Kurdi ispali glupi: Turci prave bufer zonu i prijete uništenjem YPG
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kurdi ispali glupi: Turci prave bufer zonu i prijete uništenjem YPG
NIje zbog toga nego zbog tenka.Winter is coming wrote:a sta je jedan janjicar ima ih ko kusih pasa
Naprimjer, predsjednik Turske Redjep Taip Erdogan je sa delegacijom za svoje nedavne posjete Sarajevu potpisao sa BiH i protokol o vojnoj saradnji. Za nadati se je da će se kroz taj vid saradnje ostvariti i modernizacija 43 tenka M-60 A3 TTS OS BiH na standard M-60T SABRA Mk. II koji se licencno proizvodi u Republici Turskoj po projektu Izraelske firme IAI. Zahvaljujući transferu tehnologija, svi sistemi na tenku patentirani u Izraelu, izrađeni su u Turskoj. Program modernizacije obuhvata posve drugu kupolu tenka, modernizirani termovizijski sistem upravljanja vatrom koji koristi i nišanđija i komandir tenka. Zatim, snažniji motor MTU Friedrichshafen koji je licencno proizveden u Turskoj (MTU Turk A.S.), novi mjenjač koji omogućuje kretanje naprijed u četiri brzine i nazad u dvije brzine. Tenk M-60T opremljen je novim kompozitnim modularnim oklopom, kao i ekslopzivnim rekativnim oklopom. U slučaju oštećenja paneli sa oklopom su lako zamijenljivi i mogu se ugraditi isti profili panela sa jačim sastavom oklopa. Tenk koristi i jači glatkocijveni njemački top Raihenmetal kalibra 120 mm sa svim modelima municije koja se koristi u tenkovima građenim po NATO standardima. Ovaj projekt modernizacije košta nešto više od 4 miliona dolara po tenku, što znači da će za potrebe modernizacije oklopnih jednica OS BiH biti potrebno izdvojiti cca 172 miliona USD, dakle nešto više od 20 miliona USD nego li iznosi ukupna kreditna linija u BiH koju sprovodi Turkish Zirat Banka.
Borbena upotrebljivost i mogućnost preživljavanja tenkova M-60T SABRA Mk. II na modernom bojištu je za 75% veća nego kod tenkova M-84 prve, druge i treće genracije koji se mahom koriste u zemljama okruženja. Brigada tenkova M-60T SABRA Mk.II OS BIH bi stoga bila najbolji garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, jer bi u pravom smislu te riječi predstavljala oružje strategijskog odvraćanja. Pored toga novi tenkovi bi zadovoljili i stroge NATO standarde koji jasno propisuju i vremenski resurs trajanja opreme.
https://militaristikablog.wordpress.com/2015/05/28/koliko-ce-bosnu-i-hercegovinu-kostati-ulazak-u-nato/
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije,isto tako mi nedie u glavu zasto se prave tenkovi sa amfibijskim sposobnostima,to kosta,i to papreno,mogao bi napraviti 2 tenka bez amfibijskih sposobnosti za cijenu jednoga sa tim istim sposobnostima
2014-04-14
I ja sam ovako ko neki na temi nekad objasnjavao lijepo sebi dogadaje tocno onako kako mi je odgovaralo. Cuda radi za ego vlastiti. A kasnije....ma kasnije se nitko ionako nece svega toga sjecati :D
Guest- Guest
Cuj da se ne lažemo Srpska blokira kupnju nove tehnike kad je OS BiH u pitanju ....dakle Izetbegović bi se oslonio na Erdogana a ovaj upravo radi tenkovsku invaziju dole a to bi moglo postat groblje tenkova baš ovog tipa kojeg bi Izetbegović htjeo dobit na lijepe oci a sad ako ovo ovako nastavi nema ni za Erdogana.Winter is coming wrote:vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije
2014-04-11
srpska blokira sve jer oni isto blokiraju,a tako ce biti dok taj izmetbegovic bude na vlastiRayMabus wrote:Cuj da se ne lažemo Srpska blokira kupnju nove tehnike kad je OS BiH u pitanju ....dakle Izetbegović bi se oslonio na Erdogana a ovaj upravo radi tenkovsku invaziju dole a to bi moglo postat groblje tenkova baš ovog tipa kojeg bi Izetbegović htjeo dobit na lijepe oci a sad ako ovo ovako nastavi nema ni za Erdogana.Winter is coming wrote:vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije
Winter is coming-
2014-04-14
