Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
Page 9 of 41
Page 9 of 41 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 25 ... 41
Re: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
Bravo, baš tako.pizzon wrote:Piglet wrote:1. krivo - Kako za „Blic” objašnjava profesor Ivan Klajn, ispravnoj verziji „Presli” pribegavaju samo pojedini znalci, a ovo nije usamljeni dokaz da često grešimo u transkripciji stranih reči.pizzon wrote:1. za Q me stisni, elvis prisli,
2. endu mari, inace izgovaramo endi marej.
3. dirk kojt
srpstvo i centimetar ne znam da prevedem ):)
2. polutočno - Iako najuspešnijeg škotskog tenisera novinari, ali i najšira javnost nazivaju Endi Marej, pravilno je reći Endi Mari.
3. krivo, radi se o nizozemskom imenu - Dirk Kuijt
No dobro, bolji si od svojih neukih kolega pa te neću zezati
ali, pitanje je kako je tacno.
i sta je tacno, ko sta cuje od originala.
to je individulano, kada se radi o stranim pojimovima i td
recimo, elivs prizli, ima takvog, rolingstonzi,
To je samo mišljenje jednog profesora, u srpskom jeziku pravila ne postoje i svatko može napisati onako kako on hoće, individualno. To je cijela problematika.
Piglet- Posts : 1503
2016-02-24
dolazim, naravno :D moram reci i evi da se pripremi,8-)veber wrote:ajd dodi.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
tulum je dva dana.
2014-04-12
Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.maggie13 wrote:hoces reci da smo mi prakticne i pragmaticne, a vi nerealni :Ddzango wrote:Kako žene sve banalizuju. One uvek imaju samo jedno, najjednostavnije, objašnjenje. Kod njih slabo igraju više ideje i ideali.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
Prc.maggie13 wrote:dolazim, naravno :D moram reci i evi da se pripremi,8-)veber wrote:ajd dodi.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
tulum je dva dana.
pricas pizdarije o etimolgiji jezika. imas zivi primjer engleski, njemacki..dzango wrote:Pa gde ćeš veći uticaj politike na jezik od uticaja na hrvatski i crnogorski. Jedni izmišljali reči a drugi slova. Još jednom -- kakav narod, takav i jezik. Nema dalje.Piglet wrote:To se zove standardizacija. Pravilo koje sam spomenuo će s vremenom otpasti i ostat će samo Dostojevski.jastreb wrote:Da,ali u hrvatskom pravopisu piše kako se ruska imena pišu baš ovako Iljič, Rasputin, Kuznjecov, Jegorevič i sl.Piglet wrote:
Nisu pogriješili pravilo nego način kako napisati - tako osim Dostojevski može i Dostoevskij jer su to naši najblži latinični znakovi za transliteraciju sa ruskog. Za izgovor postoji fonetska abeceda sa standardiziranim pravilima za cijeli svijet, samo Srbi to pokušavaju objediniti pa zato i imaju defektni jezik bez pravila.
Vidiš da pizzon nije znao kako napisati neke banalne primjere, zamisli kako bi tek probleme imao u stručnijoj literaturi.
O makedonskim da se i ne govori.
Jedino poljska imena pišu se onako kako ih pišu i Poljaci npr. Henryk Sienkiewicz.
To je ono što srpski jezik nema pa im može Nikolić svojim dekretom i poltičkom odlukom papu prozvati Francisko. Nerazvijen jezik bez pravila podložan je političkim utjecajima.
proucimalo
2014-12-30
ako dode s tobom, moze.maggie13 wrote:dolazim, naravno :D moram reci i evi da se pripremi,8-)veber wrote:ajd dodi.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
tulum je dva dana.
2014-12-30
di ces visih ideala od tih :Ddzango wrote:Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.maggie13 wrote:hoces reci da smo mi prakticne i pragmaticne, a vi nerealni :Ddzango wrote:Kako žene sve banalizuju. One uvek imaju samo jedno, najjednostavnije, objašnjenje. Kod njih slabo igraju više ideje i ideali.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
2014-04-12
zezanje je zdravo :Ddzango wrote:Prc.maggie13 wrote:dolazim, naravno :D moram reci i evi da se pripremi,8-)veber wrote:ajd dodi.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
tulum je dva dana.
2014-04-12
nego kako :Pveber wrote:ako dode s tobom, moze.maggie13 wrote:dolazim, naravno :D moram reci i evi da se pripremi,8-)veber wrote:ajd dodi.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
tulum je dva dana.
