Šešelj u Skupštini objašnjava srpsko porijeklo...OJ-XA...:)
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Šešelj u Skupštini objašnjava srpsko porijeklo...OJ-XA...:)
Sve su to Vlasi. Vlasi i jesu autohtono stanovništvo koje je ovdje zatečeno dolaskom Slavena.Eroo wrote:Dinarci nisu nikakvi Vlasi, već autohtono stanovništvo. Ikavica je odraz jezičkog utjecaja Slavena na njihov jezik i veoma malo genetskog miješanja. Usostlom, ne izmišljam ja ništa, znanost tako kaže.Starhemberg wrote:Današnji Vlasi, pojam je nekad obuhvaćao puno veće razmjere. Rumunji su također potomci romaniziranih Geta i Dačana.Eroo wrote:I1b* nisu nikakvi Vlasi, pobogu. Vlasi su rumunjskog porijekla.Starhemberg wrote:Nešto kao fantomi? Vlasi i jest jedan od naziva za romanizirano autohtono stanovništvo koje su Slaveni zatekli pri dolasku i s njima se stopili.Eroo wrote:Zanimljivo je da Šešelj ne spominje I1b* (31% ), a oni nisu nikakvi "Vlasi" već autohtoni, koji su u pohodima oplođavali okolno vlaško i slavensko stanovništvo.
Kod nas nema niti u naznakama onog govora s tri padeža...Hint: ikavica je reper!
Iam nekakvih naznaka da bi im prastari jezik mogao biti sličan etrušćanskom. No ja ne bih o tome, jer nisam stručan za takva pitanja.
Kasnije su se potpuno slavenizirali,a poznato je da su do 19.st. neki čak i u 20. po Istri, Bosni,Dalmaciji i otocima govorili vlaškim jezikom.
U Istri,na Žejanama i okolini vlaški se divani i danas.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I sto kaze cosavi vojvoda o poreklu? Neki mikrob iz kosmosa star kvadrilion eona il sam Duh Sveti?
omni-
2014-04-12
Migracije, ratovi, osnivanje država. Postoji povijest i prije 20. st. i socijalizma :)Eroo wrote:Starhemberg wrote:Genetička istraživanja su vrijedan doprinos istraživanju etnogeneze i drugih povijesnih procesa, no nisu jedina i ne mogu biti. Povijesničari , da bi došli do što kvalitetnijih i preciznijih rezultata,nužno moraju imati interdisciplinarni pristup i u svoja istraživanjauključiti i etnologiju, lingvistiku, antropologiju, geografiju, itd. Nadam se da si toga svjestan
Po mogiućnosti ideoloških, kao nekada u Jugi. Naučni socijalizam, brajo moj...
Guest- Guest
Ma postoji, naravno, ali postoji i podatak da se haplotip I1b* (predki 75% današnje muške populacije) tamo nije pomicao ciglih 24,000 godina.Starhemberg wrote:Migracije, ratovi, osnivanje država. Postoji povijest i prije 20. st. i socijalizma :)Eroo wrote:Starhemberg wrote:Genetička istraživanja su vrijedan doprinos istraživanju etnogeneze i drugih povijesnih procesa, no nisu jedina i ne mogu biti. Povijesničari , da bi došli do što kvalitetnijih i preciznijih rezultata,nužno moraju imati interdisciplinarni pristup i u svoja istraživanjauključiti i etnologiju, lingvistiku, antropologiju, geografiju, itd. Nadam se da si toga svjestan
Znanost tako kaže, jebiga, a ne ja...
Last edited by Eroo on 17/8/2016, 17:59; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ero, pise ti ovde crno na belo, lako za razumeti, tako da vidis da je protiv buke a ne sigurnosna a za Kaju moze biti i svemirski brod, sta ona zna.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Barriera_antirumore
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
To je fizički nemoguće i ukazuje samo na nesavršenost takvih istraživanja.Eroo wrote:Ma postoji, naravno, ali postoji i podatak da se haplotip I1b* (predki 75% današnje muške populacije) tamo nije pomicao ciglih 24,000 godina.Starhemberg wrote:Migracije, ratovi, osnivanje država. Postoji povijest i prije 20. st. i socijalizma :)Eroo wrote:Starhemberg wrote:Genetička istraživanja su vrijedan doprinos istraživanju etnogeneze i drugih povijesnih procesa, no nisu jedina i ne mogu biti. Povijesničari , da bi došli do što kvalitetnijih i preciznijih rezultata,nužno moraju imati interdisciplinarni pristup i u svoja istraživanjauključiti i etnologiju, lingvistiku, antropologiju, geografiju, itd. Nadam se da si toga svjestan
Guest- Guest
Pogotovo bi ovi Dalmatinci iz zaleđa,iz Bukovice,Kotara i Zagore morali shvatiti da su oni ,bili katolici ili pravoslavci,jedan narod. Sa istom krvi i istim porijeklom. To su Vlasi,koje je kasnije pripadnost određenoj religiji označila i etnički.
Nisu to nikakva dva različita naroda. Pogledaj ih samo. zar to liči na dva naroda?
Nisu to nikakva dva različita naroda. Pogledaj ih samo. zar to liči na dva naroda?
2014-04-22
Pogrešan link, kad su sigurnosne (betonske) ograde u pitanju. Rade se na mjestima di uobičajenu duplu ogradu nije moguće uzvest.Serbinho-3 wrote:Ero, pise ti ovde crno na belo, lako za razumeti, tako da vidis da je protiv buke a ne sigurnosna a za Kaju moze biti i svemirski brod, sta ona zna.
Samo uspput, kroz gradska naselja se protizvučne ograde i grade od betona, jer zvuk efektno amortizira jedino masa - minimum 250 kg/m^2.
To je struka, a to mi je i kruh, uostalom...Prestani s tim više!
2016-07-22
Pa isto je od betona , vidis da si opet glup, evo ti slike da ne moraš slikati drugi put. A mozda su te u hladnjaci vozili sa Afganistancima pa nisi dobro vidioSerbinho-3 wrote:PEro, pise ti ovde crno na belo, lako za razumeti, tako da vidis da je protiv buke a ne sigurnosna a za Kaju moze biti i svemirski brod, sta ona zna.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Svi su oni Hrvati, samo da im još ti to objasniš.jastreb wrote:Pogotovo bi ovi Dalmatinci iz zaleđa,iz Bukovice,Kotara i Zagore morali shvatiti da su oni ,bili katolici ili pravoslavci,jedan narod. Sa istom krvi i istim porijeklom. To su Vlasi,koje je kasnije pripadnost određenoj religiji označila i etnički.
2016-07-22
I sad čovek koji ne zna o kome se radi,bi li znao ovdje razabrati tko je od njih danas Srbin,a tko Hvat. A sve odreda Vlasi. I onda mi pričajte o nekim jako različitim narodima.
2014-04-22
Daj Ero, slikacu, pa da vidis da nema ni grada niti te tvoje teorije.
Ima i ovde neka valjda, pre ili posle Bergama, saksije betonske naslagane, zezam ovu jednu da mogu paradajz da gaje.
Ima i ovde neka valjda, pre ili posle Bergama, saksije betonske naslagane, zezam ovu jednu da mogu paradajz da gaje.
2014-08-25
A ti si tu da nesavršena znanstve istraživanja savršeno pobiješ.Starhemberg wrote:To je fizički nemoguće i ukazuje samo na nesavršenost takvih istraživanja.Eroo wrote:Ma postoji, naravno, ali postoji i podatak da se haplotip I1b* (predki 75% današnje muške populacije) tamo nije pomicao ciglih 24,000 godina.Starhemberg wrote:Migracije, ratovi, osnivanje država. Postoji povijest i prije 20. st. i socijalizma :)Eroo wrote:Starhemberg wrote:Genetička istraživanja su vrijedan doprinos istraživanju etnogeneze i drugih povijesnih procesa, no nisu jedina i ne mogu biti. Povijesničari , da bi došli do što kvalitetnijih i preciznijih rezultata,nužno moraju imati interdisciplinarni pristup i u svoja istraživanjauključiti i etnologiju, lingvistiku, antropologiju, geografiju, itd. Nadam se da si toga svjestan
2016-07-22
Eroo wrote:Svi su oni Hrvati, samo da im još ti to objasniš.jastreb wrote:Pogotovo bi ovi Dalmatinci iz zaleđa,iz Bukovice,Kotara i Zagore morali shvatiti da su oni ,bili katolici ili pravoslavci,jedan narod. Sa istom krvi i istim porijeklom. To su Vlasi,koje je kasnije pripadnost određenoj religiji označila i etnički.
@Jastreb, na ovo ti meni odgovori, lako ćemo za slikice...
2016-07-22
To si postirala slike novijeg puta a sledeceg puta kafa budem slikao, imas tek da popizdis.
Onaj aerodrom sam se razocarao, nova zgrada terminal izgleda daleko veca na slikama, uzivo bas minijaturno.
Lepo izgleda, barem da vas pohvalim kad ste dobri a na tim slikama i nemas ograde zvucne izolacije.
Onaj aerodrom sam se razocarao, nova zgrada terminal izgleda daleko veca na slikama, uzivo bas minijaturno.
Lepo izgleda, barem da vas pohvalim kad ste dobri a na tim slikama i nemas ograde zvucne izolacije.
2014-08-25
Imaš gore dvije, pa pogledaj...a imaš nešto i od Kaje, možeš i njih.Serbinho-3 wrote:Daj Ero, slikacu, pa da vidis da nema ni grada niti te tvoje teorije.
2016-07-22
A ti si tu da ih dokažeš?Eroo wrote:A ti si tu da nesavršena znanstve istraživanja savršeno pobiješ.Starhemberg wrote:To je fizički nemoguće i ukazuje samo na nesavršenost takvih istraživanja.Eroo wrote:Ma postoji, naravno, ali postoji i podatak da se haplotip I1b* (predki 75% današnje muške populacije) tamo nije pomicao ciglih 24,000 godina.Starhemberg wrote:Migracije, ratovi, osnivanje država. Postoji povijest i prije 20. st. i socijalizma :)Eroo wrote:Starhemberg wrote:Genetička istraživanja su vrijedan doprinos istraživanju etnogeneze i drugih povijesnih procesa, no nisu jedina i ne mogu biti. Povijesničari , da bi došli do što kvalitetnijih i preciznijih rezultata,nužno moraju imati interdisciplinarni pristup i u svoja istraživanjauključiti i etnologiju, lingvistiku, antropologiju, geografiju, itd. Nadam se da si toga svjestan
Guest- Guest
kaja_333 wrote:Pa isto je od betona , vidis da si opet glup, evo ti slike da ne moraš slikati drugi put. A mozda su te u hladnjaci vozili sa Afganistancima pa nisi dobro vidioSerbinho-3 wrote:PEro, pise ti ovde crno na belo, lako za razumeti, tako da vidis da je protiv buke a ne sigurnosna a za Kaju moze biti i svemirski brod, sta ona zna.
Evo su i Nova Sela dobila svojih 5 minuta slave...prvi i vjerojatno zadnji put na ovome forumu :D
Guest- Guest
Ti se držiš samo jednog aspekta problema, dok te sva ostala ne zanimaju jer ti ne idu u prilog. Ukratko.
Guest- Guest
Idi ti u Trebinje,Nevesinje,Avtovac ili Gacko pa o tome raspravljaj sa tamošnjim mještanima i reci im da su Hrvati.Eroo wrote:Eroo wrote:Svi su oni Hrvati, samo da im još ti to objasniš.jastreb wrote:Pogotovo bi ovi Dalmatinci iz zaleđa,iz Bukovice,Kotara i Zagore morali shvatiti da su oni ,bili katolici ili pravoslavci,jedan narod. Sa istom krvi i istim porijeklom. To su Vlasi,koje je kasnije pripadnost određenoj religiji označila i etnički.
@Jastreb, na ovo ti meni odgovori, lako ćemo za slikice...
Vi u Hercegovini ste isti narod i samo vas dijeli vjera.
Klali ste se međusobno u bratoubilačkim ratovima,a zbog čega?
Sinovi ste iste zemlje,krša,sunca i Neretve. Isti ste narod. Raščistite to između sebe. Ja s time nemam ništa.
2014-04-22
Pa ne moraš ti novijim, možes ti starijim , pa dio sumom, pa preko Velebita , samo nije to relevantno niti takve slike. Kao da ja slikam u Italiji neki puteljak i zaključim da su propali.Serbinho-3 wrote:To si postirala slike novijeg puta a sledeceg puta kafa budem slikao, imas tek da popizdis.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Šešelj potupno pomahnitao,opet divljao u Skupštini:'Je..u vam majku ustašku!Dok mi budeš pušila!
» Sergej Trifunović:Šešelj je Hrvat iz Mostara!Šešelj:Da ti promenim lični opis
» Svako četvrti Nijemac ima migrantsko porijeklo
» Srbija uvodi porez od 75 posto za imovinu čije se porijeklo ne može dokazati
» Jastrebov ljubimac BMKnindja objasnjava u cemu se razlikuju Hrvati i Srbi..
» Sergej Trifunović:Šešelj je Hrvat iz Mostara!Šešelj:Da ti promenim lični opis
» Svako četvrti Nijemac ima migrantsko porijeklo
» Srbija uvodi porez od 75 posto za imovinu čije se porijeklo ne može dokazati
» Jastrebov ljubimac BMKnindja objasnjava u cemu se razlikuju Hrvati i Srbi..
Page 5 of 8