil, rusija mi je stvarno fascinantna zemlja i narod al isto tako su mi fascinantni i ljudi na nepali i mongoli, putin kad je dosao na vlast je za mene bio tek neki bezlicni tip kojeg nisam dozivljavao dugi niz godina, cak mi je bio i antipatican zbog berlusconija i tih shema, medjutim unazad par godina ima moju bezrezervnu podrsku u otporu protiv amera, amere sam poceo dozivljavat kao izvoriste svih zala na planetu, jednostavno idu da porobe planetu, dezurni siledzija, mozda najveci trenutak u tomu je kad sam isao malo dublje proucavat americko djelovanje po svijetu, do tog momenta amerika me nije bas zanimala niti je je imala neki upliv u moj svakodnevni zivot, nema ni sad bas previse al svakog pa i kom una dozivljavam pozitivno ako se suprostavi amerima, inace sto se tice vojne situacije dole, istina da ameri iznudjuju poteze rusima ali isto tako rusi iznudjuju poteze od amera, rusi su u analitici stigli amere i jedini im je problem sto ih ameri medijski zagusuju tako da jednostavno rusi ne mogu nista reci ni napraviti da to ameri ne iskrive kako njima pase, sto se tice i tih poteza veliku tezinu ima sto rusi moraju da suradjuju sa sirijskom vojskom, ne zamjeraju se israelu, ne nagaze turke jer ako ih nagaze ovi zatvaraju bosfor i onda moraju u rat s njima, rusi si ne mogu dozvolit da im turcadija zatvori bosfor i tu im je ogromna slabost koju ameri eksploatiraju,
inace ovdje sam spomenuo jos jednu opciju koju ce ameri najvjerojatnije zaigrat a to je sukob turcadije i grka kad vec nije upalilo sa rusenjem suhoja, i onda se bosfor sigurno zatvara. tad se moze ocekivat ruski odgovor na prvu, inace tu ima potencijala zbog otoka koje turcadija smatra svojim i potencijalni sukob jos tinja a i neki oficiri iz turske su pobjegli u grcku nakon onog drzavnog udara sto bi mogao biti dodatni izgovor za zapocinjanje rata ako ih ovi ne izruce
sto se tice jode, joda ima alergiju na ruse to sam sto posto siguran, mozda ne na same ruse kao ljude al na rusiju i ono sto ona predstvalja u njegovoj slici poretka stvari
inace ja nisam neki veliki rusofil, rusija mi je stvarno fascinantna zemlja i narod al isto tako su mi fascinantni i ljudi na nepali i mongoli, putin kad je dosao na vlast je za mene bio tek neki bezlicni tip kojeg nisam dozivljavao dugi niz godina, cak mi je bio i antipatican zbog berlusconija i tih shema, medjutim unazad par godina ima moju bezrezervnu podrsku u otporu protiv amera, amere sam poceo dozivljavat kao izvoriste svih zala na planetu, jednostavno idu da porobe planetu, dezurni siledzija, mozda najveci trenutak u tomu je kad sam isao malo dublje proucavat americko djelovanje po svijetu, do tog momenta amerika me nije bas zanimala niti je je imala neki upliv u moj svakodnevni zivot, nema ni sad bas previse al svakog pa i kom una dozivljavam pozitivno ako se suprostavi amerima, inace sto se tice vojne situacije dole, istina da ameri iznudjuju poteze rusima ali isto tako rusi iznudjuju poteze od amera, rusi su u analitici stigli amere i jedini im je problem sto ih ameri medijski zagusuju tako da jednostavno rusi ne mogu nista reci ni napraviti da to ameri ne iskrive kako njima pase, sto se tice i tih poteza veliku tezinu ima sto rusi moraju da suradjuju sa sirijskom vojskom, ne zamjeraju se israelu, ne nagaze turke jer ako ih nagaze ovi zatvaraju bosfor i onda moraju u rat s njima, rusi si ne mogu dozvolit da im turcadija zatvori bosfor i tu im je ogromna slabost koju ameri eksploatiraju,
