Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
Page 15 of 41
Page 15 of 41 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 28 ... 41
Re: Jeremić jedini kandidat vredan pohvale
da se covik prikrsti,pa picka mu materina dzango,dokle cete masakrirati Hrvatski jezik.zar vam ama bas nista nije sveto.triba vam zbilja prikrizit..dzango wrote:
Kurac se križate, majke vam ga neznabožačku. Dete se Krsti u Duhu Svetom a ne križe. Što se posle križate šapom kao stoka, druga je stvar.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:Winter is coming wrote:na kakvoj si ti to vjetrometini,majke tiNoor wrote:Winter is coming wrote:pa takvi su,napadaju u choporu kao hijene,kad ih sutnes nogom u guzicu,cviledzango wrote:
Malo ih je, malo. Još bar pola tuceta.
ti ima da ćutiš
nisi na vjetrometini, jer se ni ne izlažeš, čikn jedan
pričamo o džangu, kažeš da ga napadamo u čoporu..kud odmah na mene
2014-04-14
dzango wrote:Normalno da će na tebe. Neće valjda na onog pijanog Kostarikanca. I ja bi odmah na tebe.Noor wrote:Winter is coming wrote:na kakvoj si ti to vjetrometini,majke tiNoor wrote:Winter is coming wrote:
pa takvi su,napadaju u choporu kao hijene,kad ih sutnes nogom u guzicu,cvile
ti ima da ćutiš
to ovako...na par sto km, vidjet ću na Batajnici koliko si hrabar, nadam se da ćeš doći?
Guest- Guest
sharpi,sve si mi drazi.oca mi ocinskog..Winter is coming wrote:
a sta tu ima biti normalno ili nenormalno jaka stvar,ta nisam u skoli na casu knjizevnosti pa da moram paziti kakvu cu rijec upotrijebiti,ovu ili onu,koristimo mi i dosta engleskih rijeci,njemackih i turskih pa sto nebi i hrvatske
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:Winter is coming wrote:na kakvoj si ti to vjetrometini,majke tiNoor wrote:Winter is coming wrote:
pa takvi su,napadaju u choporu kao hijene,kad ih sutnes nogom u guzicu,cvile
ti ima da ćutiš
šta, sad nam pizzona više zabranjuješ?
Guest- Guest
Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:mene zanima, u čemu je tajna santimetra...nprdzango wrote:Ovakav auditorijum razme samo samokres, zrakomlat i druge gluposti. Kakva je korist objašnjavati?Noor wrote:dzango wrote:
Isto pitanje kao i filosofija ili filozofija. Teško je to objasniti priglupima.
biće da su objašnjenja priglupa, ne bi ih ni ja iznosila pred ovakvim auditorijem.
sad ozbiljno...daj reci
Zna se kakva je transliteracija sa latinskog i grčkog i zato mi, Englezi ili Nijemci nemamo više verzija, samo su Srbi izgubljeni u vremenu i prostoru.
Piglet- Posts : 1503
2016-02-24
Greška. Razvijeni jezici imaju čitave lepeze mogućnosti. Starogrčki je na primer imao čitav niz različitih oblika za našu reč "ljubav". Razlikovao je ljubav prema voljenoj osobi, porodici, umetnosti, državi...Noor wrote:dzango wrote:Naravno da može. Bogatsvo jezika i leži u nizu mogućnosti.Noor wrote:dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:
mene zanima, u čemu je tajna santimetra...npr
sad ozbiljno...daj reci
a kako je u književnom srpskom? sve to može ili?
jest, ali jedno je književni jezik..onaj službeni, a drugo su svi dijalekti i narječja, koja u stvari i čine to bogatstvo sazdano od toliko različitosti jednog jezika.
Jezik je živa stvar koja se razvija i menja. Jedini problem je kada se to radi nasilno zbog politike. Onda se dobija nakarada i čudovište.
dzango wrote:Greška. Razvijeni jezici imaju čitave lepeze mogućnosti. Starogrčki je na primer imao čitav niz različitih oblika za našu reč "ljubav". Razlikovao je ljubav prema voljenoj osobi, porodici, umetnosti, državi...Noor wrote:dzango wrote:Naravno da može. Bogatsvo jezika i leži u nizu mogućnosti.Noor wrote:dzango wrote:
Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.
jest, ali jedno je književni jezik..onaj službeni, a drugo su svi dijalekti i narječja, koja u stvari i čine to bogatstvo sazdano od toliko različitosti jednog jezika.
Jezik je živa stvar koja se razvija i menja. Jedini problem je kada se to radi nasilno zbog politike. Onda se dobija nakarada i čudovište.
po tome bi onda kod vas santimetar bila mjera za nešto...a cantimetar za nešto drugo? pa opet centimetar za treće?
Guest- Guest
ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:Winter is coming wrote:na kakvoj si ti to vjetrometini,majke tiNoor wrote:
ti ima da ćutiš
2014-04-14
Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:Winter is coming wrote:
na kakvoj si ti to vjetrometini,majke ti
pronađi jedan odvratan post koji sam uputila tebi ili džangu? ajde..potrudi se.
