Port Royal (chat)
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Port Royal (chat)
Tako se isto i kuma bojala kuma kad je vozio na dalji put. Kaže kuma; kume ja se tebe bojim-ma što se imaš bojati? ma bojim se da ćeš me silovati-ma gdje bi ja i kum nekako uvjeri kumu da se ne treba bojati ali poslje desetak minuta opet kuma da se boji i opet je kum uvjeri da se ne treba bojati. I opet poslje desetak minuta kaže kuma; kume ja se tebe bojim i gotovo, aj ti mene opali pa da se ja više ne bojim!!!Noor wrote:tre911 wrote:Hehe, kad jednom prilkom bake su pričale da se boje nekih tamo starijih dida a kaže dida ; ma hajde molim vas, ko se još boji prazne puške! na to će baka; nemoj ti meni, i od kundaka se more poginut!!frakcija wrote:haha :p..zauzela sam treja..ubit će me norči. bla bla..jaa ovo..jaaono..grozno.
Istina..;)
Guest- Guest
Laku noć i nemoj misliti na torticu, nemoj misliti na torticu, nemoj misliti na.........frakcija wrote:ide frakcija spat..pusica vam.
Guest- Guest
nisam čuo za tu travuNoor wrote:Ma i mi smo tako duhan....a u zadrugu smo vozili tu travu, ne znam joj službeni nazivtre911 wrote:Da, ruke crne ko vrag, samo mi nismo vozili u zadruge nego nizali na špagu pa na pritke pa po dvorištu ispod najelona itd..Noor wrote:E bome sam ga i ja nizala...i voščenku brala i u tačkama vozili u zadrugu...eh danas kad djeci pričaš smiju se..budale male :Dtre911 wrote:Ja povremeno, ono preko praznika nas starci spiče kod rodbine pa niži duvan, pa okopavaj pa vadi stine iz zemlje pa spavaj na slami..uči se sinko sve će ti to trebat u životu!frakcija wrote:
i ja sam rasla na selu..
Guest- Guest
tre911 wrote:Tako se isto i kuma bojala kuma kad je vozio na dalji put. Kaže kuma; kume ja se tebe bojim-ma što se imaš bojati? ma bojim se da ćeš me silovati-ma gdje bi ja i kum nekako uvjeri kumu da se ne treba bojati ali poslje desetak minuta opet kuma da se boji i opet je kum uvjeri da se ne treba bojati. I opet poslje desetak minuta kaže kuma; kume ja se tebe bojim i gotovo, aj ti mene opali pa da se ja više ne bojim!!!Noor wrote:tre911 wrote:Hehe, kad jednom prilkom bake su pričale da se boje nekih tamo starijih dida a kaže dida ; ma hajde molim vas, ko se još boji prazne puške! na to će baka; nemoj ti meni, i od kundaka se more poginut!!frakcija wrote:haha :p..zauzela sam treja..ubit će me norči. bla bla..jaa ovo..jaaono..grozno.
Istina..;)
Ma ima drazi i u tom "bojanju" :D
Guest- Guest
Duge, uske vlati..vostana kao da je i jako tamno zelena..po Podravini raste na pijesku u kukuruzu..tre911 wrote:nisam čuo za tu travuNoor wrote:Ma i mi smo tako duhan....a u zadrugu smo vozili tu travu, ne znam joj službeni nazivtre911 wrote:Da, ruke crne ko vrag, samo mi nismo vozili u zadruge nego nizali na špagu pa na pritke pa po dvorištu ispod najelona itd..Noor wrote:E bome sam ga i ja nizala...i voščenku brala i u tačkama vozili u zadrugu...eh danas kad djeci pričaš smiju se..budale male :Dtre911 wrote:
Ja povremeno, ono preko praznika nas starci spiče kod rodbine pa niži duvan, pa okopavaj pa vadi stine iz zemlje pa spavaj na slami..uči se sinko sve će ti to trebat u životu!
E..kad smo je brali, sva sam bila izgrebena od listova kukuruza..al nikog to nije tada smetalo...a noge crne ko šarajzli (žarači)....svako veče ribanje u lavoru...haha
Guest- Guest
Tako se i baka bojala da će zaginut od kundaka :DNoor wrote:tre911 wrote:Tako se isto i kuma bojala kuma kad je vozio na dalji put. Kaže kuma; kume ja se tebe bojim-ma što se imaš bojati? ma bojim se da ćeš me silovati-ma gdje bi ja i kum nekako uvjeri kumu da se ne treba bojati ali poslje desetak minuta opet kuma da se boji i opet je kum uvjeri da se ne treba bojati. I opet poslje desetak minuta kaže kuma; kume ja se tebe bojim i gotovo, aj ti mene opali pa da se ja više ne bojim!!!Noor wrote:tre911 wrote:Hehe, kad jednom prilkom bake su pričale da se boje nekih tamo starijih dida a kaže dida ; ma hajde molim vas, ko se još boji prazne puške! na to će baka; nemoj ti meni, i od kundaka se more poginut!!frakcija wrote:haha :p..zauzela sam treja..ubit će me norči. bla bla..jaa ovo..jaaono..grozno.
Istina..;)
Ma ima drazi i u tom "bojanju" :D
Guest- Guest
Jel ovako nešto?Noor wrote:Duge, uske vlati..vostana kao da je i jako tamno zelena..po Podravini raste na pijesku u kukuruzu..tre911 wrote:nisam čuo za tu travuNoor wrote:Ma i mi smo tako duhan....a u zadrugu smo vozili tu travu, ne znam joj službeni nazivtre911 wrote:Da, ruke crne ko vrag, samo mi nismo vozili u zadruge nego nizali na špagu pa na pritke pa po dvorištu ispod najelona itd..Noor wrote:
E bome sam ga i ja nizala...i voščenku brala i u tačkama vozili u zadrugu...eh danas kad djeci pričaš smiju se..budale male :D
E..kad smo je brali, sva sam bila izgrebena od listova kukuruza..al nikog to nije tada smetalo...a noge crne ko šarajzli (žarači)....svako veče ribanje u lavoru...haha
Guest- Guest
tre911 wrote:Jel ovako nešto?Noor wrote:Duge, uske vlati..vostana kao da je i jako tamno zelena..po Podravini raste na pijesku u kukuruzu..tre911 wrote:nisam čuo za tu travuNoor wrote:Ma i mi smo tako duhan....a u zadrugu smo vozili tu travu, ne znam joj službeni nazivtre911 wrote:
Da, ruke crne ko vrag, samo mi nismo vozili u zadruge nego nizali na špagu pa na pritke pa po dvorištu ispod najelona itd..
To...da, samo pamtim tamno zeleno..ali TO.
Guest- Guest
Preslica, dobra biljčica bogata dušikom i tim čudesima, štiti bljke od nametnika i daje prirodno gnojivo. Ostavi se u vodi 2 dana i onda se sa tom vodom zaljevaju biljke, u kombinaciji sa koprivom čini čudesa.Noor wrote:tre911 wrote:Jel ovako nešto?Noor wrote:Duge, uske vlati..vostana kao da je i jako tamno zelena..po Podravini raste na pijesku u kukuruzu..tre911 wrote:nisam čuo za tu travuNoor wrote:
Ma i mi smo tako duhan....a u zadrugu smo vozili tu travu, ne znam joj službeni naziv
Guest- Guest
Eto, nakon 30+ godina znam sto sam brala i tačkala :Dtre911 wrote:Preslica, dobra biljčica bogata dušikom i tim čudesima, štiti bljke od nametnika i daje prirodno gnojivo. Ostavi se u vodi 2 dana i onda se sa tom vodom zaljevaju biljke, u kombinaciji sa koprivom čini čudesa.Noor wrote:tre911 wrote:Jel ovako nešto?Noor wrote:Duge, uske vlati..vostana kao da je i jako tamno zelena..po Podravini raste na pijesku u kukuruzu..tre911 wrote:
nisam čuo za tu travu
Guest- Guest
slavonski veseljaktre911 wrote:tortica bila u pitanju?frakcija wrote:nisam mogla ni zaspat :(
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
ustaje nocu I ide do frizidera kad niko ne viditre911 wrote:tortica bila u pitanju?frakcija wrote:nisam mogla ni zaspat :(
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
sve mi falinge iščitao međ redovimaprckov wrote:ustaje nocu I ide do frizidera kad niko ne viditre911 wrote:tortica bila u pitanju?frakcija wrote:nisam mogla ni zaspat :(
2016-03-09
sve ste vi istefrakcija wrote:sve mi falinge iščitao međ redovimaprckov wrote:ustaje nocu I ide do frizidera kad niko ne viditre911 wrote:tortica bila u pitanju?frakcija wrote:nisam mogla ni zaspat :(
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
sve smo kopije Fate No1prckov wrote:sve ste vi istefrakcija wrote:sve mi falinge iščitao međ redovimaprckov wrote:ustaje nocu I ide do frizidera kad niko ne viditre911 wrote:tortica bila u pitanju?frakcija wrote:nisam mogla ni zaspat :(
2016-03-09
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Rijeka - Titin port of diversity
» Predsjednica posjetila ribarsko mjesto Port Lincoln
» Royal Navy pod uzbunom: Iranska flota prolazi Engleskim kanalom.
» Alt. za Njemačku - Južne Europske države(fr.gr,sp, port) treba izbaciti iz EuZone jer ne provode mjere štednje
» BREAKING: NYPD named Bangladesh national Akayed Ullah as the Port Authority attacker in Manhattan
» Predsjednica posjetila ribarsko mjesto Port Lincoln
» Royal Navy pod uzbunom: Iranska flota prolazi Engleskim kanalom.
» Alt. za Njemačku - Južne Europske države(fr.gr,sp, port) treba izbaciti iz EuZone jer ne provode mjere štednje
» BREAKING: NYPD named Bangladesh national Akayed Ullah as the Port Authority attacker in Manhattan
Page 28 of 50