ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bozanić opet o komunizmu

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Bozanić opet o komunizmu - Page 4 Empty Re: Bozanić opet o komunizmu

Post by Brain32 15/8/2016, 22:56

Smiješno je i žalosno da Crkva svojim ponašanjem u koje spadaju i ovakve pizdarije zapravo tjera ljude od sebe.

Brain32

2014-04-15

Back to top Go down

Post by sitting_bull 15/8/2016, 23:00

jastreb wrote:
sitting_bull wrote:
debotoijusto wrote:previse se pridaje vaznosti sto njegova usta izgovorise
bozanic je jedna obicna kanavaca

njegova unjkavost sa oltara pokušava pomoći ekipi s kojom tajno šuruje...
Tajno??? rendeer
pop pokušava to raditi zaplotnjački.

provaljen je kako se sastajao i sa karamarkom i sa Oreškovićem i sa Reinerom i sa plavušom.  također je primio Plenkovića nakon izbora u hdz-u.

skrivaju zmije noge, al' ostaje trag u pijesku...
sitting_bull
sitting_bull

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by darth_vader 16/8/2016, 07:28

dijagram wrote:Gle jastreba sto trola o svojim ljubimcima komunistima.
Komunjarama jebat mater ma gdje bili.

:rim
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 08:56

kaja_333 wrote: 

Takav da su ih nekoliko pohapsili , pokušali svim silama spriječiti okupljanje i odlazak u Bistricu ali previse se ljudi okupilo i nisu mogli ništa. Stajati i gledati. Pisalo je o tome prije par godina. UDBA je radila na principu da zabrani okupljanje ali ako se vec nisu mogli ništa.
Pa je... Bilo je mrtvih. pregaženih tenkovima, pohapšenih i silovanih... Bilo je prestrašno! Evo i tebe su tada tri puta silovali i dva puta na dan streljali. Bilo je grozno!

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 08:58

sitting_bull wrote:

provaljen je kako se sastajao i sa karamarkom i sa Oreškovićem i sa Reinerom i sa plavušom.  također je primio Plenkovića nakon izbora u hdz-u.

skrivaju zmije noge, al' ostaje trag u pijesku...
Zna pop da ni jedno njegovo dijete nikada neće i nemre biti komunist.   ;)

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 11:03

što si smaknuo više popa pod kraj rata, to si se ostvario kao bolji komunist.
preko student servisa je ekipa u spalionicu nosila spise o verbalnom deliktu iz mupa..
navodi se pjevanje marjane, marjane..rajska djevo..etc..
malo tko nije noćio u ćorci sedamdesetih.. naravno da nisi mogao bit na nikakvoj bitnijoj funkciji ako imaš ikakve veze sa crkvom..udbaši su špijavali ko nosi dite krstit.
to su obično činile babe noću.
članovi SK su imali zadatak prijavljivati nepoćudnosti u društvu..tako je jedan mog oca upozorio da ne hrvatuje pred njim jer će on biti optužen što ga je propustio prijaviti..

frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:13

A streljanja su bila svakodnevna pojava... Pod okriljem noći.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 11:17

provocator wrote:A streljanja su bila svakodnevna pojava... Pod okriljem noći.
jesu u jednom periodu..svekvin ćaća jer je ustaška vojska odvela njegovu kravu, a komesaru ćelanu za oko zapala njegova zemlja..popi su padali ko muhe..imaš dovoljno skenova originalne dokumentacije i izvješća iz tog vremena po netu. kako to da takve sadržaje preskačeš?
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:25

Pravo je čudo da je u tim i takvim okolnostima Crkva uopće opstala. Pravo je čudo da su ljudi išli na mise ili polnoćke... Da su se vjenčavali u Crkvi kao npr. moji roditelji, ili da su djecu krstili u Crkvama kao npr. mene, moju braću i sestru. Pravo je čudo kako mene moju baku  idjeda UDBA nije uhapsila dok su me nedjeljom vodili na misu. Nevjerojatno je da smo mi klinci pohodili vjeronauk u Crkvi i potom išli na prvu pričest i krizmu.

Još čudnije je da je nakon tih svih progona, iseljavnja, ubijanja i protjerivanja gotovo 94 posto ljudi na referendumu glasalo za neovisnu RH?! Nevjerojatno ali istinito! Gdje se samo stvorila ta masa od 94 posto ljudi? To valjda ne bi bilo jasno ni samom kim il sungu.

