Psihopatije
Page 17 of 20
Page 17 of 20 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Re: Psihopatije
deda ultimate nemesis wrote:Noor wrote:pa, ako za 6 mjeseci svakodnevno provedenih ovdje ne skužiš tko vrijedi, a tko je bastard...moraš bit stvarno poprilično blesav.kic wrote:ako i postoji neka preobrazba kod noor, stvar je u tome po meni, da žene brže shvate kad je netko folirant, i to ih odbija..
bez promatranja ekspresija lica i govora tijela u razgovoru to ne možeš zaključiti
način razmišljanja se i bez govora tijela i bez ekspresije lica na forumu vrlo lako prezentira.
mene ne zanima mašeš li ti ručicama kad u RL pričaš, ili drmaš nogom ispod stola...kao niti imaš li kakav tik, žmirkaš li ili mucaš.
čitam što pišeš i na osnovu toga stvaram doživljajnu sliku.
jako jednostavno deda, ali po običaju, ti moraš komplicirati.
Guest- Guest
Nije istina, ja sam mnogo efektivniji sugovornik u RL nego ovako na forumima. Naravno da se vidi mnogo iz necijih upisa ali izostanak "audi i video" iz konverzacije je fakat bitno.
Guest- Guest
zato što lakše prodreš do sugovornika svojom energijom, ali energija se osjeti i ovak, pa je i noorki i meni lako zaključiti da si razuman tip recimo..
čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje
ne znam zašto misliš da ako ti se proturječi da je to kompliciranje
Guest- Guest
kic wrote:zato što lakše prodreš do sugovornika svojom energijom, ali energija se osjeti i ovak, pa je i noorki i meni lako zaključiti da si razuman tip recimo..
Dobro, ja se trudim da u svojim 40-im ne trosim vreme sedeci na compu da bih nekome psovao mater i vredjao. To bi mi bio porazan fakt.
Guest- Guest
kic wrote:zato što lakše prodreš do sugovornika svojom energijom, ali energija se osjeti i ovak, pa je i noorki i meni lako zaključiti da si razuman tip recimo..
Vidi što si o meni zaključio:
Guest- Guest
dzmrdz wrote:Nije istina, ja sam mnogo efektivniji sugovornik u RL nego ovako na forumima. Naravno da se vidi mnogo iz necijih upisa ali izostanak "audi i video" iz konverzacije je fakat bitno.
ti si posve efektivan sugovornik i ovdje na forumu. i posebno konstruktivan.
kad se na forumu želi pojačati ekspresija usljed nedostatka audiovizualnog doživljaja, svi koristimo emotikone, a to i jest njihova svrha.
poznata je činjenica da su mnogi ljudi sakriveni iza nickova puno hrabriji, nego li bi to bili face to face, ali to su kukavice i glumci, kojima fali samopouzdanja, pa busanjem iza nickova u stvari bježe od vlastite stvarnosti.
to im je puno prihvatljivije nego živjeti u očaju svog života, kojeg nisu hrabri preokrenuti na bolje, jer nemaju vjere u sebe i svoje mogućnosti.
jedan od takvih je i presvetli, ali ja mu preporučam stručnu pomoć...jer od preseravanja po forumu ne bude mu ništa bolje.
Guest- Guest
deda ultimate nemesis wrote:čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje
Ljudski mozak u stvari generalno je evoluirao u organ koji donosi zakljucak u najbrzem mogucem roku sa vrlo cesto neznatnom kolicinom informacija.
To je nekad bilo potrebno u svrhu prezivljavanja ali je isto tako izvor najgrandioznijih predrasuda i gresaka koje covek radi. Najteze je u stvari prihvatiti da masu nasih zakljucaka i ubedjenja temeljimo na greskama koje nas mozak sistematski pravi jer je tako programiran. Opsirna je tema jako.
Preporucujem knjigu "Misliti brzo i sporo" od Kahnemana, fantasticna knjiga!
Guest- Guest
A šta ja da radim?Noor wrote:dzmrdz wrote:Nije istina, ja sam mnogo efektivniji sugovornik u RL nego ovako na forumima. Naravno da se vidi mnogo iz necijih upisa ali izostanak "audi i video" iz konverzacije je fakat bitno.
kad se na forumu želi pojačati ekspresija usljed nedostatka audiovizualnog doživljaja, svi koristimo emotikone, a to i jest njihova svrha.
poznata je činjenica da su mnogi ljudi sakriveni iza nickova puno hrabriji, nego li bi to bili face to face, ali to su kukavice i glumci, kojima fali samopouzdanja, pa busanjem iza nickova u stvari bježe od vlastite stvarnosti.
to im je puno prihvatljivije nego živjeti u očaju svog života, kojeg nisu hrabri preokrenuti na bolje, jer nemaju vjere u sebe i svoje mogućnosti.
jedan od takvih je i presvetli, ali ja mu preporučam stručnu pomoć...jer od preseravanja po forumu ne bude mu ništa bolje.
deda ultimate nemesis wrote:čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje
možeš ti proturječiti, dapače, ali tvoj način komunikacije je zakompliciravanje jednostavnih stvari.
Guest- Guest
Usne Stjepana Gnječa wrote:kic wrote:zato što lakše prodreš do sugovornika svojom energijom, ali energija se osjeti i ovak, pa je i noorki i meni lako zaključiti da si razuman tip recimo..
tebi su začepljene čakre i karma ti se osvećuje
zapali mirisni štapić i meditiraj dnevno 30 minuta, kozmička ravnoteža će se ponovno uspostaviti
Guest- Guest
dzango wrote:A šta ja da radim?Noor wrote:dzmrdz wrote:Nije istina, ja sam mnogo efektivniji sugovornik u RL nego ovako na forumima. Naravno da se vidi mnogo iz necijih upisa ali izostanak "audi i video" iz konverzacije je fakat bitno.
ti da ćutiš
šalim se
Guest- Guest
deda ultimate nemesis wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:kic wrote:zato što lakše prodreš do sugovornika svojom energijom, ali energija se osjeti i ovak, pa je i noorki i meni lako zaključiti da si razuman tip recimo..
tebi su začepljene čakre i karma ti se osvećuje
zapali mirisni štapić i meditiraj dnevno 30 minuta, kozmička ravnoteža će se ponovno uspostaviti
Tebi je mozak na razini razvoja djeteta od 7 godina.
Guest- Guest
Noor wrote:
možeš ti proturječiti, dapače, ali tvoj način komunikacije je zakompliciravanje jednostavnih stvari.
stvari koje mogu biti jednostavne su generalizacije, stavovi koji mogu biti općeniti i načelno točni
nečija osobnost nije jednostavna i teško da ćeš ju pogoditi kroz neku generalizaciju
to podsjeća na one koji mjerenjem oblika glave pokušavaju odrediti tko je kakava osoba i kakve sklonosti ima
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2278633/Men-wide-faces-likely-make-racist-remarks-claim-scientists.html
Guest- Guest
deda ultimate nemesis wrote:Noor wrote:
nečija osobnost nije jednostavna i teško da ćeš ju pogoditi kroz neku generalizaciju
mislim da me nisi shvatio. nisam rekla da je nečija osobnost jednostavna za čitanje na prvu, rekla sam da sam za to imala vremena 180 dana i nakon tako dugog vremena nije nikakav problem osobu prilično dobro procijeniti.
Guest- Guest
ne ulazim u konkretnu situaciju, ali općenito govoreći, mislim da uopće ne mora biti slabost u pitanjubogomdani wrote:e onda su se naslki oko čase,i veliko prijateljstvo je Rodjeno...sto reci..ziva patetika...
Kazem,ne zamjeram slabim osobama,no nes ih je previse..
postoje ljudi koji se u VL jednostavno ne žele beskonačno kvačiti i sukobljavati s drugima oko stvari u kojima se razlikuju, jer to u konačnici vodi do prekida međusobne komunikacije i odbacivanja, do 'zamrznuto negativnog' odnosa u kojem se više ništa ne događa
i zato neki ljudi s nekim drugima često traže i nađu stvari u kojima se podudaraju i komunikacija se vodi oko njih, pozitivna je i ugodna
iako je zapravo relativno površna i vjerojatno bi se pogoršala kad bi se ponovno dotaknula različitih mišljenja i stava o nekim stvarima, zato se to uredno izbjegne, i svi sretni i zadovoljni :)
mislim da ljudi dosta teško prihvaćaju i toleriraju drugačija mišljenja u svojoj okolini, ne odbacujući istovremeno osobu koja ih izražava
trenutno se ne mogu sjetiti nijednog očitijeg primjera prijateljstva, tolerancije i prihvaćanja osoba drugačijih uvjerenja bez podilaženja, od webera
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Metiljavci..nazvao bi ih tako..Neve wrote:ne ulazim u konkretnu situaciju, ali općenito govoreći, mislim da uopće ne mora biti slabost u pitanjubogomdani wrote:e onda su se naslki oko čase,i veliko prijateljstvo je Rodjeno...sto reci..ziva patetika...
Kazem,ne zamjeram slabim osobama,no nes ih je previse..
postoje ljudi koji se u VL jednostavno ne žele beskonačno kvačiti i sukobljavati s drugima oko stvari u kojima se razlikuju, jer to u konačnici vodi do prekida međusobne komunikacije i odbacivanja, do 'zamrznuto negativnog' odnosa u kojem se više ništa ne događa
i zato neki ljudi s nekim drugima često traže i nađu stvari u kojima se podudaraju i komunikacija se vodi oko njih, pozitivna je i ugodna
iako je zapravo relativno površna i vjerojatno bi se pogoršala kad bi se ponovno dotaknula različitih mišljenja i stava o nekim stvarima, zato se to uredno izbjegne, i svi sretni i zadovoljni :)
mislim da ljudi dosta teško prihvaćaju i toleriraju drugačija mišljenja u svojoj okolini, ne odbacujući istovremeno osobu koja ih izražava
trenutno se ne mogu sjetiti nijednog očitijeg primjera prijateljstva, tolerancije i prihvaćanja osoba drugačijih uvjerenja bez podilaženja, od webera
vid nas dvoje..
sorali se,fajtali,brutala bila,nisi gubila zivac,nego si argumentirala,za razliku od vecina cure,koje izgube kontrolu pa pocnu vriskati i sovati,vrijedjati..
Bas zato te cijenim jer si fajter,ali argumentirani..ono,da mi nisi seka....brrrrrrr.....
Guest- Guest
dzmrdz wrote:deda ultimate nemesis wrote:čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje
Ljudski mozak u stvari generalno je evoluirao u organ koji donosi zakljucak u najbrzem mogucem roku sa vrlo cesto neznatnom kolicinom informacija.
To je nekad bilo potrebno u svrhu prezivljavanja ali je isto tako izvor najgrandioznijih predrasuda i gresaka koje covek radi. Najteze je u stvari prihvatiti da masu nasih zakljucaka i ubedjenja temeljimo na greskama koje nas mozak sistematski pravi jer je tako programiran. Opsirna je tema jako.
Preporucujem knjigu "Misliti brzo i sporo" od Kahnemana, fantasticna knjiga!
odlična knjiga, prava poslastica, ljudski mozak je evoluirao da potpuno štedi energiju u stvari, najočitije je to kod vida, jedan dio onog što vidimo je u stvari izmišljeno od mozga kako bi se uštedilo na energiji :)
Noor wrote:deda ultimate nemesis wrote:Noor wrote:
mislim da me nisi shvatio. nisam rekla da je nečija osobnost jednostavna za čitanje na prvu, rekla sam da sam za to imala vremena 180 dana i nakon tako dugog vremena nije nikakav problem osobu prilično dobro procijeniti.
dobro, nisam znao da si vodila toliko intenzivne razgovore sa svetcem
Guest- Guest
deda ultimate nemesis wrote:Noor wrote:deda ultimate nemesis wrote:Noor wrote:
dobro, nisam znao da si vodila toliko intenzivne razgovore sa svetcem
kaj ti briješ? svatko može čitati njegove upise na forumu...pa i ja.
Guest- Guest
Page 17 of 20 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Page 17 of 20