ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prozor u dušu

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Go down

Prozor u dušu - Page 7 Empty Re: Prozor u dušu

Post by neva Wed 3 Aug - 11:30

Noor wrote:osjećaj je reakcija na podražaj.....i da, vanjski faktori ih stvaraju
mislim da ne nužno, emocije možemo i samoinducirati, bez obzira na vanjske podražaje i okolnosti
a ponekad čak i u suprotnosti s njima

neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 11:40

Jebemti joj kad krenu ove teme...osjecaji,ljubav,3.14zdematerine....ehhh
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 11:59

udba wrote:
dzmrdz wrote:
udba wrote:Šta se može iščitati iz ovog pogleda?

Prozor u dušu - Page 7 Milosevic_1905734c

to be or not to be(-je, ne sme da vas niko)

Ne znam da li je nekome poznato ali naprimer ljudi sa psihopatskim karakteristikama i ljudi sa autizmom imaju problem u prepoznavanju izraza lica, svaki na svoj nacin.
LINK: http://blogs.scientificamerican.com/bering-in-mind/the-problem-with-psychopaths-a-fearful-face-doesnt-deter-them/

Da? Vrlo zanimljiv podatak koji mi je promakao, ja sam čitao jedan blog gdje slično govore za pijaniste, recimo Ray Charles i Steve Wonder nisu isto mogli vizualno raspoznati po izrazu lica što promatrani objekt misli i osjeća.
Na poslu sam pa samo kratko cu...Uglavnom,  da bi razumeli druge ljude i efektivno komuiciralipsiholozi smatraju da osoba mora imati razvijene mindreading abilities ili jos zvano theory of mind..proguglaj ako ti se da Baron Cohen and ToM, Sally Anne task ...autism i psihopatija svakana svoj način je okarakteizirana kao nedostatak ToM ili popularno mindreading (nema veze sa ndnaravim sposobnostima iili magic tricks )..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva Wed 3 Aug - 13:07

MaximusDecimusMiridije wrote:Jebemti joj kad krenu ove teme...osjecaji,ljubav,3.14zdematerine....ehhh
mrgud na najjače :]
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 13:15

Neve wrote:emocije možemo i samoinducirati, bez obzira na vanjske podražaje i okolnosti
a ponekad čak i u suprotnosti s njima
o tome je i Tesla pričao, to je Veber na kvadratni metar
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva Wed 3 Aug - 13:26

nisam razumjela to s Veberom
mislim da samoinduciranje nekih emocija i stanja nije a priori loše
btw, spomenuo si da neki ne znaju sami stvoriti emocije, nego ovise o drugima
zar se samoinduciranjem ta ovisnost ne uklanja? :/
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 13:37

Neve wrote:nisam razumjela to s Veberom
https://en.wikipedia.org/wiki/Weber_(unit)

Wb/m2, one Weber per square metre is one Tesla

a to je opet povezano s indukcijom, nikad nitko ne razumije o čemu pričam No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by neva Wed 3 Aug - 13:49

deda gulenist wrote:a to je opet povezano s indukcijom, nikad nitko ne razumije o čemu pričam No
kad se praviš važan i na sve zalijepiš neku formulu Suspect, umjesto jednostavnog, laičkog opisa riječima
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by kic Wed 3 Aug - 13:50

mislim da je 'theory of the mind' zapravo stanje u kojem se čovjek može poistovjetiti s osjećajima i situacijom drugog čovjeka, i mislim da se to pojavljuje već kod djece od 3-4g.. na to se odnosi taj izraz Theory of the mind..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 15:43

kic wrote:mislim da je 'theory of the mind' zapravo stanje u kojem se čovjek može poistovjetiti s osjećajima i situacijom drugog čovjeka, i mislim da se to pojavljuje već kod djece od 3-4g.. na to se odnosi taj izraz Theory of the mind..
Otprilike, mada nije u pitanju stanje nego sposobnost koja se pojavljuje u odredjenom periodu, obicno izmedju kao 3 i 5 godine kao sto si i rekao a prati odredjeni razvojni put dok te sposobnosti ne dostignu nivo zrele osobe. Pod ToM se podrazumeva svesnost o postojanju vlastitith misli, zelja, namera, ideja  i da druge osobe poseduje iste navedene i najvaznije sposobnost donosenja zakljucaka na osnovu vlastite ideje ili "teorije" (teorija o mislima ) o tome sta drugi misle, osecaju, zele itd. 
Ima nekih istrazivanja sa jednostavnijim zadacima koji ne zahtevaju znanje jezika (time i razumevanje samog zadatka kao u Sally-Anne experiment) koji su pokazali da cak i mladji od 3 godine (2 godine) poseduju odredjene mindreading sposobnosti (ToM izraz se koristio ranije a sada se upotrebljava mindreading..da ne ulazim u to zasto).
Vazno je da se te sposobnosti javljaju postepeno i da bez obzira na kulturoloske faktore manje vise prate isti razvojni put (developmental trajectory) kod dece sirom sveta, isto tako ko sto sma ranije rekao autizam i psihopatske tendencije se cesto objasnjavaju nedostatkom ToM kod ljudi.

Kod psihopata se smatra da oni imaju manjak emocionalne empatije dok im je kognitivna empatija normalna a u autizmu je obrnuto, autisticne osobe imaju normalne emocionalnu empatiju dok imaju problem da gledaju na stavri iz perspektive druge osobe (opet ToM).

Kognitivna i emocionalna empatija se smatraju osnovnim elementima ToM.

jedan banalan primer ToM je kada u nogometu igrac pokusava da nasanka golmana na krivu stranu (i ovaj njega istovremneo)..obojica se stavlajuu u kozu ovog drugoga i pokusavaju da provale sta ovaj drugi namerava...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Wed 3 Aug - 15:58

ja ne gledam ljudima u oci, ne zanima me njihova "dusha",  uvijek gledam u pod ili u stvar s kojom se bakcem, u ljude bljaaaak

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 Aug - 16:05

Leviathan2 wrote:ja ne gledam ljudima u oci, ne zanima me njihova "dusha",  uvijek gledam u pod ili u stvar s kojom se bakcem, u ljude bljaaaak
Ja gledam u tablu slanine i paradajz u frizideru i cini mi se da sam provalio sta ja mislim da cu jesti...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Wed 3 Aug - 17:03

dzmrdz wrote:
kic wrote:mislim da je 'theory of the mind' zapravo stanje u kojem se čovjek može poistovjetiti s osjećajima i situacijom drugog čovjeka, i mislim da se to pojavljuje već kod djece od 3-4g.. na to se odnosi taj izraz Theory of the mind..
Otprilike, mada nije u pitanju stanje nego sposobnost koja se pojavljuje u odredjenom periodu, obicno izmedju kao 3 i 5 godine kao sto si i rekao a prati odredjeni razvojni put dok te sposobnosti ne dostignu nivo zrele osobe. Pod ToM se podrazumeva svesnost o postojanju vlastitith misli, zelja, namera, ideja  i da druge osobe poseduje iste navedene i najvaznije sposobnost donosenja zakljucaka na osnovu vlastite ideje ili "teorije" (teorija o mislima ) o tome sta drugi misle, osecaju, zele itd. 
Ima nekih istrazivanja sa jednostavnijim zadacima koji ne zahtevaju znanje jezika (time i razumevanje samog zadatka kao u Sally-Anne experiment) koji su pokazali da cak i mladji od 3 godine (2 godine) poseduju odredjene mindreading sposobnosti (ToM izraz se koristio ranije a sada se upotrebljava mindreading..da ne ulazim u to zasto).
Vazno je da se te sposobnosti javljaju postepeno i da bez obzira na kulturoloske faktore manje vise prate isti razvojni put (developmental trajectory) kod dece sirom sveta, isto tako ko sto sma ranije rekao autizam i psihopatske tendencije se cesto objasnjavaju nedostatkom ToM kod ljudi.

Kod psihopata se smatra da oni imaju manjak emocionalne empatije dok im je kognitivna empatija normalna a u autizmu je obrnuto, autisticne osobe imaju normalne emocionalnu empatiju dok imaju problem da gledaju na stavri iz perspektive druge osobe (opet ToM).

Kognitivna i emocionalna empatija se smatraju osnovnim elementima ToM.

jedan banalan primer ToM je kada u nogometu igrac pokusava da nasanka golmana na krivu stranu (i ovaj njega istovremneo)..obojica se stavlajuu u kozu ovog drugoga i pokusavaju da provale sta ovaj drugi namerava...

:tu
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest Thu 4 Aug - 2:51

Eva wrote:Paka i dosvidanja v sentjabre.
Čuvajte mi forum:))

lepo se provedi !
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 4 Aug - 2:51

MaximusDecimusMiridije wrote:Jebemti joj kad krenu ove teme...osjecaji,ljubav,3.14zdematerine....ehhh
i ti tako,pred dragom,kad te nitko ne vidi osim nje... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Back to top

- Similar topics