Guest- Guest
šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.michaellcmacha wrote:bilo im je puno lakše dok su se koristili srpskohrvatskim, tad su bar upola govorili ispravno.....
2015-08-08
michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.michaellcmacha wrote:bilo im je puno lakše dok su se koristili srpskohrvatskim, tad su bar upola govorili ispravno.....
ajd, šuti...nećemo ga nikome odat :)
Guest- Guest
sto da se trudim,necu ja ceprkati po tomeNoor wrote:Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijamaNoor wrote:
2014-04-14
ti nemoj ja sam ih jučer druko na krstarici...;))))Noor wrote:michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:
Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.
ajd, šuti...nećemo ga nikome odat :)
2015-08-08
Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:mene zanima, u čemu je tajna santimetra...nprdzango wrote:Ovakav auditorijum razme samo samokres, zrakomlat i druge gluposti. Kakva je korist objašnjavati?Noor wrote:
biće da su objašnjenja priglupa, ne bi ih ni ja iznosila pred ovakvim auditorijem.
sad ozbiljno...daj reci
Zna se kakva je transliteracija sa latinskog i grčkog i zato mi, Englezi ili Nijemci nemamo više verzija, samo su Srbi izgubljeni u vremenu i prostoru.
Važno da je 21. Lako ćemo za naziv mere.Noor wrote:dzango wrote:Greška. Razvijeni jezici imaju čitave lepeze mogućnosti. Starogrčki je na primer imao čitav niz različitih oblika za našu reč "ljubav". Razlikovao je ljubav prema voljenoj osobi, porodici, umetnosti, državi...Noor wrote:dzango wrote:Naravno da može. Bogatsvo jezika i leži u nizu mogućnosti.Noor wrote:
po tome bi onda kod vas santimetar bila mjera za nešto...a cantimetar za nešto drugo? pa opet centimetar za treće?
Težaj je prosvetiteljski život.michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.michaellcmacha wrote:bilo im je puno lakše dok su se koristili srpskohrvatskim, tad su bar upola govorili ispravno.....
a kako se kaže na tom vašem možda bi, a možda i ne jeziku.... šta je za reć koliko ono upisa dnevno ti ovdje nakucaš.... ;))))dzango wrote:Na francuskom se izgovara santimetar konjino tupava.Šta me boli kurac što vi ne izlazite iz nemačke bulje, kao i ostalim stvarima.Piglet wrote:Riječ centimetar je latinsko-grčka (centum+metron), a vi ju preuzimate iz engleskog, njemačkog i francuskog? Jebote budala.dzango wrote:Razlika je u transkripciji reči i iz kojeg je jezika preuzeta. Svi oblici su pravilni jer postoji više transkripcija, engleska, nemačka, francuska. Isto kao i filozofija. Pojam filozofija je preuzet iz nemačkog. A postoji i oblik reči filosofija, koji je mnogo talniji, koji je preuzet iz originalnog grčkog. Tako se može reći i filosofija i filozofija.Noor wrote:mene zanima, u čemu je tajna santimetra...nprdzango wrote:
Ovakav auditorijum razme samo samokres, zrakomlat i druge gluposti. Kakva je korist objašnjavati?
sad ozbiljno...daj reci
2015-08-08
Winter is coming wrote:sto da se trudim,necu ja ceprkati po tomeNoor wrote:Winter is coming wrote:ne mogu ja nikom nista zabraniti ali nemogu da ne primjetim kako se obrusavate na moje kolege iz srbije i kako to odvratno raditeNoor wrote:Winter is coming wrote:
nisam odmah na tebe jer te nisam citirao pa neznam odakle ti to ali vidim da si i ti u tom coporu,pizona sam vam npr na jedno vrijeme pustio da ga mrcvarite iz razloga da shvati neke stvari i da razmisli opet o njegovim pro evropskim idejama i evroatlanskim integracijama
lažeš...zato neš tražit.
Guest- Guest
i još iz dobre volje i potiho da ukućani ne vide i na saznaju....;)dzango wrote:Težaj je prosvetiteljski život.michaellcmacha wrote:šta je on i danas navratio k nama.... šta je za reć, negdje mu njegovi kunu žarki tiganj....Piglet wrote:Da pitamo dzanga ili smo mu dosta za danas drmali kavez?Noor wrote:Piglet wrote:
Koje su to samo debate, je li centimetar, santimetar ili cantimetar, nitko u Srbiji ne zna. Na vrlo su niskoj razini jezičnog razvoja, a sami su sebe zakucali u slijepi put.
2015-08-08
Page 15 of 41 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 28 ... 41
Similar topics
» Karamarko jedini kandidat za predsjednika HDZ-a
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
» Plenkovic pobijedio na izborima na kojima je bio jedini kandidat
» Puhovski:Skoro jedini kao predsjednicki kandidat i politicar moze doci opusteno ne plaseci se zvizduka
» Glasanje za generalnog sekretara UN: Jeremić izbio na drugo mesto
» pohvale marcellusu
Page 15 of 41