Predsjednica Republike na prezentaciji novih helikoptera u Zemuniku
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Predsjednica Republike na prezentaciji novih helikoptera u Zemuniku
ti kako kaze pizzon 'komarci' su opremljeni najmodernijom proturaketnom zastitom..taj osjeti raketu cim ej ispaljena...dok bi raketa dojurila on je vec prizemljen...nije to zrakoplov...helic se odmah spusti na mjestu..a drugo helici inace ne lete na velikim visinama i time su tesko uocljivi na radaru..i taj tip helikoptera je opremljen bas za porbu protiv oklopa i zive sile dakle helikopter koji ne leti na vecim visinama ako nije potrebno...MaximusDecimusMiridije wrote:To je shema kod ludjaka....osjeti se ugrozen ovim ili onim pa krene srat pizdarije. Sta da covjek kaze, svakom ludjaku njegovo veselje.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa gle, realno Rusima po pitanju PZO-a imaju fantasticne sisteme. Nije to uopce upitno. Meni je jedino genijalno kako je covjek povukao poveznicu automatski s nasim helikopterima. Osjetio se ugrozen ili stali. Poprilicno bezveze. Ali ajde.....da bas hocu biti zloban sad bih rekao da ti PZO-i nisu neki problem. Kad nam dodju one krstarece rakete...one slijecu par metara od mete. Ode sve u pizdu materinu....i onda opet nasi helikopteri mogu ici iznad njihove autoceste i zalivati nejac napalmom ehehehe.
Guest- Guest
prije helic srusis puskom nego raketom...primjerice par jna helica je u domovinskom ratu sruseno puskama i pam-ovima a nijedan raketom...moze biti srusen samo raketom iz zrakoplova ili drugog helikoptera...sa zemlje vrlo tesko jer helic ima takve manevarske sposobnosti da raketa sa zemlje tu moze tesko nesto napravit da se srusi helic
2015-09-08
ne kuzi on to..mi ispalimo raketu iz vbr-a koji ispaljuje balisticke rakete..na njihove buk-ove i ode im buk u t.p.mMaximusDecimusMiridije wrote:Pa gle, realno Rusima po pitanju PZO-a imaju fantasticne sisteme. Nije to uopce upitno. Meni je jedino genijalno kako je covjek povukao poveznicu automatski s nasim helikopterima. Osjetio se ugrozen ili stali. Poprilicno bezveze. Ali ajde.....da bas hocu biti zloban sad bih rekao da ti PZO-i nisu neki problem. Kad nam dodju one krstarece rakete...one slijecu par metara od mete. Ode sve u pizdu materinu....i onda opet nasi helikopteri mogu ici iznad njihove autoceste i zalivati nejac napalmom ehehehe.
2015-09-08
pizzon wrote:
Isporuka raketnog sistema 'buk', čija je tržišna vrednost oko 350 miliona dolara, izvršiće se po direktnom nalogu ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, koji je, kako je Informer već pisao, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim saradnicima naložio da maksimalno pomognu Srbiji i načine je regionalnom vojnom silom
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
Eroo wrote:pizzon wrote:
Isporuka raketnog sistema 'buk', čija je tržišna vrednost oko 350 miliona dolara, izvršiće se po direktnom nalogu ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, koji je, kako je Informer već pisao, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim saradnicima naložio da maksimalno pomognu Srbiji i načine je regionalnom vojnom silom
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hmmmm....nije bas tako...vuksadinare wrote:prije helic srusis puskom nego raketom...primjerice par jna helica je u domovinskom ratu sruseno puskama i pam-ovima a nijedan raketom...moze biti srusen samo raketom iz zrakoplova ili drugog helikoptera...sa zemlje vrlo tesko jer helic ima takve manevarske sposobnosti da raketa sa zemlje tu moze tesko nesto napravit da se srusi helic
http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/515467/Turkey-helicopter-shot-down-Russia-PKK-Kurds-MANPADS-Syria-Iraq-Middle-East
Guest- Guest
je..ako mu bas doleti iznad polozaja...bogomdani wrote:hmmmm....nije bas tako...vuksadinare wrote:prije helic srusis puskom nego raketom...primjerice par jna helica je u domovinskom ratu sruseno puskama i pam-ovima a nijedan raketom...moze biti srusen samo raketom iz zrakoplova ili drugog helikoptera...sa zemlje vrlo tesko jer helic ima takve manevarske sposobnosti da raketa sa zemlje tu moze tesko nesto napravit da se srusi helic
http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/515467/Turkey-helicopter-shot-down-Russia-PKK-Kurds-MANPADS-Syria-Iraq-Middle-East
2015-09-08
pizzon wrote:
- Vojska Srbija će za tri, najviše četiri meseca biti duplo jača nego što je to danas! Kada nam bude isporučeno šest 'migova' i kada stigne i u operativnu upotrebu uđe raketni sistem 'buk', niko više neće smeti da se poigrava sa našom zemljom. Hrvati sa svojim 'kajovama' neće smeti ni da pomisle da krenu ka Srbiji, jer bi bili srušeni u roku od nekoliko desetina sekundi! - prenosi sagovornik Informera iz vrha Vlade.
2016-07-22
Šta ste se uvatili tih KIowa , to je najobicniji helic za nadzor granice sa naoružanjem .....pa ne može on sam osvajat nešto nego to mora kopnena vojska.
Jel Hr možda kupila 200 tenkova ? NIje. Pa o cemu mi jbte pričamo uopce ?!?!?!?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
upravo tako..goli qrc od helica osima za nadzor granica,baziran na vremešnom Ranger 2 heliću..RayMabus wrote:Šta ste se uvatili tih KIowa , to je najobicniji helic za nadzor granice sa naoružanjem .....pa ne može on sam osvajat nešto nego to mora kopnena vojska.
Guest- Guest
a nego,odakle bi trebalo da doleti..? Nisu brajo moj niti raketline vise glupe,i osim IC,radara,imaju i opticko navodjenje,pa ti brajo izvboli izigravati mudraca...vuksadinare wrote:je..ako mu bas doleti iznad polozaja...bogomdani wrote:hmmmm....nije bas tako...vuksadinare wrote:prije helic srusis puskom nego raketom...primjerice par jna helica je u domovinskom ratu sruseno puskama i pam-ovima a nijedan raketom...moze biti srusen samo raketom iz zrakoplova ili drugog helikoptera...sa zemlje vrlo tesko jer helic ima takve manevarske sposobnosti da raketa sa zemlje tu moze tesko nesto napravit da se srusi helic
Guest- Guest
RayMabus wrote:Šta ste se uvatili tih KIowa , to je najobicniji helic za nadzor granice sa naoružanjem .....pa ne može on sam osvajat nešto nego to mora kopnena vojska.
Pa zato i je komicno sta se ovaj ludjak uskokodakao jebote :D mislim njihovi mediji osjecaju potrebu to opisati kao prijetnju jebote i onda se raspisati o necemu sto ce ponistiti kao te helikoptere ili neki kurac. Vazda ludilo s te strane i gotovo. Helich je super za ono za sto je namjenjen i tu prica staje.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:To je shema kod ludjaka....osjeti se ugrozen ovim ili onim pa krene srat pizdarije. Sta da covjek kaze, svakom ludjaku njegovo veselje.
pa normalno, ludak nabavi bombu, i onda se cudi zasto se neko u regionu priprema za odbranu.
konkretno, ustasa nabavi bombu, pa se cudi zasto to nekome smeta.
yebite se ! pametni ste ko Q
Guest- Guest
pizzon wrote:
Ova Putinova odluka usledila je odmah pošto je zvanično objavljeno da će Amerikanci Hrvatima pokloniti 16 borbenih helikoptera "kajova", ali i pošto je rečeno da NATO i dalje razmišlja da u Hrvatskoj rasporedi balističke rakete!
STROGO POVERLJIVO! PUTIN NAS NE OSTAVLJA NA CEDILU: Srbija mora biti vojna sila!
Strogo, najstrožije...
2016-07-22
sto ce kupovati..kad ih imamo dosta..mi moramo modernizirat najprije zrakoplovstvo...lako za tenk,transporter toga ima na lageru..kao i topova,minobacaca,vbr-ova...no jos vise moramo biti spremni na moguci rat danas vise nego prije....nije bzv da ruje i srbalji u dvije godine vec odrzali tri vojno-takticke vjezbe uz samu hr granicu...nista u danasnje vrijeme nije bezveze i bez smislaRayMabus wrote:Šta ste se uvatili tih KIowa , to je najobicniji helic za nadzor granice sa naoružanjem .....pa ne može on sam osvajat nešto nego to mora kopnena vojska.
2015-09-08
kao, keve mi, nemoj da brinse, necu ja tebi da yebem mater.
ajde, to kenjate drugima
ajde, to kenjate drugima
Guest- Guest
Eroo wrote:pizzon wrote:
Ova Putinova odluka usledila je odmah pošto je zvanično objavljeno da će Amerikanci Hrvatima pokloniti 16 borbenih helikoptera "kajova", ali i pošto je rečeno da NATO i dalje razmišlja da u Hrvatskoj rasporedi balističke rakete!
STROGO POVERLJIVO! PUTIN NAS NE OSTAVLJA NA CEDILU: Srbija mora biti vojna sila!
Strogo, najstrožije...
pa sa putinom i bez putina mi smo za hrvatsku baba Roga, bili i bicemo
Guest- Guest
neste baba roga..ali ipak vam nekako en vjerujemo..opekli smo se u en tako davnoj proslosti..a na vlasti vojvode,snajperisti i slobini pobocnicipizzon wrote:Eroo wrote:pizzon wrote:
Strogo, najstrožije...
pa sa putinom i bez putinam mi smo za hrvatsku baba Roga, bili i bicemo
2015-09-08
pa nije srbija prva cimnula naouruzavanje, vec hrvatska !
i sam znas,
da od nas ne mozete da se zastite bez "vanjske " pomoci )
i sam znas,
da od nas ne mozete da se zastite bez "vanjske " pomoci )
Last edited by pizzon on 11/8/2016, 10:20; edited 1 time in total
Guest- Guest
pizzon wrote:kao, keve mi, nemoj da brinse, necu ja tebi da yebem mater.
ajde, to kenjate drugima
Pa necemo vam nista....majkemi. Samo jos lijepo date Vojvodini nezavisnost,predate nam Zemun,isplatite ratnu odstetu, i natjerate boru corbu da istetovira veliko U na celu i ostavit cemo vas na miru. Majkemi :)
Guest- Guest
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s predstavnicima Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji u Vukovaru održavaju dvodnevnu sjednicu.
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» Predsjednica razgovarala s rumunjskim patrijarhom Danielom i održala predavanje na Bukureštanskom sveučilištu
» Predsjednica Republike na Europskom forumu Alpbach
» Predsjednica Republike, H.E. KGK, u državnom posjetu Republici Malti
» Obilježen završetak obuke novih pilota helikoptera OH-58D Kiowa Warrior
» Predsjednica razgovarala s rumunjskim patrijarhom Danielom i održala predavanje na Bukureštanskom sveučilištu
» Predsjednica Republike na Europskom forumu Alpbach
» Predsjednica Republike, H.E. KGK, u državnom posjetu Republici Malti
Page 3 of 6