Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
Page 16 of 41
Page 16 of 41 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41
Re: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
i još iz dobre volje i potiho da ukućani ne vide i na saznaju....;)dzango wrote:Težaj je prosvetiteljski život.michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:
Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Nekko nam se i dodatno obrazuje.michaellcmacha wrote:ti nemoj ja sam ih jučer druko na krstarici...;))))Noor wrote:michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:
ajd, šuti...nećemo ga nikome odat :)
da lazem,to sam vidio od vasNoor wrote:Winter is coming wrote:sto da se trudim,necu ja ceprkati po tomeNoor wrote:Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:
šta, sad nam pizzona više zabranjuješ?
pronađi jedan odvratan post koji sam uputila tebi ili džangu? ajde..potrudi se.
lažeš...zato neš tražit.
2014-04-14
dzango wrote:Važno da je 21. Lako ćemo za naziv mere.Noor wrote:dzango wrote:Greška. Razvijeni jezici imaju čitave lepeze mogućnosti. Starogrčki je na primer imao čitav niz različitih oblika za našu reč "ljubav". Razlikovao je ljubav prema voljenoj osobi, porodici, umetnosti, državi...Noor wrote:dzango wrote:
Naravno da može. Bogatsvo jezika i leži u nizu mogućnosti.
jest, ali jedno je književni jezik..onaj službeni, a drugo su svi dijalekti i narječja, koja u stvari i čine to bogatstvo sazdano od toliko različitosti jednog jezika.
Jezik je živa stvar koja se razvija i menja. Jedini problem je kada se to radi nasilno zbog politike. Onda se dobija nakarada i čudovište.
po tome bi onda kod vas santimetar bila mjera za nešto...a cantimetar za nešto drugo? pa opet centimetar za treće?
nikako da naučite da to nije najbitnije.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ti nemoj ja sam ih jučer druko na krstarici...;))))Noor wrote:michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:
ajd, šuti...nećemo ga nikome odat :)
upratila sam te i tamo
Guest- Guest
Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:mene zanima, u čemu je tajna santimetra...nprdzango wrote:
Ovakav auditorijum razme samo samokres, zrakomlat i druge gluposti. Kakva je korist objašnjavati?
sad ozbiljno...daj reci
Zna se kakva je transliteracija sa latinskog i grčkog i zato mi, Englezi ili Nijemci nemamo više verzija, samo su Srbi izgubljeni u vremenu i prostoru.
Znači, vi čekate da drugi prenesu riječ u svoj jezik pa ju onda od njih kradete? Sad je puno jasnije zašto se SPC odlučila za papa Franjo.
Uostalom, što tebe briga kako Francuzi izgovaraju neku riječ? Dobro da niste i portugalsku verziju inkorporirali u svoj "jezik".
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Može na više načina. To se zove širina.michaellcmacha wrote:a kako se kaže na tom vašem možda bi, a možda i ne jeziku.... šta je za reć koliko ono upisa dnevno ti ovdje nakucaš.... ;))))dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:
mene zanima, u čemu je tajna santimetra...npr
sad ozbiljno...daj reci
Zna se kakva je transliteracija sa latinskog i grčkog i zato mi, Englezi ili Nijemci nemamo više verzija, samo su Srbi izgubljeni u vremenu i prostoru.
Zavisi od učenika i koliko su žedni znanja.
crvenkasti wrote:Kod mene 30.
IQ? ajd, ne pričaj o tome..
Guest- Guest
izvini care, al jebote pizon, to je gore od sorosovih placenika, zboga takovijeh guznih uvlakaca su srbi i srbija ukurcu, covjek bez ponosa, bez osjecaja za pravdu, covjek koji bi prodao sebe i druge za neku sitnu korist, nagledah se po hrvatskoj takovijeh hrvata,Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:Winter is coming wrote:
na kakvoj si ti to vjetrometini,majke ti
pričamo o džangu, kažeš da ga napadamo u čoporu..kud odmah na mene
kru te jebo , koliko covjek moze nisko pasti da se dojucerasnjem neprijatelju uvlaci u guzivu a ovaj ga i dalje tare, il sklopi mir pa se ponasaj na jednakoj ravnini sa uvazavanjem, do jucer neprijatelj al od danas nije al ne mora bit ni prijatelj, al uvlaciti se u guzicu onom ko te batina, to samo mogu beskarakterni proljevi
Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:
sad ozbiljno...daj reci
Znači, vi čekate da drugi prenesu riječ u svoj jezik pa ju onda od njih kradete? Sad je puno jasnije zašto se SPC odlučila za papa Franjo.
Uostalom, što tebe briga kako Francuzi izgovaraju neku riječ? Dobro da niste i portugalsku verziju inkorporirali u svoj "jezik".
Niste vi ništa preuzeli nego su vam uterali u glavu i za drugo ne znate. Ograničeno i priglupo štp je za vas i očekivano.
e sad si ga i ti... kako ti očekuješ da on zna što ta riječ znači....:)))Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:
sad ozbiljno...daj reci
2015-08-08
Neko nam se obrazuje na Krstarici i onda se okolo hvali.michaellcmacha wrote:e sad si ga i ti... kako ti očekuješ da on zna što ta riječ znači....:)))Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:
Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.
Noor wrote:crvenkasti wrote:Kod mene 30.
Gaduro četnička, jesi li znala da nije lijepo rugati se nekome što je glup?
crvenkasti-
2014-04-17
i ti si zabrinut za srbe i srbiju,blago meni,doso si mi ko kec na desetkuLeviathan2 wrote:izvini care, al jebote pizon, to je gore od sorosovih placenika, zboga takovijeh guznih uvlakaca su srbi i srbija ukurcu, covjek bez ponosa, bez osjecaja za pravdu, covjek koji bi prodao sebe i druge za neku sitnu korist, nagledah se po hrvatskoj takovijeh hrvata,Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:
pričamo o džangu, kažeš da ga napadamo u čoporu..kud odmah na mene
kru te jebo , koliko covjek moze nisko pasti da se dojucerasnjem neprijatelju uvlaci u guzivu a ovaj ga i dalje tare, il sklopi mir pa se ponasaj na jednakoj ravnini sa uvazavanjem, do jucer neprijatelj al od danas nije al ne mora bit ni prijatelj, al uvlaciti se u guzicu onom ko te batina, to samo mogu beskarakterni proljevi
2014-04-14
Ajme, koje šamaranje mrtvog magarca, jadni dzango. Dosta za danas. C(S)e(a)ntimetar te pokopao.dzango wrote:Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:
Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.
Niste vi ništa preuzeli nego su vam uterali u glavu i za drugo ne znate. Ograničeno i priglupo štp je za vas i očekivano.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
ajde ti balijo pripazi na rjecnik kad pricas sa zenamacrvenkasti wrote:Noor wrote:crvenkasti wrote:Kod mene 30.
provokatorčino glupa četnička, začepi!
Guest- Guest
evo jučer mi bio treći izlet u ovih 13 godina.... s tim da nije vas ovdje u takvom opsegu kurca bi išo tamo... al jebiga moro sam otić priupitati normalne srbe koji je kurac s vama.... gdje je falinga...dzango wrote:Neko nam se obrazuje na Krstarici i onda se okolo hvali.michaellcmacha wrote:e sad si ga i ti... kako ti očekuješ da on zna što ta riječ znači....:)))Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:
Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.
2015-08-08
i te normalne dovedi na ovaj forum, dajem im mjesec prije nego i oni prolupaju, ovdje su svi prolupani, tako da bi stvarno neki cvrsci i pametniji karakter zatvorio ovu stranicu i nikad vise nebi dosao,michaellcmacha wrote:evo jučer mi bio treći izlet u ovih 13 godina.... s tim da nije vas ovdje u takvom opsegu kurca bi išo tamo... al jebiga moro sam otić priupitati normalne srbe koji je kurac s vama.... gdje je falinga...dzango wrote:Neko nam se obrazuje na Krstarici i onda se okolo hvali.michaellcmacha wrote:e sad si ga i ti... kako ti očekuješ da on zna što ta riječ znači....:)))Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:
Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.
dzangara je jos dobar,bar je karakteran za razliku od pizduna
Santimetar, centimetar... Širina, lepota. Nije to za tebe. Čibe u neku švapsku bulju.Piglet wrote:Ajme, koje šamaranje mrtvog magarca, jadni dzango. Dosta za danas. C(S)e(a)ntimetar te pokopao.dzango wrote:Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:
Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.
Znam. Otišao si nešto da naučiš i da se vratiš da se kurčiš. Nema tu ništa loše.michaellcmacha wrote:evo jučer mi bio treći izlet u ovih 13 godina.... s tim da nije vas ovdje u takvom opsegu kurca bi išo tamo... al jebiga moro sam otić priupitati normalne srbe koji je kurac s vama.... gdje je falinga...dzango wrote:Neko nam se obrazuje na Krstarici i onda se okolo hvali.michaellcmacha wrote:e sad si ga i ti... kako ti očekuješ da on zna što ta riječ znači....:)))Piglet wrote:Kakav njemački tupko, mi smo preveli sa latinsko-grčkog originala.dzango wrote:
Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.
Page 16 of 41 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 41
Similar topics
» Karamarko jedini kandidat za predsjednika HDZ-a
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
Page 16 of 41