Pravo je čudo da je sam Papa nakon svih tih zločina Tita ugostio u Vatikanu kao niti jednog državnika prije a ni poslije. Još je čudnije to da mu je izlasanstvo Vatikana došlo odati počast na posljednjem ispraćaju.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:29

Konačno, jel tebi poznato da je, koliko se zna, preko stotinu sto katoličkih svećenika bilo u partizanima ili je surađivalo s partizanima (jedan of njih bio je i Stepinčev brat, kojeg su zbog toga ustaše i ubile na Žumberku).

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 11:30

provocator wrote:Pravo je čudo da je u tim i takvim okolnostima Crkva uopće opstala. Pravo je čudo da su ljudi išli na mise ili polnoćke... Da su se vjenčavali u Crkvi kao npr. moji roditelji, ili da su djecu krstili u Crkvama kao npr. mene, moju braću i sestru. Pravo je čudo kako mene moju baku  idjeda UDBA nije uhapsila dok su me nedjeljom vodili na misu. Nevjerojatno je da smo mi klinci pohodili vjeronauk u Crkvi i potom išli na prvu pričest i krizmu.

Još čudnije je da je nakon tih svih progona, iseljavnja, ubijanja i protjerivanja gotovo 94 posto ljudi na referendumu glasalo za neovisnu RH?! Nevjerojatno ali istinito! Gdje se samo stvorila ta masa od 94 posto ljudi? To valjda ne bi bilo jasno ni samom kim il sungu.

Pravo je čudo da je sam Papa nakon svih tih zločina Tita ugostio u Vatikanu kao niti jednog državnika prije a ni poslije. Još je čudnije to da mu je izlasanstvo Vatikana došlo odati počast na posljednjem ispraćaju.
tvoji roditelji su zacijelo ostali šljakeri na dnu hranidbenog lanca ako su otvoreno prakticirali vjeru.
Kroz desetljeća se i politika mijenjala, ne možeš utamanit čitav narod. Tako je i Tito pred kraj u politički oportunoj misiji posjetio papu..oponent titu je tada bio ranković.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:45

Ne, moji su roditelji su visokoobrazovani što u konačnici nije bitno. Uspjeli su izgraditi svoju kuću i othraniti četvero djece.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 11:50

provocator wrote:Ne, moji su roditelji su visokoobrazovani što u konačnici nije bitno. Uspjeli su izgraditi svoju kuću i othraniti četvero djece.
kod nas visokoobrazovani nisu zalazili u crkve jer je to bilo kompromitirajuće po njihove društvene statuse.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:53

frakcija wrote: Tako je i Tito pred kraj u politički oportunoj misiji posjetio papu..oponent titu je tada bio ranković.
Kako to misliš "pred kraj"?
1971. se baš nije bilo pred kraj, kako ti to kažeš.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 11:56

frakcija wrote:
provocator wrote:Ne, moji su roditelji su visokoobrazovani što u konačnici nije bitno. Uspjeli su izgraditi svoju kuću i othraniti četvero djece.
kod nas visokoobrazovani nisu zalazili u crkve jer je to bilo kompromitirajuće po njihove društvene statuse.
E vidiš kod nas jesu... Sad ja ne znam gdje je to "kod vas".
Istina, moji roditelji baš nisu bili vjernici koji bi svaku nedjelju pohodili misna slavlja ali u Crkvu su išli... Pogotovo na polnoćku ili na vjerske blagdane. No baka i djed su prilično redovito pohodili nedjeljne mise. Pogotovo baka.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 11:58

provocator wrote:
frakcija wrote: Tako je i Tito pred kraj u politički oportunoj misiji posjetio papu..oponent titu je tada bio ranković.
Kako to misliš "pred kraj"?
1971. se baš nije bilo pred kraj, kako ti to kažeš.