inace ovdje sam spomenuo jos jednu opciju koju ce ameri najvjerojatnije zaigrat a to je sukob turcadije i grka kad vec nije upalilo sa rusenjem suhoja, i onda se bosfor sigurno zatvara. tad se moze ocekivat ruski odgovor na prvu, inace tu ima potencijala zbog otoka koje turcadija smatra svojim i potencijalni sukob jos tinja a i neki oficiri iz turske su pobjegli u grcku nakon onog drzavnog udara sto bi mogao biti dodatni izgovor za zapocinjanje rata ako ih ovi ne izruce
Winter is coming wrote:pazi ovo:AlfaOmega wrote:Vjerovatno i ruske obavještajne službe imaju prste u ovom raskolu. Kad glupi Ameri nisu htjeli razlučiti "ekstremne" od "umjerenih", sad će ih Rusi natjerati da se međusobno pomarišu. :P
Ovo je jos nista, lani su stavljali u mine staklo. Pronadji to na detektoru. A jos ako je prljavo staklo....ili bilo neko vrijeme uronjeno u nesto (obicno u tekucinu u koju gurnu sniclu da se raspada tjedan-dva). Em ga nemos naci, em se sve zivo okoli stakla u tijelu krene paliti i raspadati. Doduse to nije striktno njihov izum.
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Nije li đoda zastupnik one teze kak je sirijska vojska previše korumpirana i da za novac prodaje oružije kanibalima? E pa sad zna zakaj im prodaju oružije. :)
Okej...zanemari sada nihija i to. Ali aj mi reci. Jesi ti spreman staviti ruku u vatru da nema nikakve trgovine izmedu pojedinih zapovjednika ili cak organizirano izmedu zaracenih snaga?
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ma ja se već neko vrijeme zajebavam, skoro da će postat regularno.... što se tiče rusa, taj mali, nek mi oprosti na izrazu, je intuitivniji od vas tu koliko vas ima na onanija parti u vezi rusa i rusije. ja osobno, a vjerujem i on, simpatiziram ruse, međutim probaj to ispercipirat kao zabranjenu simpatiju iz ove današnje perspektive s obzirom da smo mi u taboru koji je izravan takmac protiv rusije i ako zagusti, a rus kojim slučajem dođe do hrvatske budi uvjeren da nećeš ni ti ni epi ni asila a pogotovo ne jetkundo imat prilike da se izjašnjavate gdje ste, što ste i za koga ste, a to vrijedi i za mene. ukoliko im se pruži ikakav ili bilo kakav otpor računajte da će s obzirom da su nova i moderna vremena seksualno platiti i vaše plus moja guzica, a bome i guzice naših ženai to opetovano.... i to ti je to u vezi vašeg drukanja za ruse... iz perspektive naše pozicije koja iako izgleda ovako ovlaš dosta ležerna i na duži rok s pozitiva opcijama, ja sam evo neki dan rekao da uopće više ne žalim što nam djeca odlaze van i to sve dalje i dalje prema zapadu, jer mi smrdi da će ovdje kolektivno mladi zagnojiti u velikom broju skoro pa u doglednom vremenu... strateški gledano ta priča u siriji mi izgleda da su ameri ispred rusa jer su doslovno ruse natjerali da se oni izravno uključe u rat i navlače ih da se kroz razne aranžmane konfrontiraju oš sa europom u cjelosti ili pojedniačno, ali ne samo sa europom koja je rusiji bez ikakve dileme najvažniji lateralni sugovornik i partner. s druge strane ameri imaju širok manevarski prostor i za obavještajno, i za diplomatsko djelovanje po pitanju tog tamo sranja koje su oni bez daljnjeg zakuhali , ali i za u konačnici izravno borbeno djelovanje jer sada dok rusi ratuju njihov sektor za analitiku radi 48 sati na dan i evidentira sve u detalj sve što rusi rade i dobro i loše i vrše nešto što se zove analitička procjena svrhovitosti i učinkovitosti borbenog djelovanja... u prijevodu radi se o navlakuši gdje su rusi doslovno natjerani da povlače poteze koje nemaju u cjelosti pod svojim nadzorom i ne mogu odlučivati što će se od njihovog djelovanja vidjeti a što ne.... mene ne bi čudilo da se u narednom razdoblju uspostavi još jedno žarište a koje bi ruse ponovo dovelo u situaciju da se pod mus angažiraju, moguće negdje na krajnjem istoku, ili na baltiku, nedao Bog ali je moguće, s jedne strane da ih se malo razvuče vamo i tamo as druge strane da ih moguće natjera i da počnu reagirati nesmotreno, nagonski na prvu, što bi sasvim sigurno išlo na štetu upravo rusima.... i da se vratim na ono prvo, a to je da se zajebavam, jebiga skoro pol stoljeća sam tero za ozbiljno, sad je vrijeme da ostatak bacim na zajebanciju, pogotovo nakon prvog nenajavljenog intervjua s Koscom.... ;)Leviathan2 wrote:miha, poceo si i ti zajebavat,michaellcmacha wrote:jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)asilovski wrote:hahaah da bio je sretan, zapravo kad god vidi Nusru i debelu drocu Muyesinna obuzme ga radost, veselje a kućom se širi miris muskataLeviathan2 wrote:nego joda, jel pala ona famozna cementara, , eto ofenziva im se slomila i sad ih eksterminiraju laganini, a joda se toliko veselio kako su kanibali uletjeli i u par dana dostavili kamion lubenica u alepo, pih
sve si rekao
Guest- Guest
gle ti si tu nabrojao svašta nešto i sve stoji, ali svejedno ništa od tog ne pobija činjenicu da smo mi formalno i stvarno američki igrači i ako bude globalnog fajta ameri vs ruje mi ćemo ziher dobiti po piksi, ali od rusa ne od amera i slijedi scenarij sexualnog zlostavljanja kako sam naveo.... tak da to što ti bezuvjetno simpatiziraš putina ne bude pomoglo da ti guzovi prođu loss.... a to što ameri žele porobiti cijeli svijet... eh pa imperij ne bi bio imperij da mu to nije primarni cilj.... svim imperijama do sada je to bio primarni cilj i sve se ulagalo u izvršenje i dovršenje tog cilja i sa gledišta imperije je to njeno legitimno pravo....Leviathan2 wrote:ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca, sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad,
2015-08-08
ma nisam sad će mi asila uletit sa spikom kak sam falio ukrajinu, što je u osnovi točno, ali tko je tada uopće mogao znati da su ulozi razbacani po cijeloj tabli i da amer samo vrti kotač i čeka di će kuglica zapast da tu potpali krijes....ne kažem možda griješim, ali ne mogu se oteti dojmu da je ovo amway po kojem rusi po unaprijed utvrđenoj ruti hode....dva brata wrote:michaellcmacha wrote:ma ja se već neko vrijeme zajebavam, skoro da će postat regularno.... što se tiče rusa, taj mali, nek mi oprosti na izrazu, je intuitivniji od vas tu koliko vas ima na onanija parti u vezi rusa i rusije. ja osobno, a vjerujem i on, simpatiziram ruse, međutim probaj to ispercipirat kao zabranjenu simpatiju iz ove današnje perspektive s obzirom da smo mi u taboru koji je izravan takmac protiv rusije i ako zagusti, a rus kojim slučajem dođe do hrvatske budi uvjeren da nećeš ni ti ni epi ni asila a pogotovo ne jetkundo imat prilike da se izjašnjavate gdje ste, što ste i za koga ste, a to vrijedi i za mene. ukoliko im se pruži ikakav ili bilo kakav otpor računajte da će s obzirom da su nova i moderna vremena seksualno platiti i vaše plus moja guzica, a bome i guzice naših ženai to opetovano.... i to ti je to u vezi vašeg drukanja za ruse... iz perspektive naše pozicije koja iako izgleda ovako ovlaš dosta ležerna i na duži rok s pozitiva opcijama, ja sam evo neki dan rekao da uopće više ne žalim što nam djeca odlaze van i to sve dalje i dalje prema zapadu, jer mi smrdi da će ovdje kolektivno mladi zagnojiti u velikom broju skoro pa u doglednom vremenu... strateški gledano ta priča u siriji mi izgleda da su ameri ispred rusa jer su doslovno ruse natjerali da se oni izravno uključe u rat i navlače ih da se kroz razne aranžmane konfrontiraju oš sa europom u cjelosti ili pojedniačno, ali ne samo sa europom koja je rusiji bez ikakve dileme najvažniji lateralni sugovornik i partner. s druge strane ameri imaju širok manevarski prostor i za obavještajno, i za diplomatsko djelovanje po pitanju tog tamo sranja koje su oni bez daljnjeg zakuhali , ali i za u konačnici izravno borbeno djelovanje jer sada dok rusi ratuju njihov sektor za analitiku radi 48 sati na dan i evidentira sve u detalj sve što rusi rade i dobro i loše i vrše nešto što se zove analitička procjena svrhovitosti i učinkovitosti borbenog djelovanja... u prijevodu radi se o navlakuši gdje su rusi doslovno natjerani da povlače poteze koje nemaju u cjelosti pod svojim nadzorom i ne mogu odlučivati što će se od njihovog djelovanja vidjeti a što ne.... mene ne bi čudilo da se u narednom razdoblju uspostavi još jedno žarište a koje bi ruse ponovo dovelo u situaciju da se pod mus angažiraju, moguće negdje na krajnjem istoku, ili na baltiku, nedao Bog ali je moguće, s jedne strane da ih se malo razvuče vamo i tamo as druge strane da ih moguće natjera i da počnu reagirati nesmotreno, nagonski na prvu, što bi sasvim sigurno išlo na štetu upravo rusima.... i da se vratim na ono prvo, a to je da se zajebavam, jebiga skoro pol stoljeća sam tero za ozbiljno, sad je vrijeme da ostatak bacim na zajebanciju, pogotovo nakon prvog nenajavljenog intervjua s Koscom.... ;)Leviathan2 wrote:miha, poceo si i ti zajebavat,michaellcmacha wrote:jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)asilovski wrote:
hahaah da bio je sretan, zapravo kad god vidi Nusru i debelu drocu Muyesinna obuzme ga radost, veselje a kućom se širi miris muskata
sve si rekao
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Sukobi među pobunjenicima u Siriji
Beta | 07. 10. 2016 - 23:40h
Sirijski opozicioni aktivisti saopštili su da su se dve najmoćnije pobunjeničke grupe intezivno sukobile u severozapadnoj provinciji Idlib.
Do sukoba je došlo kada su pripadnici ultrakonzervativnog Ahrar al-Šama napali položaje ekstremističke Jund al-Aksa u nekoliko područja u Idlibu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
U saopštenju se navodi da je u nasilju poginulo najmanje devet pobunjenika.
Lokalni komitet za koordinaciju navodi da je Ahrar al-Šam popodne preuzeo nekadašnju vojnu bazu sirijske vojske koje je bila pod kontrolom Jund al-Aksa.
Borbe između dve pobunjeničke grupe u Siriji su retke, ali je poznato da su se neki pobnjenici žalili na ekstremističku ideologiju Jund al-Akse.
Pripadnici Jund al-Akse su potvrdili da je došlo do borbi, navodeći da Ahrar al-Šam gađa njihove pozicije s više raketnih bacača.
http://www.blic.rs/vesti/svet/sukobi-medu-pobunjenicima-u-siriji/qjxmp77
Beta | 07. 10. 2016 - 23:40h
Sirijski opozicioni aktivisti saopštili su da su se dve najmoćnije pobunjeničke grupe intezivno sukobile u severozapadnoj provinciji Idlib.
Do sukoba je došlo kada su pripadnici ultrakonzervativnog Ahrar al-Šama napali položaje ekstremističke Jund al-Aksa u nekoliko područja u Idlibu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
U saopštenju se navodi da je u nasilju poginulo najmanje devet pobunjenika.
Lokalni komitet za koordinaciju navodi da je Ahrar al-Šam popodne preuzeo nekadašnju vojnu bazu sirijske vojske koje je bila pod kontrolom Jund al-Aksa.
Borbe između dve pobunjeničke grupe u Siriji su retke, ali je poznato da su se neki pobnjenici žalili na ekstremističku ideologiju Jund al-Akse.
Pripadnici Jund al-Akse su potvrdili da je došlo do borbi, navodeći da Ahrar al-Šam gađa njihove pozicije s više raketnih bacača.
http://www.blic.rs/vesti/svet/sukobi-medu-pobunjenicima-u-siriji/qjxmp77
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
u kakve mine?minobacake ili ?MaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:pazi ovo:AlfaOmega wrote:Vjerovatno i ruske obavještajne službe imaju prste u ovom raskolu. Kad glupi Ameri nisu htjeli razlučiti "ekstremne" od "umjerenih", sad će ih Rusi natjerati da se međusobno pomarišu. :P
Ovo je jos nista, lani su stavljali u mine staklo. Pronadji to na detektoru. A jos ako je prljavo staklo....ili bilo neko vrijeme uronjeno u nesto (obicno u tekucinu u koju gurnu sniclu da se raspada tjedan-dva). Em ga nemos naci, em se sve zivo okoli stakla u tijelu krene paliti i raspadati. Doduse to nije striktno njihov izum.
2014-04-14
Čini se da su ipak doveli PMU-2 verziju, a ne VM, kak je bilo priče.
To znači da glavnu opasnost očekuju od zrakoplova, a ne od krstarećih raketa.
obojica ste sve falili jer imate predrasude, malo znanja a dugačak jezik, ti misliš da se sve vrti oko Srba, srbije, DR, te da su sukobi kao prije 250 godina, odnosno da je SAD-e vladavina pravde, a Rusija velika srbija, a Đoda sa druge strane je prije 4 godine slavio pad Damaska, nešto konta, ali i to je ubijeno jer je lijen i ne zanima ga u biti ništa, osim toga loži se na debelu drocu dr. Muhaysiniamichaellcmacha wrote:ma nisam sad će mi asila uletit sa spikom kak sam falio ukrajinu, što je u osnovi točno, ali tko je tada uopće mogao znati da su ulozi razbacani po cijeloj tabli i da amer samo vrti kotač i čeka di će kuglica zapast da tu potpali krijes....ne kažem možda griješim, ali ne mogu se oteti dojmu da je ovo amway po kojem rusi po unaprijed utvrđenoj ruti hode....dva brata wrote:michaellcmacha wrote:ma ja se već neko vrijeme zajebavam, skoro da će postat regularno.... što se tiče rusa, taj mali, nek mi oprosti na izrazu, je intuitivniji od vas tu koliko vas ima na onanija parti u vezi rusa i rusije. ja osobno, a vjerujem i on, simpatiziram ruse, međutim probaj to ispercipirat kao zabranjenu simpatiju iz ove današnje perspektive s obzirom da smo mi u taboru koji je izravan takmac protiv rusije i ako zagusti, a rus kojim slučajem dođe do hrvatske budi uvjeren da nećeš ni ti ni epi ni asila a pogotovo ne jetkundo imat prilike da se izjašnjavate gdje ste, što ste i za koga ste, a to vrijedi i za mene. ukoliko im se pruži ikakav ili bilo kakav otpor računajte da će s obzirom da su nova i moderna vremena seksualno platiti i vaše plus moja guzica, a bome i guzice naših ženai to opetovano.... i to ti je to u vezi vašeg drukanja za ruse... iz perspektive naše pozicije koja iako izgleda ovako ovlaš dosta ležerna i na duži rok s pozitiva opcijama, ja sam evo neki dan rekao da uopće više ne žalim što nam djeca odlaze van i to sve dalje i dalje prema zapadu, jer mi smrdi da će ovdje kolektivno mladi zagnojiti u velikom broju skoro pa u doglednom vremenu... strateški gledano ta priča u siriji mi izgleda da su ameri ispred rusa jer su doslovno ruse natjerali da se oni izravno uključe u rat i navlače ih da se kroz razne aranžmane konfrontiraju oš sa europom u cjelosti ili pojedniačno, ali ne samo sa europom koja je rusiji bez ikakve dileme najvažniji lateralni sugovornik i partner. s druge strane ameri imaju širok manevarski prostor i za obavještajno, i za diplomatsko djelovanje po pitanju tog tamo sranja koje su oni bez daljnjeg zakuhali , ali i za u konačnici izravno borbeno djelovanje jer sada dok rusi ratuju njihov sektor za analitiku radi 48 sati na dan i evidentira sve u detalj sve što rusi rade i dobro i loše i vrše nešto što se zove analitička procjena svrhovitosti i učinkovitosti borbenog djelovanja... u prijevodu radi se o navlakuši gdje su rusi doslovno natjerani da povlače poteze koje nemaju u cjelosti pod svojim nadzorom i ne mogu odlučivati što će se od njihovog djelovanja vidjeti a što ne.... mene ne bi čudilo da se u narednom razdoblju uspostavi još jedno žarište a koje bi ruse ponovo dovelo u situaciju da se pod mus angažiraju, moguće negdje na krajnjem istoku, ili na baltiku, nedao Bog ali je moguće, s jedne strane da ih se malo razvuče vamo i tamo as druge strane da ih moguće natjera i da počnu reagirati nesmotreno, nagonski na prvu, što bi sasvim sigurno išlo na štetu upravo rusima.... i da se vratim na ono prvo, a to je da se zajebavam, jebiga skoro pol stoljeća sam tero za ozbiljno, sad je vrijeme da ostatak bacim na zajebanciju, pogotovo nakon prvog nenajavljenog intervjua s Koscom.... ;)Leviathan2 wrote:miha, poceo si i ti zajebavat,michaellcmacha wrote:
jel i u tebi proključala ustaška krvca ko u levog i jetkundoa.... ili bi ti bar pokoje ranjeno dijete poštedio.... ;)
sve si rekao
Kermit-
2014-04-17
ja, to stoji, al nigdje nije napisano da ja necu okrenut pusku na ruse, medjutim ako se to dogodi onda i na amerikance i na one koji su me gurnuli da budem saveznik amerim, jebga, meta ko u prici, sto se tice imperija, to stoji, nebi bio imperij da to ne radi, medjutim svaki imperij ima rok trajanja, tog su svjesni i ameri al idu na to da traje sto duljemichaellcmacha wrote:gle ti si tu nabrojao svašta nešto i sve stoji, ali svejedno ništa od tog ne pobija činjenicu da smo mi formalno i stvarno američki igrači i ako bude globalnog fajta ameri vs ruje mi ćemo ziher dobiti po piksi, ali od rusa ne od amera i slijedi scenarij sexualnog zlostavljanja kako sam naveo.... tak da to što ti bezuvjetno simpatiziraš putina ne bude pomoglo da ti guzovi prođu loss.... a to što ameri žele porobiti cijeli svijet... eh pa imperij ne bi bio imperij da mu to nije primarni cilj.... svim imperijama do sada je to bio primarni cilj i sve se ulagalo u izvršenje i dovršenje tog cilja i sa gledišta imperije je to njeno legitimno pravo....Leviathan2 wrote:ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca, sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad,