ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bozanić opet o komunizmu

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Bozanić opet o komunizmu - Page 3 Empty Re: Bozanić opet o komunizmu

Post by debotoijusto 15/8/2016, 18:57

previse se pridaje vaznosti sto njegova usta izgovorise
bozanic je jedna obicna kanavaca

debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by kaya 15/8/2016, 19:01

jastreb wrote:
kaja_333 wrote: 
Nije se napio sa 8, 9 godina sigurno. Ostao je doma. I to je drugarici bio problem.
Onda je problem u nekoj nadobudnoj i prerevnosnoj drugarici,koja je na taj način htjela napredovati i ostaviti dojam,a na koju su viši kadrovi uglavnom gledali sa sprdnjom i podsmijehom.
Ne lažljivce, nije se radilo samo o nadobudnoj drugarici , radilo se o takvoj politici, brojni vjernici su imali problem na poslu, znaci nemogućnost ikakvog napretka i problem zbog zločina kao sto su: vjerski brak, krštenje , odsustvo s posla ili iz skole za vrijeme vjerskih blagdana i sl.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya 15/8/2016, 19:03

Starhemberg wrote:Zašto bi komunizam bio problem? Najveće komunajre su petokraku zamijenile krunicom, onako, preko noći. Možda da se upita kolika je iskrenost tih konverzija umjesto da tuče mrtvog konja zvanog komunizam...
Pa dobro, to znamo da se radi o govnima .
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 15/8/2016, 19:19

kaja_333 wrote:
jastreb wrote:
kaja_333 wrote: 
Nije se napio sa 8, 9 godina sigurno. Ostao je doma. I to je drugarici bio problem.
Onda je problem u nekoj nadobudnoj i prerevnosnoj drugarici,koja je na taj način htjela napredovati i ostaviti dojam,a na koju su viši kadrovi uglavnom gledali sa sprdnjom i podsmijehom.
Ne lažljivce, nije se radilo samo o nadobudnoj drugarici , radilo se o takvoj politici, brojni vjernici su imali problem na poslu, znaci nemogućnost ikakvog napretka i problem zbog zločina kao sto su: vjerski brak, krštenje , odsustvo s posla ili iz skole za vrijeme vjerskih blagdana i sl.
Moj djed je jedno vrijeme bio član SK,a svo to vrijeme baka je krstila mog starog i tetku. Pričešćeni su,krizmani(dobro u doba krizme djed je već napustio SK kad je vidio koga se sve počelo kadrovirati),a zatim su i vjenčani u crkvi.

Ja sam primio sve sakramente,a roditelji (stari je bio više vjernik na papiru,ali je išao na Uskrs i Božić,a stara svake nedjelje u crkvu)su bili vjernici i u firmi nisu šikanirani,dobili su jedan stan,pa kasnije veći i sve tako redom.

U ČSSR si čak mogao biti i član partije i ići u crkvu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by kaya 15/8/2016, 19:27

jastreb wrote:
kaja_333 wrote:
jastreb wrote:
kaja_333 wrote: 
Moj djed je jedno vrijeme bio član SK,a svo to vrijeme baka je krstila mog starog i tetku. Pričešćeni su,krizmani(dobro u doba krizme djed je već napustio SK kad je vidio koga se sve počelo kadrovirati),a zatim su i vjenčani u crkvi.

Ja sam primio sve sakramente,a roditelji (stari je bio više vjernik na papiru,ali je išao na Uskrs i Božić,a stara svake nedjelje u crkvu)su bili vjernici i u firmi nisu šikanirani,dobili su jedan stan,pa kasnije veći i sve tako redom.

Dobro sto to hoćeš reci zapravo, da nikakav problem nije postojao u vezi ovih stvari sto sam nabrojala i da sam ja i tisuće ljudi to izmislili zapravo ? Jel to? Da nikakva represija nije postojala ?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 15/8/2016, 19:30

kaja_333 wrote:
jastreb wrote:
kaja_333 wrote:
jastreb wrote:
kaja_333 wrote: 

Dobro sto to hoćeš reci zapravo, da nikakav problem nije postojao u vezi ovih stvari sto sam nabrojala i da sam ja i tisuće ljudi to izmislili zapravo ? Jel to? Da nikakva represija nije postojala ?
Represije je bilo dok je bilo. Tamo do prekida sa Staljinom. Kasnije se stav prama vjernicima smekšao.

U BIH nikada nije izgrađeno i obnovljeno katoličkih crkvi i samostana kao tih 60-80 godina.

U vrijeme komunizma na hrvatski je uz "blagoslov" vlasti objavljen najbolji prijevod Biblije na hrvatski,u  kojem su učestvovali i neki književnici komunisti,a da ne govorimo o izdavaštvu Kršćanske sadašnjosti,vjerskog tiska i sl.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by sitting_bull 15/8/2016, 19:35

debotoijusto wrote:previse se pridaje vaznosti sto njegova usta izgovorise

njegova unjkavost sa oltara pokušava pomoći ekipi s kojom tajno šuruje...
sitting_bull
sitting_bull

Male
2015-09-28

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 19:56

Starhemberg wrote:Zašto bi komunizam bio problem? Najveće komunajre su petokraku zamijenile krunicom, onako, preko noći. Možda da se upita kolika je iskrenost tih konverzija umjesto da tuče mrtvog konja zvanog komunizam...
pa komunizam je problem, od kad se komunizam kao ideja zavrtio a onda ideološki posložio i organizacijski ustrojio, svijet se natopio krvlju stotinu i kusur milijuna ljudi.... svak onaj koji je istinski odbacio petokraku ali i bilo koju drugu zločinačku ideologiju i primio krunicu nije mu za zamjeriti, oni koji su se komunizma samo reda radi odrekli, a nadalje ga prakticiraju u svakoj mogućoj prilici, nadoći će i oni... jednom...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 19:58

i dobro dijagram kaže, mada sam uvjeren da ne misli doslovno, ali bandu šumsku treba sterat u mp300 da ih više nije ni fizički ni mentalno....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by jastreb 15/8/2016, 20:02

sitting_bull wrote:
debotoijusto wrote:previse se pridaje vaznosti sto njegova usta izgovorise

njegova unjkavost sa oltara pokušava pomoći ekipi s kojom tajno šuruje...
Tajno??? rendeer
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 15/8/2016, 20:07

michaellcmacha wrote:
pa komunizam je problem, od kad se komunizam kao ideja zavrtio a onda ideološki posložio i organizacijski ustrojio, svijet se natopio krvlju stotinu i kusur milijuna ljudi.... svak onaj koji je istinski odbacio petokraku ali i bilo koju drugu zločinačku ideologiju i primio krunicu nije mu za zamjeriti, oni koji su se komunizma samo reda radi odrekli, a nadalje ga prakticiraju u svakoj mogućoj prilici, nadoći će i oni... jednom...
Može taj neki uzeti krunicu u ruke i glumiti vjernika, ali teško se briše prošlost, desetljeća privrženosti ideji...dođe to na vidjelo kad tad, u ovoim ili onom obliku.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 20:34

Starhemberg wrote:
michaellcmacha wrote:
Može taj neki uzeti krunicu u ruke i glumiti vjernika, ali teško se briše prošlost, desetljeća privrženosti ideji...dođe to na vidjelo kad tad, u ovoim ili onom obliku.
gle ovdje kod nas bio je lik komunist jel, po prezimenu Mađerić, ja sam ga poznavao tj poznavao sam njegovu kćerku. u njegovom mandatu sisak je dobio onih par osnovnihstvari koje je brat bratu sa 50 000 stanovnika trebao i imati... funkcionalna tržnica, zatvoreni bazen, dom za stare i nemoćne, jebeni vodovod i bar dva prijevozna mosta s obzirom da smo omeđeni sa sve tri trokutne strane rijekama.... i to je sve lik napravio, istina i bok bio je utjecajan u komi krugovima, tada je bio i šef lutrije poklopilo se da se u hr organizira univerzijada  i ok evo ide inicijativa da mu se imenuje trg u gradu, ja nemam ništa protiv, odmah se na početku promjena on kao sekretar općine i tadašnji sekretar općinskog supa stavili na raspolaganje i aktivno su sudjelovali i u obrani grada od agresije jugoslovenske armije i domaćih četnika, a i nije se nikad financijski eksponirao iako je bilo lokalno poznato da se u svemu tom pomalo i okoristio, ali iskreno ja ni njemu a ni bilo kom drugom na tom ne zamjeram, jbg ako u grad na ovaj ili onaj način dovučeš tada skoro 300 milijuna maraka investicija, to bi danas bilo ko milijardu eura, onda mu ja ne zamjeram što si je iz svega toga navuko fasadu i kćerki kupio tada renola, campusa ako se ne varam... uglavnom nitko ne tvrdi da su svi ljudi koji su imali veze sa komunizmom ili bili komunisti ujedno bili oličenje zla, to zasigurno nije tako... ali je zasigurno istina da je komunizam kao ideologija i organizacijski sklop bio oličenje zla pogotovo u fazi ustroja i potvrđivanja na institucionalnoj razini nakon onog rata... jbg mom ocu, a prije toga djedu, su pomogli komunisti, a oba je puta glava bila u pitanju.... tak da...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 15/8/2016, 20:51

michaellcmacha wrote:
Starhemberg wrote:
michaellcmacha wrote:
gle ovdje kod nas bio je lik komunist jel, po prezimenu Mađerić, ja sam ga poznavao tj poznavao sam njegovu kćerku. u njegovom mandatu sisak je dobio onih par osnovnihstvari koje je brat bratu sa 50 000 stanovnika trebao i imati... funkcionalna tržnica, zatvoreni bazen, dom za stare i nemoćne, jebeni vodovod i bar dva prijevozna mosta s obzirom da smo omeđeni sa sve tri trokutne strane rijekama.... i to je sve lik napravio, istina i bok bio je utjecajan u komi krugovima, tada je bio i šef lutrije poklopilo se da se u hr organizira univerzijada  i ok evo ide inicijativa da mu se imenuje trg u gradu, ja nemam ništa protiv, odmah se na početku promjena on kao sekretar općine i tadašnji sekretar općinskog supa stavili na raspolaganje i aktivno su sudjelovali i u obrani grada od agresije jugoslovenske armije i domaćih četnika, a i nije se nikad financijski eksponirao iako je bilo lokalno poznato da se u svemu tom pomalo i okoristio, ali iskreno ja ni njemu a ni bilo kom drugom na tom ne zamjeram, jbg ako u grad na ovaj ili onaj način dovučeš tada skoro 300 milijuna maraka investicija, to bi danas bilo ko milijardu eura, onda mu ja ne zamjeram što si je iz svega toga navuko fasadu i kćerki kupio tada renola, campusa ako se ne varam... uglavnom nitko ne tvrdi da su svi ljudi koji su imali veze sa komunizmom ili bili komunisti ujedno bili oličenje zla, to zasigurno nije tako... ali je zasigurno istina da je komunizam kao ideologija i organizacijski sklop bio oličenje zla pogotovo u fazi ustroja i potvrđivanja na institucionalnoj razini nakon onog rata... jbg mom ocu, a prije toga djedu, su pomogli komunisti, a oba je puta glava bila u pitanju.... tak da...
Mislio sam na to da osobe koje su rasle s komunizmom i kojima je on do zrelih godina bio jedina životna filozofija, pa i profesija, ne mogu promijeniti obrasce ponašanja i pogled na društvo. Bez obzira što se deklarativno odriču komunizma, i dalje traže narodne neprijatelje, nepoželjne elemente i špijune, zahtijevaju veću kontrolu vlasti (posebno policije, jer "narodna milicija je prvo mlatila, pa onda pitala tko je kriv, a ne ovi danas...") bez obzira na sve, isto kao nekad. To se jednostavno ne da poništiti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 21:12

ovo što si nabrojao jednostavno nema veze isključivo sa komunizmom, neporeciva je činjenica da hrvatska a i hrvati kao narod imaju neskrivene neprijatelje u okruženju, a sasvim sigurno i značajan broj neprijatelja unutar svojih državnih granica, kao i još značajniji broj domaćih izdajnika koji nikad hrvatsku nisu smatrali svojim državnim okvirom....u tom kontekstu se komunistička ideologija sa hrvatskom državom ne može i ne treba poistovjećivati....bar sam ja takvog uvjerenja....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 15/8/2016, 21:32

michaellcmacha wrote:ovo što si nabrojao jednostavno nema veze isključivo sa komunizmom, neporeciva je činjenica da hrvatska a i hrvati kao narod imaju neskrivene neprijatelje u okruženju, a sasvim sigurno i značajan broj neprijatelja unutar svojih državnih granica, kao i još značajniji broj domaćih izdajnika koji nikad hrvatsku nisu smatrali svojim državnim okvirom....u tom kontekstu se komunistička ideologija sa hrvatskom državom ne može i ne treba poistovjećivati....bar sam ja takvog uvjerenja....
-Ma tako je..sto bi smo mi bez tebe.. :x :x :x

Bozanić opet o komunizmu - Page 3 Earthworm_jim_by_zeefster-d46dp3z
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 21:45

bogomdani wrote:
michaellcmacha wrote:ovo što si nabrojao jednostavno nema veze isključivo sa komunizmom, neporeciva je činjenica da hrvatska a i hrvati kao narod imaju neskrivene neprijatelje u okruženju, a sasvim sigurno i značajan broj neprijatelja unutar svojih državnih granica, kao i još značajniji broj domaćih izdajnika koji nikad hrvatsku nisu smatrali svojim državnim okvirom....u tom kontekstu se komunistička ideologija sa hrvatskom državom ne može i ne treba poistovjećivati....bar sam ja takvog uvjerenja....
-Ma tako je..sto bi smo mi bez tebe.. :x :x :x

Bozanić opet o komunizmu - Page 3 Earthworm_jim_by_zeefster-d46dp3z
koji si mutavac... u gornjem upisu baš i nema nešto konkretno vezano uz mene osim mog uvjerenja a ono pak nema veze ni s tobom ni s vama... tupoglavac drži se radije onih svojih prosera o turkinjama iz menze kojima si narikto otkaz.... garant si joj ponešto i napakovao... valjda da tebe ne potjeraju.... ;)
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 15/8/2016, 21:47

Evo nam naš,Mišamaš...uvijek budna oka.. jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/8/2016, 21:48

bogomdani wrote:Evo nam naš,Mišamaš...uvijek budna oka.. jocolor
je kak ne, baš vaš...;)
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by v_vlado 15/8/2016, 22:43

A za koga igra Bozanić???
v_vlado
v_vlado

2015-07-28

Back to top Go down

Post by Winter is coming 15/8/2016, 22:50

forumas joda je govorio o novom sistemu naspram koga ce komunizam izgledati kao djecja igra,i onda bi se onako misterozno zakikotao

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Brain32 15/8/2016, 22:56

Smiješno je i žalosno da Crkva svojim ponašanjem u koje spadaju i ovakve pizdarije zapravo tjera ljude od sebe.
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics