ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 6 Empty Re: Sirija

Post by Guest 26/9/2016, 17:33

Zato jer ako ostane veliki grad kao centar takav u rukama neke druge strane....i da nema direktne ugroze za isti. To znaci automatski polu-samostalni status. To znaci ogromnu bazu ljudi za potencijalnu regurtaciju, to znaci podrucje gdje se mogu vojnici povuci,gdje se vrsti trgovina,popudbina,hranjenje,bolnice,aerodrom...sve. Centar dakle odredeni. Simbolicki da i ne govorimo. Uostalom sada je kasno razmisljati o tome, nakon toliko prolivene krvi stratesko povlacenje bilo koje strane iz Alepa i odustajanje od istoga je brutalan moralni udarac za vlastite snage.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 26/9/2016, 18:02

mutava baštarda wrote:http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kljucno-pitanje-krvavog-rata-u-siriji-zasto-asad-zeli-osvojiti-alep-i-zasto-mu-rusi-u-tome-svesrdno-pomazu/4729463/

.... Alep, sada epicentar sirijske krize, privukao je i može privući mnoge vanjske 'igrače'. Rusija je već upletena, sigurno iz zraka, a moglo bi se nagađati o njezinu potencijalu da se uključi u vojne akcije i na tlu. Hezbolah i drugi proiranski borci također već podržavaju Bašarove snage, a Turska bi se mogla efektivnije uključiti na strani pobunjenika.

Propast primirja mogao bi potaknuti pobunjenike da potraže zaštitu među ekstremnijim islamističkim skupinama poput al-Šama i al-'Qaide. Dakle, piše BBC, pozornica je postavljena, bitka bi mogla biti važna prekretnica za obje strane.

......
Na strani Asada se skupila belosvetska đubrad, a jadni pobunjenici su sami i zbog toga mogli bi početi surađivati s nusrom... drunken
heheheh žutarnji osim što ima redakciju vanjske politike ko Kuršumlijski lovački zabavnik to i lažu, ali no svi su su već davno prisjedinili i rastali to što imaju je to, ali bitno je da između Nusre, Shrama, ISIL-a ičli tkz. FSA nema nikve bitnije razlike jedni žele mini kalifat a ovi veliki...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 26/9/2016, 18:09

The US should really stick militarily to the only thing its good at - droning wedding parties.
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Winter is coming 26/9/2016, 19:53

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 02:49

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 27/9/2016, 13:52

Krenulo kopneno osvajanje istočnog Aleppa. Pada stara gradska jezgra...

Đoda i al-svetac na aparatima. :PP

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 13:55

nemoj zajebavat pa joda navija za asada haha  cat

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 27/9/2016, 13:56

Ah da, zaboravim svaki put. :))

2015-09-11

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 27/9/2016, 14:02

AlfaOmega wrote:Krenulo kopneno osvajanje istočnog Aleppa. Pada stara gradska jezgra...

Danas je bio prilog na hrt4 o užasnim uvjetima za djecu u istočnom kraju grada. To znači teška pušiona za kanibale. Vjerojatno će pobunjenike istrijebljivati, a onda ostatke nakon nekog vremena prevesti na njihov teritorij u Idlib.
mutava baštarda
mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by epikur37 27/9/2016, 14:03

AlfaOmega wrote:Krenulo kopneno osvajanje istočnog Aleppa. Pada stara gradska jezgra...

Hiperventiliraju a uskoro će na aparate...američki saveznici im debelo puše i Alep se oslobađa :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 14:31

AlfaOmega wrote:Ah da, zaboravim svaki put. :))
ove druge boli kurac dok se muslimani tepaju medjusobno,greska,ja podrzavam asada i arape koji se bore protiv terorista a drago mi je sto su i oni kalibar projektili pogodili mete

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 27/9/2016, 19:16

Ponovni napad na Handarat. Nadamo se uz više sreće ovaj put.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 27/9/2016, 19:40

epikur37 wrote:

Hiperventiliraju a uskoro će na aparate...američki saveznici im debelo puše i Alep se oslobađa :)
_Koji tebi qrc??...Pa ja drzim stranu i jednima i drugima do totalnog istrebljenja islamsta na obje strane..
Jedini dobar musliman je onaj koji leži i ne bjezi.. :tw :tw :tw
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/9/2016, 19:41

bogomdani wrote:
epikur37 wrote:

_Koji tebi qrc??...Pa ja drzim stranu i jednima i drugima do totalnog istrebljenja islamsta na obje strane..

ja sam na strani assada
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/9/2016, 19:42

dva brata wrote:
bogomdani wrote:
epikur37 wrote:

ja sam na strani assada
ja bio,posto je teror u mojim očima negativan,no kad vidjeh da su efektivno islamdžije i Khozoepi na obje strane,ma nek se istrijebe...kokice i zlatopramen... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 20:17

izgleda da se frontovi oko Alepa raspadaju.zna li neko sta je sa frontom prema Raki? izgleda da miruje

