Ustašoidni vandalizam nema granica
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ustašoidni vandalizam nema granica
NEVJEROJATNI VANDALIZAM
[size=34]FOTO U komunalnim radovima na Židovskom groblju u Karlovcu uništen - posljednji antifašistički spomenik
[/size]
U komunalnim radovima na Židovskom groblju u Karlovcu uništen - posljednji antifašistički spomenik
Autor: [size=12]P. N.
Objavljeno: 14. kolovoz 2016. u 19:20
[size][size]
Radove je naručio Grad Karlovac, a provode se "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela Karlovac i gradskih službi". Izvođač radova tijekom kojih je spomenik uništen je dugoreška tvrtka Kolos
Židovsko groblje u Karlovcu poprište je novog incidenta - razbijen je i srušen posljednji tamošnji preostali spomenik antifašistima.
Iako službenih informacija nema, čini se kako ovo nedjelo nije rezultat vandalizma nepoznatih počinitelja, već je spomenik srušen tijekom radova na sanaciji klizišta iznad groblja. Radove je naručio Grad Karlovac, a provode se "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela Karlovac i gradskih službi". Izvođač radova tijekom kojih je spomenik uništen je dugoreška tvrtka Kolos.
Na spomeniku su bili uklesani stihovi velikog Vladimira Nazora "Mi jedini znamo svaku muku živu, sramotu i tugu, prezir, šutnju sivu, borbu bez nade, juriš bez daha, bez stupa i sidra, gnani amo-tamo, gnječeni, smrvljeni, oh mi jošte znamo poput šume opet niknuti iz praha".
Na mjestu događaja vidljivo je da je spomenik doslovno prelomljen na pola i ostavljen tako. Samo nekoliko metara dalje nalazi se buldožer izvođača radova.
O svemu se dosad oglasio samo karlovački gradski vijećnik SDP-a Nikola Badovinac, koji je od Grada zatražio osnivanje istražnog povjerenstva o devastaciji spomenika.
Najnovije rušenje spomenika antifašistima nije prva kontroverza oko radova koje je na Židovskom groblju u Karlovcu naručio Grad Karlovac. Prije dva mjeseca, naime, u javnost je procurilo kako se u sklopu radova zbog polaganja cijevi namjerava prekopati masovna grobnica s posmrtnim ostacima dvadesetak boraca, a među njima i heroine Herte Turze, pogubljene u dobi od 22 godine.
Odnos Grada Karlovca prema Židovskom groblju dospio je pod lupu javnosti i prije nekoliko godina kad je na nadgrobnim spomenicima komunalna tvrtka "Zelenilo" ostavila opomene zbog neplaćanja grobne naknade, iako u Karlovcu odavno nema potomaka židovskih obitelji koje se najvećim dijelom pogubljene početkom Drugog svjetskog rata, dok je manji dio uspio napustiti zemlju.
[/size][/size]
[size=34]FOTO U komunalnim radovima na Židovskom groblju u Karlovcu uništen - posljednji antifašistički spomenik
[/size]
- Pogledaj sve iz: Hrvatska
- Pogledaj sve vijesti
U komunalnim radovima na Židovskom groblju u Karlovcu uništen - posljednji antifašistički spomenik
Autor: [size=12]P. N.
Objavljeno: 14. kolovoz 2016. u 19:20
VEZANO
[/size]- ČLANCIGrad Karlovac naručio prekopavanje masovne grobnice kod Židovskog groblja: U njoj leže i posmrtni ostaci heroine Herte TurzeKOLUMNA Detektiv Baldasar i psihoforenzikaBild: Bivši načelnik Gestapa Heinrich Mueller pokopan 1945. na židovskom groblju
[size][size]
Radove je naručio Grad Karlovac, a provode se "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela Karlovac i gradskih službi". Izvođač radova tijekom kojih je spomenik uništen je dugoreška tvrtka Kolos
Židovsko groblje u Karlovcu poprište je novog incidenta - razbijen je i srušen posljednji tamošnji preostali spomenik antifašistima.
Iako službenih informacija nema, čini se kako ovo nedjelo nije rezultat vandalizma nepoznatih počinitelja, već je spomenik srušen tijekom radova na sanaciji klizišta iznad groblja. Radove je naručio Grad Karlovac, a provode se "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela Karlovac i gradskih službi". Izvođač radova tijekom kojih je spomenik uništen je dugoreška tvrtka Kolos.
Na spomeniku su bili uklesani stihovi velikog Vladimira Nazora "Mi jedini znamo svaku muku živu, sramotu i tugu, prezir, šutnju sivu, borbu bez nade, juriš bez daha, bez stupa i sidra, gnani amo-tamo, gnječeni, smrvljeni, oh mi jošte znamo poput šume opet niknuti iz praha".
Na mjestu događaja vidljivo je da je spomenik doslovno prelomljen na pola i ostavljen tako. Samo nekoliko metara dalje nalazi se buldožer izvođača radova.
O svemu se dosad oglasio samo karlovački gradski vijećnik SDP-a Nikola Badovinac, koji je od Grada zatražio osnivanje istražnog povjerenstva o devastaciji spomenika.
Najnovije rušenje spomenika antifašistima nije prva kontroverza oko radova koje je na Židovskom groblju u Karlovcu naručio Grad Karlovac. Prije dva mjeseca, naime, u javnost je procurilo kako se u sklopu radova zbog polaganja cijevi namjerava prekopati masovna grobnica s posmrtnim ostacima dvadesetak boraca, a među njima i heroine Herte Turze, pogubljene u dobi od 22 godine.
Odnos Grada Karlovca prema Židovskom groblju dospio je pod lupu javnosti i prije nekoliko godina kad je na nadgrobnim spomenicima komunalna tvrtka "Zelenilo" ostavila opomene zbog neplaćanja grobne naknade, iako u Karlovcu odavno nema potomaka židovskih obitelji koje se najvećim dijelom pogubljene početkom Drugog svjetskog rata, dok je manji dio uspio napustiti zemlju.
[/size][/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Ustašoidni vandalizam nema granica
Ruše,sravnjuju sa zemljom i pale,a onamo dižu graju što je neki veseljak prolio malo crvene tinte po onoj grotesci u Dragama.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kako mogu da pale na ovu vrucinu?
2014-04-14
Lustracija neg sta, posao treba zavrsiti do kraja....jel takO rece onaj
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
E, jebi ga, pijani Jovo mlatno kašikom buldožera pa odjednom "ustašoidi". Zaliepit će se, pametni znaju čemu služu uhu.
Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
Al, kud bas taj antifašistički...
Guest- Guest
Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
A je, na groblju je neki pokojnik prdnuo i puko mermer...od vibracije...
Guest- Guest
Neka samo ruše. Istinu srušit ne mogu i to je ono kaj ih jebe.
provocator wrote:Neka samo ruše. Istinu srušit ne mogu i to je ono kaj ih jebe.
Karlovac je poznato leglo ustaške mentalne sirotinje.
Guest- Guest
Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
Guest- Guest
I Kolinda se kune u antifašizam ali mirno gleda kako se bagra iživljava jerbo je zahvaljujući njima pobijedila.
Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
A daaaaa puca i meni kurac bez šale...bez doze sarkazma...
Guest- Guest
Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
Guest- Guest
Dobro, ljudi, kamen puca, istina je, pravo veli Noor. Ali polako, sanirat će se šteta ili će se staviti novi spomenik. Mislim, i današnji klesari moraju raditi i zaraditi, a poslovne prilike se moraju ne samo tražiti, nego i stvarati.
Noor wrote:Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
Napisala si onomad da meni nitko nemože pomoći jer sam sjeban.
Guest- Guest
Ako je bolest gljivičnoga podrietla, bolje se posavjetovati s fungicidologom.Noor wrote:Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Moglo je puknuti i zbog vibracija, tu su radni strojevi, živa stijena je minirana...svasta je moguće....
Regoč wrote:Dobro, ljudi, kamen puca, istina je, pravo veli Noor. Ali polako, sanirat će se šteta ili će se staviti novi spomenik. Mislim, i današnji klesari moraju raditi i zaraditi, a poslovne prilike se moraju ne samo tražiti, nego i stvarati.
Majku ti poljubim usred pičke kamen puca, kamen puca od suncah, a cvrčciah ne prestaju vreti na jarkoj bjelini.
Guest- Guest
Usne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:
Tad se nisi zalio na medunozne tegobe...bolila te glava od mojih gadarija koje si bio prisiljen citati...
Ovo sada je nova razina :P
Guest- Guest
Žena se ima pravo predomisliti. Mnogo puta.Usne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:
Last edited by Regoč on 14/8/2016, 22:09; edited 1 time in total
Regoč wrote:Ako je bolest gljivičnoga podrietla, bolje se posavjetovati s fungicidologom.Noor wrote:Venerolog ti može pomociUsne Stjepana Gnječa wrote:Noor wrote:Puca on bez sale....pogotovo ako već ima šprung, ali ja sam pisala s dozom sarkazmaUsne Stjepana Gnječa wrote:
Znači najbolje da odem kupit NPK gnojivo, malo dizela i to polako miješam dok ne eksplodira...
Guest- Guest
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» „Humanizam“ elite nema granica
» stav nemacke, nema promene granica
» Kad mali Jovica nema rješenja za Kosovo, nada se prekrajanju granica "jačih"
» Za ovakvu bolest nema granica ni lijeka!Ibrahimovic velica ustastvo sram te bilo
» Gnjusni ustašoidni grafit u Karlovcu
» stav nemacke, nema promene granica
» Kad mali Jovica nema rješenja za Kosovo, nada se prekrajanju granica "jačih"
» Za ovakvu bolest nema granica ni lijeka!Ibrahimovic velica ustastvo sram te bilo
» Gnjusni ustašoidni grafit u Karlovcu
Page 1 of 7