Bozanić opet o komunizmu
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Bozanić opet o komunizmu
Pa sama činjenica da je skup održan govori meni u prilog.kaja_333 wrote:Naravno, reko ti je Bakarić a i pročitao si u Manolicevoj "Istini".jastreb wrote:
O skupu u Mariji Bistrici se vijećalo i usprkos brojnim mišljenjima da bi na istome moglo doći do "nacionalističkih ispada" ,dobio je zeleno svjetlo.
Zar bi se onako masovni skup mogao održati bez amenovanja partije na vlasti?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A sto partija moze kada se skupi pola miljona ljudi ili 100000? Poslati miliciju da ih istuče?!jastreb wrote:Pa sama činjenica da je skup održan govori meni u prilog.kaja_333 wrote:Naravno, reko ti je Bakarić a i pročitao si u Manolicevoj "Istini".jastreb wrote:
O skupu u Mariji Bistrici se vijećalo i usprkos brojnim mišljenjima da bi na istome moglo doći do "nacionalističkih ispada" ,dobio je zeleno svjetlo.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Vidi se da nemaš pojma ni o javnim okupljanjima ni o čemu sličnom.kaja_333 wrote:A sto partija moze kada se skupi pola miljona ljudi ili 100000? Poslati miliciju da ih istuče?!jastreb wrote:Pa sama činjenica da je skup održan govori meni u prilog.kaja_333 wrote:Naravno, reko ti je Bakarić a i pročitao si u Manolicevoj "Istini".jastreb wrote:
Crkva kao organizator podnosi nadležnim tijelima PU ili PP zahtjev za izdavanjem odobrenja za javno okupljanje ,u ovom slučaju vjerskog sadržaja.
Zahtjev ide na razmatranje,a budući se očekivao veliki broj vjernika,zahtjev ide u najviše instance. Crkva u svom zahtjevu daje očekivani broj posjetitelja,ali i pticama na grani bilo je jasno da će broj biti kudikamo veći od očekivanog.
Crkva je obavezna u svim župama pokupiti broj prijavljenih hodočasnika i to dostaviti Kaptolu te lokalnim policijskim stanicama. Prave se popisi. Sve se prati,a uz to očekuje se i masovan broj samostalnih dolazaka,dakle neorganiziranih.
Vlasti mjesecima prije znaju približan broj posjetitelja. Policija u Zagrebu obavezna je organizirati osiguranje skupa.
Kad je izdana dozvola,sve je spremno za skup,gdje policija čuva javni red i mir,i nikoga ne spriječava da dođe.
Mogao bih ti o tim stvarima danima objašnjavati.
2014-04-22
Nemoj mi objašnjavati jer seres pa me nerviraš . Tako mi možes objašnjavati o demokratskim izborima 1945 za ustavotvornu skupštinu i komunističkoj demokraciji kada je sve bilo tako demokratski ali narod se eto izjasnio 99,9% za KPJ.jastreb wrote:Vidi se da nemaš pojma ni o javnim okupljanjima ni o čemu sličnom.kaja_333 wrote:A sto partija moze kada se skupi pola miljona ljudi ili 100000? Poslati miliciju da ih istuče?!jastreb wrote:Pa sama činjenica da je skup održan govori meni u prilog.kaja_333 wrote:Naravno, reko ti je Bakarić a i pročitao si u Manolicevoj "Istini".jastreb wrote:
Crkva kao organizator podnosi nadležnim tijelima PU ili PP zahtjev za izdavanjem odobrenja za javno okupljanje ,u ovom slučaju vjerskog sadržaja.
Zahtjev ide na razmatranje,a budući se očekivao veliki broj vjernika,zahtjev ide u najviše instance. Crkva u svom zahtjevu daje očekivani broj posjetitelja,ali i pticama na grani bilo je jasno da će broj biti kudikamo veći od očekivanog.
Crkva je obavezna u svim župama pokupiti broj prijavljenih hodočasnika i to dostaviti Kaptolu te lokalnim policijskim stanicama. Prave se popisi. Sve se prati,a uz to očekuje se i masovan broj samostalnih dolazaka,dakle neorganiziranih.
Vlasti mjesecima prije znaju približan broj posjetitelja. Policija u Zagrebu obavezna je organizirati osiguranje skupa.
Kad je izdana dozvola,sve je spremno za skup,gdje policija čuva javni red i mir,i nikoga ne spriječava da dođe.
Znaci nemoj mi općepoznate komunističke spačke pakirati u to sto se toboz zadovoljila formalnost i to " ja ne znam" pa mi ti objašnjavaš jer dobijem zelju da te zgnječim.
2015-08-15
Objašnjavam ti proceduru oko javnih skupova. A tu me ti ne možeš učiti.kaja_333 wrote:Nemoj mi objašnjavati jer seres pa me nerviraš . Tako mi možes objašnjavati o demokratskim izborima 1945 za ustavotvornu skupštinu i komunističkoj demokraciji kada je sve bilo tako demokratski ali narod se eto izjasnio 99,9% za KPJ.jastreb wrote:Vidi se da nemaš pojma ni o javnim okupljanjima ni o čemu sličnom.kaja_333 wrote:A sto partija moze kada se skupi pola miljona ljudi ili 100000? Poslati miliciju da ih istuče?!jastreb wrote:Pa sama činjenica da je skup održan govori meni u prilog.kaja_333 wrote:
Naravno, reko ti je Bakarić a i pročitao si u Manolicevoj "Istini".
Znaci nemoj mi općepoznate komunističke spačke pakirati u to sto se toboz zadovoljila formalnost i to " ja ne znam" pa mi ti objašnjavaš jer dobijem zelju da te zgnječim.
2014-04-22
ne radi se o proceduri jer procedure uvijek postoje, i kod Staljina su postojale, radi se o tome da ti prikrivas represiju time sto je proceduralna forma zadovoljena i tako pokušavaš napraviti budalu od nekoga.
2015-08-15
neradi se o nikakvom skupu tulo tulavi... radi se o hodočašću za koje se ne traži nikakva dozvola u smislu zakona o javnom okupljanju jer crkva uopće ne organizira taj "skup". ljudi dolaze kroz cijelu godinu u marijansko svetište evo već 332 godine i nikada u tom razdoblju nije izdavana nikakva dozvola za okupljanje.... sokole aj nemoj se pravit pametan ko svetac.... dosta je jedan manager tu na forumu... koji ima svoju menzu.... ;M)
2015-08-08
U onom slučaju 1984.godine,radilo se o Euharistijskom kongresu 1984.koji je bio prijavljen kao veliki vjerski skup i o čijem se zahtjevu za udjeljivanjem dozvole vijećalo mjesecima,da bi na kraju skup bio dozvoljen.michaellcmacha wrote:neradi se o nikakvom skupu tulo tulavi... radi se o hodočašću za koje se ne traži nikakva dozvola u smislu zakona o javnom okupljanju jer crkva uopće ne organizira taj "skup". ljudi dolaze kroz cijelu godinu u marijansko svetište evo već 332 godine i nikada u tom razdoblju nije izdavana nikakva dozvola za okupljanje.... sokole aj nemoj se pravit pametan ko svetac.... dosta je jedan manager tu na forumu... koji ima svoju menzu.... ;M)
U ono doba je za takvo što trebala dozvola nadležnih tijela.
Last edited by jastreb on 15/8/2016, 18:37; edited 1 time in total
2014-04-22
Kakva je to represija vršena nad hodočasnicima?kaja_333 wrote:ne radi se o proceduri jer procedure uvijek postoje, i kod Staljina su postojale, radi se o tome da ti prikrivas represiju time sto je proceduralna forma zadovoljena i tako pokušavaš napraviti budalu od nekoga.
Ja sam 1982. bio na Mariji Bistrici sa bakom na hodošašću i ne sjećam se nikakvog ljutog komunizma koji nas je sputavao ići undje.
Last edited by jastreb on 15/8/2016, 18:38; edited 1 time in total
2014-04-22
kakav je stav hkc u vezi ovih imigranata?
2014-04-14
Bozanić bi morao znati da je svake godine u tom "ljutom komunizmu" pred Božić delegacija Riječke nadbiskupije imala prijem u gradskoj skupštini Rijeke,gdje bi uz srdačan razgovor i zakusku bili izmijenjeni darovi i da nikakve represije nad vjernicima ondje nije bilo.
2014-04-22
Al ti je dobar argument. Ne sjećam se ni ja ali kažu da je katedrala za ponoćku bila puna udbaša koji su gledali tko dolazi, pa sta su onda radili tamo? Molili se mozda. Degradirali ljude na poslu za koje znaju da slave Bozic, krste djecu? Je li lažljivac , zašto je moj brat imao problem u školi i roditeljski jer za Bozic nije otišao u školu? Zašto su zvali roditelje a kada nije otišao u školu neki drugi dan jer je npr bio bolestan nisu.jastreb wrote:Kakva je to represija vršena nad hodočasnicima?kaja_333 wrote:ne radi se o proceduri jer procedure uvijek postoje, i kod Staljina su postojale, radi se o tome da ti prikrivas represiju time sto je proceduralna forma zadovoljena i tako pokušavaš napraviti budalu od nekoga.
Ja sam 1982. bio na Mariji Bistrici sa bakom na hodošašću i ne sjećam se nikakvog ljutog komunizma koji nas je sputavao ići undje.
2015-08-15
Uh,strašnog li problema.kaja_333 wrote:Al ti je dobar argument. Ne sjećam se ni ja ali kažu da je katedrala za ponoćku bila puna udbaša koji su gledali tko dolazi, pa sta su onda radili tamo? Molili se mozda. Degradirali ljude na poslu za koje znaju da slave Bozic, krste djecu? Je li lažljivac , zašto je moj brat imao problem u školi i roditeljski jer za Bozic nije otišao u školu? Zašto su zvali roditelje a kada nije otišao u školu neki drugi dan jer je npr bio bolestan nisu.jastreb wrote:Kakva je to represija vršena nad hodočasnicima?kaja_333 wrote:ne radi se o proceduri jer procedure uvijek postoje, i kod Staljina su postojale, radi se o tome da ti prikrivas represiju time sto je proceduralna forma zadovoljena i tako pokušavaš napraviti budalu od nekoga.
Zamisli,zvali su roditelje jer se ovaj napio pa nije došao u školu.
I ja sam u nkomunizmu išao na polnoćke,a ujutro u školu bez ikakvog problema.
Manje alkohola.
2014-04-22
Ma da, a onda su odvezli gospu na Titovom galebu zajedno pretpostavljam.jastreb wrote:Bozanić bi morao znati da je svake godine u tom "ljutom komunizmu" pred Božić delegacija Riječke nadbiskupije imala prijem u gradskoj skupštini Rijeke,gdje bi uz srdačan razgovor i zakusku bili izmijenjeni darovi i da nikakve represije nad vjernicima ondje nije bilo.
2015-08-15
Nije se napio sa 8, 9 godina sigurno. Ostao je doma. I to je drugarici bio problem.jastreb wrote:Uh,strašnog li problema.kaja_333 wrote:Al ti je dobar argument. Ne sjećam se ni ja ali kažu da je katedrala za ponoćku bila puna udbaša koji su gledali tko dolazi, pa sta su onda radili tamo? Molili se mozda. Degradirali ljude na poslu za koje znaju da slave Bozic, krste djecu? Je li lažljivac , zašto je moj brat imao problem u školi i roditeljski jer za Bozic nije otišao u školu? Zašto su zvali roditelje a kada nije otišao u školu neki drugi dan jer je npr bio bolestan nisu.jastreb wrote:Kakva je to represija vršena nad hodočasnicima?kaja_333 wrote:ne radi se o proceduri jer procedure uvijek postoje, i kod Staljina su postojale, radi se o tome da ti prikrivas represiju time sto je proceduralna forma zadovoljena i tako pokušavaš napraviti budalu od nekoga.
Zamisli,zvali su roditelje jer se ovaj napio pa nije došao u školu.
I ja sam u nkomunizmu išao na polnoćke,a ujutro u školu bez ikakvog problema.
Manje alkohola.
2015-08-15
Ne,nakon toga su,kako piše Josip Jurčević,a potvrđuju Božidar Alić,Keleminec i ministar Kovač,opijeni,odvedeni usred noći na nepoznato mjesto i bačeni u neku jamu.kaja_333 wrote:Ma da, a onda su odvezli gospu na Titovom galebu zajedno pretpostavljam.jastreb wrote:Bozanić bi morao znati da je svake godine u tom "ljutom komunizmu" pred Božić delegacija Riječke nadbiskupije imala prijem u gradskoj skupštini Rijeke,gdje bi uz srdačan razgovor i zakusku bili izmijenjeni darovi i da nikakve represije nad vjernicima ondje nije bilo.
2014-04-22
Onda je problem u nekoj nadobudnoj i prerevnosnoj drugarici,koja je na taj način htjela napredovati i ostaviti dojam,a na koju su viši kadrovi uglavnom gledali sa sprdnjom i podsmijehom.kaja_333 wrote:
Nije se napio sa 8, 9 godina sigurno. Ostao je doma. I to je drugarici bio problem.
2014-04-22
Gle jastreba sto trola o svojim ljubimcima komunistima.
Komunjarama jebat mater ma gdje bili.
Komunjarama jebat mater ma gdje bili.
dijagram-
2015-08-09
ex-yu sindikati su bili pravi borci za demografsku obnovu sa svojim sindikalnim izletima za povećavanje nataliteta.dzango wrote:Pa bolja demografija je bila u tom komunizmu. Narod se bar jebao uzduž i popreko.
popovi su ordinarni amateri sa svojim trabunjanjem, a imali su priliku vidjeti kako to funkcionira uživo...
sitting_bull-
2015-09-28
Zašto bi komunizam bio problem? Najveće komunajre su petokraku zamijenile krunicom, onako, preko noći. Možda da se upita kolika je iskrenost tih konverzija umjesto da tuče mrtvog konja zvanog komunizam...
Guest- Guest
previse se pridaje vaznosti sto njegova usta izgovorise
bozanic je jedna obicna kanavaca
bozanic je jedna obicna kanavaca
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Historija se opet ponavlja.Srpkinje opet luduju za Turcinom
» Ante Tomić - prska po komunizmu veliča neoliberalni kapitalizam (i ovo smo dočekali)
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» Kapetan Dragan opet prorokuje Hrvatima ovaj put iz zatvora:'Ustaše opet će te nam jednom sve platiti'
» Historija se opet ponavlja.Srpkinje opet luduju za Turcinom
» Ante Tomić - prska po komunizmu veliča neoliberalni kapitalizam (i ovo smo dočekali)
» RUSSIA TODAY opet kmeči protiv Trumpa i opet na strani muslimanskih imigranata
» Kapetan Dragan opet prorokuje Hrvatima ovaj put iz zatvora:'Ustaše opet će te nam jednom sve platiti'
Page 2 of 5