2014-04-12
I oni imaju samokres, zrakomlat, šport?veber wrote:pricas pizdarije o etimolgiji jezika. imas zivi primjer engleski, njemacki..dzango wrote:Pa gde ćeš veći uticaj politike na jezik od uticaja na hrvatski i crnogorski. Jedni izmišljali reči a drugi slova. Još jednom -- kakav narod, takav i jezik. Nema dalje.Piglet wrote:To se zove standardizacija. Pravilo koje sam spomenuo će s vremenom otpasti i ostat će samo Dostojevski.jastreb wrote:Da,ali u hrvatskom pravopisu piše kako se ruska imena pišu baš ovako Iljič, Rasputin, Kuznjecov, Jegorevič i sl.Piglet wrote:
Nisu pogriješili pravilo nego način kako napisati - tako osim Dostojevski može i Dostoevskij jer su to naši najblži latinični znakovi za transliteraciju sa ruskog. Za izgovor postoji fonetska abeceda sa standardiziranim pravilima za cijeli svijet, samo Srbi to pokušavaju objediniti pa zato i imaju defektni jezik bez pravila.
Vidiš da pizzon nije znao kako napisati neke banalne primjere, zamisli kako bi tek probleme imao u stručnijoj literaturi.
Jedino poljska imena pišu se onako kako ih pišu i Poljaci npr. Henryk Sienkiewicz.
To je ono što srpski jezik nema pa im može Nikolić svojim dekretom i poltičkom odlukom papu prozvati Francisko. Nerazvijen jezik bez pravila podložan je političkim utjecajima.
proucimalo
veli on da nije istina da se ovuda po cijele dane smuca još od 2006. godine.,...veber wrote:neki put si tako fino zajedjiv....michaellcmacha wrote:2008. godine na hrvatskom forumu si imao 27 000 upisa za šta ti je trebalo 2 godine... to ispada da si dnevno istipko 40 upisa na hrvatskom forumu što bi pak značilo da si do danas nakuco 150 000 upisa.... na hrvatskom forumu.... ;)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
U RH se ne može dogoditi da predsjednica ili premijer svojevoljno promijeni nečije ime po političkom kriteriju. Da ne spominjemo koji su to kompleksi zbog Tuđmana da se čak vaš predsjednik bavi jezičnim dvojbama zbog toga. U Srbiji je kakav narod -> takva vlast -> takav jezik. Zato uostalom imate toliko turcizama.dzango wrote:Pa gde ćeš veći uticaj politike na jezik od uticaja na hrvatski i crnogorski. Jedni izmišljali reči a drugi slova. Još jednom -- kakav narod, takav i jezik. Nema dalje.Piglet wrote:To se zove standardizacija. Pravilo koje sam spomenuo će s vremenom otpasti i ostat će samo Dostojevski.jastreb wrote:Da,ali u hrvatskom pravopisu piše kako se ruska imena pišu baš ovako Iljič, Rasputin, Kuznjecov, Jegorevič i sl.Piglet wrote:Nisu pogriješili pravilo nego način kako napisati - tako osim Dostojevski može i Dostoevskij jer su to naši najblži latinični znakovi za transliteraciju sa ruskog. Za izgovor postoji fonetska abeceda sa standardiziranim pravilima za cijeli svijet, samo Srbi to pokušavaju objediniti pa zato i imaju defektni jezik bez pravila.
2016-02-24
A mogu li ja i dalje da budem ono na papiru a u stvari ono drugo?maggie13 wrote:di ces visih ideala od tih :Ddzango wrote:Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.maggie13 wrote:hoces reci da smo mi prakticne i pragmaticne, a vi nerealni :Ddzango wrote:Kako žene sve banalizuju. One uvek imaju samo jedno, najjednostavnije, objašnjenje. Kod njih slabo igraju više ideje i ideali.maggie13 wrote:Dzani dolazi radi mene,miha..eventualno zbog partyja kod vebera na bazenu ;P...i sad ga ne zezaj vise, vec mu je neugodno :D
megi tek ako radi tebe dolazi onda pogotovo mora da čkomi ko zaliven tamo svojima.... ali opet ako 10 godina vamo dolazi radi ženskinje onda bolje da se, tebi svaka čast megi, ubije i to onako potiho da se ni ne čuje....
2015-08-08
budi sto hoces,ovo ili ono,danas sam neozbiljna..B-)dzango wrote:A mogu li ja i dalje da budem ono na papiru a u stvari ono drugo?maggie13 wrote:di ces visih ideala od tih :Ddzango wrote:Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.maggie13 wrote:hoces reci da smo mi prakticne i pragmaticne, a vi nerealni :Ddzango wrote:
Kako žene sve banalizuju. One uvek imaju samo jedno, najjednostavnije, objašnjenje. Kod njih slabo igraju više ideje i ideali.
2014-04-12
Ne postoj srpski način pisanja, nabada kako tko hoće i svi su u pravu. Ili u krivu, svejedno.jastreb wrote:Čuj,nemam ja ništa ni protiv srpskog načina pisanja. Naprotiv.Piglet wrote:
Vidiš da pizzon nije znao kako napisati neke banalne primjere, zamisli kakve bi tek probleme imao u stručnijoj literaturi.
Često puta mi dobro dođe kad ne znam kako se izgovara neko strano ime ili naziv.
Last edited by Piglet on 23/9/2016, 16:27; edited 1 time in total
2016-02-24
kako da budeš ono drugo kad studije od prije 8 godina govore da ste svaki treći u kurcu... tj bez njega....
2015-08-08
Papa je Franja, Nikoilić je glup, a Hrvati su jedini narod koji menja jezik zajedno sa smenom vlasti. O turcizmima u hrvatskom je glupo i govoriti. Jedino u čemu se slažemo jeste oko vlasti, jezika i naroda. Zato i imate Milanoviće, Hasnbegoviće, zrakomlate i samokrese.Piglet wrote:U RH se ne može dogoditi da predsjednica ili premijer svojevoljno promijeni nečije ime po političkom kriteriju. Da ne spominjemo koji su to kompleksi zbog Tuđmana da se čak vaš predsjednik bavi jezičnim dvojbama zbog toga. U Srbiji je kakav narod -> takva vlast -> takav jezik. Zato uostalom imate toliko turcizama.dzango wrote:Pa gde ćeš veći uticaj politike na jezik od uticaja na hrvatski i crnogorski. Jedni izmišljali reči a drugi slova. Još jednom -- kakav narod, takav i jezik. Nema dalje.Piglet wrote:To se zove standardizacija. Pravilo koje sam spomenuo će s vremenom otpasti i ostat će samo Dostojevski.jastreb wrote:Da,ali u hrvatskom pravopisu piše kako se ruska imena pišu baš ovako Iljič, Rasputin, Kuznjecov, Jegorevič i sl.Piglet wrote:Nisu pogriješili pravilo nego način kako napisati - tako osim Dostojevski može i Dostoevskij jer su to naši najblži latinični znakovi za transliteraciju sa ruskog. Za izgovor postoji fonetska abeceda sa standardiziranim pravilima za cijeli svijet, samo Srbi to pokušavaju objediniti pa zato i imaju defektni jezik bez pravila.
Daj onda neku sliku u toplesu. Da iskoristim situaciju.maggie13 wrote:budi sto hoces,ovo ili ono,danas sam neozbiljna..B-)dzango wrote:A mogu li ja i dalje da budem ono na papiru a u stvari ono drugo?maggie13 wrote:di ces visih ideala od tih :Ddzango wrote:Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.maggie13 wrote:
hoces reci da smo mi prakticne i pragmaticne, a vi nerealni :D
zezam ga ja..'ko ce dat tako visoke 'ideale'..oko metar i po :Dmichaellcmacha wrote:megi tek ako radi tebe dolazi onda pogotovo mora da čkomi ko zaliven tamo svojima.... ali opet ako 10 godina vamo dolazi radi ženskinje onda bolje da se, tebi svaka čast megi, ubije i to onako potiho da se ni ne čuje....
2014-04-12
hocu..veberovu s bazena, nakon partyja..:Ddzango wrote:Daj onda neku sliku u toplesu. Da iskoristim situaciju.maggie13 wrote:budi sto hoces,ovo ili ono,danas sam neozbiljna..B-)dzango wrote:A mogu li ja i dalje da budem ono na papiru a u stvari ono drugo?maggie13 wrote:di ces visih ideala od tih :Ddzango wrote:
Jebiga, ja za sebe nakitio da sam lučonoša i prosvetitelj, a ti me spusti na nekog pohotnika. A baš mi dobro krenulo.
Last edited by maggie13 on 23/9/2016, 16:39; edited 1 time in total
2014-04-12
Page 9 of 41 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 25 ... 41
Similar topics
» Karamarko jedini kandidat za predsjednika HDZ-a
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
Page 9 of 41