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 21:15

[size=42]SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Počela ŽESTOKA BORBA u istorijskom jezgru

20:20   27.09.2016.
1

[/size]

Podeli na Fejsbuku
 [url=https://twitter.com/intent/tweet?text=SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Po%C4%8Dela %C5%BDESTOKA BORBA u istorijskom jezgru&url=http%3A%2F%2Fsrbin.info%2F2016%2F09%2F27%2Fsirijska-vojska-zauzela-centar-alepa-pocela-zestoka-borba-u-istorijskom-jezgru%2F&via=srbininfo][/url]
Objavi na Tviteru
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Po%C4%8Dela %C5%BDESTOKA BORBA u istorijskom jezgru&url=http%3A%2F%2Fsrbin.info%2F2016%2F09%2F27%2Fsirijska-vojska-zauzela-centar-alepa-pocela-zestoka-borba-u-istorijskom-jezgru%2F&via=srbininfo][/url] 

Sirijske vladine snage zauzele su danas centar Alepa koji je bio pod kontrolom pobunjenika, nakon žestokih vazdušnih napada poslednjih nedelju dana.
Sirija - Page 6 Sirijska-vojska-alepo-1070-700x356
[size]Државна телевизија је јавила да је војска заузела Фарфру, у близини чувене тврђаве у Алепу, а да су у току окршаји у близини историјског језгра града.
Борбе за највећи сиријски град и бивши трговински центар воде се од када су побуњеници заузели неколико четврти на истоку града 2012. године.
Те четврти су сада под опсадом и током протекле недеље претрпеле су најтеже ваздушне ударе од почетка рата, у којима је погинуло више од 200 људи и сравњено са земљом више зграда, преноси АП.
Међутим борба за Алепо је још неизвесна. Владине снаге су током викенда заузеле подручје Хандарата, али су га неколико сати касније изгубиле.
У историјском кварту Алепа, једном од најстаријих градова на свету, налази се дзамија Умајад, која је под заштитом Унеска. Њен минарет из 11. века је срушен током борби у априлу 2013. године.
И Сиријска опсерваторија за људска права, организација са седистем у Лондону која се ослања на информације активиста са терена у Сирији, потврдила је да владине снаге напредују у историјској четврти.
Опсерваторија тврди да је у ваздушним ударима у источном делу Алепа погинуло 11 људи, а да су побуњеници гађали оближња села Нубал и Захра, који су под контролом владиних снага, и убили једну бебу.
До најновије ексалације дошло је након пропасти једнонедељног примирја, постигнутог уз посредство САД и Русије, при чему се дбве стране међусобно оптужују за кршење споразума.
Један сириски војни функционер у Дамаску рекао је да ће се операције у Алепу наставити „све док се терористи у источним деловима града не буду збрисани“.
Хитно потребна евакуација рањених из источних делова Алепа
Светска здравствена организација (СЗО) и Црвени крст позвали су данас на формирање сигурних коридора за евакуацију десетина болесних и рањених из источног дела Алепа, како би им била пружена лекарска помоћ.
Сиријска војска је прошле недеље кренула у офанзиву на Алепо уз помоћ руских ваздушних снага и шиитских милиција, а СЗО наводи да се у граду тренутно налази само 35 лекара на више од 250.000 становника.
Провладине снаге напале су данас делове Алепа под контролом опозиције на неколико фронтова, у оквиру досада највеће копнене офанзиве.
– СЗО тражи хитно успостављање хуманитарних рута како би се из источног дела града евакуисали болесни и рањени – саопштила је портпаролка СЗО Фадела Чаиб.
Портпарол СЗО Тарик Јашаревић изјавио је да је потребна евакуација више десетина пацијената и да ће локалне здравствене власти саставити иницијанлни списак који ће затим бити дат на процену сирисјко арапском Црвеном полумесецу.
Медицинско особоље у источном делу Алепа непрекидно ради на спасавању живота, али нисмо у стању да задовољимо потребе за хитном помоћи и специјалистима, саопштила је представница Међународног комитета Црвеног крста Криста Армстронг.
– Очајнички је потребно да се евакуишу пацијенти, болницама недостају залихе лекова, опрема и крв за трансфузију – рекла је она.
И сиријски лекари саопштили су јуче да су им преко потребне медицинске залихе како би помогли стотинама рањених. Они су рекли да је хитно потребна евакуација најмање 40 рањених.[/size]

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 27/9/2016, 21:26

dva brata wrote:
bogomdani wrote:
epikur37 wrote:

ja sam na strani assada
lol! lol! lol! lol!  legendo pirat

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/9/2016, 21:29

sad ce mnogi biti odjednom na strani asada kad padne Alepo,prije su arlaukali alahu ekber zajedno sa mudzahedinima a sad ce rasirenih ruku trcati oslobodiocima u susret,sjeci brade,palite cigarete (jer u sherijatskom zakonu nema pusenja) i slaviti

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 27/9/2016, 21:30

Winter is coming wrote:
[size=42]SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Počela ŽESTOKA BORBA u istorijskom jezgru

20:20   27.09.2016.
1

[/size]

Podeli na Fejsbuku
 [url=https://twitter.com/intent/tweet?text=SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Po%C4%8Dela %C5%BDESTOKA BORBA u istorijskom][/url]
Objavi na Tviteru
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA CENTAR ALEPA Po%C4%8Dela %C5%BDESTOKA BORBA u istorijskom][/url] 

Sirijske vladine snage zauzele su danas centar Alepa koji je bio pod kontrolom pobunjenika, nakon žestokih vazdušnih napada poslednjih nedelju dana.

Sirija - Page 6 Sirijska-vojska-alepo-1070-700x356
Државна телевизија је јавила да је војска заузела Фарфру, у близини чувене тврђаве у Алепу, а да су у току окршаји у близини историјског језгра града.
Борбе за највећи сиријски град и бивши трговински центар воде се од када су побуњеници заузели неколико четврти на истоку града 2012. године.
Те четврти су сада под опсадом и током протекле недеље претрпеле су најтеже ваздушне ударе од почетка рата, у којима је погинуло више од 200 људи и сравњено са земљом више зграда, преноси АП.
Међутим борба за Алепо је још неизвесна. Владине снаге су током викенда заузеле подручје Хандарата, али су га неколико сати касније изгубиле.
У историјском кварту Алепа, једном од најстаријих градова на свету, налази се дзамија Умајад, која је под заштитом Унеска. Њен минарет из 11. века је срушен током борби у априлу 2013. године.
И Сиријска опсерваторија за људска права, организација са седистем у Лондону која се ослања на информације активиста са терена у Сирији, потврдила је да владине снаге напредују у историјској четврти.
Опсерваторија тврди да је у ваздушним ударима у источном делу Алепа погинуло 11 људи, а да су побуњеници гађали оближња села Нубал и Захра, који су под контролом владиних снага, и убили једну бебу.
До најновије ексалације дошло је након пропасти једнонедељног примирја, постигнутог уз посредство САД и Русије, при чему се дбве стране међусобно оптужују за кршење споразума.
Један сириски војни функционер у Дамаску рекао је да ће се операције у Алепу наставити „све док се терористи у источним деловима града не буду збрисани“.
Хитно потребна евакуација рањених из источних делова Алепа
Светска здравствена организација (СЗО) и Црвени крст позвали су данас на формирање сигурних коридора за евакуацију десетина болесних и рањених из источног дела Алепа, како би им била пружена лекарска помоћ.
Сиријска војска је прошле недеље кренула у офанзиву на Алепо уз помоћ руских ваздушних снага и шиитских милиција, а СЗО наводи да се у граду тренутно налази само 35 лекара на више од 250.000 становника.
Провладине снаге напале су данас делове Алепа под контролом опозиције на неколико фронтова, у оквиру досада највеће копнене офанзиве.
– СЗО тражи хитно успостављање хуманитарних рута како би се из источног дела града евакуисали болесни и рањени – саопштила је портпаролка СЗО Фадела Чаиб.
Портпарол СЗО Тарик Јашаревић изјавио је да је потребна евакуација више десетина пацијената и да ће локалне здравствене власти саставити иницијанлни списак који ће затим бити дат на процену сирисјко арапском Црвеном полумесецу.
Медицинско особоље у источном делу Алепа непрекидно ради на спасавању живота, али нисмо у стању да задовољимо потребе за хитном помоћи и специјалистима, саопштила је представница Међународног комитета Црвеног крста Криста Армстронг.
– Очајнички је потребно да се евакуишу пацијенти, болницама недостају залихе лекова, опрема и крв за трансфузију – рекла је она.
И сиријски лекари саопштили су јуче да су им преко потребне медицинске залихе како би помогли стотинама рањених. Они су рекли да је хитно потребна евакуација најмање 40 рањених.
i ovo ratovanje otislo ukurac, ratujes protiv kanibala i onda ih ranis pa ti poslije padnu na grbacu da ih lijecis,  nek se lijece sami il nek crknu il nek idu preko vode do slobode

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by epikur37 27/9/2016, 21:33

Leviathan2 wrote:
dva brata wrote:
bogomdani wrote:
epikur37 wrote:

ja sam na strani assada
lol! lol! lol! lol!  legendo pirat

Viš da je sretan zbog napretka sirijske vojske...jedva procijedio :) i nema ga više :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics
» Sirija