5 godina ranije ranković ispaljen sa pozicije, njegova djela zataškana.. u narodu se počelo talasati..hrvatsko proljeće ovo ono..uskoro je i tito i zalegao..
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by vuksadinare 16/8/2016, 11:59

gledajte...nekom moze biti cudno sto su nasi svecenici ili bar dio njih malo radikalniji...meni bas i ne...katolicka crkva u hrvatskoj i bh-a stoljecima se nalazi na prostorima burnih i krvavih stoljeca...nerijetko su bili i meta...katolicka crkva u hrvata..imala je kroz povijest doista puno zrtava......katolicka crkva u hrvatskoj tek posljednjih desetljeca je uspostavila prave odnose sa vatikanom koji su kroz povijest vise puta bili izolirani....a i u nekim periodima i ne u najboljim odnosima...vatikan ej u nekoliko navrata svjesno zrtvovao katolicku crkvu u hrvatskoj i u bh-a zbog politickih odnosa...sa tadasnjim vlastima ma tko bio...tek dolaskom pape ivana pavla drugog...ti odnosi prelaze na visu razinu...malo je naivno i hrvatski katolicki kler pristupao tome da je vatikan prije svega i samo orjentiran na vjerska pitanja..vatikan je drzava....koja ima svoju drzavnu politiku a ne samo svjetovno poslanstvo...a prije dolaska pape ivana pavla drugog vatikanom je prije svjetovnog poslanstva prednost imala politika...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by provocator 16/8/2016, 12:04

Kad kažeš zalegao što misliš pod tim? Nakon 71. uslijedio je Ustav (1974.) kojim nam je omogućeno osamostaljenje a koliko ja znam Tito je umro u svibnju 1980.-te.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 16/8/2016, 12:06

gledajte...nekom moze biti cudno sto su nasi svecenici ili bar dio njih malo radikalniji...meni bas i ne...katolicka crkva u hrvatskoj i bh-a stoljecima se nalazi na prostorima burnih i krvavih stoljeca...nerijetko su bili i meta...katolicka crkva u hrvata..imala je kroz povijest doista puno zrtava......katolicka crkva u hrvatskoj tek posljednjih desetljeca je uspostavila prave odnose sa vatikanom koji su kroz povijest vise puta bili izolirani....a i u nekim periodima i ne u najboljim odnosima...vatikan ej u nekoliko navrata svjesno zrtvovao katolicku crkvu u hrvatskoj i u bh-a zbog politickih odnosa...sa tadasnjim vlastima ma tko bio...tek dolaskom pape ivana pavla drugog...ti odnosi prelaze na visu razinu...malo je naivno i hrvatski katolicki kler pristupao tome da je vatikan prije svega i samo orjentiran na vjerska pitanja..vatikan je drzava....koja ima svoju drzavnu politiku a ne samo svjetovno poslanstvo...a prije dolaska pape ivana pavla drugog vatikanom je prije svjetovnog poslanstva prednost imala politika...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by frakcija 16/8/2016, 12:09

provocator wrote:Kad kažeš zalegao što misliš pod tim? Nakon 71. uslijedio je Ustav (1974.) kojim nam je omogućeno osamostaljenje a koliko ja znam Tito je umro u svibnju 1980.-te.
tada je počeo mijenjati javnu politiku, prilagođavao se okolnostima..došlo je do kritične mase i prijetila je eskalacija..to su bili racionalni potezi. dok je u strukturama udbe opstao dovoljan broj rankovićevaca koji su naganjali verbalne delikte pokušavajući očuvat drugačiju politiku.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by vuksadinare 16/8/2016, 12:14

...meni je smijesno ako netko potpuno vjeruje da papa franjo iz sentimentalnih i cisto vjerskih pitanja forsira krscansko ujedinjenje ili zbog 'onog gore' je blag prema muslimanskim izbjeglicama...a jok..vatikan ima razgranate poslove u svim drzavama svijeta...odakle bi se onda financirali...ne moze si papa dozvoliti da recimo ne znam vatikan ugrozi neke financijske poslove napr.sa muslimanima ili pravoslavcima zato sto se tamo u nekoj katolickoj drzavi neki kace i imaju neke razmirice sa pravoslavcima ili muslimanima...ne tako davno sam citao da vatikan recimo ima vecu financijsku razmjenu i to dvadeset puta vecu sa nekatolickom rusijom nego sa hrvatskom...pa shodno tome sto ovom papi a i papama prije njega ili poslije njega ne bi bio veci interes biti ok sa pravoslavnom rusijom ili pravoslavnim zemljama nego tamo nekakvim hrvatima ili hrvatskom od kojih moze samo ocekivati mahanje zastavicama ili imati u vlasnistvu pokoju nekretninu...kad se drugdje vrte visestotina milijunski poslovi...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics