ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Igre u Riju bile su neoprostiva katastrofa...

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Igre u Riju bile su neoprostiva katastrofa... - Page 3 Empty Re: Igre u Riju bile su neoprostiva katastrofa...

Post by Guest 29/8/2016, 17:34

dva brata wrote:usa osim printera za slanje ljudi na mjesec ima neku realnu ekonomiju.. u to doba kada je USA slala ljude na mjesec, proračuni tih godina su bili od suficita(1969 je bio u suficitu) do max deficita 2-3%, a USA javni dug je bio na 30%..

upravo zato ima realnu ekonomiju, jer ju financira deficitom, većina te realne ekonomije se razvila za vrijeme WW2 kad je deficit bio najveći

potrošnja na svemirski program nije bila samo u 1969. nego se proteže na cijelo desetljeće prije

http://www.tradingeconomics.com/united-states/government-budget

na to koliki je udio javnog duga u BDPu igra ulogu i demografska struktura stanovništva, budući da je stanovništvo sve starije i da se povećava udio onih starijih od 65, tako će rasti i udio držvnog deficita u BDPu te udio države u ekonomiji, jer se broj radnosposobnih smanjuje pa se smanjuje i količina privatnih kredita

no samo dajte, režite i štedite pa onda kukajte kako nema posla ni novca

Guest
Guest

Back to top Go down

Igre u Riju bile su neoprostiva katastrofa... - Page 3 Empty Re: Igre u Riju bile su neoprostiva katastrofa...

Post by Guest 29/8/2016, 17:38

naravno gleda sam deficit tih godina, usporedi ga sa onim za vrijeme obame, nebo i zemlja.. 3-4 puta manji i deficit proračuna i javni dug..i uspjeli su poslati ljude na mjesec..

šta je obama napravio? aj upumpavanjem love je zaustavio krizu, doduše u USA je kriza završila u 2010

pa dobro jutro, stanovništvo je najvažnije, važnije od printera.. povoljna USA demografska struktura, visokobrazovana populacija, USA land of free.. hrvati cijelu povjest bježali iz RH, da bi došli u USA i imali lijep život, hrpa se obogatili, ovdje bi bili prosijaci..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:41

dva brata wrote:
nakon rukometnog prvensta(većina u EU ionako nema pojma za taj sport), većina tih dvorana je jad i čemer..
no, a zašto, možda zato što država ne želi financirati održavanje nego štedi?

provo sklope javno-privatno partnerstvo i onda ups, mi to više ne bi plaćali, eto nek propadnu privatni investitori

i građevinske tvrke propadnu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:45

deda ultimate nemesis wrote:
dva brata wrote:
nakon rukometnog prvensta(većina u EU ionako nema pojma za taj sport), većina tih dvorana je jad i čemer..
no, a zašto, možda zato što država ne želi financirati održavanje nego štedi?

provo sklope javno-privatno partnerstvo i onda ups, mi to više ne bi plaćali, eto nek propadnu privatni investitori

pa plaćaju održavanje, ovdje u splitu svakog mjeseca 600 000kn na održavanje, dvorane koju uglavnom nitko ne želi, i ne mogu je nikome utopiti.. privatni investitori procjenil ida im se ne isplati ulaziti u taj business, jer split i okolica nemaju dovoljno stanovnika da je ta dvorana puna 2-3puta tjedno da se isplati..

evo nedavno bili mejdeni oni su je napunili.. i tako uleti neki događaj, 2 puta godišnje..

a postoji hrpa ostalog kapaciteta okolo.. nekoliko dvorana ima u blizini pa do poljudskog stadiona za samu ultru.. ne isplativo.. jedino sam čuo ona zagrebačka dobro posluje, jebiga grad sa bližom okolicom ima 1/4 pa do 1/3 ukupne populacije države, + tu se vrte pare..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:48

dva brata wrote:naravno gleda sam deficit tih godina, usporedi ga sa onim za vrijeme obame, nebo i zemlja.. 3-4 puta manji i deficit proračuna i javni dug..i uspjeli su poslati ljude na mjesec..

