Kurdi ispali glupi: Turci prave bufer zonu i prijete uništenjem YPG
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kurdi ispali glupi: Turci prave bufer zonu i prijete uništenjem YPG
gdje si bio u kom dijelu majke Rusije?Leviathan2 wrote:rusija je prekrasna, mongolija isto, trebao sam ici u ameriku,negdje kod hjustona na teren al sam odbio da idem u zemlju gdje se flagrantno krse ljudska prava i bilo me strah za da nebih postao zrtva policijske represije, tako je bilo moje pismeno odbijanje naloga da idem na teren hehhehe, inace nebih ni dobio vizu za ulazak al to u mojoj firmi ne znaju, i dan danas se smiju tomu, a ja bio ozbiljanWinter is coming wrote:ma ja sam vise za mediteranske zemlje,eventualno majka Rusija ili Bjelorusija
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
Tako je dečko. Znaju se i tebi okrenuti klikeri.bogomdani wrote:Yoda,Turci to rade JER SU DOBILI DOUSTENJE OD PUTINA...
1. Rusi su odmah u startu odjebali sjever Sirije, jerbo su to smatrali područijem američko-cionističkih kuja iz SDF-a.dva brata wrote:
točno to Erdogan i Turci nadjebali Ruse i Amere.
Što ti nije jasno. Daj mi 2-3 argumenta gdje ulazak Turske vojske u Siriju, i "umjerenih kanibala" koristi Rusima ? :D
nemaš argumenata, kada i ne postoje, "nije da ja izmišljan" čitam komentare drugih ljudi.
Turci su jebeni pobjednici, zavukli i Amerima i Rusima, odlično igraju na dvije stolice. Prije mjesec dana bi Rusi svaku kolonu kanibala i turskog oružja koje bi iz Turske ušlo u Siriju, uništili iz zraka, sada ovi se šire i osvajaju teritorij.
A i dalje su neprijatelji Ruskog saveznika Assada gdje Rusi imaju geostrateške interese.
2. Sad kad su Turci preokupirano sjeverom gdje su konačno dobili priliku da se obračunaju sa mrskim neprijateljima Kurdima (inače cionističkim kujama), SAA i Rusi se mogu na miru fokusirati na uništenje ovih tvojih kanibala u Aleppu, Hami, itd... bez da svaki dan slušamo priče kak stradavaju žena i djeca.
3. Sve ide po planu, a plan je da Assad ostane na vlasti (Kurdi ni njemu više nikad neće smetati, jerbo će to Turci počistiti), i da Iran konačno proširi utjecaj u zoni koja ga interesira, a to je jug prema ćifutima, i granica sa Libanonom, kak bi u budućnosti moga neometano širiti utjecaj u Libanonu i jačati Hezbollah.
Kurdi cim su uzeli manbij,osokolili se pa poceli uzmati i sto nije njihovo
2014-04-14
zidar prika , zidar, vkv sa polozenim ispitom za kran i viljuskar, expert za sve tipove mjesalica, prva lopata baustele definitivno i samouki izumiteljbogomdani wrote:ti neki Hitman,kao???
2014-04-17
petrograd, lijep al klima uzasna, volgograd, a jesu tamo ruskinje prijazne, kazan, grad a ne za pecenje rakije, samara, novosibirsk, krasnojarsk, niznji novdorod, ekaterinaburg, vladivostok , ulan bator i jos neka dva manja mjesta u mogoliji, to sam bio turisticki , posjetio kamcatku, uuu jebote ljepote al pustara do bola,Winter is coming wrote:gdje si bio u kom dijelu majke Rusije?Leviathan2 wrote:rusija je prekrasna, mongolija isto, trebao sam ici u ameriku,negdje kod hjustona na teren al sam odbio da idem u zemlju gdje se flagrantno krse ljudska prava i bilo me strah za da nebih postao zrtva policijske represije, tako je bilo moje pismeno odbijanje naloga da idem na teren hehhehe, inace nebih ni dobio vizu za ulazak al to u mojoj firmi ne znaju, i dan danas se smiju tomu, a ja bio ozbiljanWinter is coming wrote:ma ja sam vise za mediteranske zemlje,eventualno majka Rusija ili Bjelorusija
Clone Stormtrooper wrote:realizovan dogovor dva diktatora;Putin i Erdogan
Najveći diktator je
Samo šta ste vi ispranih mozgove jer vam mainstream mediji ispiru mozgove svakodnevno
kroz podle vijesti, novosti, serije i filmove.....di je u svakoj drugoj epizodi glavni negativac uvijek Rus
( često ga glumi Šerbedjija )
Ali uvijek je Rus prototip negativca, kriminalac ( ružni koji se ne smije da se svi zubi vide )
Redovito su to špijuni koji ugrožavaju " slobodnu , "demokratsku America -HAHAHAHAHAHAAH)
oni su ubojice, dileri medjunarodni šverceri bilim robljem, prostitucija, droga, šverc oružja i nuklearnog materijala
su Ruski fah..................................zar ne
Tako vam isiraju već isprane lubanje pa ste uvjereni da je Rusija loša, zlo, agresor, diktatura HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA
Ooooooooo jadna vam pamet kad drugi razmišlja za vas i plasira vam svoje stavove a vi
eto, bez imalo sumnje pasete servirano.
Tko već 70 god izaziva ratove i milijunske žrtve????????????????????????????????
A ?
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Leviathan2 wrote:zidar prika , zidar, vkv sa polozenim ispitom za kran i viljuskar, expert za sve tipove mjesalica, prva lopata baustele definitivno i samouki izumiteljbogomdani wrote:ti neki Hitman,kao???
LIKE YOU
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
gola nula za našeg podopolagača, ups sory managera.... koji pod zadnje kad ne zna kud ce s lovom kupi menzu punu neposlušnih turkinja.... ;)))Leviathan2 wrote:zidar prika , zidar, vkv sa polozenim ispitom za kran i viljuskar, expert za sve tipove mjesalica, prva lopata baustele definitivno i samouki izumiteljbogomdani wrote:ti neki Hitman,kao???
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
pa dis ti miha, slabo te vidim u bespucima foruma, jel sve dobro kod tebemichaellcmacha wrote:gola nula za našeg podopolagača, ups sory managera.... koji pod zadnje kad ne zna kud ce s lovom kupi menzu punu neposlušnih turkinja.... ;)))Leviathan2 wrote:zidar prika , zidar, vkv sa polozenim ispitom za kran i viljuskar, expert za sve tipove mjesalica, prva lopata baustele definitivno i samouki izumiteljbogomdani wrote:ti neki Hitman,kao???
zamorno, a i sad je siesta... ček da krene rujan, onda će biti materijala....Leviathan2 wrote:pa dis ti miha, slabo te vidim u bespucima foruma, jel sve dobro kod tebemichaellcmacha wrote:gola nula za našeg podopolagača, ups sory managera.... koji pod zadnje kad ne zna kud ce s lovom kupi menzu punu neposlušnih turkinja.... ;)))Leviathan2 wrote:zidar prika , zidar, vkv sa polozenim ispitom za kran i viljuskar, expert za sve tipove mjesalica, prva lopata baustele definitivno i samouki izumiteljbogomdani wrote:ti neki Hitman,kao???
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
au ti si proso pola RusijeLeviathan2 wrote:petrograd, lijep al klima uzasna, volgograd, a jesu tamo ruskinje prijazne, kazan, grad a ne za pecenje rakije, samara, novosibirsk, krasnojarsk, niznji novdorod, ekaterinaburg, vladivostok , ulan bator i jos neka dva manja mjesta u mogoliji, to sam bio turisticki , posjetio kamcatku, uuu jebote ljepote al pustara do bola,Winter is coming wrote:gdje si bio u kom dijelu majke Rusije?Leviathan2 wrote:rusija je prekrasna, mongolija isto, trebao sam ici u ameriku,negdje kod hjustona na teren al sam odbio da idem u zemlju gdje se flagrantno krse ljudska prava i bilo me strah za da nebih postao zrtva policijske represije, tako je bilo moje pismeno odbijanje naloga da idem na teren hehhehe, inace nebih ni dobio vizu za ulazak al to u mojoj firmi ne znaju, i dan danas se smiju tomu, a ja bio ozbiljanWinter is coming wrote:ma ja sam vise za mediteranske zemlje,eventualno majka Rusija ili Bjelorusija
Winter is coming-
2014-04-14
ANKARA - Najmanje 11 policajaca je poginulo, a 78 osoba je ranjeno u napadu na policijski kontrolni punkt na jugoistoku Turske, koji su najverovatnije izveli kurdski militanti, prenela je danas turska državna agencija Anadolija.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:622002-U-napadu-u-Turskoj-ubijeno-11-policajaca
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:622002-U-napadu-u-Turskoj-ubijeno-11-policajaca
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
http://www.ibtimes.co.uk/abandoning-kurds-us-has-betrayed-its-only-ally-war-syria-1578050?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#link_time=1472224084
[size=34]In abandoning the Kurds, the US has betrayed its only ally in the war in Syria[/size]
[size=34]In abandoning the Kurds, the US has betrayed its only ally in the war in Syria[/size]
America has chosen to placate Turkey rather than back Kurdish anti-Isis forces.
Kermit-
2014-04-17
Tenkovi su pogođeni u oblasti Darablosa, grada koji su pobunjenici uz podršku Turske u sredu povratili od Islamske države, navela je agencija Dogan.
Ranije danas turska vojska poslala je šest novih oklopnih vozila u Siriju, u selo Karkamis, na turskoj granici. Turska sada u Siriji ima 50 tenkova i 380 vojnika, prema navodima dnevnika Hurijet.
Za Tursku, koja je u sukobu sa Kurdima na sopstvenoj teritoriji, cilj ove ofanzive je između ostalog da spreči sirijske Kurde da formiraju pojas oko njene granice, čime bi bezbednost zemlje bila direktno ugrožena.
http://www.blic.rs/vesti/svet/sirija-poginuo-jedan-turski-vojnik-troje-ranjeno/9s4df9r
2014-04-11
a sta je jedan janjicar ima ih ko kusih pasa
2014-04-14
Koga to još boli jedna stvar za Kurde. Imamo mi svoje Kurde...
a sta si ti dedica sa bohinja bolji od recimo nekog kurda iz mosula?
2014-04-14
NIje zbog toga nego zbog tenka.Winter is coming wrote:a sta je jedan janjicar ima ih ko kusih pasa
Naprimjer, predsjednik Turske Redjep Taip Erdogan je sa delegacijom za svoje nedavne posjete Sarajevu potpisao sa BiH i protokol o vojnoj saradnji. Za nadati se je da će se kroz taj vid saradnje ostvariti i modernizacija 43 tenka M-60 A3 TTS OS BiH na standard M-60T SABRA Mk. II koji se licencno proizvodi u Republici Turskoj po projektu Izraelske firme IAI. Zahvaljujući transferu tehnologija, svi sistemi na tenku patentirani u Izraelu, izrađeni su u Turskoj. Program modernizacije obuhvata posve drugu kupolu tenka, modernizirani termovizijski sistem upravljanja vatrom koji koristi i nišanđija i komandir tenka. Zatim, snažniji motor MTU Friedrichshafen koji je licencno proizveden u Turskoj (MTU Turk A.S.), novi mjenjač koji omogućuje kretanje naprijed u četiri brzine i nazad u dvije brzine. Tenk M-60T opremljen je novim kompozitnim modularnim oklopom, kao i ekslopzivnim rekativnim oklopom. U slučaju oštećenja paneli sa oklopom su lako zamijenljivi i mogu se ugraditi isti profili panela sa jačim sastavom oklopa. Tenk koristi i jači glatkocijveni njemački top Raihenmetal kalibra 120 mm sa svim modelima municije koja se koristi u tenkovima građenim po NATO standardima. Ovaj projekt modernizacije košta nešto više od 4 miliona dolara po tenku, što znači da će za potrebe modernizacije oklopnih jednica OS BiH biti potrebno izdvojiti cca 172 miliona USD, dakle nešto više od 20 miliona USD nego li iznosi ukupna kreditna linija u BiH koju sprovodi Turkish Zirat Banka.
Borbena upotrebljivost i mogućnost preživljavanja tenkova M-60T SABRA Mk. II na modernom bojištu je za 75% veća nego kod tenkova M-84 prve, druge i treće genracije koji se mahom koriste u zemljama okruženja. Brigada tenkova M-60T SABRA Mk.II OS BIH bi stoga bila najbolji garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, jer bi u pravom smislu te riječi predstavljala oružje strategijskog odvraćanja. Pored toga novi tenkovi bi zadovoljili i stroge NATO standarde koji jasno propisuju i vremenski resurs trajanja opreme.
https://militaristikablog.wordpress.com/2015/05/28/koliko-ce-bosnu-i-hercegovinu-kostati-ulazak-u-nato/
2014-04-11
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Potukli se Kurdi i Turci u Njemačkoj
» Kurdi i Turci se izboli noževima u Briselu
» Turci se prave pametni...
» Kurdi: Pomoz brate Asade da nas ne pokolju Turci
» Možda smo glupi, ali nismo toliko glupi.
» Kurdi i Turci se izboli noževima u Briselu
» Turci se prave pametni...
» Kurdi: Pomoz brate Asade da nas ne pokolju Turci
» Možda smo glupi, ali nismo toliko glupi.
Page 3 of 5