Poanta je bila da blokira a ne u tome da sad ulazim u ta prepucavanja a druga poanta je da OS BiH ima četri vrste tenka od koje su tri neperspektivne na duge staze a jedino ovaj nešto je al sad trebaju i Erdoganu dakle problem u nabavci na lijepe oci kad treba i sultanu dole protiv Kurda kako u SIriji tako i u samoj Turskoj.Winter is coming wrote:srpska blokira sve jer oni isto blokiraju,a tako ce biti dok taj izmetbegovic bude na vlastiRayMabus wrote:Cuj da se ne lažemo Srpska blokira kupnju nove tehnike kad je OS BiH u pitanju ....dakle Izetbegović bi se oslonio na Erdogana a ovaj upravo radi tenkovsku invaziju dole a to bi moglo postat groblje tenkova baš ovog tipa kojeg bi Izetbegović htjeo dobit na lijepe oci a sad ako ovo ovako nastavi nema ni za Erdogana.Winter is coming wrote:vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije
2014-04-11
problem j ekoji ce kurac bosancima uopce tenkovi, mater im jebem, socijalna situacija im je ukurcu a oni bi tenkove kupovali, mislim alo,RayMabus wrote:Poanta je bila da blokira a ne u tome da sad ulazim u ta prepucavanja a druga poanta je da OS BiH ima četri vrste tenka od koje su tri neperspektivne na duge staze a jedino ovaj nešto je al sad trebaju i Erdoganu dakle problem u nabavci na lijepe oci kad treba i sultanu dole protiv Kurda kako u SIriji tako i u samoj Turskoj.Winter is coming wrote:srpska blokira sve jer oni isto blokiraju,a tako ce biti dok taj izmetbegovic bude na vlastiRayMabus wrote:Cuj da se ne lažemo Srpska blokira kupnju nove tehnike kad je OS BiH u pitanju ....dakle Izetbegović bi se oslonio na Erdogana a ovaj upravo radi tenkovsku invaziju dole a to bi moglo postat groblje tenkova baš ovog tipa kojeg bi Izetbegović htjeo dobit na lijepe oci a sad ako ovo ovako nastavi nema ni za Erdogana.Winter is coming wrote:vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije
170 miliona za tenkove, pa nek 170 miliona podijele kao kredite firmama da modernizuju proizvodnju a ne modernizirat tenkove,
pa jel itko na ovom usranom balkanu razmislja nekom logikom il razmisljaju kurcem i guzicom
2016-07-22
Pa i onako ce u NATO ....evo korak naprijed :Leviathan2 wrote:problem j ekoji ce kurac bosancima uopce tenkovi, mater im jebem, socijalna situacija im je ukurcu a oni bi tenkove kupovali, mislim alo,RayMabus wrote:Poanta je bila da blokira a ne u tome da sad ulazim u ta prepucavanja a druga poanta je da OS BiH ima četri vrste tenka od koje su tri neperspektivne na duge staze a jedino ovaj nešto je al sad trebaju i Erdoganu dakle problem u nabavci na lijepe oci kad treba i sultanu dole protiv Kurda kako u SIriji tako i u samoj Turskoj.Winter is coming wrote:srpska blokira sve jer oni isto blokiraju,a tako ce biti dok taj izmetbegovic bude na vlastiRayMabus wrote:Cuj da se ne lažemo Srpska blokira kupnju nove tehnike kad je OS BiH u pitanju ....dakle Izetbegović bi se oslonio na Erdogana a ovaj upravo radi tenkovsku invaziju dole a to bi moglo postat groblje tenkova baš ovog tipa kojeg bi Izetbegović htjeo dobit na lijepe oci a sad ako ovo ovako nastavi nema ni za Erdogana.Winter is coming wrote:vise se isplati napraviti novi tenk nego modernizovati te neke shkolopocije
170 miliona za tenkove, pa nek 170 miliona podijele kao kredite firmama da modernizuju proizvodnju a ne modernizirat tenkove,
pa jel itko na ovom usranom balkanu razmislja nekom logikom il razmisljaju kurcem i guzicom
OTIMAČINA: Sarajevo uzima kasarnu koja po Dejtonu pripada Srpskoj
M. FILIPOVIĆ | 27. avgust 2016.Ohrabreno ovom presudom, Sarajevo će, tvrde upućeni, nastojati da na državu BiH uknjiže i kasarnu i vojni poligon na Manjači, Kalinoviku, kao i zemljište i kasarnu "Kozara" u Banjaluci. Međutim, Republika Srpska tvrdi da neće dati svoju imovinu na koju ima pravo po Ustavu i "Dejtonu", a da će presudu u vezi Han Pijeska osporiti pred Ustavnim sudom BiH i sudom u Strazburu.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:622108-OTIMACINA-Sarajevo-uzima-kasarnu-koja-po-Dejtonu-pripada-Srpskoj
2014-04-11
a koji bi mi ti kurac bio vazan?Eroo wrote:Sam sebi sam bolji i bliži, zar to nije u redu? Koji qratz je ti je sad važan neki tamo kurd iz Mosula?Winter is coming wrote:a sta si ti dedica sa bohinja bolji od recimo nekog kurda iz mosula?
Winter is coming-
2014-04-14
Kurdi ce pomlatit hrpu ovih turskih tenkova ( Patton ) koji je za takva podneblja i ratove idealan i to je kontinuirani rat kako u Siriji tako i u samoj Turskoj a baš taj Patton je jedini perspektivni tenk za OS BiH i ono Erdogan tu otpada jer treba i njemu svaki taj tenk ,,,,pa povuci potegni i ono mora imat bar neke tenkove pa Amerika tu vodi glavnu rijec tj ona nalazi riješenje tj drugim rijecima vojno oslanjanje same OS BiH na Tursku je ono slabije a to je onda i slabiji utjecaj iste kad nemaju ni tenkova da im nešto daju na lijepe oci.
M-60 A3 TTS
M-60 A3 TTS
2014-04-11
ma jebes tenkove,bitna je ziva sila
2014-04-14
Ma Bože sačuvaj, ni pomislit...Imamo mi važnijeg posla, vengo da bi još i o tome razmišljali. .Winter is coming wrote:a koji bi mi ti kurac bio vazan?Eroo wrote:Sam sebi sam bolji i bliži, zar to nije u redu? Koji qratz je ti je sad važan neki tamo kurd iz Mosula?Winter is coming wrote:a sta si ti dedica sa bohinja bolji od recimo nekog kurda iz mosula?
Eroo- Posts : 79090
2016-07-22
U ovom slucaju je to bitno jer da se ne lažemo da dođe do rata u BiH vecina ovih tenkova je u zoni muslimana itd itd itd i sad ti Kurdi dole uništavaju baš taj tip tenkova i šta njima Erdogan može poslat i da dođe do toga ? Može im poslat kuraz od ovog tenka kad i njemu treba svaki moguci.Winter is coming wrote:ma jebes tenkove,bitna je ziva sila
Last edited by RayMabus on 28/8/2016, 00:57; edited 1 time in total
2014-04-11
tako je,a sad mi se skini s kurca postao si dosadanEroo wrote:Ma Bože sačuvaj, ni pomislit...Imamo mi važnijeg posla, vengo da bi još i o tome razmišljali. .Winter is coming wrote:a koji bi mi ti kurac bio vazan?Eroo wrote:Sam sebi sam bolji i bliži, zar to nije u redu? Koji qratz je ti je sad važan neki tamo kurd iz Mosula?Winter is coming wrote:a sta si ti dedica sa bohinja bolji od recimo nekog kurda iz mosula?
Winter is coming-
2014-04-14
gdje si ti sad povezao kurde i bih ajde se skulirajRayMabus wrote:U ovom slucaju je to bitno jer da se ne lažemo da dođe do rata u BiH vecina ovih tenkova je u zoni muslimana itd itd itd i sad ti Kurdi dole uništavjau baš taj tip tenkova i šta njima Erdogan može poslat i da dođe do toga ? Može im poslat kuraz od ovog tenka kad i njemu treba svaki moguci.Winter is coming wrote:ma jebes tenkove,bitna je ziva sila
Winter is coming-
2014-04-14
Povezao sam tenkove i vidim da ih Kurdi vec praše :Winter is coming wrote:gdje si ti sad povezao kurde i bih ajde se skulirajRayMabus wrote:U ovom slucaju je to bitno jer da se ne lažemo da dođe do rata u BiH vecina ovih tenkova je u zoni muslimana itd itd itd i sad ti Kurdi dole uništavjau baš taj tip tenkova i šta njima Erdogan može poslat i da dođe do toga ? Može im poslat kuraz od ovog tenka kad i njemu treba svaki moguci.Winter is coming wrote:ma jebes tenkove,bitna je ziva sila
JEDAN turski vojnik je ubijen a trojica su ranjena u subotu u raketnom napadu na tenk blizu grada Jarablusa na sjeveru Sirije, rekli su turski vojni izvori, nakon što je Turska pokrenula prekograničnu ofenzivu ovaj tjedan.
Izvori su rekli da je raketa ispaljena s teritorija koji drži kurdska milicija YPG, a turska novinaska agencija Anadolija je javila, kako prenosi AFP, da su rakete ispalili pripadnici glavne kurdske milicije u Siriji - Stranke demokratske unije (PYD).
http://www.index.hr/vijesti/clanak/jedan-turski-vojnik-ubijen-i-tri-ranjena-u-ofenzivi-u-siriji/915707.aspx
Jedna od vojnih doktrina armije bih je taj tenk kao osnova a ako se zapuca poslat ce njima Turci stotinjak ovih jer njima ne treba a imaju ih puno ....e jbga izgleda da ništa od toga , Kurdi ovo rokaju a Turcima treba sad svaki moguci.
Last edited by RayMabus on 28/8/2016, 01:00; edited 1 time in total
2014-04-11
Malo sviram kurcima, šta nije u redu?Winter is coming wrote:tako je,a sad mi se skini s kurca postao si dosadanEroo wrote:Ma Bože sačuvaj, ni pomislit...Imamo mi važnijeg posla, vengo da bi još i o tome razmišljali. .Winter is coming wrote:a koji bi mi ti kurac bio vazan?Eroo wrote:Sam sebi sam bolji i bliži, zar to nije u redu? Koji qratz je ti je sad važan neki tamo kurd iz Mosula?Winter is coming wrote:a sta si ti dedica sa bohinja bolji od recimo nekog kurda iz mosula?
2016-07-22
Naravno, naravno....samo da nije vaša.Winter is coming wrote:ma jebes tenkove,bitna je ziva sila
2016-07-22
Svaki put kad Kurdi bilo u Siriji di su sad ovi ušli sa ovim Patton tenkovima bilo u samoj Turskoj ( Kurdistan ) razvale jedan tenk ovog tipa plan Izetbegović - Erdogan da ce njemu Erdogan tj Turska koja je NATO clanica prije moguce stvarne eskalacije sukoba na Balkanu preko neke šeme vojne pomoci poslat stotinjak ovih tenkova jer ih Turci imaju na bacanje pada u vodu .....jer ih nemaju sada više na bacanje i treba njima svaki moguci.
2014-04-11
PANIKA U TURSKOJ Raketiran aerodrom u Dijarbakiru
Tanjug | 28. 08. 2016 - 00:58h 01:11h
Kurdski ekstremisti su ispalili četiri rakete na aerodrom u turskom gradu Dijarbakiru na jugoistoku zemlje, ali nije bilo povređenih ni žrtava, javila je turska agencija Dogan.
http://www.blic.rs/vesti/svet/panika-u-turskoj-raketiran-aerodrom-u-dijarbakiru/j9pkkfy
Kurdi hebu ne vade.
Tanjug | 28. 08. 2016 - 00:58h 01:11h
Kurdski ekstremisti su ispalili četiri rakete na aerodrom u turskom gradu Dijarbakiru na jugoistoku zemlje, ali nije bilo povređenih ni žrtava, javila je turska agencija Dogan.
http://www.blic.rs/vesti/svet/panika-u-turskoj-raketiran-aerodrom-u-dijarbakiru/j9pkkfy
Kurdi hebu ne vade.
2014-04-11
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Potukli se Kurdi i Turci u Njemačkoj
» Kurdi i Turci se izboli noževima u Briselu
» Turci se prave pametni...
» Kurdi: Pomoz brate Asade da nas ne pokolju Turci
» Možda smo glupi, ali nismo toliko glupi.
» Kurdi i Turci se izboli noževima u Briselu
» Turci se prave pametni...
» Kurdi: Pomoz brate Asade da nas ne pokolju Turci
» Možda smo glupi, ali nismo toliko glupi.
Page 4 of 5