imali su suficit 0.3% samo te 69 za vrijeme Nixona, i kasnije za vrijeme Klintona 90ih

http://federal-budget.insidegov.com/d/d/Richard-Nixon

dva brata wrote:šta je obama napravio? aj upumpavanjem love je zaustavio krizu, doduše u USA je kriza završila u 2010

razina deficita je povezana sa zaduživanjem privatnog sektora, što se privatni sektor više zadužuje to je državni deficit manji

budući da babyboom generacija ide u mirovinu, oni se i razdužuju a nove kredite ne vraćaju, zato da se ne bi smanjio BDP država povećava svoj javni dug koji je ekvivalentan smanjenju onog u privatnom sektoru, tj. malo veći za iznos rasta BDPa
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:52

dva brata wrote:
pa plaćaju održavanje, ovdje u splitu svakog mjeseca 600 000kn na održavanje, dvorane koju uglavnom nitko ne želi, i ne mogu je nikome utopiti.. privatni investitori procjenil ida im se ne isplati ulaziti u taj business, jer split i okolica nemaju dovoljno stanovnika da je ta dvorana puna 2-3puta tjedno da se isplati...
može ju država uzeti sebi i otvoriti školama za razvoj sporta preko dana

kod nas vlada histerija da nevalja trošiti na ništa, jebeno smeće ne možemo reciklirati, niti otpadne vode pročistiti

nesposobni smo upravljati vlastitom ekonomijom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:54

ograničenje rasta.
USA ekonomija raste tamo posli WW2, nove tehnologije su tu, raste ekonomija, građani troše sve više resrusa.. čak i žene nemoraju raditi, doma stoje i čuvaju 3-4 djece, muška plaća dovoljna za pokriti sve troškove, plus auto, plus kuća, plus putovanje, plus obilje hrane..

tako raste USA populacija sa istim apetitima za potrošnju.. however ljudski resursi nisu neograničeni, cijena nafte ide gore, ne može svatko imati kuću sa pogledom na jezero ili more, cijena nekretnina ide gore, eh sada za priušitit standard treba raditi i muško i žensko, i onda stanu u manji kvadrat stana, pa imaju manje djece..

što u idućim desetljećima znači više penzića i manje radnika, pa upadaš u začarani krug..

rješenje bi bilo kao u SF filmovima i knjigama.. brutalni razvoj neke tezhnologije, i slanje populacije na druge planete....

odmah se manje resursa troši na zemlji, dakle cijena im jeftinija, više resursa ostaju pojedincima po glavi stanovnika, usput cijena nekretnina i zemljišta pada, pa opet ljudi mogu imati više djece..

samo trebaš višak populacije ubaciti na raketu i poslati.. negdje van :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:57

dva brata wrote:
pa plaćaju održavanje, ovdje u splitu svakog mjeseca 600 000kn na održavanje, dvorane koju uglavnom nitko ne želi, i ne mogu je nikome utopiti.. privatni investitori procjenil ida im se ne isplati ulaziti u taj business, jer split i okolica nemaju dovoljno stanovnika da je ta dvorana puna 2-3puta tjedno da se isplati...
može ju država uzeti sebi i otvoriti školama za razvoj sporta preko dana

kod nas vlada histerija da nevalja trošiti na ništa, jebeno smeće ne možemo reciklirati, niti otpadne vode pročistiti

nesposobni smo upravljati vlastitom ekonomijom

kod nas vlada opravdano ta histerija, jer država troši na uhljebe i uhljebe.. daj ja sam bio prije par godina radio praksu u jednoj takoj uhljeb instituciji(velikoj), i ono što govore u medijima glede uhljeba koji ništa nerade - u stvarnosti je još pun kurac gore :D

vidio sam na svoje oči, čuo na svoje uši, kroz moje ruke su čak i papiri sa financijskim izvještima prolazili, ostalo što nevidiš ispričaju kolege iz susjedne kancelarije.. stvarnost je puno gora nego što mediji prikazuju..

tebe aben optužuje da si uhljeb, ali situacija je obnrnuta.. ti ih braniš samo zato jer nisi vidio kako je trul sustav iz unutra.. ja sam vidio i radio u tom procesu, to jebeno toliko trulo, ekonomski neefikasno, tromo, korumpirano, lijeno, jednostavno polit benzinom i zapalit
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 17:58

dva brata wrote:
što u idućim desetljećima znači više penzića i manje radnika, pa upadaš u začarani krug..
rješenje bi bilo kao u SF filmovima i knjigama.. brutalni razvoj neke tezhnologije, i slanje populacije na druge planete....
odmah se manje resursa troši na zemlji, dakle cijena im jeftinija, više resursa ostaju pojedincima po glavi stanovnika, usput cijena nekretnina i zemljišta pada, pa opet ljudi mogu imati više djece..

pa ja sam zato za eutanaziju starijih od 65, čisto iz praktičnih ekonomskih razloga, ne zato što sam poremećeni psihopat
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:06

dva brata wrote:
kod nas vlada opravdano ta histerija, jer država troši na uhljebe i uhljebe.. daj ja sam bio prije par godina radio praksu u jednoj takoj uhljeb instituciji(velikoj), i ono što govore u medijima glede uhljeba koji ništa nerade - u stvarnosti je još pun kurac gore :D
vidio sam na svoje oči, čuo na svoje uši, kroz moje ruke su čak i papiri sa financijskim izvještima prolazili, ostalo što nevidiš ispričaju kolege iz susjedne kancelarije.. stvarnost je puno gora nego što mediji prikazuju..
tebe aben optužuje da si uhljeb, ali situacija je obnrnuta.. ti ih braniš samo zato jer nisi vidio kako je trul sustav iz unutra.. ja sam vidio i radio u tom procesu, to jebeno toliko trulo, ekonomski neefikasno, tromo, korumpirano, lijeno, jednostavno polit benzinom i zapalit

to opet nema veze s time kako treba funkcionirati država sa fiat valutom na tehničkoj razini

ja ne utječem na to koga narod bira da sjedi u upravi, većina je ta koja bira sposobne na temelju političkog opredjeljena

ja sam za ukidanje demokracije, za uvođenje psiho i IQ testova te testova sposobnosti, vodstvo države bi se biralo kao što se biraju menadžeri u korporacijama, nema preko veze i kroz mito, kompjutor određuje jesi prošao ili nisi

a ne da je na čelu glavnog grada ovakav genijalac

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-radim-vise-i-od-japanaca-neduhoviti-bandic-objavio-predizborni-spot/913803.aspx
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:07

dva brata wrote:

pa ja sam zato za eutanaziju starijih od 65, čisto iz praktičnih ekonomskih razloga, ne zato što sam poremećeni psihopat

pa ja te nisam optužio radi toga da si psiho.. ali gledan moj stari od 60godina, as štema ,razbija macon, vodi firmu, evo naučio koristit internet pa non stop pretražuje nešto za kupiti, gleda non stop razmišlja gdje investirati lovu.. taj as će sa 75godina biti produktivniji nego većina populacije sa 30godina
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:10

dva brata wrote:
dva brata wrote:

pa ja te nisam optužio radi toga da si psiho.. ali gledan moj stari od 60godina, as štema ,razbija macon, vodi firmu, evo naučio koristit internet pa non stop pretražuje nešto za kupiti, gleda non stop razmišlja gdje investirati lovu.. taj as će sa 75godina biti produktivniji nego većina populacije sa 30godina

Nije problem nekima produljiti licencu, no ovi što sjede pred TV i gledaju "Lud, Zbunjen, Normalan" po cijeli dan ili turske sapunice, njima staviti ograničenje. Žene bi tu najgore prošle :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:12

dva brata wrote:

to opet nema veze s time kako treba funkcionirati država sa fiat valutom na tehničkoj razini

ja ne utječem na to koga narod bira da sjedi u upravi, većina je ta koja bira sposobne na temelju političkog opredjeljena

ja sam za ukidanje demokracije, za uvođenje psiho i IQ testova te testova sposobnosti, vodstvo države bi se biralo kao što se biraju menadžeri u korporacijama, nema preko veze i kroz mito, kompjutor određuje jesi prošao ili nisi

a ne da je na čelu glavnog grada ovakav genijalac

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-radim-vise-i-od-japanaca-neduhoviti-bandic-objavio-predizborni-spot/913803.aspx

bandić nije glup, dapače da mu mjeriš IQ sigurno bi ima više od 115 poena, nego je sustav tako nakaradan i korumpiran i vodi se negativna selekcija..

bandićev posao je da naračun cijele RH , skuplja lovu, i na račun toga uhljebljuje hercegovce po kancelarijama.... pošto je tu velika državna potrošnja, pa onda i velika potrošnja grada zg,a onda i privatni sektor ima pun kurac posla, pa kada dodjem u ZG na svakom koraku ogromni šoping centri, banke itd.. .. meni ovi uhljebljeni iz državnog sektora pričaju, kako su preko političke veze, ovaj jedan mješan hercegovac i fetivi dalmatinac, kada je išao gore tražiti posao, kada su ga pitali odakle je -spomenuo hercegovinu i upao, kasnije se hvali kako kurca neradi.. (u velikoj državnoj monopolističkoj firmi, ing sa fer-a)

dok pogledaš bilancu izvoza i uvoza, vćeina županija u blagom plusu(i to bez turizma) dok grad zagreb i okolica imaju 60milijardi kuna minusa lol! (taman toliko deviza u RH uđe od turizma koji onda to pokrije)..

realno da se de-centralizira Hrvatska, Zagreb bi preko noći standardom postao kao Osijek

i bandić može imati visoki IQ ,ali on pliva u takvom nakaradnom sustavu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:13

dva brata wrote:
dva brata wrote:

Nije problem nekima produljiti licencu, no ovi što sjede pred TV i gledaju "Lud, Zbunjen, Normalan" po cijeli dan ili turske sapunice, njima staviti ograničenje. Žene bi tu najgore prošle :^0

meni stari daje ideje , gdje bi mogli investirati lovu.. kaže da u vlajlandu imamo parcelu od skoro 1ha, da posadimo smilje.. u drugoj godini već imaš jednu godišnju RH plaću čistog profita(ako ti ga cigani ne pobrste)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:32

dva brata wrote:uhljebljuje

može sve i sa uhljebima funkcionirati, jer što god uhljebi potroše, minus porez, to završi u džepu privatnika i na štednji

jedino bi trebalo staviti kamatu HNBa na 0%, a ne da država socijalistički nekome financira držanje novca na računu, pa da kad danas staviš 100 kn, sutra imaš isto 100kn, a ne 110 od nikud, sa kamatom HNBa 0% se država ne mješa u tržište kapitala

i zašto je OK da država tiska novac da bi nekomu plaćala kamatu na njegovu štednju, a nije OK da zaposli nezaposlene?

Last edited by deda ultimate nemesis on 29/8/2016, 18:33; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:33

dva brata wrote:
dva brata wrote:
dva brata wrote:

meni stari daje ideje , gdje bi mogli investirati lovu.. kaže da u vlajlandu imamo parcelu od skoro 1ha, da posadimo smilje.. u drugoj godini već imaš jednu godišnju RH plaću čistog profita(ako ti ga cigani ne pobrste)

Nije ti to bas....posadi i pokupi pare na kraju godine.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/8/2016, 18:33

dva brata wrote:

s jedne strone ne razumi kako funkcionira biznis, a srduge veruje u državno vođene organizacije, lik ne rodi uopće.

i jo sun rodi ko uhljeb, i potpisujen tvoje zabilježbe od riči do riči.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:33

gle iskreno jebe se mene šta će država raditi.. neka sreže poreze, i neke glupe birokratske prepreke da se ljudi bave businessom bez da se tresu države
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:35

MaximusDecimusMiridije wrote:
dva brata wrote:
dva brata wrote:

Nije ti to bas....posadi i pokupi pare na kraju godine.

najzajebanija je priprema.. imamo mehanizaciju za pripremiti zemlju, posadiš sadnice i to je to.. pokositi korov svako nekog vrimena i dalje moliš boga da ti netko ne ukrade..

a upravo nas to jebe, radi toga, ekipa sadi smilje, a onda dođu lopovi i kradu, policiju boli kurac, ti na njih nesmiš pucati, i onda ljudi odustanu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:38

Pala je cijena istoga u par navrata. To pod 1. Pod 2 nece svugdje bas da raste. 3. Ima tu zajebancije ipak vise od kosenja korova svako toliko. Da je poljoprivreda bas takva pizdarija nebi svi bjezali od toga ko od djavla :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2016, 18:39

MaximusDecimusMiridije wrote:Pala je cijena istoga u par navrata. To pod 1. Pod 2 nece svugdje bas da raste. 3. Ima tu zajebancije ipak vise od kosenja korova svako toliko. Da je poljoprivreda bas takva pizdarija nebi svi bjezali od toga ko od djavla :)
pa što se tiče smilja masovno se investira po dalmaciji, otocima i hercegovini , ali upravo to da - ljudi investiraju, pada cijena
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics