ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Psihopatije

Page 18 of 20 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next

Go down

Psihopatije - Page 18 Empty Re: Psihopatije

Post by Guest 30/8/2016, 12:01

deda ultimate nemesis wrote:
Noor wrote:
Noor wrote:
možeš ti proturječiti, dapače, ali tvoj način komunikacije je zakompliciravanje jednostavnih stvari.

nečija osobnost nije jednostavna i teško da ćeš ju pogoditi kroz neku generalizaciju

mislim da me nisi shvatio. nisam rekla da je nečija osobnost jednostavna za čitanje na prvu, rekla sam da sam za to imala vremena 180 dana i nakon tako dugog vremena nije nikakav problem osobu prilično dobro procijeniti.

dobro, nisam znao da si vodila toliko intenzivne razgovore sa svetcem

kaj ti briješ? svatko može čitati njegove upise na forumu...pa i ja.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 12:01

Noor wrote:
Noor wrote:
možeš ti proturječiti, dapače, ali tvoj način komunikacije je zakompliciravanje jednostavnih stvari.

nečija osobnost nije jednostavna i teško da ćeš ju pogoditi kroz neku generalizaciju

mislim da me nisi shvatio. nisam rekla da je nečija osobnost jednostavna za čitanje na prvu, rekla sam da sam za to imala vremena 180 dana i nakon tako dugog vremena nije nikakav problem osobu prilično dobro procijeniti.

dobro, nisam znao da si vodila toliko intenzivne razgovore sa svetcem
I nije..curu ne poznam
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stanojko 30/8/2016, 12:07

crvenkasti wrote:vladanje gluposti logično, to je totalno iskrivljenje logike i vodi u propast

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 12:52

kic wrote:
dzmrdz wrote:
deda ultimate nemesis wrote:čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje

ne znam zašto misliš da ako ti se proturječi da je to kompliciranje

Ljudski mozak u stvari generalno je evoluirao u organ koji donosi zakljucak u najbrzem mogucem roku sa vrlo cesto neznatnom kolicinom informacija.
To je nekad bilo potrebno u svrhu prezivljavanja ali je isto tako izvor najgrandioznijih predrasuda i gresaka koje covek radi. Najteze je u stvari prihvatiti da masu nasih zakljucaka i ubedjenja temeljimo na greskama koje nas mozak sistematski pravi jer je tako programiran. Opsirna je tema jako.
Preporucujem knjigu "Misliti brzo i sporo" od Kahnemana, fantasticna knjiga!

odlična knjiga, prava poslastica, ljudski mozak je evoluirao da potpuno štedi energiju u stvari, najočitije je to kod vida, jedan dio onog što vidimo je u stvari izmišljeno od mozga kako bi se uštedilo na energiji :)
Znači ono sto se činida je logično nijeuvek baš tako. Ovaj forum je savršen za promatranje tih fenomena
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 30/8/2016, 12:55

kic wrote:
dzmrdz wrote:
deda ultimate nemesis wrote:čitanjem što netko piše stvaraš sliku o autističnoj osobi, ljudski mozak jednostavno ne zna dobro interpretirati čistu informaciju, više se oslanjamo na sliku i na ton, bitniji je naglasak nego izgovorena rječ, neke kulture čak nemaju konjugaciju glagola nego drugačiji naglasak kojim izražavaju vrijeme radnje

Ljudski mozak u stvari generalno je evoluirao u organ koji donosi zakljucak u najbrzem mogucem roku sa vrlo cesto neznatnom kolicinom informacija.
To je nekad bilo potrebno u svrhu prezivljavanja ali je isto tako izvor najgrandioznijih predrasuda i gresaka koje covek radi. Najteze je u stvari prihvatiti da masu nasih zakljucaka i ubedjenja temeljimo na greskama koje nas mozak sistematski pravi jer je tako programiran. Opsirna je tema jako.

odlična knjiga, prava poslastica, ljudski mozak je evoluirao da potpuno štedi energiju u stvari, najočitije je to kod vida, jedan dio onog što vidimo je u stvari izmišljeno od mozga kako bi se uštedilo na energiji :)

I danas je čovjek neprestano prisiljen donositi brze odluke na temelju ograničene količine informacija da bi preživio. U vrijeme kad je mozak formiran, život je bio jednostavniji i količina informacija manja. Danas je svakodnevnica puno kompliciranija, i uglavnom je za odluku nemoguće prebrojati argumenta za i protiv.

To uzrokuje stres, spolne bolesti, alkoholizam i apatiju.

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by frakcija 30/8/2016, 16:09

dzmrdz wrote:

bolje bit malo slow? :slowpoke:
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:11

frakcija wrote:
dzmrdz wrote:

U knjizi o tome govori prvi deo knjige, Sistem 1 i Sistem 2. Prvi je onaj sto ne misli puno al zato reagira brzo a drugi s epali kad ovaj prvi nije u stanju da odradi zadatak..ugrubo receno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:12

http://bigthink.com/errors-we-live-by/kahnemans-mind-clarifying-biases
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:22

Psihopatije - Page 18 Captur11
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 30/8/2016, 16:26

dzmrdz wrote:Psihopatije - Page 18 Captur11
sad samse sjetila kad smo zabetonirani i preneraženiod noćnog pljačkaša odlučili uzeti stvar u svoje ruke i ulovili vrećicu smokuja koju jesvu noć vjetar vukao po dvorištu..inače kad bi se igrali strave i užasa..svi bi se mene histerično bojali i poslije igre :( .. a samo bi složila sajko facu.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:27

Izmedju ostalih stavri, zibegavanje opasnosti je bila prva zadaca mozga, tj jedan od prvih. Znaci pracovek je morao da reagira brzo. Ova sema izna objasnjava kako je dolazilo do donosenja odluka. Najvaznije to se moralo raditi brzo. Danasnje odluke zahtevaju mnogo vise faktora da bude uzeto u obzir ali taj praiskonski sistem razmisljanja i dalje nas tera da donosimo odluke automatski cime cesto pravimo greske.
Pracovekove odluke su zasnovane na cost/benefit parametrima. Znaci grm pocne da susti, da li beztai ili ne.
Mozak je nalagao da je "jeftinije" pobeci pa ustanoviti da nije bilo lava posle nego ne poceti trcati pa biti pojeden.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:28

frakcija wrote:
sad samse sjetila kad smo  zabetonirani i preneraženiod noćnog pljačkaša odlučili uzeti stvar u svoje ruke i ulovili vrećicu smokuja koju jesvu noć vjetar vukao po dvorištu..inače kad bi se igrali strave i užasa..svi bi se mene histerično bojali i poslije igre :( .. a samo bi složila sajko facu.

“I've had a lot of worries in my life, most of which never happened.”
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 30/8/2016, 16:29

crvenkasti wrote:
kic wrote:
dzmrdz wrote:

I danas je čovjek neprestano prisiljen donositi brze odluke na temelju ograničene količine informacija da bi preživio. U vrijeme kad je mozak formiran, život je bio jednostavniji i količina informacija manja. Danas je svakodnevnica puno kompliciranija, i uglavnom je za odluku nemoguće prebrojati argumenta za i protiv.

To uzrokuje stres, spolne bolesti, alkoholizam i apatiju.

sve si nabrojao osim svojih..:)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by frakcija 30/8/2016, 16:30

dzmrdz wrote:Izmedju ostalih stavri, zibegavanje opasnosti je bila prva zadaca mozga, tj jedan od prvih. Znaci pracovek je morao da reagira brzo. Ova sema izna objasnjava kako je dolazilo do donosenja odluka. Najvaznije to se moralo raditi brzo. Danasnje odluke zahtevaju mnogo vise faktora da bude uzeto u obzir ali taj praiskonski sistem razmisljanja i dalje nas tera da donosimo odluke automatski cime cesto pravimo greske.
Pracovekove odluke su zasnovane na cost/benefit parametrima. Znaci grm pocne da susti, da li beztai ili ne.
Mozak je nalagao da je "jeftinije" pobeci pa ustanoviti da nije bilo lava posle nego ne poceti trcati pa biti pojeden.
jednom sam bježala od divljih svinja..to je bila racionalna odluka.. čega se još moš plašit tu?
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 16:40

frakcija wrote:
dzmrdz wrote:Izmedju ostalih stavri, zibegavanje opasnosti je bila prva zadaca mozga, tj jedan od prvih. Znaci pracovek je morao da reagira brzo. Ova sema izna objasnjava kako je dolazilo do donosenja odluka. Najvaznije to se moralo raditi brzo. Danasnje odluke zahtevaju mnogo vise faktora da bude uzeto u obzir ali taj praiskonski sistem razmisljanja i dalje nas tera da donosimo odluke automatski cime cesto pravimo greske.
jednom sam bježala od divljih svinja..to je bila racionalna odluka.. čega se još  moš plašit tu?
E u takvim momentima nas mozak je dao najbrzi i najefektivniji zakljucak. bjezte noge posracu vas! :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 17:01

Ovdje je  greška: your ancestor spots the tiger.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 17:04

Kako mislis? U cemu je greska, pravopisu ili logici tabele?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 17:15

dzmrdz wrote:Kako mislis? U cemu je greska, pravopisu ili logici tabele?

U logici tabele, ako upotrijebiš sistem1 sve ti izgleda logično ali ako upotrijebiš sistem2 , tabela više nije logična jer tabela te navodi na pogrešne zaključke. Ako je ancestor spoted the tiger znači da je primijetio tigra vizualno ili slušno i naravno da će pobjeći pa svatko bi pobjegao, tj. ako primjetiš tigra sigurno nećeš reći ma to je samo šum vjetra.

Ispravna tabela bi bila da se tigar nemože primijetiti nikako nikakvim čulima da li očima ili sluhom, e onda me zanima što bi se desilo a desilo bi se da bi u svakom slučaju i varijanti tigar pojeo tog pretka osim ako je tigar sit pa mu nije do hrane.

Nadalje, bilo bi zanimljivo promatrati što bi se dešavalo kad bi se ista situacija ponovila jedno sto puta sa istim akterima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 30/8/2016, 17:20

dzmrdz wrote:Kako mislis? U cemu je greska, pravopisu ili logici tabele?

Prezentom se može iskazati i prošlost ili budućnost.

Jučer vidim prijateljicu.
Sutra idem u školu.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 30/8/2016, 17:23

frakcija wrote:

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 30/8/2016, 17:25

crvenkasti wrote:
frakcija wrote:
crvenkasti wrote:ja sam susjedu Milanu, za kojeg znam da je Srbin, noću gađao prozore na kući kamenjem
vi srbi uvijek sami sebe napadate pa govorite da su to hrvati radili.

Kako drugačije da postanem Hrvat?
eto napadaš srbe samo i deklariraš ko hrvat samo da opanjkaš hrvate..ponašaš se ko srbin, razmišljaš ko srbin..nikad od tebe hrvata..
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 20 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next

Back to top